Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Radau internete moliūgą kurį sėjau http://sustainablese...uash-Seeds.html , bet niekur neradau kaip jis atrodo augdamas. Gal kas augino?
Atsakyti
OO kokie idomus moliugai, neteko tokiu matyt bigsmile.gif
O man moliugai kaip tik geriau indeliuose, bet cukinijos ir agurociai jau vargsta, vaziuosiu savaitgali sodint neber kur tempt nebetelpa tren jie, saknys pro durpinius vazonelius islindo nors i nemazus sodinau...
Atsakyti
saintlina, koks gražuoliukas, manasis tai tik trečdaliukas Tavojo blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 05 24, 09:38)
Radau internete moliūgą kurį sėjau http://sustainablese...uash-Seeds.html  , bet niekur neradau kaip jis atrodo augdamas. Gal kas augino?

QUOTE(yerena @ 2012 04 27, 15:03)
Marina di Chioggia- parankus dydis ~4-5 kg, kieta odelė, laikui bėgant neblunka, labai gerai išsilaiko, iki šiol turiu 3 vnt, vidus tamsiai oranžinis, gan sausas, saldokas, sėklos didelės- auginsiu dar:
user posted image user posted image
Atsakyti
yerena,
ar auginat dabar? Jis auga, kaip normalus moliūgas? Nes pas mane grynai pomidoras auga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 24, 09:28)
mano moliugai taip eme keipti,kai vietos eme jiems trukti indelyje. pas mane indelis 10 cm skersmens ir 15 aukscio. tai persodinus juos i lauka pilnas indelis saknu buvo, nors tikru lapu vos po 3-cius tikrus buvo eme leisti.

Maniškiai irgi pradėjo keipti namie doh.gif Tai pačius didžiausius (kažkoks naminis moliūgas ir Žolta) vakar į sodybą išvežiau, į žemę sukišau ir apmulčiavau ax.gif Taip pat į žemę sukišau ir naujų moliūgų sėklytes: Mirandos ir Spagetinių wink.gif

user posted image user posted image

QUOTE(NERA @ 2012 05 24, 09:38)
Radau internete moliūgą kurį sėjau http://sustainablese...uash-Seeds.html   , bet niekur neradau kaip jis atrodo augdamas. Gal kas augino?

Tikrai įdomūs moliūgai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2012 05 24, 09:08)
Noriu paklausti patarimo, auginu lietuviskus arbuzus, bet pas mane visas butas rytinej pusej ir labai trumpai saulute tebuna. Labai letai auga, matyt del sviesos ir silumos trukumo, sodinau balandzio pabaigoj, o dar ne visi tikrus lapelius uzaugino. Kaip manot, gal nelaukt  4-5 lapeliu ir anksciau i darza perkelt, ten gal veliau ir vejuociau, bet bent saule bus visa diena. Bijau rizikuot, nedaug turiu smile.gif bet ir gaila ju, tokie nupiepe salia moliugu atrodo..

as irgi sodinciau. Mano langai yra rytinieje ir pietineje puseje, auginau augaliukus ir ten ir ten, tai zinokite skirtumas milziniskas. Pvzd mano kai kurios geles 3 menesius augo ir isaugo tik pora sm, o kai perkeliau i pietine puse tai per savaite isaugo ir zydeti pradejo...
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 05 24, 09:32)
yerena,
ar auginat dabar? Jis auga, kaip normalus moliūgas? Nes pas mane grynai pomidoras auga doh.gif

Ne verena , bet atsakau. Auginau 3 metus. Ir šiemet pasėjau. Pas mane vis iš to paties pokelio. Sėklas esu pirkusi 2008 m. UAB "Agrimatco Vilnius". Šiemet jie neturi. Čia nupasakojimas apie sėklas.
Apie augalą. Na toks kaip ir visi moliūgai. Kol nebuvo moliūgiukų, atskirt neina.
Labai įdomu, kad iš moliūgiškos sėklos auga pomidoriškas augalas. Gal moliūgas nusudygo ir supuvo, o ten auga pasimetusi pomidoro sėkla. Man indelyje prie kukurūzo išdygo paprika. Ar netyčia įmečiau, ar dėl kažko buvo susilaikiusi ir gegužės pradžioje gyvent panoro.
Atsakyti
Ar Jūs formuojat kaip nors moliūgus?
Čia buvo įdėta nuoroda į filmuką, tai kaip suprantu melionus reiktų formuoti.
Gal ir moliūgus reiktų formuot, nes pas mane pernai ilgai tik vyriškais žiedais žydėjo ir tik vasaros pabaigoj sulaukiau moteriško žiedo ir moliūgiuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 05 24, 10:32)
yerena,

Šiemet neauginu, nes ir taip 30 naujų rūšių bandau, bet Marina tai bus kartojama dėl savo skonio, išsilaikymo ir patogumo virtuvėje. Auga kaip paprastas moliūgas, lapai kaip ir kitų moliūgų, virkščios galingos ir ilgos ~6 m, vienas augalas augina 4-5 moliūgus- nei ką skabiau, nei trumpinau. Užsimezgęs moliūgas būna šviesiai žalia lygia odele, apačioje (kaip mano nuotraukoje matosi) įdubimas, kuris laikui bėgant kažkiek sumažėja, odelė tamsėja, raukšlėjasi ir atsiranda nelygumai, moliūgas tampa matinės tamsiai žalios spalvos. Sėklas galima rasti, jei Jūs, NERA, vilniete "Žalioje stotelėje". Mano pakelis toks:
user posted image nuotrauka iš čia
Papildyta:
QUOTE(*Elia* @ 2012 05 24, 13:15)
Ar Jūs formuojat kaip nors moliūgus?
Gal ir moliūgus reiktų formuot, nes pas mane pernai ilgai tik vyriškais žiedais žydėjo ir tik vasaros pabaigoj sulaukiau moteriško žiedo ir moliūgiuko  g.gif

Praeita vasara buvo nepalanki moliūgams, nuo tos pastovios drėgmės tiesiog nemezgė, o esantys moliūgėliai puvo verysad.gif
Dėl moliūgų formavimo- ziūrint ko tikitės iš augalo- ar norite užsiauginti vieną, bet max didžiausią moliūgą, ar daugiau, bet mažesnių gabaritų. Jei dėl vieno didžiausio (galioja ir "Atlantic Giant")- paleidžiate pagrindinį stiebą (jo ilgis ~10 šoninių atšakų), o esančias šonines atšakas vis patrumpinate iš abiejų pusių tokiu būdu, kad bendras vaizdas ant žemės primintų eglutę, nes sekančios atšakos būna vis trumpesnės link stiebo galo, vieną moliūgą (pirmąjį) paliekate, jis auga kaip ant mielių, o visus kitus pašalinate.
Yra kitas būdas- jei planuojate turėti pvz. 4 moliūgus, tai kai augalas juos suformuoja, virksčios visos trumpinamos iki 3 lapų po paskutinio moliūgo, o kiti užsimezgę tiesiog yra pašalinami.
Trūkumas: jei auginama keletą augalų vienas šalia kito- tiesiog neįmanoma suprasti kieno kur atšakos. Tad aš leidžiu augti jiems savarankiškai, tik trumpinu virksčių ilgius, jei išlenda ant pievos ar įsibrauna į daržą.
Tikiuosi kažką supratote iš mano chaotiško aprašymo blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, supratau 4u.gif
Tik kad pas mane užmezgė jau taip vėlai, kad nebebuvo ką trumpinti biggrin.gif
Na, žiūrėsim kaip šiais metais seksis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 24, 09:11)

Maniškiai, sodinti balandžio pabaigoje, šiuo metu tokie. Visą dieną kepa ant pietinės palangės.

blink.gif kokio dydžio bigsmile.gif
maniškiai 04,26 sėti,bet tik sprindiniai doh.gif
na bus kas bus,bet norėčiau nors vieno arbūzo rolleyes.gif
Atsakyti