Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Lavrynka @ 2012 05 03, 09:39)

user posted image
žemuogytės

Labai gražūs darželiai.
O kodėl žemuogytėms tiek mažai žemių??? Jos jus didžiąją laik dalį pavėsyje nuo vazono krašto slepiasi. Čia tgal taip reikia?
Atsakyti
Merginos, kada jau reikia nuskabyti bazilikams viršūnėles, kad jie kerotų? Kiek lapukų turėtų jie turėti?
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 03, 11:46)
Merginos, kada jau reikia nuskabyti bazilikams viršūnėles, kad jie kerotų? Kiek lapukų turėtų jie turėti?

O juos dar ir skabyti reikia? Parašykite smulkiau prašau.
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2012 05 03, 12:47)
O juos dar ir skabyti reikia? Parašykite smulkiau prašau.

aš pati tik pirmus metus auginu, tai nežinau, bet čia , berods Partizanė, rašė, kad reikia. Tada jie bus labiau šakoti. Tik nežinau kad tai padaryt. Maniškiai turi 6 tikrus lapelius (3 poras)
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2012 05 03, 09:35)
nu kokios fainos tos kopeteles. kaip butu toks dalykas gerai ir man smile.gif
O krapai ir dar man petrazoles kazkaip siemet sunkiai irgi.

Jyske netyčia aptikau per išpardavimą; 19 99 kainavo

QUOTE(runchikas @ 2012 05 03, 10:25)

O kodėl žemuogytėms tiek mažai žemių??? Jos jus didžiąją laik dalį pavėsyje nuo vazono krašto slepiasi. Čia tgal taip reikia?

Nežinau gal ir mažai reiks gal dar vėliau pridėti kai paaugs;
Papildyta:
QUOTE(Montera @ 2012 05 03, 09:35)

o tai visas tavo grožis balkone gyvens? o jau turi patirties agurkai auga? braškės?
Atsakyti
QUOTE(Lavrynka @ 2012 05 03, 13:37)
Jyske netyčia aptikau per išpardavimą; 19 99 kainavo
Nežinau gal ir mažai reiks gal dar vėliau pridėti kai paaugs;
Papildyta:
o tai visas tavo grožis balkone gyvens? o jau turi patirties agurkai auga? braškės?

nu bandysiu i balkona talpinti. jei ka pas mama isvesiu i balkona kazkiek.

O patirties tik su pomidorais turiu. daugiau nieko nebandziau ana vasara. tai viskas nauja klausimu milijonas kas ir kaip... nu tikiuos kad pasiseks thumbup.gif
Atsakyti
nu, montera, super daržas. Kiti ir sode tiek neturi tongue.gif Viskas pasiseks, kad tik oras leistų. Tavo pomidorai (kur man davei) 4 surado naujas šeiminikes, vienas keliaus į šilnamį su dižiaisiais broliais smile.gif

Bazilikams gal naktys per šaltos, jie mėgsta šilumą. Pernai auginau sode šiltnamy ir kelis daigus lauke - tai laukiniai l. menki buvo. O draugė lauke tik daliniam pavėsį ir užuovėjoj augino - jos gražūs, vešlūs augo...

Atsakyti
Laba, aš irgi turiu daržiuką balkone, t.y. balkonuose smile.gif Ir pernai turėjau smile.gif Bet šiemet ieškau ir nerandu pirkti daigų - įv melisų, mėtų, anyžių, raudonėlių - pernai šituos auginai - taaip faina, visą žiemą, pavasarį arbatas gėrėm. Gal matėt, žinot, kur Kaune? Pernai pirkau stoties turguje - šiemet tik melisų gavau. O gal dar anksti šitiems g.gif
Atsakyti
Merginos, as pas jus su vienu klausimeliu ax.gif Auginu ir as balkone siemet pomidorus, paprikas ir visa kita geri, reiks kada ir pasirodyti cia smile.gif na, bet ne apie tai kalba, mano gelytes uzpuole voratinklines erkutes ir db bijau labai, kad tos bjaurybes ir mano pomidoru uzsimanys... verysad.gif MB ryt turi parvezti chemijos, toms bjaurybems naikinti, bet va kaip man tuos pomidorus apsaugoti nuo tu erkiu?
Atsakyti
QUOTE(Aristeja @ 2012 05 03, 16:00)
Merginos, as pas jus su vienu klausimeliu ax.gif Auginu ir as balkone siemet pomidorus, paprikas ir visa kita geri, reiks kada ir pasirodyti cia smile.gif na, bet ne apie tai kalba,  mano gelytes uzpuole voratinklines erkutes ir db bijau labai, kad tos bjaurybes ir mano pomidoru uzsimanys... verysad.gif MB ryt turi parvezti chemijos, toms bjaurybems naikinti, bet va kaip man tuos pomidorus apsaugoti nuo tu erkiu?

radau va vienam straipsniuke apie prieskoniu auginima, nezinau ar tikrai padeda..

Jei sodinsite sveikus, jaunus augalus, ligų neatsiras. Tačiau bet kokiu atveju chemikalų nenaudokite. Voratinklinę erkutę naikinti padeda apelsinų ar citrinos žievės ir česnako nuoviras. Nupurkškite juo augalą taip, kad varvėtų ir apmaukite polietileniniu maišeliu. Palaikykite 2-3 dienas. Amarus geriausiai naikina stiprus tabako nuoviras. 3-5 cigaretės užpilamos stikline verdančio vandens. Jam atvėsus nupurškiate, o po dienos augalą nuplaunate švariu vandeniu. Nudžiūvusių šakelių, lapų ar žiedų nedelskite nuskinti, nes jie pūdami padeda plisti grybelinėms ligoms.

dabar nepamenu bet nuo ko purskia su spiritu skiestu. Nuo kazkokio kenkejo bet nebezinau dabar nuo kokio...

Gelem tai raso kad reikia kas dien plauti po tekanciu vandeniu bet pomidoru taip jau nepakisi po kranu blink.gif
Atsakyti
Kazka panasaus buvau skaicius ir as, kad padeda vanduo su cesnakais ir pipirais astriais. Ir kad po dusu patartina pakisti, nuplauti viska, bet pomidorus as ir taip saugau laistydama, kad kuo maziau ant lapu vandens patektu.O apie dusa net pagalvoti nenoriu doh.gif
Reikejo joms cia isiveisti gun_bandana.gif na geles tai visas i viena kampa sukisau, plevele apdengiau, o ryt jau as tas erkes naikinsiu. O vat pomidorus ir paprikas apziurejau, net pozymiu nera, bet del atsargumo noriu apsidraust, reiks apipurksti tuo vandeniu su cesnakais smile.gif
Atsakyti
nuo voratinklinių erkučių saugokite neleisdami perdžiūti. sausas oras labai joms tinka.
Atsakyti