QUOTE(algitad @ 2012 06 04, 18:35)
Krikštynos būna labai normalios...gal net per normalios. Mokykloj labai griežta tvarka. Per šių metų krikštynas iš viso maistą uždraudė naudot 

Naudojom ;D. Juškienė matė, patenkinta neatrodė,bet nieko nesakė ;D.
Laba diena norejau paklausti kokie dalykai yra griezciau sustiprinti sioj gimnazijoj o kurie netaip? Ar uniformas reikia patiems siutis? ir kiek maciau nuotraukose tai gimnazjoje lygtais yra spinteles tai visi mokiniai gauna po spintele ar kaip?
Papildyta:
Kas geriau butu kur stoti i Kauno A.Smetonos gimnazija ar i Kauno Rasos gimnazija? ir kuo geriau butu?
Papildyta:
Kas geriau butu kur stoti i Kauno A.Smetonos gimnazija ar i Kauno Rasos gimnazija? ir kuo geriau butu?
QUOTE(pavojus101 @ 2012 11 05, 16:42)
Laba diena norejau paklausti kokie dalykai yra griezciau sustiprinti sioj gimnazijoj o kurie netaip? Ar uniformas reikia patiems siutis? ir kiek maciau nuotraukose tai gimnazjoje lygtais yra spinteles tai visi mokiniai gauna po spintele ar kaip?
Papildyta:
Papildyta:
Stiprūs visi dalykai, kažkas konkrečiai neišskirta. Uniformų tikrai už dyką neduoda, reikia siūtis :D. Spinteles gauna daugiausiai dvyliktokai, nors nebūtinai.
Kur geriau stoti priklauso nuo poreikių. kokie jūsiškiai aš nežinau.
O mane jau nuvylė ši gimnzija, t.y. tvarka joje. Visa tai, ką sukūrė a.a. P.Andriuslis (šilti tarpusavio santykiai, nuomonės išklausymas, tiek moksleiviai visada galėdavo kreiptis bet kokiu klausimu tiesiai į direktorių, tiek visi tėveliai buvi girdimi ir prieinama kompromiso) naujasis direktorius, t.y. jo isteriškos pavaduotojos, jau baigia sugriauti. Jokios tolerancijos, jos (pavaduotojos) net tarpusavyje bendros nuomonės neranda, o direktorius visai be savo balso ir nuomonės. Gaila žlungančios mokyklos atmosferos, eilinė mokykla ir tiek...

QUOTE(ikiuke @ 2012 11 21, 13:56)
O mane jau nuvylė ši gimnzija, t.y. tvarka joje. Visa tai, ką sukūrė a.a. P.Andriuslis (šilti tarpusavio santykiai, nuomonės išklausymas, tiek moksleiviai visada galėdavo kreiptis bet kokiu klausimu tiesiai į direktorių, tiek visi tėveliai buvi girdimi ir prieinama kompromiso) naujasis direktorius, t.y. jo isteriškos pavaduotojos, jau baigia sugriauti. Jokios tolerancijos, jos (pavaduotojos) net tarpusavyje bendros nuomonės neranda, o direktorius visai be savo balso ir nuomonės. Gaila žlungančios mokyklos atmosferos, eilinė mokykla ir tiek... 

Sutinku, kad pamažu vyksta degradacija, karts nuo karto galima pamatyti jos apraiškų, tačiau Rasa vis dar laikosi viršuje. Anų laikų palikimas niekur nedingsta, yra daug išskirtinių, nuostabių žmonių moksleivių ir mokytojų (nors ir rečiau) tarpe ir todėl Rasa dar nenusmuko iki "eilinės mokyklos" lygio. Geresnės gimnazijos tektų rimtai paieškoti.
QUOTE(pavojus101 @ 2012 11 05, 16:42)
Papildyta:
Papildyta:
Labas, as taip pat renkuosi tarp A. Smetonos ir Rasos gimnaziju. Lyg ir Jablonskio gimnazija dar aki traukia, bet tikriausiai pasirinksiu Rasa. Pazistamas pabuvojes ir A. Smetonos ir Rasos gimnazijose teige, jog Smetonoj aplinka siltesne, bet Rasoj mokytojai stipresni. Taigi viskas priklauso nuo tavo poreikiu.

Sveiki, matau, kad nemažai kas renkatės tarp A. Smetonos ir "Rasos" gimnazijų. Mokiausi abejose po 4 metus, net nėra ką lyginti - apie A. Smetonos gimnaziją negalėčiau nei vieno gero žodžio pasakyti (bent jau lyginant su Rasa). "Rasos" gimnazijoje mokytojai puikūs, o ir atmosfera tikrai šilta, visi labai draugiški, geranoriški. A. Smetonos gimnazija - daugiau rajoninė mokykla, gimnazija tapo visai neseniai, taigi, manau bent šiek tiek pasidomėjus net nekiltų klausimų kurią mokyklą pasirinkti. Keli paskutiniai neblogi mokytojai dirbę A. Smetonos gimnazijoje pabėgo į "Rasos" gimnąziją. Iš tikrųjų Kaune (ir Lietuvoje) tai viena geriausių mokyklų, net ir statistiškai pagal egzaminus, baigusiųjų įstojimus. Jei renkantis Kaune siūlyčiau rinktis tarp KTU, "Saulės" ir "Rasos" gimnazijų, kitos, mano nuomone, nevertos dėmesio. Nors kai rinkausi aš pati net nekilo klausimų dėl "Rasos".
P. S. kas dėl universitetinų/neuniversitetinių klasių. Nesiveržkit taip į tas universitetines. Aš pati asmeniškai į ją buvau pakliuvusi, nesakau, kad ten gerai, bet neuniversitetinėje geriau
draugiškesnė atmosfera, noras mokytis (o ne kovoti dėl pažymio), klasiokai nuoširdesni, neperkąs gerklės dėl pažymių, mokytojai visoms klasėms tie patys, o ir mokytojų požiūris į neuniversitetinių klasių mokinius palankesnis - tuos "universitetinius" daugelis mokytojų įvardija kaip robotais. Nors aš asmeniškai nieko neturiu ir prieš universitetines klases. Tai tiek.

P. S. kas dėl universitetinų/neuniversitetinių klasių. Nesiveržkit taip į tas universitetines. Aš pati asmeniškai į ją buvau pakliuvusi, nesakau, kad ten gerai, bet neuniversitetinėje geriau

sveiki,ar tiesa,kad silpnokai paruosia ,,Rasos" gimnazijoje matematika,chemija?(kolegos dukra besimokanti sioje gimnazijoje taip sake)
Su matematika prastai tikrai, nors gal čia nuo mokytojo priklauso

QUOTE(Pintikė @ 2013 04 02, 20:02)
sveiki,ar tiesa,kad silpnokai paruosia ,,Rasos" gimnazijoje matematika,chemija?(kolegos dukra besimokanti sioje gimnazijoje taip sake)
Galiu atsakyti į jūsų klausimą, kadangi prieš keletą metų baigiau Rasos gimnaziją.
Mane matematikos paruošė taip, kad aš neturėjau ką veikt pirmą semestrą studijuodama matematiką. Ir tai ne reklama, tai tiesa. Kai mokėmės mus mokytojas sugebėjo priversti mokytis. Dabar už tai esu dėkinga, nes dar niekam nepakenkė logika ar mąstymas.
O kas dėl silpnumo, daug kas priklauso nuo mokytojo. Iš tikrųjų viskas yra mokinio rankose, nes rezultatai priklauso nuo įdedamų pastangų, keliamų klausimų, įdirbio.
Daugelis linkę kaltinti mokytojus, tačiau patys neklausia kas neaišku.
O kas dėl chemijos, jūs esate teisi, chemija nėra stiprioji Rasos pusė.
QUOTE(ievute9 @ 2013 04 11, 14:39)
Galiu atsakyti į jūsų klausimą, kadangi prieš keletą metų baigiau Rasos gimnaziją.
Mane matematikos paruošė taip, kad aš neturėjau ką veikt pirmą semestrą studijuodama matematiką. Ir tai ne reklama, tai tiesa. Kai mokėmės mus mokytojas sugebėjo priversti mokytis. Dabar už tai esu dėkinga, nes dar niekam nepakenkė logika ar mąstymas.
O kas dėl silpnumo, daug kas priklauso nuo mokytojo. Iš tikrųjų viskas yra mokinio rankose, nes rezultatai priklauso nuo įdedamų pastangų, keliamų klausimų, įdirbio.
dėkoju už atsakymą