QUOTE(NoMinds @ 2012 05 06, 16:54)
Sveikos
Norečiau ir aš jungtis į jūsų gretas. Esu tik pradedančioji ir paskaičius jūsų pasiekimus net gėda darosi pasakyti, kad kol kas vos 10min ištempiu begdama

Tačiau juk reikia nuo kažko pradėti. Ir turbūt geriau nepersistengti nuo pat pradžių, o verčiau palaipsniui ugdyti ištvermę
Norėjau pasiteirauti jūsų patarimo dėl begiojimo intensyvumo bei laiko ilginimo. Per savaite man išeina išbėgti 3 kartus. Gaunasi toks rėžimas: 5min greito ėjimo, tempimo pratimai, 5min bėgimo, 5min greitas ėjimas, 5min bėjimas ir vėl greitas ėjimas. Žinau jog bėgimo trukmės yra individualus dalykas, bet galbūt galit patarti ar kaip pradedančioji padoriai susideliojau bėgimo trukmes ir pan

Po savaitės, jei gerai jausiuosi, žadu ilginti bėgimus ir ėjimą pridėdama dar po dvi minutes
stengis begti taip,kad paciai butu malonu ir kad pargryzusi namo nebutum visiskai nusivariusi nuo koju,nes jei persistengsi pacioj pradzioj,tai gali nebelikt upo daugiau begioti.as taip pat neseniai pradejau begioti po metu pertraukos,ir pirma kart isbegus tikejausi,kad bus labai lengva,begsiu "bistrai" kaip ir anksciau.taciau pabegus 5min. teko nusileisti ant zemes

ir priletinti tempa,nes galva plyso,oro truko.tad dabar nesiplesau,nes niekur nepriskubesi,begioju letai,pasidairynedama aplinkui

o begiojimo trukme pasirenku pagal savijauta,jeigu jauciu,kad truksta jegu,tai per daug ir nesikankinu,jei jauciuosi pilna jegu tai ir greiti paspartinu,ir ilgiau isbegu.
nesijaudink,pati pradzia begimo buna sunkoka,taciau jei gaunasi3kart per savaite pabegioti tai manau labai cia yra gerai,o kuo toliau,tuo bus lengviau,pamatysi,leksi kai su veju

kol pati pradzia svarbu neskubeti,geriau begti letai ir ilgiau,nei greitai ir trumpai.