Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuotai

QUOTE(stripulis @ 2012 05 29, 19:27)
ada21, jei tai vaiko kambarys, tai kas kita. nes tada tai tikrai VAIKO kambarys. ir jis ten daro ką nori.
bet šiaip, jei vaikui mirtinai norisi piešti stačiai ant sienos, nematau problemos priklijuot ten vatmano lapą...
pas mus mirtino noro nebuvo. tai jau atsiprašant skatint vaiką specialiai piešt ant sienų, kai nėra tam didelio noro, priešingai aimanos pamačius savo terliones - gal tiek to?

va ka as ir sakau, visaad galima rasti kurybiniu sprendimu, ne vien bausmes ar ne?
Atsakyti
o kur tamsta matot, kad aš asmeniškai siūlyčiau vaiką bausti už ką nors?
aš siūlau jam jo nebaudžiant, tik supažindinant su tam tikrų įvykių pasekmėmis, NUSTATYTI AIŠKIAS RIBAS, iš kurių kai kurios vaikui augant kinta ir tampa vos ne priešingomis, kai kurios išlieka.

pripaišei sieną - štai nuėjai, sugrįžai, pažiūrėjai - siena murzina. nepatiko. pati paprašei skuduro, kiek galėjai, nutrynei pati, kiek negalėjai, padėjo mama. džiaugiesi, kad siena švari. daugiau nepaišai.
kurioj vietoj bausmė?
nu taip taip, mirė Mikelandželas+Pikaso, bet kaip sakiau, man Dzin, mano vaikui irgi.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2012 05 29, 15:34)
nu jooo.
atsakysiu klausimu į klausimą. gal aštresnis palyginimas bus, tai suvoksit: o kodėl reiktų neleisti šikti lovoj arba prie pietų stalo?  ax.gif

Papildyta:

lotuliukas.gif  thumbup.gif

dabar šiaip va pamąsčiau. o juk kai ant tiltų ir sienų grafičiais pripaišo vyresni jau Pikasai ir Mikelandželai, tai  ne tik šiaip kad papostringauja pareigūnai, bet dar ir nuostolius turi atlyginti, ir baudą susimokėti. Negeri tie dėdės policininkai ir kiti - tokius talentus slopina.

O jusu vaikui toks noras kyla? MAniskiams kazkaip ne , tai ir neleisti neiko nereikia, kai ismoko taip ir daro tualete biggrin.gif
TAi gal tiem vaikam ir neleido savo laiku papiesti ant sienu. Juk gali uzspausti vaika kol esi stipresnis, o paskui jie vistiek darys ,ka norejo padaryti ir dar daugiau, kaip upe uztvenkta, kazkada issilieja biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 29, 19:32)
o kur tamsta matot, kad aš asmeniškai siūlyčiau vaiką bausti už ką nors?
aš siūlau jam jo nebaudžiant, tik supažindinant su tam tikrų įvykių pasekmėmis, NUSTATYTI AIŠKIAS RIBAS, iš kurių kai kurios vaikui augant kinta ir tampa vos ne priešingomis, kai kurios išlieka.

pripaišei sieną - štai nuėjai, sugrįžai, pažiūrėjai - siena murzina. nepatiko. pati paprašei skuduro, kiek galėjai, nutrynei pati, kiek negalėjai, padėjo mama. džiaugiesi, kad siena švari. daugiau nepaišai.
kurioj vietoj bausmė?
nu taip taip, mirė Mikelandželas+Pikaso, bet kaip sakiau, man Dzin, mano vaikui irgi.

Ne cia ne jums, cia Eleinai ir VAiva NUmber1. Eleina uzklause, ar as manau prievarta tame jei is vaiko piesiancio ant sienos bus atimti piestukai, taip pasakiau, kad taip tai prievarta, mano nuomone. GAl nepaskaitet nuo ko kilo si diskusija? smile.gif

Bet ar gerai bus jei vaiko piesini murzinumui prilyginsit?
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 29, 18:06)
Na tikrai,su jumis ne viskas gerai. Galiu nuraminti,ir vyras prisidejo prie musu vaiko auklejimo. Ar dabar ramiau. O jusu? Manau nei jus ,nei jusu vyras tai nesivargina daryti ,nes...auginate kaip zole,kiek patys issiaukles,ir bus gerai(bent is daugelio postu tokia nuomone) blink.gif
** Jums pliusas,kokia jus nuostabi,vat sugebejau,o jus ne.Ir ka? lotuliukas.gif
Papildyta:
* O jus skiriate privacia mokykla nuo paprastos? Matyt ne. Ten visi mokytojai DIRBA savo darba,o ne atsedi,ir nesako,kad ateikite prasau asmeniskai po pamoku(uz atatinkama atlygi  blush2.gif ).Ir jusu ziniai seniai nebera pazymiu knygeliu(na nebent provincijoje),kompiuterines sistemos leidzia matyti ir pazymius,ir pastabas,ir praleidimus(bent Vilniuje jau daugeluje mokyklu).
O del universitetu. Koks jusu reikalas kaip ir kas.Ir nejuokinkite su savo "caro-bado" sistema lotuliukas.gif

** Uzsiimkite ir jus savo vaikais,o ne sedekite visa para prie kompo. lotuliukas.gif

Ko jus zmones vis zolei prilyginat? g.gif
O prie ko cia privati ar ne, as apie save rasiau, man geda butu buvusi jei kokioj 10 kl mama butu pradejusi su mokytojais del manes bendrauti doh.gif jau nekalbu apie studentiska amziu. Ir prie ko cia kompiuterine sistema, tai koks skirtumas mama is pazymiu knygeles ar is kompiuterio ta pati pamatys?As gi ne dabar moniknuosi mokykloje lotuliukas.gif bigsmile.gif
Dekui uz pasiulyma, bet jusu gyvenimas ir vaiko auklejimo budai man neatrodo sektini, bent jau is to ka cia rasot, tai savo patarimus pasilaikykit sau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 19:49)
O jusu vaikui toks noras kyla? MAniskiams kazkaip ne , tai ir neleisti neiko nereikia, kai ismoko taip ir daro tualete biggrin.gif
TAi gal tiem vaikam ir neleido savo laiku papiesti ant sienu. Juk gali uzspausti vaika kol esi stipresnis, o paskui jie vistiek darys ,ka norejo padaryti ir dar daugiau, kaip upe uztvenkta, kazkada issilieja  biggrin.gif
Papildyta:

Ne cia ne jums, cia Eleinai ir VAiva NUmber1. Eleina uzklause, ar as manau prievarta tame jei is vaiko piesiancio ant sienos bus atimti piestukai, taip pasakiau, kad taip tai prievarta, mano nuomone. GAl nepaskaitet nuo ko kilo si diskusija? smile.gif

taip Ada, kai mano vaikas tik pradėjo vaikščiot, tai tada jis nelabai suprasdavo ką ir kur daryti. ir sienas apipiešti, ir prie stalo pakakoti be sauskelnių esant. nebuvo suvokimo vaikui. juk jie negimsta žinodami, ane? taigi kadangi nesu šalininkė tų teorijų, kad "viskas vaikui galima, auginkim laisvą asmenybę", ribas tikrai nubrėžiau ir paaiškinant, ir kai susipykdavom - pieštuką atimant. mano manymu tai nėra jokia prievarta. o jūs laisva leist savo vaikams ką jie tik nori, kada nori ir kur nori. tik paprastai sutikusiu tokius vaikus jau paauglius, ar pradedančius mokyklą lankyt, nelabai koks įspūdis susidaro. nes vistiek anksčiau ar vėliau jie susiduria su tuo, kad ne viskas šiame pasaulyje ir gyvenime yra galima.
Ir kaip Stripulis pasakė, man irgi visiškai dzin del to Pikaso-Mikelandželo. O dzin dėl to, kad neleidžiant piešt ant sienų joks tikrasis talentas nemiršta.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 05 29, 17:06)
o ka...savo 10men vaika mokiau kaip degtuka uzdegt, ir nessyk neapsidegino. kas dar? 2metu bulve palupt. 10men - taip pat rodziau kaip vinis kalamas su plaktuku, ir jis plaktuka tik vinims kalt ir naudojo, o ne dauzyt kitiems per galvas...
bet cia offtopic.

i tema. likau sokiruota po vienos pazistamos, kad rykstes naudojimas ypac nesvetimas krikscionims. neva, prisirenka citatu is Senojo Testamento...ir davaiiiiiiiiii...
net supykino. karsta diskusija buvo, bet kas is to  verysad.gif nervas jama. vat taip traumuojami vaikas, ir traumuotasis susitiks manaji, ar jusiski.... LIUDNA hm

TAi va mes irgi naudojam ir tikrus daiktus ne vien zaisliukus smile.gif
Nu taip kriskcionybei nesvetimas kancios kultas, per kancias i zvaigzdes, todel jos ir nepraktikuoju smile.gif
KAip musu senoliai sake uz viena lupta 10 neluptu duoda. biggrin.gif TAi va kai kurios tam jau nepritaria, bet bausmes vis tiek liko tik patobulejo ir ziauresnes pasidare , tokios uzsleptos, nu ka as nieko nedarau, tik ribas breziu vaikui, o jei nenori tu ribu pripazinti, tai uzdarau,kad apmastytu gal verciau reikia elgtis kaip mama liepia biggrin.gif
Atsakyti
ada21lt, AŠ neprilyginau vaiko piešinio murzinumui. vaikas savo terlionę murzinumui prilygino PATS. Yra skirtumas?

man išvis tas murzinumas šiaip buvęs nebuvęs, aš jo nepastebiu, o mano mergičkai baisiausiai rūpi kiekviena dėmelė, ta prasme, kad rūpi - kad jos tučtuojau neliktų...

p. s. ten nebuvo piešinio. ten buvo šeši brūkšniai pieštuku.

bet kokiu atveju, ką noriu pasakyt. gerbiant vaiką, už tai kas jis yra, ir vadovaujant jam švelniai, be bausmių, tačiau remiantis savo ilgesne už vaiko patirtimi, ir jam to akivaizdžiai nedemonstruojant, galima kuo puikiausiai susitarti įvairiausiose gyvenimo situacijose ir įvairiausiais vaiko amžiais. taip, maniškė dar tik trejų su puse, bet esu bendravusi su daugybe įvairiausio amžiaus vaikų, kurių kai kurie buvo skelbti nevaldomais, įžūliais etc... pagarba+suaugusio tvirtumas ir kažkaip visi nevaldomumai, įžūlumai, klaidingai painiojami su saviraiška, išgaruodavo...
ir kas įdomiausia, geriau pasijunta ir tas įžūlusis, kai jaučia, kad nepašokinės labai. Nes tas šokinėjimas į akis, nepagarbumas to nenusipelniusio suaugusio atžvilgiu vaikui nieko doro ir nieko išties džiuginančio nesuteikia.

Ok, labanakt. gero vakaro visom diskutuotojom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 29 gegužės 2012 - 18:58
Ada, apie ka ten ta knyga? visai noreciau smile.gif

maniskis vienakart papieses ant sienos buvo (apie 2 metukai, gal siek tiek daugiau tada jam buvo), bet neprireike bausmiu, tiesiog pasakiau, kad ant sienos nepiesiam ir daviau piesimo sasiuvini. daugiau nepiese g.gif nu gal dar uzeis noras lotuliukas.gif visoko gi prisigalvoja tie vaikai wub.gif

o siena skirta piesimui tai labai sauni ideja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2012 05 29, 19:55)
taip Ada, kai mano vaikas tik pradėjo vaikščiot, tai tada jis nelabai suprasdavo ką ir kur daryti. ir sienas apipiešti, ir prie stalo pakakoti be sauskelnių esant. nebuvo suvokimo vaikui. juk  jie negimsta žinodami, ane? taigi kadangi nesu šalininkė tų teorijų, kad "viskas vaikui galima, auginkim laisvą asmenybę", ribas tikrai nubrėžiau ir paaiškinant, ir kai susipykdavom - pieštuką atimant. mano manymu tai nėra jokia prievarta. o jūs laisva leist savo vaikams ką jie tik nori, kada nori ir kur nori. tik paprastai sutikusiu tokius vaikus jau paauglius, ar pradedančius mokyklą lankyt, nelabai koks įspūdis susidaro. nes vistiek anksčiau ar vėliau jie susiduria su tuo, kad ne viskas šiame pasaulyje ir gyvenime yra galima.
Ir kaip Stripulis pasakė, man irgi visiškai dzin del to Pikaso-Mikelandželo. O dzin dėl to, kad neleidžiant piešt ant sienų joks tikrasis talentas nemiršta.

Nu mano jau du is vystyklu isaugo, bet taip nera buve, kad prikakotu kazkur ne i puoduka ar sauskelnes. Nors jau kai silta nuo metuku budavom su triusikeliais. Baluciu taip buvo. Ir kad nieko nereikejo ten aiskinti, buvo puodukas pasodinau ir viskas. Atejo laikas, kai jau sugebejo vaikai suvaldyti tuos procesus ir dare vien i puoduka. GAl per daug spaudet del to ismokimo ar vaiko ritmo nepazinojot, nematet reakcijos ,kada jau kakuciu nori? nezinau , bet siaip keista man girdeti. KAzkaip is aplinkiniu mamu niekas ilagais pokalbiais apie puoduko reikalus su vaikais neuzsiima ir to auklejimu nevadina. VAikai tai naturaliai ismoksta ir tikrai gerai suvokia viska, tik dar nelabai valdo ta kuneli. Ar sauksto idavima i rankas ,kad pavalgytu jus irgi auklejimu vadinat? bigsmile.gif
Niekaip nesuprantu ko jums kakojimas i piesima panasus, kaip ir VAivai Number1 g.gif Fiziuologija yra fiziologija ir jei vaikui vyresnem kyla noras kakotis ne i tualeta, tai jau psichologines problemos.Ar ir valgyti vaikas turi tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje uzsinoreti? O jei kyla noras piesti- tai zmogaus saviraiska, kuryba.
O del tu draudimu, tai nuo mazens ir zino, kad namai yra namai, kitu erdve yra kitu erdve, kitas asmuo yra kitas ir kuo puikiausiai vaikai ta supranta. Nes mato kaip tevai elgiasi kitur ir kaip elgiasi namie. TAigi stengiuosi leisti viska ka nori daryti namie (ne visur), jei tai nekelia jiems ar kitiems gresmes.
Man toks paaiskinimas keistas, ai vis teik gyevnime taip kazkada bus tai davai darom dabar jau taip vaikui...o gal nebus, o jei ir bus vaikas bus jau tam pasiruoses, subrendes labiau.
Nezinau kiek jus artimai zinot kaip auginti paaugliai ,nuo kuriu jums ne koks ispudis susidaro, as neesu linkusi pasidaryti greitu isvadu, jei nezinau pilnos istorijos. Kiek esu susitkusi paaugliu, tai problemu su elgesiu turi tie, kurie nelabai rupejo savo tevams, nebuvo mylimi arba ta meile buvo reiskiama per pinigus ir materialius dalykus. O tokiu,kad butu leidziama viskas as is vis neesu sutikusi, dar zmonija iki to nedaaugo smile.gif
Nezinau kaip kazkoks atemimas is kazko jums neatrodo prievarta? GAleciau is jusu kazka atimti ir jus apsidizaugtumet?
Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2012 05 29, 19:58)
ada21lt, AŠ neprilyginau vaiko piešinio murzinumui. vaikas savo terlionę murzinumui prilygino PATS. Yra skirtumas?

man išvis tas murzinumas šiaip buvęs nebuvęs, aš jo nepastebiu, o mano mergičkai baisiausiai rūpi kiekviena dėmelė, ta prasme, kad rūpi - kad jos tučtuojau neliktų...

p. s. ten nebuvo piešinio. ten buvo šeši brūkšniai pieštuku.

bet kokiu atveju, ką noriu pasakyt. gerbiant vaiką, už tai kas jis yra, ir vadovaujant jam švelniai, be bausmių, tačiau remiantis savo ilgesne už vaiko patirtimi, ir jam to akivaizdžiai nedemonstruojant, galima kuo puikiausiai susitarti įvairiausiose gyvenimo situacijose ir įvairiausiais vaiko amžiais.
taip, maniškė dar tik trejų su puse, bet esu bendravusi su daugybe įvairiausio amžiaus vaikų, kurių kai kurie buvo skelbti nevaldomais, įžūliais etc... pagarba+suaugusio tvirtumas ir kažkaip visi nevaldomumai, įžūlumai, klaidingai painiojami su saviraiška, išgaruodavo...
ir kas įdomiausia, geriau pasijunta ir tas įžūlusis, kai jaučia, kad nepašokinės labai. Nes tas šokinėjimas į akis, nepagarbumas to nenusipelniusio suaugusio atžvilgiu vaikui nieko doro ir nieko išties džiuginančio nesuteikia.

Ok, labanakt. gero vakaro visom diskutuotojom

Tada asiku 4u.gif JUk butu visai kitaip ,jei ji ka nupiestu, o jus ateitumet ir pasakytumet nuplaukim ta keverzone smile.gif. JUk matosi, kad jusu mergaite is prigimties tvarkinga, juk jus to svarumo noro jai neidieget? PAstebejau,kad daznai taip buna priespriesos, jei mama pedante , vaikas bus terliukas ir atvirksciai. TAigi manau, daugelis dalyku yra prigimtiniai ir nors verskes per galva ju nepakeisi. KAi mano sesuo keliu metuku eidavo suns buda tvarkyti , kilimelius dulkinti, jos nieks to neprase, o paskui mama del tvarkos auklejo lotuliukas.gif
Visiskai pritariu thumbup.gif
As gi ir sakiau, kad su kiekvienu suaugusiu kiekvienas vaikas susikuria savo rysi, su tuo,kuris saves negerbia negerbs ir vaikas, o kuris tvirtas, ismintingas ir vaikas atitinkamai i ji reguos. TAip ir su tevais, vaikai pastebes ir ismegins kiekviena silpnybe ir vers tevus arba keistis arba kenteti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2012 05 29, 20:34)
Ada, apie ka ten ta knyga? visai noreciau smile.gif

maniskis vienakart papieses ant  sienos buvo (apie 2 metukai, gal siek tiek daugiau tada jam buvo), bet neprireike bausmiu, tiesiog pasakiau, kad ant sienos nepiesiam ir daviau piesimo sasiuvini. daugiau nepiese  g.gif  nu gal dar uzeis noras  lotuliukas.gif visoko gi prisigalvoja tie vaikai  wub.gif

o siena skirta piesimui tai labai sauni ideja  thumbup.gif

Knyga apie namu statyma is siaudu ir molio, visokiais budais, bet labai daug aplamai filosofijos, kas yra namas, koki ,kur ji statyti, kaip mes jauciames atitinkamame buste ir t.t. jei nori atsiusk man emaila persiusiu . Siaip labai stora knyga as issiprintinau, nes tada buvau Airijoj. O Lietuvoje yra ir pirkti, bent buvo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 20:53)
Nu mano jau du is vystyklu isaugo,  bet taip nera buve, kad prikakotu kazkur ne i puoduka ar sauskelnes. Nors jau kai silta nuo metuku budavom su triusikeliais. Baluciu taip buvo. Ir kad nieko nereikejo ten aiskinti, buvo puodukas pasodinau ir viskas. Atejo laikas, kai jau sugebejo vaikai suvaldyti tuos procesus ir dare vien i puoduka. GAl per daug spaudet del to ismokimo ar vaiko ritmo nepazinojot, nematet reakcijos ,kada jau kakuciu nori? nezinau , bet siaip keista man girdeti. KAzkaip is aplinkiniu mamu niekas ilagais pokalbiais apie puoduko reikalus su vaikais neuzsiima ir to auklejimu nevadina. VAikai tai naturaliai ismoksta ir tikrai gerai suvokia viska, tik dar nelabai valdo ta kuneli. Ar sauksto idavima i rankas ,kad pavalgytu jus irgi auklejimu vadinat?  bigsmile.gif
Niekaip nesuprantu ko jums kakojimas i piesima panasus, kaip ir VAivai Number1  g.gif Fiziuologija yra fiziologija ir jei vaikui vyresnem kyla noras kakotis ne i tualeta, tai jau psichologines problemos.Ar ir valgyti vaikas turi tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje uzsinoreti? O jei kyla noras piesti- tai zmogaus saviraiska, kuryba.
O del tu draudimu, tai nuo mazens ir zino, kad namai yra namai, kitu erdve yra kitu erdve, kitas asmuo yra kitas ir kuo puikiausiai vaikai ta supranta. Nes mato kaip tevai elgiasi kitur ir kaip elgiasi namie. TAigi stengiuosi leisti viska ka  daryti namie (ne visur), jei tai nekelia jiems ar kitiems gresmes.
Man toks paaiskinimas keistas, ai vis teik gyevnime taip kazkada bus tai davai darom dabar jau taip vaikui...o gal nebus, o jei ir bus vaikas bus jau tam pasiruoses, subrendes labiau.
Nezinau kiek jus artimai zinot kaip auginti paaugliai ,nuo kuriu jums ne koks ispudis susidaro, as neesu linkusi pasidaryti greitu isvadu, jei nezinau pilnos istorijos. Kiek esu susitkusi paaugliu, tai problemu su elgesiu turi tie, kurie nelabai rupejo savo tevams, nebuvo mylimi arba ta meile buvo reiskiama per pinigus ir materialius dalykus. O tokiu,kad butu leidziama viskas as is vis neesu sutikusi, dar zmonija iki to nedaaugo smile.gif
Nezinau kaip kazkoks atemimas is kazko jums neatrodo prievarta? GAleciau is jusu kazka atimti ir jus apsidizaugtumet?

žodžiu iš jūsų kalbų susidariau įspūdį, kad jūsų vaikai tiesiog patys visko išmoko. arba tiksliau - jiems tai savaime atėjo, tas žinojimas. tiesiog vunderkindus auginat. na kadangi mano vaikas ne toks vunderkindas, tai reikėjo ne kartą ant puodo sodint, kol suprato, kam jis skirtas. ir ne kartą teko valyt ne vietoj padarytus reikalus. ar per daug spaudžiau? ne, nespaudžiau. todėl ir teko valyt. ar tai auklėjimas? tai auginimo dalis. todėl manau vienaip ar kitaip dalykai susiję tarpusavyje. pradedam nuo mažų, baigiam didesniais.. ne? ir šaukšto padavimą, ir ant puodo sodinimą, ir piešimą ne ant sienų.

beje, pieštuko atėmimas man neatrodo prievarta, ir ką jūs man? nu neatrodo. bandysit perkalbėt? nepavyks, nes man tai neatrodo prievarta. nemanau, kad reikia viską vaikui duoti ar viską leisti. pasikartosiu - man taip neatrodo. ar aišku? jūs jau kelintą kartą perklausiat, aš jums jau anksčiau atsakiau. taip pat kaip ir plaktuko ar kirvuko paėmimas irgi neatrodo prievarta. taip pat kaip ir paėmimas už rankos ir nusivedimas į šalį jei vaikas krenta ant žemės ir kažko labai užsinori parduotuvėje, irgi neatrodo prievarta. o jie krenta žinokit. ir nebūtinai dėl blogo auklėjimo. pasidomėkit vaikų psichologija ir tam tikrus etapus pagal amžių. .. nors kita vertus ko aš čia jums rašau. vistiek gi tik jūs per visas temas visada teisi. tik jūs viską žinot geriausiai, nors niekada neišklausot kito, nesuprantat jums pateikiamų priežasčiu, o ir girdėt jų nenorit. tai gal nesiplėsiu.

ai beje, dėl atėmimų. jei atimtumėt iš manęs peiliuką, kuriuo aš galbūt norėčiau parašyt "čia buvo Eleina" ant jūsų durų, ko gero aš apsidžiaugčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 29 gegužės 2012 - 20:11
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 19:49)
*Ko jus zmones vis zolei prilyginat? g.gif
**O prie ko cia privati ar ne, as apie save rasiau, man geda butu buvusi jei kokioj 10 kl mama butu pradejusi su mokytojais del manes bendrauti  doh.gif
***Ir prie ko cia kompiuterine sistema, tai koks skirtumas mama is pazymiu knygeles ar is kompiuterio ta pati pamatys?
****Dekui uz pasiulyma, bet jusu gyvenimas ir vaiko auklejimo budai man neatrodo sektini, bent jau is to ka cia rasot, tai savo patarimus pasilaikykit sau  4u.gif

* As jusu vaiku neauklejima priskiriu zolei. lotuliukas.gif
** Prie to,kad kitokia sistema,poziuris i mokinius ir ju tevus,ir mokytoju atsakingumas ir mokiniu paruosimas.Jei jau 10 klaseje,tai nereikia dometis vaiku,jo mokslais ar bendrauti su mokytojais,ane g.gif blink.gif
*** Kompiuteryje informacija greitesne. Oi kiek prisimenu su tom pazymiu knygelem klasiokai juokeliu iskresdavo lotuliukas.gif
*** O as asmeniskai jums nieko nesiuliau.Vat jusu neauklejimo metodus,tai sudomintu psichologus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 29 gegužės 2012 - 22:26
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 29, 23:22)
* As jusu vaiku neauklejima priskiriu zolei.  lotuliukas.gif
** Prie to,kad kitokia sistema,poziuris i mokinius ir ju tevus,ir mokytoju atsakingumas ir mokiniu  paruosimas.Jei jau 10 klaseje,tai nereikia dometis vaiku,jo mokslais ar bendrauti su mokytojais,ane g.gif  blink.gif
*** Kompiuteryje informacija greitesne. Oi kiek prisimenu su tom pazymiu knygelem klasiokai juokeliu iskresdavo  lotuliukas.gif
*** O as asmeniskai jums nieko nesiuliau.Vat jusu neauklejimo metodus,tai sudomintu psichologus biggrin.gif

Kaip galiam neauklejima(veiksmazodiz)prilyginti zoliai(augalui), nu kaip nebaigusi privacios mokyklos nesuprantu blink.gif biggrin.gif
O siaip savo anoje zinuteje lyginot vaikus su zole, o kadangi vaikai -zmones, tai ir nesupantu jusu palyginimo :
Na tikrai,su jumis ne viskas gerai. Galiu nuraminti,ir vyras prisidejo prie musu vaiko auklejimo. Ar dabar ramiau. O jusu? Manau nei jus ,nei jusu vyras tai nesivargina daryti ,nes...auginate kaip zole,kiek patys issiaukles,ir bus gerai(bent is daugelio postu tokia nuomone) **

Ar dometis vaiku, galima tik bendraujant su mokytojais? O siaip su paciu vaiku negalima pabendraut? MAnim mama pasitikejo ir neapvyliau jos pasitikejimo, uzaugau savarankiska, nereikejo jai begioti nei po mokyklas, nei juo labiau po instituta, nes issilavinimas buvo mano atsakomybe ir mano reikalas, zinojo, kad jei nenoreciau nepriverstu manes, tad ir lakstyt ir tryzniot ar tikrai cia man gerai sekasi, ar as gabi ir veikli nebuvo jokio reikalo tongue.gif tam ir buvo sukurta pazymiu sistema. Ir pilnai uztekdavo tevu susirinkimu, kuriuose tik budavo aptariami svarbiausi reikalai. Man tetis nuolat kartodavo, kaip pasiklosiu, taip ismiegosiu. smile.gif

Nu greitis neesme, svarbu suzinai rezultata, jei vaiku nepasitiki, mama beveik ir jos neziuredavo, nebuvo priezastiesties nepasitiketi mirksiukas.gif

Jus neeatsimenat ,ka pati rasot doh.gif

** Uzsiimkite ir jus savo vaikais,o ne sedekite visa para prie kompo.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2012 05 29, 21:03)
žodžiu iš jūsų kalbų susidariau įspūdį, kad jūsų vaikai tiesiog patys visko išmoko. arba tiksliau - jiems tai savaime atėjo, tas žinojimas. tiesiog vunderkindus auginat. na kadangi mano vaikas ne toks vunderkindas, tai reikėjo ne kartą ant puodo sodint, kol suprato, kam jis skirtas. ir ne kartą teko valyt ne vietoj padarytus reikalus. ar per daug spaudžiau? ne, nespaudžiau. todėl ir teko valyt. ar tai auklėjimas? tai auginimo dalis. todėl manau vienaip ar kitaip dalykai susiję tarpusavyje. pradedam nuo mažų, baigiam didesniais.. ne? ir šaukšto padavimą, ir ant puodo sodinimą, ir piešimą ne ant sienų.

beje, pieštuko atėmimas man neatrodo prievarta, ir ką jūs man? nu neatrodo. bandysit perkalbėt? nepavyks, nes man tai neatrodo prievarta. nemanau, kad reikia viską vaikui duoti ar viską leisti. pasikartosiu - man taip neatrodo. ar aišku? jūs jau kelintą kartą perklausiat, aš jums jau anksčiau atsakiau. taip pat kaip ir plaktuko ar kirvuko paėmimas irgi neatrodo prievarta. taip pat kaip ir paėmimas už rankos ir nusivedimas į šalį jei vaikas krenta ant žemės ir kažko labai užsinori parduotuvėje, irgi neatrodo prievarta. o jie krenta žinokit. ir nebūtinai dėl blogo auklėjimo. pasidomėkit vaikų psichologija ir tam tikrus etapus pagal amžių. .. nors kita vertus ko aš čia jums rašau. vistiek gi tik jūs per visas temas visada teisi. tik jūs viską žinot geriausiai, nors niekada neišklausot kito, nesuprantat jums pateikiamų priežasčiu, o ir girdėt jų nenorit. tai gal nesiplėsiu.

ai beje, dėl atėmimų. jei atimtumėt iš manęs peiliuką, kuriuo aš galbūt norėčiau parašyt "čia buvo Eleina" ant jūsų durų, ko gero aš apsidžiaugčiau.

Butent, tiksliai pasaket thumbup.gif
TAip reikejo sodinti ant puoduko is pradziu, ji nupirkti irgi reikejo, nors is tikruju nuo dangcio ant tualeto pradejom, biggrin.gif , bet mokinti ten kakoti nereikejo, vaikai mate mane ir tualete, ir duse ir gerai zinojo, kas kur daroma biggrin.gif

Ir niekaip nesuprantu kaip jums paprasti fiziologiniai dalykai susije su auklejimu? , Kudikis ka tik gimes moka pats susirasti kruti ir zysti, paskui po truputi vel pats ismoksta valdyti visa savo kuna: ismoksta sliauzioti, ropoti, sedeti, vaikscioti, deda viska i burnyt, kai tik rankytes geriau ivaldo. Mamos pareiga sukurti saugia aplinka, bet nereikia vaiko mokinti vaikscioti, ar valgyti . Ismoksta pasiimti sauksta ir tikrai nereikia aiskinti kaip kabinti kose biggrin.gif
Nu jus galite isivaizduoti, kas tik jums patinka 4u.gif . Bet nuo to dalyku esme nesikeicia. Jei eitumet gatveje ir atimtumet is ko nors mobilu, nes juk jie kenkia sveikatai,taip apsaugotumet zmogu nuo zalos, tai ,manau policijai , visai neidomu butu jusu tikejimas, kad tai neprievarta biggrin.gif
Gal geriau sakytumet, kad pateisinat prievarta tam tikrais atvejais. Nes prievarta yra tai, kas vykdoma pries asmens valia ir norus. Cia tik logikos reikia doh.gif jei darote kazka pries kito zmogaus valia ir norus-tai ir yra pievarta, nebent jums jusu vaikas kazkoks nepilnavertis zmogus 4u.gif

Taip rasau tik tai del ko siuo metu esu tikra, butu keista, jei butu kitaip. O jus nesijauciat teisi, del to ka rasot? Nu girdeti cia nieko nereikia, o zinutes kurias komentuoju perskaitau ir stengiuosi isigilinti, bet juk nebutinai turiu sutikti, jus gi irgi su manim nesutinkat? mirksiukas.gif

Kazin ar taip ir apsidziaugtumet? Jei jau butu noras taip daryti, vadinasi turetumet tam priezasti, o jei sukliudyciau, manau greiciau supyktumet biggrin.gif nebent nekontroliuojat savo veiksmu.
Atsakyti