QUOTE(evuxiene @ 2012 10 11, 11:28)
jūs gal ne taip supratot, aš turėjau omeny, kad pas mus įprasta sakyti, kad tu tokia anokia, nesugebi to ir to. Anglai, galbūt subtiliai tą pasako, o gal ir išvis nesako, o taisyti klaidas vaikui, manau yra normalu, bet čia ir tėvams nereikia apleisti to dalyko.
Aš pažįstu begalės žmonių kurie sakykit turi " galvą" t.y. labai protingi, o dirba paprastus darbus, protas nieko nelemia, dar svarbu yra žmogus charakteris savybės, kažkoke bruožai, taip kaip moka save pateikti ir pan. dažnai gi būna kad mokykloe trejetais mokėsi, o dabar matai vadovas, o klasės pirmūnas kokiu mokytoju už 1000 lt tesugeba dirbti, bet kokiu tu bebūtum, darbo reikia visur įdėti.
Aš pažįstu begalės žmonių kurie sakykit turi " galvą" t.y. labai protingi, o dirba paprastus darbus, protas nieko nelemia, dar svarbu yra žmogus charakteris savybės, kažkoke bruožai, taip kaip moka save pateikti ir pan. dažnai gi būna kad mokykloe trejetais mokėsi, o dabar matai vadovas, o klasės pirmūnas kokiu mokytoju už 1000 lt tesugeba dirbti, bet kokiu tu bebūtum, darbo reikia visur įdėti.
Nezinau, niekas mano mokykloje nesake, kad as tokia ar anokia. Bet pamenu palikau savo tevui rasteli iseidama i kiema (ar kazkur kitur). Griztu - rastelis istaisytas raudonu tusinuku. Tevas sako: tau ne geda, kad nemoki be klaidu rasyti? Ir buvo geda, labai. Ar tai mane traumavo? Tikrai ne, tik paskatino pasimokyt, kad tu klaidu daugiau nebutu. Anglai siuo atveju pasakytu, kad reikejo pagirti, nes vaikas juk stengesi - pats parase rasteli. Mane butu pagyre, as ir toliau buciau rasiusi bele kaip, kodel tureciau stengtis geriau rasyt, kai ir taip esu saunuole?
Zinoma, ne viskas zmogaus protas. Dvejetukininkai buna iprate prasisukt kitais budais be pamoku ruosimo, kas jiems irgi padeda gyvenime. O pirmunams buna to pritruksta. Ir visos kitos savybes daug lemia
Papildyta:
Tiesa, gal kasnors zino bent viena dailes mokykla UK? Netikiu, kad tokiu nera, bet as ir vel niekaip nemoku surasti besinaudodama google... Turiu omeny pradzios dailes mokykla, ne akademija. Kiek randu, tai tik ikimokyklinukam. O mokyklinio amziaus vaikam? Rasiau ir kitoj temoj, bet niekas nieko nezino. Ar egzistuoja tokios? Aisku dabar jau uzsipulsit, kad vaikus savo noriu per 100 bureliu tampyt
Papildyta:
Nepatingejau surasti seniai skaityta straipsni. Cia neraso apie sistemu skirtumus, bet va prie ko veda anglu sistema:
Britain is languishing behind Albania in a league table for maths and science education, according to an authoritative international study.
A report by the World Economic Forum has ranked UK schools 43rd in the world behind countries such as Iran, Trinidad and Tobago and Lithuania
And Britons do not only fare poorly when it comes to maths and science, as a recent OECD report showed a fifth of 15-year-olds are functionally illiterate
Read more: http://www.dailymail...l#ixzz28zGGSUQJ
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook