Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Klausimuks smile.gif Bėgu ne dėl sportinių pasekimų, o tiesiog, dėl sveikatos, grožio, taigi tempas lėtas, taip, kad galėčiau susikalbėti (kažkur skaičiau, kad taip organizmui geriausia) Kilometrą nerisnoju kažkur per 6,5 minutės. Tiesiog smalsu, per kiek laiko kitos bėgiotojos jį nubėga?
Atsakyti
Sveikos, radau netyčia neblogą video apie taisyklingą laikyseną bėgiojant ax.gif

Kaip taisyklingai bėgioti
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 05 11, 00:17)
Klausimuks      smile.gif    Bėgu    ne    dėl    sportinių    pasekimų,    o  tiesiog,    dėl    sveikatos,    grožio,    taigi    tempas  lėtas,    taip,    kad  galėčiau    susikalbėti      (kažkur    skaičiau,    kad  taip  organizmui    geriausia)  Kilometrą    nerisnoju  kažkur per          6,5    minutės.  Tiesiog    smalsu,  per    kiek    laiko    kitos  bėgiotojos  jį  nubėga?

Dabar begioju misku tai sunku pasakyti savo laika, bet kai dar miske buvo slapia tai po ziemos 5 km nubegdavau kazkur per 35 min, jei galima taip skaiciuoti tai gaunasi 7 min. kilometras, bet siaip kilometras kilometrui nelygu, nes begdavau ne stadijone wink.gif
Papildyta:
QUOTE(ingulia @ 2012 05 11, 09:08)
Sveikos, radau netyčia neblogą video apie taisyklingą laikyseną bėgiojant ax.gif

man kazkaip sunku save kontroliuoti kai begu, nes tada pradeda kojos kliuti, kaip ne su savom begu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 05 10, 22:17)
Klausimuks      smile.gif    Bėgu    ne    dėl    sportinių    pasekimų,    o  tiesiog,    dėl    sveikatos,    grožio,    taigi    tempas  lėtas,    taip,    kad  galėčiau    susikalbėti      (kažkur    skaičiau,    kad  taip  organizmui    geriausia)  Kilometrą    nerisnoju  kažkur per          6,5    minutės.  Tiesiog    smalsu,  per    kiek    laiko    kitos  bėgiotojos  jį  nubėga?

Ir aš panašiu tempu bėgu, kilometras per 6-7 min smile.gif
Atsakyti
Vadinasi nesu visiška kvėša (MB pro petį žvilgterėjęs komentuoja- kvėšos nebėgioja, prie tv drybso biggrin.gif ) rolleyes.gif

Dar viena tema komentaro noriu sulaukti- bateliai. Bėgioju paprastais turginiais kedais, spec avalynė man per brangu. Ar labai blogai darau g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2012 05 11, 08:08)

Nesuprantu su tuo kojos dejimu ... g.gif vienur maciau, tai kaip tik rodo, kazkaip nuo kulno koja statyt, o cia aiskina kad nuo pirstu.
Kaip is tikruju yra?

Merginos, gal zinote, kam reikia vyrisku Asics begimo batu, nesiojantiems 40-41 dydi? Brolis nusipirko, bet per mazi verysad.gif baisiai gaila ...
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2012 05 11, 12:49)
Nesuprantu su tuo kojos dejimu ...  g.gif  vienur maciau, tai kaip tik rodo, kazkaip nuo kulno koja statyt, o cia aiskina kad nuo pirstu.
Kaip is tikruju yra?

labas
šitas video dar neblogas
http://www.youtube.c...h?v=90cHm9UO9bs
o šiaip, kiek peržiūrėjau patarimų, ir iš savo patirties galiu pasakyt, kad koja dedama automatiškai pagal tai, kokiu greičiu bėgama. T.y.
1)kai bėgu labai lėtai, koja pradedama statyti nuo kulno, o po to pagalvėlės (tos kurios yra po pirštais) ir tik tada pirštai.
2)kai būnu įsibėgėjusi ir bėgu greičiau, pirma dedasi pagalvėlės, po to kulnas ir tada pirštai, tarsi besiruošiant atsispirti.
bėgant greičiau labai svarbu kojas nuo kelių mesti ne į priekį, o atgal (sąnariams geriau).
Tokie mano patarimai.

Ausrinelt, vis noriu jusu paklausti, kaip sekes bėgimas Druskininkuose? aš nevažiavau, nes važiavau sveikint mamos su Mamos diena. Žadu bėgti gegužės 26 Nike bėgime. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 05 10, 23:17)

Sveika, as kilometra nubegu priklausomai nuo jegu per 5-5.15 minutes.
Del tinkamos avalynes-manau tai bene svarbiausia dalis begiojant, sanariai ir kunas labai padekos po ilgo begiojimo uz toki rupesti..paprasti sportbaciai nesusvelnina smugio i zeme, visas kruvis "eina" tiesiai i kuna. Yra daug priezasciu kodel begioti reikia su specialiais bateliais.
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2012 05 11, 08:08)

Ačiū, smagu gauti originalios lietuviškos informacijos ax.gif

QUOTE(Aganju @ 2012 05 11, 13:23)
Ausrinelt, vis noriu jusu paklausti, kaip sekes bėgimas Druskininkuose? aš nevažiavau, nes važiavau sveikint mamos su Mamos diena. Žadu bėgti gegužės 26 Nike bėgime.  ax.gif

Visų pirma - iki kreipinio daugiskaita man dar toli.. blush2.gif

Bėgimas labai neblogai sekėsi, Vilniuje geriau, bet nėr ko norėt - ir pasiruošusi labiau buvau, ir sąlygos kiek lengvesnės. Druskininkuose buvo dar karščiau, be to, buvo šiokių tokių įkalnių, posūkių, didžioji dalis kelio miške, žodžiu, toks kūrybingesnis bėgimas. Ta keliukų įvairovė man patiko, greičiau laikas bėga. Tačiau jis vienintelis greičiau bėgantis - liaudis kalbėjo, kad visgi daugumos rezultatai nuo to kažkiek suprastėja. Summa summarum - atstumą prabėgau per 2 val. 4min., toks dvilypis jausmas buvo, regis, gerai, nes sunku bėgti buvo jau nuo pat pradžių, o visą atstumą garbingai nepasiduodama išbėgau. Kita vertus, pabaigoje nebuvo tokio jausmo, kad mirtis jau netoli, tad paskui ėmiau jau samprotauti sau, kad kažkurioje vietoje turėjau save labiau paspausti. Bet, žinoma, čia viskas smulkmenų lygmeny, bėgu juk ne dėl rezultatų, mėgėjiškai, atstumo įveikimui. O įveikus tikrai apima pakilus jausmas, juolab, kad visi noriai iš to kuria šventę - gavome ne tik medalius ir remėjų dovanėlių, bet ir po baltą rožę blush2.gif Tikrai labai netikėta ir gražu buvo.
Dar viena netikėta smagi akimirka buvo pamatyti Rolandą Kazlą biggrin.gif Nežinojau, kad jis bėgikas. O pasirodo, netgi maratonininkas, ir labai geros formos. Jei neklystu, jis atbėgo per 1val. 39 min bigsmile.gif Taip, patikrinau dabar - 16-tas 40-50 metų vyrų grupėje, neblogai, ką? bigsmile.gif

Jeigu reikėtų palyginti šį pusmaratonį su Vilniaus organizacine prasme - Vilniuje rimčiau organizuota buvo, Druskininkuose kiek daugiau chaoso. Bet, vėlgi, Vilniuje maratonų organizatoriai rengė pusmaratonį, o Druskininkuose - pusmaratonių organizatoriai. Galbūt dėl to.. Dalyvių ir ten, ir ten daug buvo, abu renginiai labai masyvūs. Trasos neabejotinai įdomesnės buvo Druskininkuose - bėgome tik 2 ratus, kas yra kur kas įdomiau, nei 4 vienodi ratai, kaip kad Vilniuje. Druskininkuose mažiau buvo spaudos, mažiau savanorių, palaikytojų, fotografų. Tačiau man pasirodė, kad daugiau profesionalių sportininkų ir mažiau pradedančiųjų mėgėjų, nei Vilniuje (tikriausiai Vilniuje ir dėl kainos daugiau mėgėjų "pirmąjį blyną" kepė, ir dėl patogesnės dislokacijos..)

Tai tokie pastebėjimai iš šio pusmaratonio. Kas dar buvot ir kaip vertinat renginį bei savo pasiekimus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulia @ 2012 05 11, 06:08)

bandziau begti ir statyti koja pirma ant pirstu pagalveliu,kaip kad aiskina sitam video, bet kazkaip man nesigauna,nepatogu taip begti.man geriau statyti koja taip kaip naturaliai gaunasi,ant kulno.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2012 05 11, 11:27)
Vadinasi nesu visiška kvėša (MB pro petį žvilgterėjęs komentuoja- kvėšos nebėgioja, prie tv drybso  biggrin.gif  )  rolleyes.gif

Dar viena tema komentaro noriu sulaukti- bateliai. Bėgioju paprastais turginiais kedais, spec avalynė man per brangu. Ar labai blogai darau  g.gif

as prisipazinsiu niekaip nesuprasdavau kam ten reikia spec. batu begiojimui..kol nepabandziau smile.gif tiesa as gailiu litu ant tokiu dalyku, bet nusipirkau isparduotuveje tikrai gerus adidas uz 110 smile.gif ir tikrai super dalykas. Rekomentuoju pataupyti ir isigyti jei ilgiau nusiteikusi begioti smile.gif
Atsakyti
Sveiki, begioju jau 3 savaites , kolkas 2 kartus i savaite, nuo kitos savaites didinsiu iki 4 kartu. Planuoju isigyti specialius begiojimo batelius, bet kadangi visiskai nieko nenusimanau tai gal butu galima kokiu patarimu? Aisku noretusi ne per brangiausiu, gal kas zinot geru vietu kur pigiu ir geru yra? blush2.gif
P.s. begioju su endomondo programele, tai ziauriai patinka kai zinai kiek nubegia per kiek nubegai ir tt thumbup.gif
Atsakyti