Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus,, 27 tema

QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 05 16, 21:54)
Aha, neduok dieve, per patį darbymety ant meistrų  daugiadienių užlėkti ...  lotuliukas.gif

arba reikia dalyvaut su meistrais lotuliukas.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 05 16, 20:54)
Aha, neduok dieve, per patį darbymety ant meistrų  daugiadienių užlėkti ...  lotuliukas.gif

.

Algeli, grizk...........................................................
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 05 16, 22:01)
Algeli, grizk...........................................................

Gaudyk vėja laukuose.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 16, 20:04)
o savaitgalis festivalinis, galvoju gal svečius reiks įdarbint  lotuliukas.gif

Supratau, kodėl taip mieliai į svečius kvieteisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 05 16, 22:29)
Supratau, kodėl taip mieliai į svečius kvieteisi  lotuliukas.gif

jūs, Mintai, ne su ta Viliene bendraujat lotuliukas.gif
čia viešai nepasakokit kad v. Vilienė jus į svečius kviečia doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

va taip ir gimsta nusikaltimai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
v.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 16 gegužės 2012 - 22:16
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 16, 00:20)

molinių čerpių stogas, 247m2, 20laipsnių nuolydis, be lietvamzdžių ir latakų sistemos, be apskardinimo, be apšiltinimo ir be pakalimų - 37,000Lt

Realūs skaičiai! Jamam į PN temos Ia vs IIa skaičavimą, 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 05 16, 07:59)
Del to as ir statau..

Vargstu.

Tame, kurį pirktum - net paprasčiausias gezas su šlanga tankinamo žvyro nelaistė, ką ten kalbėti apie šeimininką doh.gif

Per aspera - ad astra (per kančias - nusipirksi "Astros") biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 05 16, 21:22)
Ne.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  sakiau, kad pradings. Tik Antanas siandieną buvo su paakiu sirpstančiu... nieko naujo.

Nu jūs ir radot "antrus pagal gerumą" niekaip neatsistebiu. O jei būtų pvz "ketvirti pagal gerumą"? lotuliukas.gif tai dieną dirbtų - tris fanarus gydytųsi? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 16, 23:41)
Realūs skaičiai! Jamam į PN temos Ia vs IIa skaičavimą, 4u.gif
Papildyta:

sienų skaičiai irgi buvo realūs, bet mes nuo jų pabėgom. na ir stogas pas mane nėra standartinis: du šlaitai jungiasi per stačią sieną, nėra kraigo, dar įskaičiuoti stoglangiai. be to, jau mano atveju turėjo mąstyti kaip išramstyti gegnes, tai Ia name tas dar sudėtingėja. Tais skaičiais galima remtis nebent juos imti Ia namo variantui, nes mūsų "skaičiuotinuose" plotuose sudėtingumas būtų panašus, nes ten potencialiai didesnį plotą reikia uždengti, bet skaičiuojant IIa namo statybos stogo įkainiai ir sprendimai turėtų būti pigesni.
bet iš principo aš jau kaip ir įvardinau savo išvadą (grubiai pats sau primečiau, kad nesivelt į dideles diskusijas): skaičiuojant tokias labai jau dėžutes, su vienodomis kvadratūromis, esminio skirtumo tarp Ia ir IIa statybos kaštų mes nerasime, todėl nematau prasmės toliau leisti emocijom išsiliejinėti. Antklodę patampyti visi mokam.
vaizdas pasikeistų jei imtumėm realius projektus - tuomet IIa (tiksliau Ia su mansarda, toks kaip pas Jus) namo statyba būtų ženkliau brangesnė nei Ia namo (tos pačios kvadratūros) lyginant statybos kaštus tenkančius 1m2 naudingo grindų ploto.
kurio tipo statyba yra patrauklesne PN - net nenoriu pradėti diskutuoti, nes neesu kompetetingas. Man reiktų dar gerai pasitobulinti, kad galėčiau tinkamam lygyje palaikyti diskusiją. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 16, 23:41)
Tame, kurį pirktum - net paprasčiausias gezas su šlanga tankinamo žvyro nelaistė, ką ten kalbėti apie šeimininką doh.gif

tuomet matytum sutrūkusias sienas ar net kreivus langus ir nepirktum.

statytis galima jei noras turėti kokį super duper išskirtinį variantą yra begalinis, arba norisi PN (dėl menkos jų pasiūlos) arba pilna galva šaunių idėjų ir rankos niežti jas imti ir įgyvendinti pačiam ir tai tik su ta sąlyga jog turėsite garantuotą finansavimą.
Kitu atveju imi tiek pinigu kiek gali turėti ir ieškai gatavo varianto pagal kišenę.

Žinau ką kalbu, nes pats baigiu įsivelti į penkmečio statybą jei ne ilgesnę ir tai jau erzina, nebeįdomu ir žiauriai vargina. Galu gale nebežinai ko nori ir ar nori, ir per 5-6 metus patys poreikiai pasikeičia.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 17, 10:33)
sienų skaičiai irgi buvo realūs, bet mes nuo jų pabėgom. na ir stogas pas mane nėra standartinis: du šlaitai jungiasi per stačią sieną, nėra kraigo, dar įskaičiuoti stoglangiai. be to, jau mano atveju turėjo mąstyti kaip išramstyti gegnes, tai Ia name tas dar sudėtingėja. Tais skaičiais galima remtis nebent juos imti Ia namo variantui, nes mūsų "skaičiuotinuose" plotuose sudėtingumas būtų panašus, nes ten potencialiai didesnį plotą reikia uždengti, bet skaičiuojant IIa namo statybos stogo įkainiai ir sprendimai turėtų būti pigesni.
bet iš principo aš jau kaip ir įvardinau savo išvadą (grubiai pats sau primečiau, kad nesivelt į dideles diskusijas): skaičiuojant tokias labai jau dėžutes, su vienodomis kvadratūromis, esminio skirtumo tarp Ia ir IIa statybos kaštų mes nerasime, todėl nematau prasmės toliau leisti emocijom išsiliejinėti. Antklodę patampyti visi mokam.
vaizdas pasikeistų jei imtumėm realius projektus - tuomet IIa (tiksliau Ia su mansarda, toks kaip pas Jus) namo statyba būtų ženkliau brangesnė nei Ia namo (tos pačios kvadratūros) lyginant statybos kaštus tenkančius 1m2 naudingo grindų ploto.
kurio tipo statyba yra patrauklesne PN - net nenoriu pradėti diskutuoti, nes neesu kompetetingas. Man reiktų dar gerai pasitobulinti, kad galėčiau tinkamam lygyje palaikyti diskusiją.  4u.gif
Papildyta:

statytis galima jei noras turėti kokį super duper išskirtinį variantą yra begalinis, arba norisi PN (dėl menkos jų pasiūlos) arba pilna galva šaunių idėjų ir rankos niežti jas imti ir įgyvendinti pačiam ir tai tik su ta sąlyga jog turėsite garantuotą finansavimą.
Kitu atveju imi tiek pinigu kiek gali turėti ir ieškai gatavo varianto pagal kišenę.

Žinau ką kalbu, nes pats baigiu įsivelti į penkmečio statybą jei ne ilgesnę ir tai jau erzina, nebeįdomu ir žiauriai vargina. Galu gale nebežinai ko nori ir ar nori, ir per 5-6 metus patys poreikiai pasikeičia.

jei lietuviai pakeistu poziuri i namo statybos pirncipus taip kaip skandinavai ar JAV tai manau nervu butu kur kas maziau. Pvz kokioj suomijoj ten retas atvejis kai gegnes surenkamos vietoj, beveik visada buna uzhsakomos gamykloje kaip Andrius kad ir padare, ir turbut as sekanti karta siek tiek brangiau mokeciau bet irgi imciau santvaru sistema. Lietuvoj yra daug zmoniu kurie moka patys viska daryti, bet dazniausiai nuo to nukencia rimti gamintojai, kadangi sugadinamas pvz skydinio ar karkasinio namo vardas ir visi galvoja kad pasistacius toki nama jis bus kiauras ir t.t. Vienu zodziu sugadinta statybu rinka siuo metu.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 17, 10:33)
kurio tipo statyba yra patrauklesne PN - net nenoriu pradėti diskutuoti, nes neesu kompetetingas. Man reiktų dar gerai pasitobulinti, kad galėčiau tinkamam lygyje palaikyti diskusiją.  4u.gif
Papildyta:

kas liecia poreikius tiesa. Ir darant projekta is tikruju sveika palaukti kokius tris menesius po keliu padarytu variantu, tada kai viskas susiguli, atsiranda dar visokiu ideju. Tas pats liecia dizaino projektus.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 05 17, 10:05)
jei lietuviai pakeistu poziuri i namo statybos pirncipus taip kaip skandinavai ar JAV tai manau nervu butu kur kas maziau. Pvz kokioj suomijoj ten retas atvejis kai gegnes surenkamos vietoj, beveik visada buna uzhsakomos gamykloje kaip Andrius kad ir padare, ir turbut as sekanti karta siek tiek brangiau mokeciau

Pabendraves su Algeliu, supratau, kad gamyklines santvaros - teisingiausias sprendimas mano name smile.gif

kas liecia poreikius tiesa. Ir darant projekta is tikruju sveika palaukti kokius tris menesius po keliu padarytu variantu, tada kai viskas susiguli, atsiranda dar visokiu ideju. Tas pats liecia dizaino projektus.

as projekta brandinau ne tris men bet arti triju metu smile.gif ir nesigailiu
Atsakyti
žiūrėkit, protingieji kurmiai, jei įrenginėti šildomas grindis antrame aukšte, ar reikia dar dėti šiltalą ant perdengimo plokštės, jei ji ir taip yra visa viduje? ar jis čia reikalingas kažkokių tai galimų deformacijų apsorbavimui? jei taip, tai kokio sluoksnio turėtų pakakti/reikėti?
Mergina05, kaip Jūs darėte?
Papildyta:
jei lietuviai pakeistu poziuri i namo statybos pirncipus ...

gal tu grįžk namo greičiau, be tavęs net į meetus AnaDeizy bijo ateiti ... pasėdėsim vėl gausesniu kolektyvu, apžiūrėsim tavo visus statinius, pabandysim pakeist požiūrį į statybų principus.

Jei ne vaikai, tai paskutinėje atvirų vartų dienoje būtų galima girdėti kaip musės skraido, nors nebuvo nei jų ten ...
Žodžiu, Lietuvos šviesuomene, grįžkite į protėvių žemę!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 17, 13:00)

Jei ne vaikai, tai paskutinėje atvirų vartų dienoje būtų galima girdėti kaip musės skraido, nors nebuvo nei jų ten ...

blink.gif nu jau, aš tokia skardžiabalsė.. g.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 17, 12:22)
blink.gif  nu jau, aš tokia skardžiabalsė..  g.gif

v.

na kur jau, Brangi Viliene, kokia iš Jūsų skardžiabalsė.

V be taškiuko sakė jog Jūsų balsas gražesnis už lakštingalos, mes ir tikim mirksiukas.gif
Atsakyti