Įkraunama...
Įkraunama...

Taksai

Sveiki, taksistai smile.gif
Aš su klausimu. Mano mišrūnas nuo takso - kaip devintas vanduo nuo kisieliaus. Bet vis tiek dešros formos, apytrumpėm kojom ir trumpaplaukis, tad ir klausiu Jūsų.
Ar Jūs savo šunis rengiat žiemą? Maniškis toks mažumėlę "šaltmiris". Net vasarą vėsesnėm dienom drebėdavo po lietaus. Na ir šiaip visad lenda, kaip katinas, net ant menkiausio saulės prikaitinto plotelio. Žodžiu, šiluminis smile.gif Artėja šalčiai ir vis mąstau, ar jam reikia kokio šilto drabužio. Aš su savo kitu šunimi žiemą, net prie -20 po kelias valandas lauke praleidžiu, didžiajai smagu bet kokiu oru. O va kaip su mažuoju elgtis? Pratinti tūsavot po sniegus "natūraliai", ar šiltinti?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otter @ 2012 10 03, 12:40)
Sveiki, taksistai smile.gif
Aš su klausimu. Mano mišrūnas nuo takso - kaip devintas vanduo nuo kisieliaus. Bet vis tiek dešros formos, apytrumpėm kojom ir trumpaplaukis, tad ir klausiu Jūsų.
Ar Jūs savo šunis rengiat žiemą? Maniškis toks mažumėlę "šaltmiris". Net vasarą vėsesnėm dienom drebėdavo po lietaus. Na ir šiaip visad lenda, kaip katinas, net ant menkiausio saulės prikaitinto plotelio. Žodžiu, šiluminis smile.gif Artėja šalčiai ir vis mąstau, ar jam reikia kokio šilto drabužio. Aš su savo kitu šunimi žiemą, net prie -20 po kelias valandas lauke praleidžiu, didžiajai smagu bet kokiu oru. O va kaip su mažuoju elgtis? Pratinti tūsavot po sniegus "natūraliai", ar šiltinti?..  g.gif

maniškis lygiai toks pat-ant šlapios žolės,ar per lietų lauke jam nemiela biggrin.gif ,namie mėgsta gulėt ant saulės,bent mažiausią plotelį randa ir drybso,žiemą nuo šildomų grindų patraukt nėjo biggrin.gif . per šalčius-reikalus atliko ir namo pats bėgte,nes po 10min trikoju šunim patapdavo. rengėm mes jį ir šią žiemą rengsim,nes taksai šalčmiriai,poplaukio neturi juk
Atsakyti
QUOTE(pomada @ 2012 10 03, 11:57)
maniškis lygiai toks pat-ant šlapios žolės,ar per lietų lauke jam nemiela biggrin.gif ,namie mėgsta gulėt ant saulės,bent mažiausią plotelį randa ir drybso,žiemą nuo šildomų grindų patraukt nėjo biggrin.gif . per šalčius-reikalus atliko ir namo pats bėgte,nes po 10min trikoju šunim patapdavo. rengėm mes jį ir šią žiemą rengsim,nes taksai šalčmiriai,poplaukio neturi juk

Na maniškiui irgi ant šlapios žolės ir per lietų labai nemiela. Kol mažesnis buvo, net purtėsi, kaip katė, leteną į balą įmerkusi biggrin.gif Bet jam taip baisiai norisi duotis kartu su dižiąja, kad dabar jau sutinka ir per lietų. Vat ir galvoju, ką reikės daryt, jei jis ir žiemą norės ilgai duotis, net ir per šalčius. Pėdutėms naudoju vašką, o visa kita, matyt, tikrai teks šiltinti drabužiais smile.gif
Atsakyti
Bandydavau aš taksus rengti, kai su didžiosiomis į žygius žiemą eidavom. Tai pirmas reikalas būdavo striukes vienai nuo kitos nuplėšti, o paskui jau lėkdavo laukais, sniege smegdamos iki kaklo...Geriau užsirekomendavo nebent megztukai, ilgi kaip kojinės-iš jų sunkiau išsinerti, gerai prie kūno priglunda, bet vėl-prie jų sniegas limpa...Bet tada atkentėdavom iki galo ir įlipus į mašiną nutraukdavau-tai nors sausos būdavo. Šiaip rudenį nerengiu, tik tada kai jau būtina, tiesa, mano ilgaplaukės.
Atsakyti
QUOTE(DIva62 @ 2012 10 03, 12:51)
Bandydavau aš taksus rengti, kai su didžiosiomis į žygius žiemą eidavom. Tai pirmas reikalas būdavo striukes vienai nuo kitos nuplėšti, o paskui jau lėkdavo laukais, sniege smegdamos iki kaklo...Geriau užsirekomendavo nebent megztukai, ilgi kaip kojinės-iš jų sunkiau išsinerti, gerai prie kūno priglunda, bet vėl-prie jų sniegas limpa...Bet tada  atkentėdavom iki galo ir įlipus į mašiną nutraukdavau-tai nors sausos būdavo. Šiaip rudenį  nerengiu, tik tada kai jau būtina, tiesa, mano ilgaplaukės.

Aš mąstau apie štai tokį:

http://www.4dogs.lt/lt/flypage/drabuziai/silti/hurtta-pro-waterproof-fleece-overall.html

Bet va bijau, kad nesugalvotų irgi visaip to gėrio nuo savęs plėšti, nes kaina žiauriai kandžiojasi...
Atsakyti
QUOTE(Otter @ 2012 10 03, 13:57)
Aš mąstau apie štai tokį:

http://www.4dogs.lt/lt/flypage/drabuziai/silti/hurtta-pro-waterproof-fleece-overall.html

Bet va bijau, kad nesugalvotų irgi visaip to gėrio nuo savęs plėšti, nes kaina žiauriai kandžiojasi...

Tai ar prie jų sniegas nekibs? Stengiuosi įžiūrėti, bet man rodos kad viršuje tokia pukuota medžiaga. Ir rankovių šunims tai tikrai nereik, kam judesius varžyti...Čia tik mano nuomonė.

Va čia įdėjų gal atrasit, pernai daugumas taksistų rūbelius siuvosi
http://taksuforumas....wtopic.php?t=52
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DIva62: 03 spalio 2012 - 14:36
QUOTE(DIva62 @ 2012 10 03, 14:30)
Tai ar prie jų sniegas nekibs? Stengiuosi įžiūrėti, bet man rodos kad viršuje tokia pukuota medžiaga. Ir rankovių šunims tai tikrai nereik, kam judesius varžyti...Čia tik mano nuomonė.

Nea, nelimpa prie ano sniegas. Mano mama savo papiljonui tokį pirko, tai superinis daiktas.
O bet tačiau.. skaičiau skaičiau ir nusprendžiau, kad palauksiu žiemos ir žiūrėsiu, kiek jam baisūs tie šalčiai ir ar bus poreikis rengti smile.gif
AČIŪ LABAI už pasidalinimą mintimis ir nuoroda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upė @ 2012 10 02, 18:29)

Tikrai pritarsiu - nereikia veisti mišrūniukų, ne todėl, kad jie kuom nors blogesni už veislinius, o todėl, kad va ir veislinius atiduoda prieglaudon ar iš viso paleidžia kur pamiškėse, pakelėse. Juk ne vieną šuniuką atsives, o kelis. Visų juk nepasiliksit... ir juo labiau 10 metų kalei vesti šuniukus aiškiai per vėlu.

Manau šuniukų atsikratymas yra šeimininko nužmogėjimas. Prieš darant bet kokį darbą, pirmiausia reikia apsvarstyti... O šiuo pasiūlymu kreipiau dėmesį ne kas geriausia šeimininkei, o pačiam šuniukui, visgi kalytė turi atsivesti bent vieną vadą. Kalbama ne apie 10-etę taksę - jai dar tik 5 metai.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 10 05, 11:05)
visgi kalytė turi atsivesti bent vieną vadą.

Iš kur ištraukėt? Gal galite paargumentuoti savo siūlymą?
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 10 05, 10:05)

... O šiuo pasiūlymu kreipiau dėmesį ne kas geriausia šeimininkei, o pačiam šuniukui, visgi kalytė turi atsivesti bent vieną vadą. Kalbama ne apie 10-etę taksę - jai dar tik 5 metai.

Klaidingas mitas, gaila, bet vis dar plačiai paplitęs. Nieko nepamokslausiu, bet paskaityti šią nuorodą , manau, būtų naudinga daugeliui. Gal tuomet nors kiek mažesnis procentas manys, jog reikia sukergti "dėl sveikatos".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upė: 05 spalio 2012 - 11:49
Manau šuniukų atsikratymas yra šeimininko nužmogėjimas. Prieš darant bet kokį darbą, pirmiausia reikia apsvarstyti... O šiuo pasiūlymu kreipiau dėmesį ne kas geriausia šeimininkei, o pačiam šuniukui, visgi kalytė turi atsivesti bent vieną vadą. Kalbama ne apie 10-etę taksę - jai dar tik 5 metai.

Turėtu. Kad taptu nesveika mirksiukas.gif
Atsakyti
visgi kalytė turi atsivesti bent vieną vadą. Kalbama ne apie 10-etę taksę - jai dar tik 5 metai.

Nėra nei vienos priežasties dėl kurios kiekviena kalė turėtų vesti šuniukus, išskyrus jūsų įsivaizdavimą.
O 5 metai pirmai vadai yra vėloka. Labai didelė rizika gyvybei.
Atsakyti