Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus,, 27 tema

QUOTE(LokysL @ 2012 05 17, 17:11)
grysiu

Viliau, ar pasiteisins tas eksperimentas sukaupti kubinese talpose energija is saules kolektoriu ir ja po to atidavineti ziema?

Aš irgi žadu grįžti, jau greitai smile.gif

Koks būtų eksperimentas, jei žinotume pabaigą? biggrin.gif
Teks tau pakentėti, kol mes bent sezoną nugyvensime bematuodami ką turim. Tada jau galėsim apibendrinti ir aplaistyti - tikiuosi gruntu, ne ašaromis biggrin.gif
Kas dėl "nedidelių" nuostolių - čia žiūrint ką ir su kuo lyginsi. Ypač su kuo - jei namo be "navarotų" suskaičiavęs gausi 3kW o stoglangiai-navarotai pridės ~400-500W, ir dar židinuks truputi - ne taip ir mažai bendram fone 4u.gif Bet jei tarkim 10kW - tada tai baikė.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 05 17, 20:44)
Aš irgi žadu grįžti, jau greitai smile.gif

Koks būtų eksperimentas, jei žinotume pabaigą? biggrin.gif
Teks tau pakentėti, kol mes bent sezoną nugyvensime bematuodami ką turim. Tada jau galėsim apibendrinti ir aplaistyti - tikiuosi gruntu, ne ašaromis biggrin.gif
Kas dėl "nedidelių" nuostolių - čia žiūrint ką ir su kuo lyginsi. Ypač su kuo - jei namo be "navarotų" suskaičiavęs gausi 3kW o stoglangiai-navarotai pridės ~400-500W, ir dar židinuks truputi - ne taip ir mažai bendram fone 4u.gif Bet jei tarkim 10kW - tada tai baikė.

na tai tada reikes suni isigyti kaip papildoma silumos saltini kad kompensuotu tuos 400W smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 05 17, 18:41)
šiltinom antram aukšte grindis 6cm polisterolo.

o kokia paskirtis to polistirolo? ką jis nuo ko saugo?
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 05 17, 16:11)
grysiu grysiu, tik lietuvoj kolkas +20 nesiekia, cia jau +35 tai siluma kaulu nelauzo:), tik dabar va reikia namui uzhsidirbti, patalpos jau irengtos, kita savaite atidarymas, brokai visi istaisyti, i kai kur uzhsimerkta ir naktim sapnuojasi, bet praeis smile.gif
Viliau, ar pasiteisins tas eksperimentas sukaupti kubinese talpose energija is saules kolektoriu ir ja po to atidavineti ziema? Kiek  pas jus tokiu talpu yra? Kazkaip vis ikiriau lenda mintys atsisakyti geoterminio, atsisakyti sildomu grindu ir visa tai suinvestuoti i saules kolektorius, vejo jegaine, saules baterijas ir ZS, tik aisku pas mane yra tokios vietos kaip zidinys, stoglangiai, bet nemanau kad ten labai dideli nuostoliai gausis. Zidinys nedaznai kurrenamas vistiek dalinai kazkiek kompensuotu bent savo nuostolius. Tik mane nervina siek tiek kad prie vejo ir saules jegainiu turi buti akumuliatoriai, jie neeksploatuojami bet vistiek siek tiek ishskiria rugsties (tas nieko nekenkia), ir kad gerai tarnautu jiems reiktu optimalios 20 laipnsiu temperaturos patalpoje. Dar labai nesidomejau apie akumuliatorius bet siaip dauguma akumuliatoriu silpsta didejant iskrovimu ikrovimu ciklams.

kas dėl saulės kolektorių - taip, juos kažkaip pateisinu ir su nekantrumu laukiu Vilienės rezultatų. manau jei viską pragalvojus, galima netgi žiemą gauti kažkokią tai dalį energijos, kuri pasinaudotų ne tik karšto vandens paruošimui. va kaip ją sukaupti vasarą ir išlaikyti per žiemą ir dar taip kad jos užtektų - man mistika.

dėti saulės baterijas ir vėjo jėgaines - jeigu planuojate kaupti ir naudoti - meskit tą idėją kuo greičiau lauk - investicija bus tokia didelė, kad "nuosava" kW kainuos kelis kartus brangiau nei pirkta iš lesto - kam tada gamintis sau ir naudoti tokią brangią energiją? nebent Jūsų namas negyvenamoj saloj ir lesto laidai ten nesiekia.
vaizdas kardinaliai keičiasi jei atsisakote baterijų/keitiklių ir dar krūvos šlamšto. Investicija atpinga dvigubai, jei ne daugiau įvertinus "akumuliatorinės" įrengimą bei eksploataciją. klausimas kaip ją sukaupti - ogi niekaip - jungi tiesiai į tinklą ir parduoti ją lesto už 1,5Lt ar 1,2Lt /kW daugiau/mažiau, pasifiksuoti kainą 12metų ir visą "nuosavą" energiją jiems pardavinėti. Atsipirks projektas per kokius 8metus ir dar uždirbsite.
o kasdieniniam naudojimui pirkti iš jų po 46ct ar po kiek jie dabar parduoda.

Žodžiu pasigamini 1kW, parduodi ją, o už gautus pinigus nusiperki 3kW tos pačios energijos, investavęs 2x mažiau pinigų. ir COP'as neblogas 3 lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 17, 23:00)
o kokia paskirtis to polistirolo? ką jis nuo ko saugo?

man žinok paprasčiau tau pasakyti, pvz kam man kokia gerinė orkaitė, nei polisterolas doh.gif lotuliukas.gif mb miega, ryt paklausiu kodėl dėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 05 17, 23:17)
man žinok paprasčiau tau pasakyti, pvz kam man kokia gerinė orkaitė, nei polisterolas  doh.gif  lotuliukas.gif mb miega, ryt paklausiu kodėl dėjo smile.gif

nice lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rimtai thumbup.gif pagalvojau, kad apie save skaitau lotuliukas.gif aš manau, kad naktį pažadinta irgi galiu apie polisterolą papasakot lotuliukas.gif
bo buvo laikas, kai susapnuodavau atsakymus - pvz kam jums tiek daug vamzdžio? tuo momentu nežinau ką atsakyti, per naktį susapnuoju, pasirodo kad akurat viskas taip thumbup.gif
gaila tik, kad tokie triukai tik su namu vyksta, gal kad į univerą rimtai nežiūriu... namas gi svarbiau g.gif

v.
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 05 17, 22:17)
man žinok paprasčiau tau pasakyti, pvz kam man kokia gerinė orkaitė, nei polisterolas  doh.gif  lotuliukas.gif mb miega, ryt paklausiu kodėl dėjo smile.gif

kadangi į šį klausimą "asai" neatsakinėja, paklauskite brangiojo kas ir kaip.
nu man galai nesueina, kam ten dėti tą polistirolą doh.gif ką jis duoda ant pašildytos plokštės uždėtas?
tipo grindys bus vis tiek šiltesnės ir kad nei trupučio neatidavinėtų šilumos į plokštę? nu lai atidavinėja. Įsivaizduoji kiek enenrgijos sukaups plokštė? lai spinduliuoja paskui kokias 3 savaites kol pravės lotuliukas.gif

P.S. narvid, kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 17 gegužės 2012 - 22:35
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 17, 23:33)
kadangi į šį klausimą "asai" neatsakinėja, paklauskite brangiojo kas ir kaip.
nu man galai nesueina, kam ten dėti tą polistirolą doh.gif  ką jis duoda ant pašildytos plokštės uždėtas?
tipo grindys bus vis tiek šiltesnės ir kad nei trupučio neatidavinėtų šilumos į plokštę? nu lai atidavinėja. Įsivaizduoji kiek enenrgijos sukaups plokštė? lai spinduliuoja paskui kokias 3 savaites kol pravės  lotuliukas.gif

P.S. narvid, kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu?

maničiau kad nekaitintu plikės bunantiems pirmam aukšte + garso izoliacija.
gal dar dėl perdangos plėtimosi keičiantis temperaturoms gali sienos skilinėt. bet čia tik mano pamastimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 17 gegužės 2012 - 22:56
QUOTE(narvid @ 2012 05 17, 22:52)
maničiau kad nekaitintu plikės bunantiems pirmam aukšte + garso izoliacija.

jau is ko is ko, bet is polistirolo garso izoliacijos sunkiai isgausi. tada reiktu det vata, o ne polistirola.
bet nuomone aiski, labai Jums aciu!
Atsakyti
polistirolas dedamas dėl nuostolių į apačią sumažinimo. Yra net skaičiuotė, kiek nueina šilumos ne ten kur reikia. Turėkit omeny, kad pirmas aukštas bus su gipso lubomis, tai makaulė nekais, bet tarplubinėj erdvėj ta šilumo irgi nereikalinga. Jei Būtų KKK tai akumuliacija be polistirola gal ir tikslinga, bet jei ŠS ar dujinis, tai manau reikia šilumą atiduoti ten kur reikia ir tiek kiek reikia. apie reguliavimą išvis patyliu. Jau ir taip lėtai reaguoja grindinis į temperatūrų pasikeitimus, o dar kai tokia akumuliacija... Na aš už bent 5cm polistirolo smile.gif Nebent neturit aukščio. Tada kitas klausimas - reikia derintis tuomet prie esamos situacijos ir neklausinėt kas geriau savęs neskaudinant wink.gif
Papildyta:
O jei smėlio 2cm išpilti IIame aukšte? gal pagerintų garso izoliaciją? Arba dėti plėvelę, 2cm vatos ir 3cm eps100, tada al plėvelė ir smaigstom vamzdelius dedam arbatūrą, priraišiojam kur reikia ir kur nereikia, liejam betoną 7cm. Kaip tau sumuštinis? tikras BIG Macas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 05 18, 07:09)
polistirolas dedamas dėl nuostolių į apačią sumažinimo. Yra net skaičiuotė, kiek nueina šilumos ne ten kur reikia. Turėkit omeny, kad pirmas aukštas bus su gipso lubomis, tai makaulė nekais, bet tarplubinėj erdvėj ta šilumo irgi nereikalinga. Jei Būtų KKK tai akumuliacija be polistirola gal ir tikslinga, bet jei ŠS ar dujinis, tai manau reikia šilumą atiduoti ten kur reikia ir tiek kiek reikia. apie reguliavimą išvis patyliu. Jau ir taip lėtai reaguoja grindinis į temperatūrų pasikeitimus, o dar kai tokia akumuliacija... Na aš už bent 5cm polistirolo smile.gif Nebent neturit aukščio. Tada kitas klausimas - reikia derintis tuomet prie esamos situacijos ir neklausinėt kas geriau savęs neskaudinant wink.gif
Papildyta:
O jei smėlio 2cm išpilti IIame aukšte? gal pagerintų garso izoliaciją? Arba dėti plėvelę, 2cm vatos ir 3cm eps100, tada al plėvelė ir smaigstom vamzdelius dedam arbatūrą, priraišiojam kur reikia ir kur nereikia, liejam betoną 7cm. Kaip tau sumuštinis? tikras BIG Macas biggrin.gif

II šildomom grindim palikta ~15cm, turėtų užtekti, o dėl BigMac'o verta pamąstyti g.gif
domino iš principo kam jis reikalingas - dabar aiškiau 4u.gif ačiū Giedruolei, Narvid
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 05 18, 08:38)
II šildomom grindim palikta ~15cm, turėtų užtekti, o dėl BigMac'o verta pamąstyti  g.gif
domino iš principo kam jis reikalingas - dabar aiškiau  4u.gif ačiū Giedruolei, Narvid

o kodel pirmam aukste dedat i grindis polistirola? Sutinku su Giedruole kad inertiskumas labai padidetu kai reiktu isildyti 30 tonu dirbtinio akmens, nes antram aukste ypatingai aktualu greitas sistemos reagavimas i temp pokycius kadangi ten dazniausiai buna poilsio patalpos, plius siluma is pirmo auksto visada keliauja i antra.
smelis gerai sulaiko garsa, ir siaip garsa sulaiko skirtingu tankiu medziagu panaudojimas.
Atsakyti