Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Partizanė @ 2012 05 02, 18:12)
Black Cherry neva vazoniniai - naujiena Lietuvoje. O Red Cherry jau buvo seniau, štai juos ir augino. Panašu abu nemaži bus  ax.gif
Neskabysiu niekam nieko, kas vazonuose. Skabyt gerai tuos aukštaūgius parišamus šiltnaminius, kurie auga aukštyn aukštyn aukštyn, ten mezga mezga mezga. O šitie gi megs ir iš pažąstėlių, nes aukštyn ir aukštyn nebeaugs.
tik reikia atramų nusipirkt.

O Tumbling Tom reikia kokių atramų ar nebūtina g.gif ?
Atsakyti
yerena, o aš planavau špinatų antrą sėjimą rugpjūčio viduryje, tai kiek dabar suprantau jau nebeišeis.....

QUOTE(yerena @ 2012 05 02, 12:11)
Per karšta špinatams- tai šaltesnio laikotarpio "daržovė"- vasarą špinatų lauke niekas nesėja, nes lapų nėra, o iš karto išleidžiamas žiedynas, o tokie špinatai jau beverčiai...

Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 05 02, 18:23)
O Tumbling Tom reikia kokių atramų ar nebūtina  g.gif ?

pas mane jie labai i sonus issiskleide tai praktiskai nereikejo jokiu atramu. Ir pats kotas toks kietas, ne taip kaip gartenpearl buvo toks lankstus tai net nuluzo nuo pomidoru kiekio. as ju pazastuku neskyniau tai issiplete bet sakeles tokios liaunos buvo tai butinai juos reikejo ramstyt. O tumbling tom foto maniskio yra pirmam lape.
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 05 02, 21:01)
O tumbling tom foto maniskio yra pirmam lape.

kada tu jį sėjai ir kada ten fotkinta. mano tokie mažiukai tie vėlesnės sėjos, kad net jau nebežinau ką daryt. kaip čia juos pagreitint. persodint dar net nėra poreikio, šaknų net nepilna
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 05 02, 21:09)
kada tu jį sėjai ir kada ten fotkinta. mano tokie mažiukai tie vėlesnės sėjos, kad net jau nebežinau ką daryt. kaip čia juos pagreitint. persodint dar net nėra poreikio, šaknų net nepilna

kada sejau neuzsirasiau bet ziuriu 04.30 buvo isodinti i atskirus vazonelius kokiu 4-5cm dydzio. O cia ta fotke daryta liepos 15d. As biskuti velokai anais metais viska pradejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montera: 02 gegužės 2012 - 20:21
QUOTE(Spyglelis @ 2012 05 02, 14:57)
tai ką- jie prie minuso augtų  g.gif tupi sau balkone, tai tegul auga, gi šaltoka naktim- ar jau per šilta? g.gif
nu ką, teks špinatus keist salotom tongue.gif

QUOTE(Džigė @ 2012 05 02, 15:00)
aga, ir mane domina kada reikia seti spinatus kad jie iskart nepradetu zydeti?  g.gif

QUOTE(Teracota @ 2012 05 02, 20:14)
yerena, o aš planavau špinatų antrą sėjimą rugpjūčio viduryje, tai kiek dabar suprantau jau nebeišeis.....

Špinatai neauga prie minusinės temperatūros, bet tai pirmoji daržovė po žiemos. Kadangi augimo laikas- 30-40 dienų, jau nuo kovo mėnesio įmanoma užsiauginti jų šiltnamyje. Galimi keli sėjimo laikotarpiai atvirame grunte- anksti pavasarį (tik jokių būdu nereikia sėti ir vėliau pikuoti- pasėjama, laistoma ir laukiama derliaus)- puikus priešsėlis įvairioms kultūroms (bet ne visoms), kurios gegužę yra sodinamos lysvėse. Antras etapas- rugpjūčio pabaiga- rugsėjo pradžia, kai nėra jau tvanku, bet užaugintas derlius surenkamas iki šalnų. Trečia sėja- prieš šalnas ir prognozuojamą sniegą- kad sėklos dar nesudygtų atėjus žiemai, užtat kai tik sniegas pavasarį nutirps ir žemė sušils- špinatai staigiai sužaliuos.
Vasaros laikotarpiu, kai karšta ir įprasti špinatai išleidžia dvi mažas poras tikrųjų lapelių ir iš karto pradeda žydėti- siūlau pasisėti naujazelandiškuosius špinatus arba red orach (lietuviškai nežinau kaip vadinasi), arba malabar vijoklinius špinatus.
Dėl sėjimo į indelius- konkrečiai špinatų- niekada nelaikau šiltai ant radiatoriaus, stovi sau ant palangės ir puikiausiai sudygsta.
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 05 02, 21:01)
pas mane jie labai i sonus issiskleide tai praktiskai nereikejo jokiu atramu. Ir pats kotas toks kietas, ne taip kaip gartenpearl buvo toks lankstus tai net nuluzo nuo pomidoru kiekio. as ju pazastuku neskyniau tai issiplete bet sakeles tokios liaunos buvo tai butinai juos reikejo ramstyt. O tumbling tom foto maniskio yra pirmam lape.

Ačiū 4u.gif ,maniškiai jau tikrai tvirtais kotais, į šalis plačiasi, vadinasi bus viskas ok drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos,
nutariau auginti rėžiukus, bet kaip tai daryti praktiškai nežinau.
Gal kas auginote?
Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi 4u.gif
http://naturalus.sve...as_paprastasis/
Atsakyti
user posted image
user posted image
Čia mano pomidorai smile.gif

Papildyta:
user posted image
Cukinija ir melionas

user posted image
žemuogytės

user posted image
bazilikas

user posted image
ir kažkokie nekokie krapai biggrin.gif
Atsakyti
Mergaitės, pagalvojau, gal galima balkoninius pomikus rišti prie kokios atramėlės ir formuoti kad augtų į apačią? Ar esat bandžiusi kuri taip daryti? Ar nėra prasmės? Čia su ta mintim, kad gal ant kokios lentynėlės pastatyt galima būtų ir jie svirtų, taip daugiau jų tilptų į balkoną, nes nėra galimybės augti į viršų.
Turiu Bajaja, Vilma, Venus ir Golden Cherry, pastarieji, kaip supratau bus aukštaūgiai smile.gif
Na, ką patarsit, augintojos?

Kas ten su manim norėjo keistis bazilikais? KAda organizuojamės? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2012 05 03, 09:39)
user posted image
Čia mano pomidorai smile.gif

nu kokios fainos tos kopeteles. kaip butu toks dalykas gerai ir man smile.gif
O krapai ir dar man petrazoles kazkaip siemet sunkiai irgi.

Siandien pafotkinau savo darza... nu jau galvoju kad tuoj eisiu prie namo lysves sukasinet nes jau balkone bus dziungles....
user posted image
palanges puosmenos

user posted image
Monami dovanotas grozis prazydo 4u.gif Red cherry jei neklystu 4u.gif
user posted image
taip pat monami ciliukas beveik prasiskleides wub.gif
user posted image
vakar ispikiuoti baklazanai ir paprikos
user posted image
tiek dar pomidoru mazuose indukuose auganciu doh.gif doh.gif doh.gif
user posted imageuser posted image O cia skirtumas tie kur didesni bazilikai augantys namie ir mazi balkone nors sodinti ir pikiuoti vienu metu blink.gif
user posted image
braskiu darzelis
user posted image
agurku laukas doh.gif lotuliukas.gif

nu zodziu ir toli grazu ne viskas via matosi... doh.gif jau laikas man pasigydyt......
Atsakyti
Merginos, kokie reikalai su paprikų vazonais? Pomidorai - aišku, o su jom kaip? unsure.gif
Atsakyti