Įkraunama...
Įkraunama...

Likti svetur ar keliauti atgal į LT?

Labai cia graziai visos raso, kad pabus uzsieny, uzsidirbs, gris ir verla kazkoki kurs, kad pragyventi normaliai. Su tuo labai daznai susiduri tokio tipo diskusijose.
Bet as matau viena problema - negali visi tureti savo verslo, turi buti is samdomu darbuotoju visur, ir jie irgi turi teise gauti kazkoki atlygi, uz kuri turi tureti galimybe normaliai pragyventi g.gif Cia man atrodo didziausia problema - zmones kurie moka suktis, kuri kazkokio kapitalo, gali kazka pradet, dazniausiai visose valstyvese gali neblogai isikurti. Betgi negali buti visi verslinikais smile.gif turi buti ir mokytoju, ir seseliu, ir darzelio aukletoju ir bibliotekininku it tt ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 08 19, 15:24)
Yra Jusu pasisakyme tiesos, bet ech...as turiu vilties i Lietuva visgi kazkada grizti. (TIK tuo atveju, jei isvengtumem paskolos is banko).

Mes jau esam isvenge ir paskolos ir banko, turim savo nauja erdvu busta lt, bet vis negriztam nes gaila visu "geriu" kurie liks UK blush2.gif
As manau kad kiekvienas galim prisitaikyti sau posaki jog "gerai ten kur musu nera". Kol lt tai atrodo, kad uzsienis kaskas stebuklingo ir visi verziasi isvaziuot , kai nuvaziuoja tai pradeda apie lt svajot g.gif mum irgi taip yra. Bet jau beveik galvojam lyst i banka ir cia UK nors koki nedideli buteli isigyt. Tai jei galetume isnuomot kai ismokesim ji po kokiu 8 metu tai bus galima ir apie lt pasvajoti... ech pasiilgau ir as , bet geriau negalvot, nekalbet.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 08 20, 11:32)
Labai cia graziai visos raso, kad pabus uzsieny, uzsidirbs, gris ir verla kazkoki kurs, kad pragyventi normaliai. Su tuo labai daznai susiduri tokio tipo diskusijose.
Bet as matau viena problema - negali visi tureti savo verslo, turi buti is samdomu darbuotoju visur, ir jie irgi turi teise gauti kazkoki atlygi, uz kuri turi tureti galimybe normaliai pragyventi g.gif Cia man atrodo didziausia problema - zmones kurie moka suktis, kuri kazkokio kapitalo, gali kazka pradet, dazniausiai visose valstyvese gali neblogai isikurti. Betgi negali buti visi verslinikais smile.gif turi buti ir mokytoju, ir seseliu, ir darzelio aukletoju ir bibliotekininku it tt ir pan.

Na visi verslininkais aišku nebus, bet mes šiokių tokių vilčių turime, nes jau LT smulkiu verslu užsiėmėme, labai blogai nebuvo, bet norėjosi geriau, o kad būtų geriau, reikėjo daug daugiau investicijų, kurių užsieny ir bandysim užsidirbti.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 08 20, 11:32)

taaaip! ir jie turi teisę į normalų atlyginimą už normalų krūvį be jokių papildomų arimų vakarais ir naktimis.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 08 20, 12:32)
turi buti ir mokytoju, ir seseliu, ir darzelio aukletoju ir bibliotekininku it tt ir pan.

o tai sakai, kad ju dar mazai? ju uztektinai, tik jiems darbo nelabai yra smile.gif
dauguma ju darbo birzoj vis laukia, kol kas nors ka nors pasiulis, nes neturi lesu pradet kazka savo.
Ir tas savo verslo ikurimas, tai negalvok, kad visi tik ir ikurs bankus, bus finansu patarejai ar kazkokie tai labai sustri kompaniju vadovai, kaip tik as suprantu, kad bus priesingai. paprastai buna kazkas mazo ir paprasto ala koks servisas garaze, kur pats esi ir sefas ir pats tepaluotom rankom po masina guli. Mano vizijos irgi tokios, kad busiu paprasta pardaveja/kepeja ar kokiu ten dar specialybiu prirasei, kad skirtumas tas, kad dirbsiu sau, nes ir taip yra kam dirba maximai smile.gif nepasiseks, tai nepasiseks, bet bent jau busiu pabandzius, ko dauguma net negali.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 08 21, 08:15)
o tai sakai, kad ju dar mazai?  ju uztektinai, tik jiems darbo nelabai yra smile.gif

Jus ne visai supratot apie ka kalbejau.
Niekur nepasakiau, kad ju mazai. Pasakiau, kad rinkoje pagal struktura yra labai daug kateroriju darbu, yra ir turi buti. Ir visi jie turi uzdirbti kazkoki toki pinigu kieki, uz kuri butu imanoma normaliai pragyventi.
Atsakyti
Na man asmeniskai uk bus gaila palikti tik visu kaip sakant moteriskus malonumus,tai yra sopingus! lotuliukas.gif wub.gif Juokingai gal skamba,bet lt tikrai negalim sau tiek leisti rubeliams ar kosmetikai kiek cia.O daugiau tai nematau ko pasiilgti,nematau nieko cia tokio ypatingo toj uk ko lietuvoj negali gauti.Tiek cia tiek lt gali nuvaziuoti prie tuos juros,ar siaip pakeliauti po saly,turint normalu darba lt,dar zymiai daugiau gali sau tureti to laisvo laiko,nes cia tu kaip as sakau esi priristas nuo atvaziavimo,nes darbas ir darbas,paskolos,bilai ir pan.O lt turint sava busta,ir abiems dirbant,nemanau,kad jau taip blogai.Aisku,ziurint kokios tavo islaidos ir kokie tavo norai.Na tik kas man kelia nerima,tai vaiko mokykla,nes tirkai bijau leisti vaiak lt i mokykla,nes maniskis nera pestuaks kaip dauguma vaiku,jis taip myli vaikus,kad jei galetu tai ne tik savo visus zaislus atiduotu,bet ir sirdy blush2.gif .Todel bijau kad jo neuzgauliotu mokykloj.
Atsakyti
ax.gif Shopingus ir man gaila butu palikti, nes cia kokybiskesnes visumoje prekes , ne tik rubai bet ir baldai geresni mazesnem kainom, daug pasirinkimo ir ispardavimu ko lt nelabai yra istiesu. As irgi galvoju kad lt zmones kaskokie laisvesni, bet manau del to kad nevazineja i darba po 2 val i viena gala, tai iseina kad turi visa vakara sau po darbo dienos. Nes pvz as dirbu ofice iki 5 val tai jei gyvenciau prie pat ir grizciau 5.15 tai but thumbup.gif bet deja, griztu tik 6.30 o jei dar kamsciai ar siaip kas tai ir 7 val buna. Be to nuo kelioniu isvargsti - nebera jegu nei siltnami turet nei dar ka daryt po darbo, noris tik tv ziuret ir kad kas gatavai valgyt paduotu lotuliukas.gif . Lt tuo tarpu tas 2 val isryto ir vakare gali panaudot daug kam , tiek sau tiek namam, tiek vaikam...
Nors lt zinau atvejus kai dirba zmones ir sestadienius ir sekmadieniu o pinigu kaip nera taip nera shopingui, tik maistui ir mokesciam tik tik g.gif
Atsakyti
nu tai va, as dabar LT gyvenu ir mąstau ką daryti, iš principo gyvenam nuo algos iki algos, turim darbus,mokam visus mokesčius, žodžiu pašalpų jokių negaunam, paskolų neturim bet...nervas ima kai aš negaliu sau leisti vaikas naujo rūbo nupirkti net 15 lt už kokią maikę man jau gaila, nekalbu apie šiltesnius rūbus, tikrai tas kapstimasis po šiuklšlynus užkniso negyvai, norėčiau nueiti, kas patiko ir nusipirkti, i užsienius nevažiuojam, nes negalim sau to leisti, aišku dirbam pavargstam kaip ir kiekvienam darbe, už viršvalandžius ir kolegų pavadavimą nieks nemoka, benzo kainos kosminės, šiandien peršoko 5 Lt ribą už litrą, dujos irgi ką tik pranešė vėl brangs, beveik vos ne kasdien kas nors brangsta, jau net nespėji suuosti, o algos kaip žinot, tos pačios doh.gif Atmetus rubūs, maistą ir transportą, gaunasi kad vos ne minimumą uždirbi doh.gif
tai va gaunsi, kad ne gyvenamam egzistuojam, aišku yra LT pliusų nesakau, man vis labiau patinka musų gamta, šalia esantys vandens telkiniai, kad vaikai gali matyti senelius ir pan.,bet ateitis matant musų valdžios politiką manau bus nekokia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(evuxiene @ 2012 08 21, 15:27)
nu tai va, as dabar LT gyvenu ir mąstau ką daryti, iš principo gyvenam nuo algos iki algos, turim darbus,mokam visus mokesčius, žodžiu pašalpų jokių negaunam, paskolų neturim bet...nervas ima kai aš negaliu sau leisti vaikas naujo rūbo nupirkti net 15 lt už kokią maikę man jau gaila, nekalbu apie šiltesnius rūbus, tikrai tas kapstimasis po šiuklšlynus užkniso negyvai, norėčiau nueiti, kas patiko ir nusipirkti, i užsienius nevažiuojam, nes negalim sau to leisti, aišku dirbam pavargstam kaip ir kiekvienam darbe,  už viršvalandžius ir kolegų pavadavimą nieks nemoka, benzo kainos kosminės, šiandien peršoko 5 Lt ribą už litrą, dujos irgi ką tik pranešė vėl brangs, beveik vos ne kasdien kas nors brangsta, jau net nespėji suuosti, o algos kaip žinot, tos pačios doh.gif Atmetus rubūs, maistą ir transportą, gaunasi kad vos ne minimumą uždirbi doh.gif
tai va gaunsi, kad ne gyvenamam egzistuojam, aišku yra LT pliusų nesakau, man vis labiau patinka musų gamta, šalia esantys vandens telkiniai, kad vaikai gali matyti senelius ir pan.,bet ateitis matant musų valdžios politiką manau bus nekokia... g.gif

Ne per seniausiai išvykau iš LT, todėl suprantu apie ką šnekat.
Atsakyti
sveiki. gyvenu uzsienyje jau 8 metus.... istekejau uz uzsieniecio. turiu vaika. ir kuo metai eina, tuo jauciu didesne nostalgija savo saliai. palikau ten seseris, mama, draugus. cia gyvenu viena, be ju.. cia neturiu ju, bet turiu gera vyra, pinigu. kas svarbiau? kartais jauciuosi ta blogoji dukra, kuri spove i viska ir isvaziavo. man taip truksta mamos prisilietimo, truksta su seserim nueiti i turgu arba isgerti su ja puodelio kavos miesto kavineje, pasikalbeti padusam gyvai, o ne per skaipa... taciau man jau grizti neimanoma. mano vyras uzsienietis, vaiko niekada neduos isvezti, jis vaika begalo myli... uzejo man depresija, nes namu ilgesys vis su kiekviena diena stipreja... pasiryzau pasiaukoti kol vaikui sukaks 16.tada busiu laisva ir galesiu grizti. mano vaikuciui dar tik keli men, tai teks dar ilgai laukti.... p.s. vyras labai geras, seimyniskas, nieko man netruksta, taciau namu ilgesys darosi stipresnis uz jausmus vyrui.
Atsakyti
QUOTE(Sasha @ 2012 08 22, 15:06)
sveiki. gyvenu uzsienyje jau 8 metus....  istekejau uz uzsieniecio. turiu vaika. ir kuo metai eina, tuo jauciu didesne nostalgija savo saliai. palikau ten seseris, mama, draugus. cia gyvenu viena, be ju.. cia neturiu ju, bet turiu gera vyra, pinigu. kas svarbiau?  kartais jauciuosi ta blogoji dukra, kuri spove i viska ir isvaziavo. man taip truksta mamos prisilietimo, truksta su seserim nueiti i turgu arba isgerti su ja puodelio kavos miesto kavineje, pasikalbeti padusam gyvai, o ne per skaipa...  taciau man jau grizti neimanoma. mano vyras uzsienietis, vaiko niekada neduos isvezti, jis vaika begalo myli...    uzejo man depresija, nes namu ilgesys vis su kiekviena diena stipreja...  pasiryzau pasiaukoti kol vaikui sukaks 16.tada busiu laisva ir galesiu grizti. mano vaikuciui dar tik keli men, tai teks dar ilgai laukti....        p.s. vyras labai geras, seimyniskas, nieko man netruksta, taciau namu ilgesys darosi stipresnis uz jausmus vyrui.

Ojej kaip liudna verysad.gif bet gal cia tik pogimdyvine depresija , kuri praeis ir dziaugsiesi turedama savo grazia seima wub.gif juk dabar tapai mama ir turi buti stipri. Stenkis negalvoti apie Lietuva , stenkis isijausti i vaikelio auginima.
Gal tavo mama ar sesuo turi galimybe atvaziuoti pabuti nors koki menesi ar kelias savaites pas tave ? 4u.gif laikykis, sekmes tau.
Atsakyti