Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 12

Apklausa: Ar mulčiuojate savo daržą? (186 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Apie pūtelius ant pokelio taip gražiai rašo, o man tai jų skonis visai ne ypatingas pernai pasirodė. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 13:31)
Ambro, krumu nerizikavau su trimeriu. Pjovem su pjuklu. O saknis rovem. Kuriu neiveikem, tai palikom puti, tik vis paziuriu, kad atzalu neaugintu.

Aišku smile.gif Bandysiu vis tiek kažką daryt. Laukiu savaitglaio, kada turėsim daugiau laiko, o ne tik kelias val doh.gif

Patobulintas mano "šiltnamis": pakirpau ilgas šakeles ir apvožiau buteliu, šį kartą dugno nenupjoviau smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(linksma @ 2012 04 19, 10:57)
Ar kas nors auginate kvapiąją stumbražolę?

Labai atsargiai su ta stumbrazole, paskui neisnaikinsite. Pries kiek metu gavau dovanu kelis daigelius, tai dabar plinta ne kaip pasiutusi ir neimanoma isnaikint, eina visur i ploti i gyli saknimis, prasikeikiau su ja, nedaziuri, prazysta ir prisiseja kitam sklypo gale, zodziu, man asmeniskai - tikra pabaisa , nebenoriu jos o atskratyt negaliu, svariai (atrodo) isrenku iskasu, ziu ir vel auga, jei tik lieka nors mm dydzio gabaliukas saknies.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 19, 15:02)
Labai atsargiai su ta stumbrazole, paskui neisnaikinsite. Pries kiek metu gavau dovanu kelis daigelius, tai dabar plinta ne  kaip pasiutusi ir neimanoma isnaikint, eina visur i ploti i gyli saknimis, prasikeikiau su ja, nedaziuri, prazysta ir prisiseja kitam sklypo gale, zodziu, man asmeniskai - tikra pabaisa , nebenoriu jos o atskratyt negaliu, svariai (atrodo) isrenku iskasu, ziu ir vel auga, jei tik lieka nors mm dydzio gabaliukas saknies.

O jūs ne iš Vilniaus?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 19, 15:02)
Labai atsargiai su ta stumbrazole, paskui neisnaikinsite. Pries kiek metu gavau dovanu kelis daigelius, tai dabar plinta ne  kaip pasiutusi ir neimanoma isnaikint, eina visur i ploti i gyli saknimis, prasikeikiau su ja, nedaziuri, prazysta ir prisiseja kitam sklypo gale, zodziu, man asmeniskai - tikra pabaisa , nebenoriu jos o atskratyt negaliu, svariai (atrodo) isrenku iskasu, ziu ir vel auga, jei tik lieka nors mm dydzio gabaliukas saknies.

As taip kariavau su krienais . Matomai tiesa kai sakoma, jei supykai ant kaimyno, pabarstyk jam smulkintu krienu .
Nebent reikia bandyt i koki kubila sodint. Musu sodyboj metesi keli tokie kaip sulinio rentiniai, apdauzyti tokie. Tai kai tas ekskavatoriukas kase zemes lysvem, tuo paciu man iskase duobes ir suleido tuos rentinius.Palikau virs pievos koki pusmetri. I viena pasodinau pakalnuciu. O jos irgi megejos keliaut . Liuks, auga tik tam rentiny, niekur nekeliauja.
Atsakyti
QUOTE(linksma @ 2012 04 19, 15:21)
O jūs ne iš Vilniaus?

Nea
Papildyta:
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 15:34)
As taip kariavau su krienais . Matomai tiesa kai sakoma, jei supykai ant kaimyno, pabarstyk jam smulkintu krienu .
Nebent reikia bandyt i koki kubila sodint. Musu sodyboj metesi keli tokie kaip sulinio rentiniai,  apdauzyti tokie. Tai kai tas ekskavatoriukas kase zemes lysvem, tuo paciu man iskase duobes ir suleido tuos rentinius.Palikau  virs pievos koki pusmetri.  I viena pasodinau pakalnuciu. O jos irgi megejos keliaut . Liuks, auga tik tam rentiny, niekur nekeliauja.

O jus sliekus galit tame rentiny augint, neissals, nes ileistas i zeme ir lengva ziemai pridengt
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 04 19, 15:41)
Nea
Papildyta:

O jus sliekus galit tame rentiny augint, neissals, nes ileistas i zeme ir lengva ziemai pridengt

Rimtai galiu. O ka su jais veliau daryt? Zvejui tik? Reikia pasiskaityt,nes supratimo neturiu as apie juos.Tik girdejau.
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 04 19, 10:30)

Ar jau sejat arbuzus?

aš dar ne.
QUOTE(Ambro @ 2012 04 19, 11:35)

[color=darkviolet]diasaja, kaip sekėsi taip pievoj pasodint bulves? Na niekaip man nedašunta...  doh.gif

įdėta foto-pievos, kurią šienauju ir naudoju mulčiui, ji prie pat didžiojo daržo. Prieš 5 metus tokią pat pievą suarė traktorius ir daržą sodinau.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 04 19, 16:08)
Rimtai galiu. O ka su jais veliau daryt? Zvejui tik? Reikia pasiskaityt,nes supratimo neturiu  as apie juos.Tik girdejau.

Yra tema '' Kalifornijos sliekai'', kompostas; biohumas pasidarys- augalams trest.
Atsakyti
Kažkuri rašėt, kad baltu morku nerandat smile.gif Ju yra rimi ir dar su 40 % nuolaida biggrin.gif Visom sėklom nuolaida.
Atsakyti
mums baltos morkos buvo sknaios, kol jaunos. Paskui, kai užaugo didelės, jau nelabai..
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 04 19, 17:10)
įdėta foto-pievos, kurią šienauju ir naudoju mulčiui, ji prie pat didžiojo daržo. Prieš 5 metus tokią pat pievą suarė traktorius ir daržą sodinau.

Kaip iš pievos padarėte daržą? Ar nupurškėte žoles, ar ne? Nes turiu dilemą, ar išarus pievą jau šiemet sodinti daržą, ar purkšti, palikti pūdymą ar pan. Visai nėra nei patirties, nei fantazijos... ax.gif
Atsakyti