Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

sveikos,
ar priimsit naujoke blush2.gif

nueinu pirmadienį visa drebanti, pulsas 140. spaudimas 80/60, visa drebu. padaro tyrima ir gavau šiandiena į rankas TTH <0,05 ir FT4 49,72 čia blogai ar trupiti blogai g.gif . iš šeimos gydytojos. tas dvi dienas mušė man spaudima ir davė raminamuosius, aišku aš gėriau po puse.
toks klausimas kas manęs laukia? šiandiena einu prašytis pas endikrinologa, nes užrašyta extra? ką turėtu man padaryti tirti ar dar ką.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 12 03, 11:01)
sveikos,

nueinu pirmadienį visa drebanti, pulsas 140. spaudimas 80/60, visa drebu. padaro tyrima ir gavau šiandiena į rankas TTH <0,05 ir FT4  49,72 čia blogai ar trupiti blogai g.gif . iš šeimos gydytojos. tas dvi dienas mušė man spaudima ir davė raminamuosius, aišku aš gėriau po puse.
toks klausimas kas manęs laukia? šiandiena einu prašytis pas endikrinologa, nes užrašyta extra? ką turėtu man padaryti tirti ar dar ką.

Priimsim 4u.gif

Endokrinologas turi daryti dar papildomus tyrimus ATPO, FT3 ir t.t., reikia rasti priežastį, ar skydliaukė tiesiog aktyvi ar Greivso liga. Bet primink Roga, kokiame mieste dabar gyveni? jeigu vis dar ten pat, tai prašyk siuntimo į pas rimtesnį endokrinologą. O po endokrinologo vizito gausi metizolį arba tirozolį ir pradėsi gydytis.
Atsakyti
Labas,

Priimsim į savo būrį, nes įtariu, kad tau teks dabar su mumis padraugaut bent metelius. 4u.gif TTH dar ne toks tragiškas, bet FT4 didokas. Turbūt teks sugerti Metizolio, Tirozolio arba Propycil vaistų kursą. Hormonai turėtų atsistatyti per 3-6 mėn., bet tuos vaistukus bent pirmą kartą reikia gerti bent metus, net kai hormonai susinormalizuoja. Su širdim bėdų neturiu, čia jau kitos gal pakomentuos, bet manau, kad širdelei gali irgi tekti kurį laiką pagerti vaistukus. Gali būti, kad tau dar darys skydliaukės echo, bet jau iš hormonų tyrimų matosi, kad be vaistukų turbūt neapsieisi. O pulsas tau tik vakar taip užšoko ar ir anksčiau buvo tokių stebuklų?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2014 12 03, 12:09)
Priimsim  4u.gif

Endokrinologas turi daryti dar papildomus tyrimus ATPO, FT3 ir t.t., reikia rasti priežastį, ar skydliaukė tiesiog aktyvi ar Greivso liga. Bet primink Roga, kokiame mieste dabar gyveni? jeigu vis dar ten pat, tai prašyk siuntimo į pas rimtesnį endokrinologą. O po endokrinologo vizito gausi metizolį arba tirozolį ir pradėsi gydytis.

kaime kaime Radviliškyje nėra pas mus labai gerų. žiūrėsiu ką sakys. gera gydytoja turiu tai paprašysiu siuntima, nes dabar turiu paprasta siuntima į kita poliklinika negaliu vykti su tokiu siuntimu g.gif

o gal tu žinai iš kur atsiranda g.gif aš visa drebu, su tušinu nieko rašyt negaliu. tai dabar tik kompu ir mezgu nieko nepadarau, net vaiko nepakeliu. svoris mano geras 52 kg, tai kol kas neįsivaizduoju iš kur pas mane yra g.gif
Papildyta:
QUOTE(Only1 @ 2014 12 03, 12:11)
Labas,
O pulsas tau tik vakar taip užšoko ar ir anksčiau buvo tokių stebuklų?

ačiū už paaiškinimus. aciuks.gif
nuo ketvirtadienio apie 140 - 105 visada laikosi net su vaistais nuo pulso kur išrašyti. daugiau neesu turėjusi nieko panašaus schmoll.gif

jei esu alergiška alkoholiui ar reikia sakyt, ar tuose vaistuose yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 03 gruodžio 2014 - 11:17
QUOTE(Roga @ 2014 12 03, 12:01)
sveikos,

nueinu pirmadienį visa drebanti, pulsas 140. spaudimas 80/60, visa drebu. padaro tyrima ir gavau šiandiena į rankas TTH <0,05 ir FT4  49,72 čia blogai ar trupiti blogai g.gif . iš šeimos gydytojos. tas dvi dienas mušė man spaudima ir davė raminamuosius, aišku aš gėriau po puse.

Sveika, teks tikrai prisijungti prie mūsų 4u.gif

tau kuo skubiau reikia patekti pas endokrinologą, FT4 aukštas, toks kaip ir mano buvo ligos pradžioje. Gydymas vaistais bus - metizoliu, tirozoliu arba propiciliu, viskas nuo gydytojo priklausys pas kurį pateksi. Šiaip, šalia to turėtų skiriti ir pulsą retinančius vaistukus, aš esu gėrusi dvejus skirtingus - proponololį ir metaprololį. Siūlau pasiimti nedarbingumą, nes šią mūsų ligą ir tokius aukštus rodiklius sąlygoja patiriamas stresas..

Gydymo modelis taip pat priklauso nuo gydytojo, bet greičiausiai pradžioje teks pagerti po 6 tabletes per dieną, kol hormonus numuš iki normų, o gal net ir ims jų trūkti. Pradžioje teks dažnai pasikartoti tyrimus, kas dvi savaites, kas mėnesį, po to vis rečiau, bet viskas priklausys nuo tavo savijautos taip pat. Man antras ligos paūmėjimas buvo labai sudėtingas, nes teko visą mėnesį gerti po 6 tabletes tirozolio..

Dabar svarbu nurimti ir pailsėti 4u.gif Jei kils kokių klausimų - drąsiai rašyk, pasidalinsim patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistikke @ 2014 12 03, 12:17)
Sveika, teks tikrai prisijungti prie mūsų  4u.gif

tau kuo skubiau reikia patekti pas endokrinologą, FT4 aukštas, toks kaip ir mano buvo ligos pradžioje. Gydymas vaistais bus - metizoliu, tirozoliu arba propiciliu, viskas nuo gydytojo priklausys pas kurį pateksi. Šiaip, šalia to turėtų skiriti ir pulsą retinančius vaistukus, aš esu gėrusi dvejus skirtingus - proponololį ir metaprololį. Siūlau pasiimti nedarbingumą, nes šią mūsų ligą ir tokius aukštus rodiklius sąlygoja patiriamas stresas..

Gydymo modelis taip pat priklauso nuo gydytojo, bet greičiausiai pradžioje teks pagerti po 6 tabletes per dieną, kol hormonus numuš iki normų, o gal net ir ims jų trūkti. Pradžioje teks dažnai pasikartoti tyrimus, kas dvi savaites, kas mėnesį, po to vis rečiau, bet viskas priklausys nuo tavo savijautos taip pat. Man antras ligos paūmėjimas buvo labai sudėtingas, nes teko visą mėnesį gerti po 6 tabletes tirozolio..

Dabar svarbu nurimti ir pailsėti 4u.gif Jei kils kokių klausimų - drąsiai rašyk, pasidalinsim patirtimi  smile.gif

aš nedirbu. mano dukrytė ligoniukė, nes neranda kodėl ji serga taip dažnai trečius metus. gal tai įtakojo mano nerima, nes niekas neranda, kas yra. dirbti pradėsiu tik po naujų metų, gal spėsiu atsistatyti g.gif
aš geriu metrapropolį, tik ryte viena tablete 25 mg.
o echo ką parodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 12 03, 12:14)
kaime kaime Radviliškyje nėra pas mus labai gerų. žiūrėsiu ką sakys. gera gydytoja turiu tai paprašysiu siuntima, nes dabar turiu paprasta siuntima į kita poliklinika negaliu vykti su tokiu siuntimu g.gif

o gal tu žinai iš kur atsiranda g.gif aš visa drebu, su tušinu nieko rašyt negaliu. tai dabar tik kompu ir mezgu nieko nepadarau, net vaiko nepakeliu. svoris mano geras 52 kg, tai kol kas neįsivaizduoju iš kur pas mane yra g.gif
Papildyta:
nuo ketvirtadienio apie 140 - 105 visada laikosi net su vaistais nuo pulso kur išrašyti. daugiau neesu turėjusi nieko panašaus schmoll.gif

jei esu alergiška alkoholiui ar reikia sakyt, ar tuose vaistuose yra  g.gif

Jūs gal neseniai po gimdymo? Rankos dreba ir pulsas aukštas dėl hormonų, aš pati kalatuodavausi su tokiais rodikliais.. Plius labai galvą skaudėdavo.. Bet keista, kad spaudimas toks žemas...
Atsakyti
radau tokį parašyma, norint nors kiek sumažinti pulsa reikia sulaikyti kvepavima kas kiek laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 12 03, 11:14)

Papildyta:

jei esu alergiška alkoholiui ar reikia sakyt, ar tuose vaistuose yra  g.gif

Draugiškai siūlau prašyti siuntimo į LSMU klinikas, nes kai gulėjau pirmą kartą klinikose su manim gulėjo moteris iš Šiaulių su ta pačia bėda, nes tame jūsų krašte nėra endokrinologų gerų, bent taip ta moteris sakė.
Iš kur atsiranda endrokrinolinės ligos? atsakymas dar nesugalvotas. Nesuk per daug sau galvos iš kur susirgai, dabar galvok kaip sveikti mirksiukas.gif labai teigiamos emocijos padeda 4u.gif
Širdelės taip greit nesustabdysi, palauk kol hormonai nurims. Ne taip greitai viskas.
Atsakyti
O iš kur atsiranda, sunku pasakyti. Sako, kad paveldima, bet mano šeimoj visi skydliaukę išsityrę ir pas visus ji puikiai veikia. Nebent iš senelių paveldėt galėjau, bet kai nei vieno gyvo nėra ir niekas tais laikais tokiais dalykais nesiskundė, tai sunku pasakyti ar aš iš kažko paveldėjau ar tapsiu ta pirmąja iš kurios tolimesnės kartos paveldės. Gal nesenai patyrei didelį stresą? Skydliaukė jam labai neatspari, tai nuo šiol ypač turėsi saugot save nuo bereikalingo nervinimosi, kad tik skydliaukei nepablogėtų. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistikke @ 2014 12 03, 12:22)
Jūs gal neseniai po gimdymo? Rankos dreba ir pulsas aukštas dėl hormonų, aš pati kalatuodavausi su tokiais rodikliais.. Plius labai galvą skaudėdavo.. Bet keista, kad spaudimas toks žemas...

gimdžiau daugiau kaip prieš tris metus.
mano spaudimas visada žemas, neesu turėjusi aukšto. man gal skauda nuo vandenės, ją gydžiausi 2006 sakė kad nebėra, bet galvos priepoliai būna reti.
Atsakyti
Echo metu pažiūrės ar skydliaukė nepadidėjusi ar nėra didelių mazgų, kuriuos reikėtų pjauti lauk.
Atsakyti