Pagal žydėjimo trukmę ir išvaizdą, man gal tos dideliais žiedais labiau patinka. Žiedai iš toli matyt. Smulkialapės nemažas krūmas. Jei kas norit, mainom į šokoladą..Siųsti neišeis, nes jos daug šakų sumedėjusių, didelės dėžės reiks. Siuntimas brangus gausis. Apimtis gero metro. O taip atrodo krūminė raganė:
Sveiki,
Aš taip pat su klausimu . Kalbant apie raganių priežiūrą, daug kur randu patarimą galva- karštai, kojos šaltai. Kokie augaliukai paviršinėmis šaknimis tiktų raganėms į draugiją? Gal kažkurie ypač gražiai atrodo šalia raganių ? Kaip apsaugote savo raganių "kojas" nuo saulės kaitros?
Pas mane rožė dalinai užstoja, o kol nieko nebuvo žievės mulčo kalnelį užpyliau ir gerai jautėsi. Nors mano raganė Viticella gaji, tai labai arti nieko nepasodinsi.
Aš truputį pagerinu žemę prieš sodinant. Iškasu duobę (apie 50 cm.) ir pilu komposto, pelenų. O atstumus tarp raganių apie 50 cm. palieku.
Šiemet ir aš neatsilaikiau ir prisipirkau raganių. Turėjau gal 8, o dabar gal 12 naujų nusipirkau. Važiavau į "Sodo rožę" pirkti vienos rožės ir vienos raganės. Išjau nešina rože ir kokiomis 5 raganėmis Pas juos kataloge ne visos raganės yra, o kai pamačiau šiltnamiuose žydinčias tai ir neatsilaikiau. Čia tos, kurios jau žydi.
Dalele, puikūs pirkiniai. Rodos, ką čia naujo besugalvosi, spalvų gama kartojasi, bet žiedų forma, augalo išvaizda skiriasi, tad reikia. Aš pradėjau nuo dviejų vienodų, gautų su sodu, pirmais metais net spalvos nežinojau, nes apleistos ir pavėsy pasodintos buvo, kai perkėliau, suklestėjo ir sužadino apetitą Dabar jau turiu penkias skirtingas, vietos gal dar atrasčiau