Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XII

Sveikos bėgimo entuziastės!
Ketinu sudalyvauti Druskininkų pusmaratonyje. 4u.gif Ar yra važiuojančių? Aš norėčiau kooperuotis, nes mano mašina vakar pradėjo ožius rodyt...
Atsakyti
Sveikos, merginos. Kreipiuosi patarimo. Visada bėgdavau po 30-40min, o antradienį labai geras oras buvo, lengvai bėgosi, tai be vargo 1h išbėgau. Po bėgimo jaučiausi labai puikiai, o trečiadienį vaikštant pradėjo skaudėti achilo sausgyslę. sad.gif Basai vaikščioti neskauda, bet tik apsiaunu batus, taip ir šlubuoju. :/ kaip greičiau jį pagydyti? Taip norisi bėgioti, oras nuostabus, o čia še kad nori sad.gif
Atsakyti
Kas žinote iš jau patyrusių bėgigių, ar varžybose duoda mikroschemas laikui matuoti, ar pačiai reik turėti ?
Ievsius, man taip pat tokia pati problema...keisk batukus wink.gif Ir pailsėk pora savaičių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 05 gegužės 2012 - 10:00
QUOTE(Tokata @ 2012 05 05, 10:59)
Kas žinote iš jau patyrusių bėgigių, ar varžybose duoda mikroschemas laikui matuoti, ar pačiai reik turėti ?

Duoda wink.gif

Sely, jei iš Vilniaus - facebook'e siūlo paimti pakeleivių - http://www.facebook....45050578?ref=ts wink.gif
Atsakyti
Kad batai dar visai nauji, metų dar nėra, o žiemą nedaug tebėgau. Matyt, per didelis krūvis buvo. Teks ilsėtis. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2012 05 05, 12:47)
Kad batai dar visai nauji, metų dar nėra, o žiemą nedaug tebėgau. Matyt, per didelis krūvis buvo. Teks ilsėtis. sad.gif

O gal be apšilimo bėgioji?
Atsakyti
Užsiregistravau į Nike aš bėgu bėgimą gegužės 26 d.
Visi, kas nežinote, kiekvieną sekmadienį vingio parke vyksta nemokamos bėgimo teniruotės wink.gif Planuoju rytoj nueiti pabėgioti su profesionaliais treneriais.
Atsakyti
QUOTE(ausrinelt @ 2012 05 05, 12:55)
O gal be apšilimo bėgioji?

...tikriausia čia ir bus problema. Bet kiek laiko bėgioju, visada be apšilimo, na bet bėgu vakare.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Norečiau ir aš jungtis į jūsų gretas. Esu tik pradedančioji ir paskaičius jūsų pasiekimus net gėda darosi pasakyti, kad kol kas vos 10min ištempiu begdama biggrin.gif Tačiau juk reikia nuo kažko pradėti. Ir turbūt geriau nepersistengti nuo pat pradžių, o verčiau palaipsniui ugdyti ištvermę smile.gif
Norėjau pasiteirauti jūsų patarimo dėl begiojimo intensyvumo bei laiko ilginimo. Per savaite man išeina išbėgti 3 kartus. Gaunasi toks rėžimas: 5min greito ėjimo, tempimo pratimai, 5min bėgimo, 5min greitas ėjimas, 5min bėjimas ir vėl greitas ėjimas. Žinau jog bėgimo trukmės yra individualus dalykas, bet galbūt galit patarti ar kaip pradedančioji padoriai susideliojau bėgimo trukmes ir pan ax.gif Po savaitės, jei gerai jausiuosi, žadu ilginti bėgimus ir ėjimą pridėdama dar po dvi minutes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NoMinds @ 2012 05 06, 16:54)
Sveikos  4u.gif

Norečiau ir aš jungtis į jūsų gretas. Esu tik pradedančioji ir paskaičius jūsų pasiekimus net gėda darosi pasakyti, kad kol kas vos 10min ištempiu begdama  biggrin.gif  Tačiau juk reikia nuo kažko pradėti. Ir turbūt geriau nepersistengti nuo pat pradžių, o verčiau palaipsniui ugdyti ištvermę  smile.gif 
Norėjau pasiteirauti jūsų patarimo dėl begiojimo intensyvumo bei laiko ilginimo. Per savaite man išeina išbėgti 3 kartus. Gaunasi toks rėžimas: 5min greito ėjimo, tempimo pratimai, 5min bėgimo, 5min greitas ėjimas, 5min bėjimas ir vėl greitas ėjimas. Žinau jog bėgimo trukmės yra individualus dalykas, bet galbūt galit patarti ar kaip pradedančioji padoriai susideliojau bėgimo trukmes ir pan  ax.gif  Po savaitės, jei gerai jausiuosi, žadu ilginti bėgimus ir ėjimą pridėdama dar po dvi minutes  smile.gif

stengis begti taip,kad paciai butu malonu ir kad pargryzusi namo nebutum visiskai nusivariusi nuo koju,nes jei persistengsi pacioj pradzioj,tai gali nebelikt upo daugiau begioti.as taip pat neseniai pradejau begioti po metu pertraukos,ir pirma kart isbegus tikejausi,kad bus labai lengva,begsiu "bistrai" kaip ir anksciau.taciau pabegus 5min. teko nusileisti ant zemes lotuliukas.gif ir priletinti tempa,nes galva plyso,oro truko.tad dabar nesiplesau,nes niekur nepriskubesi,begioju letai,pasidairynedama aplinkui biggrin.gif o begiojimo trukme pasirenku pagal savijauta,jeigu jauciu,kad truksta jegu,tai per daug ir nesikankinu,jei jauciuosi pilna jegu tai ir greiti paspartinu,ir ilgiau isbegu.
nesijaudink,pati pradzia begimo buna sunkoka,taciau jei gaunasi3kart per savaite pabegioti tai manau labai cia yra gerai,o kuo toliau,tuo bus lengviau,pamatysi,leksi kai su veju biggrin.gif
kol pati pradzia svarbu neskubeti,geriau begti letai ir ilgiau,nei greitai ir trumpai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joka8: 06 gegužės 2012 - 22:31
Joka8, dėkui už patarimus, labai smagu klausyti daugiau patyrusių biggrin.gif Kai pagalvoju apie praėjusius metus, kuomet vien dėl neteisingo požiūrio ir žinių trūkumo bėgiojimas tapdavo kančia, tai net baugu darosi. Niekad nebėgiojus išlėkdavau ir norėdavau pusvalandį prabėgt smile.gif Žinoma padusdavau ir jausdavau tikrai daugiau kančią nei malonumą. Tačiau netyčia pamatyta viena laida bei keletas straipsnių privertė pakeisti mano požiūrį. Dabar niekur nebeskubu, bėgu tiek kiek galiu, lengvai, pasidairinėdama į šalis smile.gif Ir...jaučiu malonumą!! Laukiu kiekvieno ryto kuomet galėsiu išlėkti pramankštint kojas. Gaila kad mano pasiekimai yra labai jau minimalūs, bet vis vien tikiu jog palengva prasilakstysiu ir po truputį mano bėgiojimo laikas vis ilgės ax.gif
Atsakyti
Vis didėja bėgikių gretos, smagu labai thumbup.gif

O man pastaruoju metu ar bėgant, ar ilgiau einant skauda kojų blauzdas, lyg "traukia" šiek tiek... Būna užeina bėgant taip, kad turiu sustoti, šiek tiek paeinu, tada vėl galiu bėgti. Nežinau, ar krūvis buvo per didelis, ar vitaminų kokių (magnio) trūkumas g.gif Šiaip bėgioju pastaruoju metu 3 kartus per savaitę po 9 km, rodos nepervargstu... Mano apšilimas - ėjimas apie 5 min greitu tempu.
Atsakyti