QUOTE(evuxiene @ 2012 10 07, 16:49)
na kas liecia burelius, tai manau, mums keista tik todel, kad pas mus kitokia sistema, ir mes prie kitko priprate. Dabar del tos muzikos, klausimas ar tas vaikis turi tam talenta, ar eina tam, kad tik eiti, pas mus gi fortepiona kalti 7 metus reikia, varge vargelis, plius literatura solfedzio dar, o jei renkiesi ne fortepiona antras istrumentas dar reiklaingas. Mano mama fortepiono mokytoja, tai visko esu prisiklausiusi, beje manes i muzikalke, nevede, mama mokesi beveik 15 metu tos muzikos, tai uzteko matyt

aisku pati muzika ne blogas dalykas, bet reikia vesti vaikai, jei bent kiek jis to nori, nes nemazai mamu zinau, kad veda neva, nes tai jos neisipildziusi svajone, nu tai sorry...Manau pas mus nuo sovietiniu laiku like tas padidintas kruvis vaikams, anglai laisvesni, ju ten nieks nespaudzia, daugiau laisves, uztatu ir i univerus visi nesiverzia, nes zino kad nepaves, o pas mus matai vos vos mokinasi, o nori kokia ekonomika baigti.Manau reikia vaikui suteikti toki issilavinima, kam jis yra gabus, ka sugeba ka moka, tegul ir masinas remontuoja, bet bus nuo to laimingas. Is savo patirties sakau , kad nera baisiau nei nemegstamas darbas
Sutinku su tuo, kad vaiko nereikia versti. Zinoma!!! Ir kad anglu poziuris yra kitoks, taip pat pilnai sutinku. Kad buna jog mamos veda i bureli del to, kad tai jos neissipildziusi svajone taip pat

Ir kad vaikui reikia suteikti toki issilavinima, kam jis gabus ir ka sugeba - taip taip taip! As pati taip pat daug metu mokiausi muzikos, bet pas mane buvo atvirkstinis variantas. Man labai patiko, negaledavau sulaukti pamoku, o vasaros atostogos nepatikdavo, nes negaledavau eiti i muzikos mokykla... Bet tevai mate, kad neturiu ypatingu gabumu, kad nesu isskirtine toje srityje ir patare visas muzikas baigti. Na, baigiau muzikos mokykla, bet toliau groju tik namie. Tad tikrai vaiko nereikia versti, reikia ziureti jo noru, kam jis gabus ir t.t. Bet... Toks pavyzdys. Nezinau ar jis teisingas, nes dar mano mazos mergaites. Tad tik kaip pavyzdys. Sakykim, mano mergaite labai gabi baletui, arba plaukimui, arba dailei, nesvarbu kam. Eina su dziaugsmu, kasdien klausineja kada bus uzsiemimas (siuo metu is tikruju taip yra vyresniajai su baseinu, o mazajai su baletu). Sakykim, matau kad jos turi gabumu toje srityje. Bet su anglu poziuriu i burelius tie gabumai neliks panaudoti! Kas is to, kad vaikas gabus ir jam tai teikia dziaugsma, jeigu to rimto burelio nera... Noreciau, kad dukra pabandytu rimta muzikos mokykla, gal is jos ir nebus muzikes, bet gal ir bus? As tik vieno nesuprantu, kaip anglai tampa pvz garsiais pianistais. Iki siol man mistika, viena ideja turiu tik gal jie eina i privacias mokyklas, nezinau.
O va del universiteto tai nesu linkusi sutikti. Aisku, jei jau vaikas visiskai negabus ir negali mokytis, tai tegu daro kas jam sirdi dziugina. Bet tevu uzduotis yra jam kuo aukstesne kartele uzkelti ir padeti jos siekti. O su anglu poziuriu "good enough" nera motyvacijos stengtis. Del to universitetuose anglu ir yra mazuma. Net ir per paskaitas ar egzaminus matosi. Negaliu zinoma teigti ir apibendrinti visiems anglams, visko buna. Bet per egzaminus pati pastebejau toki pavyzdi. Studentai laike egzamina kompiuteriu, max galejo gauti 50 tasku ir laikyti 2 kartus per ta pacia valanda. Tai anglai gaudavo apie 35-40 ir jiem gerai (nes islaike), o pvz kinieciai, japonai (nezinau tiksliu ju tautybiu) gaudavo 49 ir egzamina perlaikinedavo!!! Zinoma, pazymys nera viskas ir del jo nereikia per galva verstis. Bet tai tik parodo poziuri i viska. Kodel tiek daug yra samdomu darbuotoju is uzsienio? Viena is priezasciu - anglai paprasciausiai tingi dirbti, tingi sunkiai dirbti. Zinoma, tikrai ne visi, bet daug tokiu. Sneketi apie karjera, kaip daug del to dirbi nera madinga. Jie greiciau sneketu kaip noretu pagaliau baigti visus darbus. Tad poziuriai tarp lietuviu ir anglu tikrai skiriasi, del to ir bureliai skiriasi, del to ir i universitetus anglu maziau nei lietuviu eina. Ir va butent tai man visai nepatinka. Nesakau, kad vaikui nesugebant vis tiek sakyciau eik i universiteta ir vsio. Ne. Bet vaikui jau pradineje mokykloje idiegiamas ir noras mokytis ir tam tikri standartai. Ir kai dukra grizta is mokyklos, parodo rasybos patikrinima, kuriame pilna klaidu ir vis tiek gauna lipduka uz rasyma jog yra "star of the week"... Ji taip ir galvoja ir jokiu pastangu geriau rasyti sekanti karta net nerodo, nes net nesupranta kam tai reikalinga, juk ir taip giria. O giria tik del to, jog ji stengesi...