QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 20:31)
Gal greiciau kolektyvas toks muzikalus papuole. Dudu pamokos, kiek zinau, turetu but visur UK. Siemet (5kl) sake, bugnais mokosi grot. Niekas niekur neakcentuoja, kad mokykla su muzikiniu profiliu. Va, secondary, kuri yra uz musu namo tvoros

, tai ten stiprus menai. O islaikomu egzaminu(GCSE) reitingai yra geriausi musu cauncile, o ir auksciau uz nacionalini vidurki. Is tokiu mokyklu matomai ir menininkai uzauga, nes, skaiciau kazkas domejosi kaip is tokiu prasto lygio pamokeliu maziesiems isauga talentai...
Nemanau, kad is secondary school, kur lygis aukstesnis nei nacionalis isauga talentai

Tas nacionalinis vidurkis zemas yra, tad jei tik geresne mokykla, jau automatiskai vidurkis bus aukstesnis uz nacionalini, nes labai daug yra prastu mokyklu. Mano galva arba privacios, arba boarding schools, arba specializuotos su stojamaisiais egzaminais ir pan gali paruosti (cia ne apie pradines, bet velesnias). Pataisykit jei klystu
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 20:13)
Tie koncertukai vyksta ne tai kad dienos sviesoj, o su atitinkamu apsvietimu, prozektoriais apsviecia vaikus, tevai sedi tamsoj, o prie fortepijono staline zvakes formos lempa... Niekada tokiu dalyku nemaciau LT mokyklose.
O sventes ir cia svenciamos. Ir mamyciu diena, ir teciu

. Ir net kazkokias muslimiskas dienas pamini. Renginuku daug, iejimas po svara

. Cia taip surenka pinigelius, nes nori mokykla autobusiuka pirkt. Manau, tai daug geresnis budas surinkt reikiamus pinigus, nei kad LT tiesiog tevu susirinkimo metu pasakyti, kad pirksim, reikia, malonekit susimest teveliai po 50+ litu
Va del tu koncertuku ir pradines mokyklos tai net uzpavydejau, geruoju pavydu zinoma

LT Pasiseke Jums su mokykla
UK tikrai daug geresnis budas mokyklai rinkliavas surinkti. Renka cia ir siaip ju labai daug, bet tikrai daug geru budu sugalvoja pinigams pritraukti. Tikrai pritariu siuo klausimu

Kadangi zinau, jog po metu kitu grisim i LT, jau dabar uzsirasineju visas idejas ir bandysiu siulyt busimoj dukters mokykloj kaip tuos pinigus uz teveliu pritraukti ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2012 10 14, 19:13)
Kaip ir minejau, galimai visa tai yra del laiko stokos. Tarkim, LT darzelyje tik paruosiamojoj vyksta kazkokios pamokeles. Ir tai trumputes, ne visa diena. O iki tol, vaikai zaidzia, miega. Tai ir pasimokyt eilerastuku daineliu gali. O kai uzsienyje vaikas pradeda mokykla 4m, vyksta pamokos visa diena, zinoma, play time buna, bet per ji vaikas turi pabegiot, pailset, o ne mokytis. Tai dar is to ka matome, dar ir kaip vaikai su mokytoja pasistenge pasiruost buna

. Profesionalumo mazai, bet tai kokios idejos saunios buna sugalvotos

. Tai va tuom LT mano vaiku lankyti darzeliai toli grazu neprilygsta.
Na, nezinau, mano dukters mokykloj UK tai nebuna pamoku visa diena. Ir play time daug, ir lauke begioja, ir valgymai visokie ir t.t. Pvz Lietuvoj pradinukams pamokos nuo kokiu 8.30 iki 12val mano ziniom. Ir pamokos buna su pertraukelem, bet lieka laiko paruost ispudingiems renginiams. O UK pamokos 8.40-15.20 mano dukters mokykloj, tai laiko jie tikrai daug daugiau turi pasiruosimui
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2012 10 14, 16:50)
yra skirtumas visgi, kada tas daroma tam kad vaikai gerai laika praleistu ir kad itiktu mamos ir mociutems tokioms kaip jusu. Kuri vietoj to kad pasidziaugtu anukeles svente eme ir pasibaisejo, nes nepakankamai gerai vaikas sokt ir dainuot isdresiruotas buvo...
Puikiai zinot apie ka kalbu, niekas nesako, kad nereikia daineliu mokytis ir t.t. Bet tai yra pramoga vaikams, o ne suaugusiems skirta pompastika. Ar mociutei nepatikusiam renginy visi vaikai atrode baisiai nusimine?
Taip, renginiai yra vaikams. Taciau LT renginiai tai pat vaikams? Ir abiejuose turbut vaikai buna nenusimine? Ar LT renginiuose vaikai nepraleidzia gerai laiko?
Is daugelio zinuciu paskaitau, kad visur akcentuojama tik kad vaikas kuo geriau praleistu laika, kad vaikui butu idomu, kad smagu ir t.t. O nera tokiu dalyku kaip vaiko ipratinimas dirbti? Kad eidamas i rengini jis turi pasiruosti, ideti darbo, o ne tik pasivaipytu bele ka? Juk mokykla ruosia ji gyvenimui, kur nera viskas tik smagu, geras laikas, malonumas ir t.t. Mano galva, mokykla turi vaika ir sudominti, ir kad mokymasis taptu kaip smagus zaidimas, bet taip pat turi ir ipratinti siekti tikslo darbu, ir iprantinti, jog kartais tenka daryti tai, kas gal nevisada labai idomu ar patinka. Ne prievarta kazkokia, ne mustru, bet pavyzdziu. Tam renginiai taip pat labai graziai gali pasitarnauti. Ir tam nereikia, kaip Mitch Girl rase, kas antra diena ta pati eilerasti ar spektaliuka repetuoti. Nepamenu, kad mano mokykloje LT bent vienam spektakliui butu taip daznai ir ilgai ruostasi. Ne. Bet namie pasimokyt eilerastuka renginiui tikrai labai gera ideja. Mastymas svarbu, atminties lavinimas taip pat
Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2012 10 14, 16:43)
Beje, siai dienai LT renginiai bei pasirodymai tebevyksta, mokytojos stengiasi, paruosia programeles ivairiausias, net ir su maziukais

ne tik sovietmeciu kurybingos mokytojos buvo

dabar lygiai tas pats ... bet kazkaip tokiu palyginimu dar neteko girdet ...
As maza vis pagrindiniuose vaidmenyse budavau, bet tikrai nesijauciau cirko bezdzionele..Pati labai norejau vaidint, but ant scenos ir t.t. Tie, kurie buvo nedrasesni, gaudavo antraplanius vaidmenis arba isvis nevaidindavo, masovke budavo