QUOTE(Aristeja @ 2012 05 03, 16:00)
Merginos, as pas jus su vienu klausimeliu

Auginu ir as balkone siemet pomidorus, paprikas ir visa kita geri, reiks kada ir pasirodyti cia

na, bet ne apie tai kalba, mano gelytes uzpuole voratinklines erkutes ir db bijau labai, kad tos bjaurybes ir mano pomidoru uzsimanys...

MB ryt turi parvezti chemijos, toms bjaurybems naikinti, bet va kaip man tuos pomidorus apsaugoti nuo tu erkiu?
radau va vienam straipsniuke apie prieskoniu auginima, nezinau ar tikrai padeda..
Jei sodinsite sveikus, jaunus augalus, ligų neatsiras. Tačiau bet kokiu atveju chemikalų nenaudokite. Voratinklinę erkutę naikinti padeda apelsinų ar citrinos žievės ir česnako nuoviras. Nupurkškite juo augalą taip, kad varvėtų ir apmaukite polietileniniu maišeliu. Palaikykite 2-3 dienas. Amarus geriausiai naikina stiprus tabako nuoviras. 3-5 cigaretės užpilamos stikline verdančio vandens. Jam atvėsus nupurškiate, o po dienos augalą nuplaunate švariu vandeniu. Nudžiūvusių šakelių, lapų ar žiedų nedelskite nuskinti, nes jie pūdami padeda plisti grybelinėms ligoms.
dabar nepamenu bet nuo ko purskia su spiritu skiestu. Nuo kazkokio kenkejo bet nebezinau dabar nuo kokio...
Gelem tai raso kad reikia kas dien plauti po tekanciu vandeniu bet pomidoru taip jau nepakisi po kranu