Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Labas rytas, pasisakysiu ir aš trumpai dėl kvėpavimo (nors dabar jau antras mėnuo nebėgioju, o einu į aerobikas; bėgioti pradėsiu tik pavasarį)
Aš prieš bėgimą padarau kelis gilius įkvėpimus per nosį ir iškvėpimus per burną ir tada jau bėgdama taip pat įkvepiu per nosį, iškvepiu per burną, na kartais grynais per burną kvėpuoju. ir man taip gerai; manau, kad vien per nosį įkvėpt ir iškvėpt nepavyktų. o dėl slogos, tai jos neturėjau jau kelis metus (vienkartinis nosies išpūtimas po sporto nesiskaito - manau tai tiesiog išsivalymas takų...)
Beje, šiuo metu skaitau Murakamio "Ką aš galvoju, kai galvoju apie bėgimą". paprasta knyga. nemažai rašo apie jo, kaip rašytojo gyvenimą, bet yra ir gerų minčių apie bėgimą. Patiko tai, kad su raumenimis reikia tarsi kalbėtis "jūs turit dirbti", neduoti jiems tinginiaut, nes prie tinginio pripranta, o prie darbo irgi galima pripratint. dar kažkuri mintis patiko, bet nepamenu. po to laukia kita knyga, lygtai Staškevičiaus ar kaip ten, sakė, kad ten daugiau praktinių patarimų.
ok, baigiu, žadėjau trumpai rašyt, o kiek prirašiau biggrin.gif
geros dienos, bėgikės:) 4u.gif
Atsakyti
Aš bėgdama visada įkvėpiu pro nosį, o iškvėpiu pro burną, nes jei kvėpuočiau ne taip arba neišlaikyčiau kvėpavimo ritmo, tai iš karto pradėti durti šonus doh.gif Per burną kvėpuoti būtų man sudėtinga, čia jau matyti viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus 4u.gif Tik va šaltas oras labai kibina kvėpavimo takus, tai tikiuos priprasiu prie jo ir tikrai nesusirgsiu, nes mažiausiai to norisi smile.gif
Atsakyti
Kaip tik skaitau Maratono lauka. Esminis skirtumas nuo Murakamio yra tai, kad Igno tonas yra "mes, maratonininkai" t.y. zmogus nubeges bent karta maratona. Tuo metu Murakamis sako "mes, begikai" t.y. visi tiesiog megstantys begti. Beje, Ignas aptaria Murakamio knyga smile.gif jei praktikos norisi, tai geriau imti Advanced marathoning, ten info labai specializuota apie begimo technika, mityba, pasiruosimo tvarkarasciai pagal nora ir galimybes.
Na, bet knygos tai labai skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
man advanced marathoning labai patiko, vis atsiverčiu paskaitinėt, nors jau skaičius viską.
O labiausiai man patiko knyga apie Piotrą Silkiną, per dieną perskaičiau, negalėjau paleist. Ir liūdna buvo ir džiaugiaus už jį. Knygoj per daug nerašo apie bėgimo techniką ir praktinius dalykus, bet šiaip įkvėpianti knyga apie nuostabų žmogų, bėgantį protu nesuvokiamus atstumus smile.gif
Atsakyti
O ar bėgiojate jūs tokiais dabartiniais orais gan jau šaltais, o ypač įdomu ar bėgate žiemą? Kaip rengiatės, ar nesušalat, neperšalat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neruse @ 2012 10 27, 17:01)
O ar bėgiojate jūs tokiais dabartiniais orais gan jau šaltais, o ypač įdomu ar bėgate žiemą? Kaip rengiatės, ar nesušalat, neperšalat?  smile.gif

Begiojam daugiau ar maziau. Apie apranga temoje daugiau paskaitysi, ne karta dalinomes mitimis smile.gif

Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Na, ar neužpustė sniegas mano kolegių bėgikių? bigsmile.gif Kaip laikotės? Aš jau išbandžiau slidžią dangą, tai sulėtinau bėgimo tempą, jau geriau bėgsiu ilgiau, bet grįšiu sveika namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2012 10 19, 18:39)
aš aš noriu į Rumšiškes!!! jei niekas nepasikeis būtinai bėgsiu, turėtų būt smagu smile.gif
beja, 'Bėk už Kauną' irgi labai smagiai praėjo, geras renginys buvo, nubėgę gavo daug duonos ir batono  biggrin.gif

Man teko atšaukti savo registraciją sad.gif Turėjau reikalų su nuomojamo buto šeimininke, o ji atvažiuoti galėjo tik vakar iš ryto. Taip viskas ir susigadino.
Gal Jums (ar tau, nežinau wink.gif ) pavyko sudalyvauti? Kaip sekėsi?

Atsakyti
Sveikos, aš ir jungiuosi į jūsų būrį 4u.gif bėgioju jau lygiai savaitę, dariau tik vienos dienos pertrauką, nes jaučiau, kad šeštadienį jau bėgasi suuunkiai smile.gif gyvenu labai dėkingoj vietoj, galiu bėgioti Vingio parke, tai keliuos prieš darbą ir bėgu su draugu 3,5-4km apie 25-30min smile.gif pirmą dieną buvo sunkoka, bet po to kažkaip įsivažiavau ir keltis kažkaip visai nesunku kai anksčiau galvojau, kad pati didžiausia kančia būtų smile.gif pati nesu baisiai sportininkė, bet turiu daug ryžto, tikiu, kad prasilaužysiu ir kada kokį maratoną nubėgsiu biggrin.gif draugas ne kartą bėgęs, tai tas irgi šiektiek motyvuoja smile.gif bėgioju su specialia avalyne, nuo šalčių ir lietaus turiu specialią striukytę, kadangi labai mėgstu važinėt su dviračiu, tai teko nusipirkti apsaugai nuo lietaus smile.gif tiesa su dviračiu pravažinėjau visą vasarą į darbą ir iš jo, bei šiaip visur su juo keliaudavau, tai turbūt tas truputį prisidėjo, kad nemirštu bėgant biggrin.gif pamenu prieš porą metų buvau pradėjus bėgiot, tai vos 10 min išbėgdavau smile.gif tik dabar pradedu jausti, kad kažko skauda dešinę čiurną (vidinėj kojos pusėj po kauliuku), nepatinka man, gal kokį įtvarą galima pasidaryt su elastiniu? anyways, esu patenkinta, kaifas ryte pasportuoti ir žvalesnė ir geresnės nuotaikos tampu smile.gif reiktų dar mitybą susitvarkyt, nes paskutiniu metu pradėjau baisiai dažnai pyragus kepti, nu saldžiarūriai esam nors tu ką doh.gif
Atsakyti
user posted image

Sveika prisijungus, Panike wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2012 10 29, 12:25)
Sveikos, aš ir jungiuosi į jūsų būrį  4u.gif  bėgioju jau lygiai savaitę, dariau tik vienos dienos pertrauką, nes jaučiau, kad šeštadienį jau bėgasi suuunkiai smile.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif Šaunuolė, nepasiduok, toliau bus tik lengviau ir pamatysi, kad be bėgimo nebeįmanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spygliusss @ 2012 10 25, 07:27)
Su tuo kvepavimu tai neaiskumas. Kaip mokykloje ismoke, taip visa laika kvepuodavau: ikvepi per nosi, iskvepi per burna. Vingio parke treniruotese sake "kvepuojam laisvai, per burna". nu ok, susikaupiau, vistik ipratimas blogiau uz prigimima, persipratinau tam kvepavimui. Ziurejau olimpini maratona ir stengiausi iziureti,kaip stajeriai kvepuoja, tai dauguma atrode per burna (zinau zinau, keistai skamba,kai per TV bandai iziureti doh.gif )
Neseniai paskaiciau,kad labai gerai kvepuoti per nosi (ir ikvepti, ir iskvepti). Pasirode kaip eilini nauja teorija, bet su daug logisku argumentu, tai galvoju isbandysiu is idomumo, bet is karto gavau sloga. Dabar nusprendziau,kad uztenka bandymu biggrin.gif

Prisipazinsiu, bet koks mane tinginys vakarais surakina, as jau kelis vakarus atsisakiau begimo doh.gif  pykstu ant saves, bet...  Pasisakau visiems garsiai, gal taip vakare nebeleisiu sau tinget  blush2.gif

Kvepavimas priklauso nuo to, kokiu tempu begate. Tikrai neisivaizduoju nei vieno sportininko varzybu metu kvepujancio per nosi.

Jei begate su tikslu numesti svori ar padidinti istverme - bekite letai ir kvepuokite per nosi.

Tokia lengva treniruote vadinasi "general aerobic". Jos metu pulsas turetu buti apie 70-80% nuo makslimalaus pulso. Jei pulsomacio neturite, begimo teorijos knygos si tempa daznai apibudina taip:begimo tempas kurio metu gali laisvai bendrauti su kolega. Taciau man labiau patiko patarimas kvepuoti pro nosi(iskvepti per burna) (nes dazniausiai begioju viena smile.gif).

Kvepavimo intensyvumas turi labai didele reiksme treniruotei. Jei kvepuojate labai intensyviai, organizmas gauna energija naudodamas deguoni ir gliukoze esancia kraujyje(gaunama is glikogeno atsargu). Tokia energija lengviau pasiekiama(todel galime begti greiciau), taciau ir greiciau iseikvojama.

Begant "general aerobic" tempu, organizmas saugo brangiaja energija ir eikvoja didziulus riebalu resursus. Kuo daugiau begiojate, tuo efektyviau organizmas eikvoja siuos resusrus ir maziau naudoja glikogeno. Begti galite vis ilgiau ir lengviau.

Labai dziugu matyti, kad vis daugiau merginu isitraukia i si sporta, nes butent moterys ilgu nuotoliu begime turi labai daug potencialo. Gal net daugiau nei vyrai! yahoo.gif sokiai.gif

Ar moterys gali aplenkti vyrus?
Atsakyti