QUOTE(Song @ 2012 05 18, 12:17)
Tauta, kas galit pakomentut?
Renkamės parketlentes. Vienose parduotuvėse aiškina, kad ant šildomų grindų tik trisluoksnės. Kitose-kad ir trisluoksnės, ir dvisluosksnės. Trečioje-kad dvisluoksnės gerai, jei po parketu ne OSB, o fanera

Ketvirtoj užsirovėm ant vadovo ir jis pasakė, kad tiek trisluoksnis, tiek dvisluoksnis yra marketinginiai triukai ir reikia rinktis tai, kas mums gražu, nekreipiant dėmesio į apatinius sluoksnius

Tada diedas šįryt paskambino meistrui, kurio vyrai dės geoterminį ir vedžios šildymą namie, kuris pakomentavo, kad galima dėt kad ir lentą, vis tiek šildymas bus efektyvus.
Tai ką rinktis, blyn?
Man gražios ir geros kainos kainos parketlentės, kurias mielai pirkčiau, yra ąžuolinės dvisluoksnės su OSB
"Пойдем простым логическим путем."
- "Пойдем вместе!.."
(к\ф Ирония судьбы или С легким паром)
iš principo medis nėra šilumai laidi medžiaga, bet neturi ir tokios superinės varžos kaip PIR ar EPS ar Vata
todėl dėdami parketlentes ar parketą mes nusižengiam logikai ir izoliuojam šilumos patekimo kelią į patalpas t.y. tarsi apsisaugom nuo to kad šiluma ateitus pas mus į kambarius. Todėl vienašališkai teigti jog "
kad galima dėt kad ir lentą, vis tiek šildymas bus efektyvus. " aš nedrįsčiau. lentos dažniausiai dedasi ant lagių ir esu matęs storesnių nei 35mm, todėl per tokį sumuštinį Jums šiluma labai sunkiai rastų kelią. bet rastų, nors efektyvumo čia nebūtų nė kvapo. Efektyvus grindinis šildymas bus tik per akmens masės ar keramikos plyteles arba paliktas betonas, kad ir poliruotas.
ką daryt jei tai negražu?
va tada mes ir naudojam posakį - "grožis reikalauja aukų" ir dedam parketą/parketlentes/kilimus ir kitą biesą (atsiprašau niko "biesas" ne jus turėjau galvoje). Iš kokios medienos jos bus pagamintos - ne tiek ir svarbu, svarbiau kad jos būtų kuo plonesnės, PVZ 15mm storio parketlentės šilumą praleis geriau nei 20mm. Kiek ten tų sluoksnių - visiškai nusišvilpt su sąlyga, jog storis tas pats.
dabar apie patį procesą - medis organizmas gyvas, kol jo nesudegini, ir tai jis tarnauja kaip trąša. Jis visą savo gyvenimą tai nori "gert", tai "prakaituot" ir to proceso Jūs nesustabdysite, todėl gali atsirasti tarpeliai, kalneliai, įtrūkimai ir kitokia velniava. Kaip tą sumažinti? jei paklausysite meistriuko ir sudėsite lentas, tai bijau kad po kelių zonų į tarpus tarp lentų galėsite slėpti visą savo bižuteriją, ypač jei pasirinksite klevą (čia turiu galvoje rūšis, kurios naudojamos grindims). bet pasirodo visgi vaistų yra. ne panacėja, bet visgi. Medį reikia pjaustyti kuo mažesnius/plonesnius sluoksnius/dydžius, juos tarpusavyje suklijuojant prakeičiant augimo kryptis. Tam idealiai tiktų fanera, bet vargu bau ar rasite parketlentes ant faneros, plonesnes nei 20mm, o jei rasite, jos gali būti nelabai tvirtos.
Va trisluoksnio parketo būna ir 15mm, nors pastarajame sluoksniai ir storesni, ir ne taip dažnai "sukeisti", kitą vertus vidurinis sluoksnis sudėtas su tarpeliais, kas leidžia medžiui deformuotis "viduje".
ir dar - prieš klijuojant parketą ant betono, pabrėžiu - klijuojant - įsitikinkite jog betono drėgnumas nėra didesnis nei 2-3% ir leiskite parketlentėm parą kitą pakvėpuot busimos patalpos oru. Tik nenaudokite jokio pakloto.
kitą vertus galite daryti ką norite, šiluma paeis ir pro paklotą.
Apie OSB aš nenoriu išsiplėsti, nes esu labai šališkas šios medžiagos atžvilgiu, arba per mažai žinau.
iš savęs tai yra tarsi nieko neįgerianti medžiaga (bent jau kurį laiką), kurios paviršius yra ale vaškuotas ar kažkaip kitaip impregnuotas, tai kaip jį priversti kokybiškai prisiklijuoti - nežinau.
žodžiu pasirinkite prioritetą, kas Jums svarbiau ir į saloną!
Papildyta:
QUOTE(pingvikas @ 2012 05 18, 12:08)
būkit žmogiai, parašykit savo buterbrodų sąrašiukus

kokio dydžio tinklus naudojot? 20 ar 15?
čia apie kokį mazgą kalbam? skaitant tiesiai atrodo jog apie užkandą ir žvejybą
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2012 05 18, 10:03)
aš kreivai žiuriu į dvie plėveliu panaudojima, drėgmė jau toks dalikas kad atsiranda nevisat ir numatisi iš kur, bet jos pasišalinima reikėtu numatiti. pvz vietoj viršutinės naudot popieriu. čia iš pirmo aukšto grindu naudojimo pvz (sutrombuotas smėlis, plėvelė, eps, popierius, betonas)
va apie popierių - naujiena. Kas per popierius ir ką jis duoda?