Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Baltai pavydžiu toks, kurios turėjo galimybę sudalyvaut parodoje 4u.gif Rimmuse ir linaule žiedai labai gražūs smile.gif
QUOTE(mumrikas @ 2012 05 21, 17:30)
rimusse, nuostabūs žiedai wub.gif

gal galėtumėt kas patarti dėl kenkėjų. Iki šiol nebuvau susidūrusi su kenkėjais, tai dėl jų ir nesukau galvos, bet įtariu kad su viena naujoke sanpaulija pas mane atkeliavo kažkoks "gėris". Ėme suktis lapukų kraštai ir prieš šviesą matau ant lapų šviesesnes dėmeles. Plika akimi jokių kenkėjų nesimato. Įtariu bus kokios erkutės, tai gal galėtumėt patarti kokiais cheminiais preparatais man su jomis sėkmingai kovot g.gif  Bijau, kad neužsikrėstų sveikų gėlyčių.

Pirmiausia reiktų išsiaiškinti, ar tikrai erkutės. Jei tos voratinklinės, kas gali būti, nes lapeliai pradeda gelsti, atsiranda šviesesnės dėmelės, kaip sakot, tai su jomis kovoti padeda Neemzal.
QUOTE(Oncik @ 2012 05 21, 17:49)
Sveikos, merginos

Reikia patarimo. Kokio ilgio turi būti lapelio šaknelės, kad jau būtų galima iš vandens išimti ir įsodinti į žemę? Dabar jos kokių 5mm. Jau laikas, ar dar palaukt?  g.gif

Aš dar truputį palaukčiau, gal tegul keletą milimetrų paauga mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už pagyras 4u.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 05 21, 16:30)
gal galėtumėt kas patarti dėl kenkėjų. Iki šiol nebuvau susidūrusi su kenkėjais, tai dėl jų ir nesukau galvos, bet įtariu kad su viena naujoke sanpaulija pas mane atkeliavo kažkoks "gėris". Ėme suktis lapukų kraštai ir prieš šviesą matau ant lapų šviesesnes dėmeles. Plika akimi jokių kenkėjų nesimato. Įtariu bus kokios erkutės, tai gal galėtumėt patarti kokiais cheminiais preparatais man su jomis sėkmingai kovot g.gif  Bijau, kad neužsikrėstų sveikų gėlyčių.

Erkių yra įvairių rūšių. Tarp kitko rusai rašo, kad voratinklinės erkės gesnerijinių nepuola. Mano užpultos sanpaulijos atrodė taip : lapai pradeda suktis, centras tampa kietas, vėliau sunyksta. Gydžiau "fitovermu", kuris Lietuvoje neberegistruotas, paskutinį kartą buvau šiek tiek parsivežus iš Kaliningrado. Antrą kartą visai sėkmingai padėjo šampūnas nuo erkių katėms. Tik purškimų turi būti keletas, labai kruopščiai nupurškiant centrus. Profilaktiškai reiktų purkšti visas, palanges, lėkšteles ir t.t. taip pat nuplauti.
Actara erkių neveikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 21 gegužės 2012 - 20:52
Gal žinot kodėl tie žiedai nenori išlįsti iš po lapų. Skleidžiasi neišlindę ir centrai tokie gana kieti. Lyg kažkada buvo šneka apie tai, bet dabar neatsimenu ir nerandu kur. Taip yra kelioms senesnėms. Jaunos gražiai iškelia žiedus, o paskui kažkas atsitinka. jei būtų erkė, tai sunyktų, bet jos lyg auga, nesugraužia jų.
Va vienas pavyzdys:
user posted image

O čia dar pasirodysiu, kas išaugo iš Playful Spectrum lapo:
1 vaikas panašiai, bet baltos spalvos viduryje beveik nėra, vos vos
user posted image

2 vaikas Kažkaip daug levandinės spalvos vietoj rožinės ir mažai taškelių ir kai kurie žiedai net pilnaviduriai skleidžiasi
user posted image
user posted image

3 vaikas visokie žiedai, kai kurie beveik teisingi, o kai kurie keisti
user posted image

4 vaikas man šitas pats teisingiausias atrodo, nors nežinia kaip toliau žydės
user posted image

Dar yra 2 ar trys mažiukai vaikai, laukiu, kaip jie pražįs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 22 gegužės 2012 - 08:57
QUOTE(Kerpena @ 2012 05 22, 09:31)
Gal žinot kodėl tie žiedai nenori išlįsti iš po lapų. Skleidžiasi neišlindę ir centrai tokie gana kieti.

Viena iš priežasčių - per daug šviesos. Pabandykite pastatyti truputį toliau nuo lango
Atsakyti
Kad lyg neturėtų būti šviesa kalta, ant tos pačios palangės kitoms nieko, arba kai kurios ant šiaurinės palangės, kur tos šviesos kaip tik mažiausiai. Gal čia gali būti kokių medžiagų perteklius ar trūkumas. Nors kai pagalvoju, lyg visas į tą pačią žemę sodinu. Gal paprasčiausiai reikia mesti visas įtartinas, kad nebūtų kokia liga ir dar labiau neišplistų.

ausrazs, gal jau išbandėte sanpaulijų auginimą Hidroponijos būdu?

Aš išbandžiau, be man nelabai pavyko schmoll.gif
Aš sodinau kiminuose, toje anuomet aptartoje nuorodoje, rašo, kad sodina samanose, o šiandien dar radau pora nuorodų, kur sodina keramzite ar vermikulite.

http://www.fialki.ru/node/2304
http://senpolia.tskm...droponika.shtml
nors ne visai gerai suprantu, kiek ten to skysčio pila. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad turėtų permirkti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 22 gegužės 2012 - 12:57
QUOTE(Kerpena @ 2012 05 22, 13:25)
Gal čia gali būti kokių medžiagų perteklius ar trūkumas.

ausrazs, gal jau išbandėte sanpaulijų auginimą  hidroponikos būdu

Gali būti ir makro ar mikroelementai kalti. Tik neprisimenu tiksliai, nuo kokių medžiagų lapai pasidaro kieti, sutankėję skrotelės viduryje.
Iš mano veislių tik kai kurios vasarą reaguoja į didelį kiekį šviesos, kai laikau ant palangės. Bet ne tik sutankėja skrotelės vidus, o ir visa skrotelė išsigaubia į apačią, tiesiog lanku gaubia vazoniuką (gaila, dabar neturiu fotopavyzdžio).

Hidroponikos dar nebandžiau. Man nelabai aišku štai kas: kaip elgtis su tuo maitinamuoju tirpalu. Kaip dažnai jį keisti. Pvz., padarai trąšų tirpalą, įmerkti knatą ir... taip palikti, ar tą tirpalą paskui išpilti ir indą pripilti gryno vandens?.. g.gif Norėtųsi daugiau informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 22 gegužės 2012 - 15:14
QUOTE(Rimmuse @ 2012 05 21, 21:49)
Erkių yra įvairių rūšių. Tarp kitko rusai rašo, kad voratinklinės erkės gesnerijinių nepuola. Mano užpultos sanpaulijos atrodė taip : lapai pradeda suktis, centras tampa kietas, vėliau sunyksta. Gydžiau "fitovermu", kuris Lietuvoje neberegistruotas, paskutinį kartą buvau šiek tiek parsivežus iš Kaliningrado. Antrą kartą visai sėkmingai padėjo šampūnas nuo erkių katėms. Tik purškimų turi būti keletas, labai kruopščiai nupurškiant centrus. Profilaktiškai reiktų purkšti visas, palanges, lėkšteles ir t.t. taip pat nuplauti.
Actara erkių neveikia

Vis dėlto vieną kart, įtariu, pas mane ant sanpaulijos buvo įsisukus voratinklinė erkė, atitiko požymius (nedideli voratinkliukai po lapais, o patys labai pradėjo gelsvėti, riestis). Panaudojau Neemzal, viskas susitvarkė. Tiesa, girdėjau ir apie česnakų nuovirus kaip kovą prieš voratinklines (o gal net ir kitoms erkėms tiktų?). O tas šampūnas katėms nuo erkių nebuvo per stiprus? Sanpaulijos nesureagavo neigiamai į jį? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2012 05 22, 16:30)
O tas šampūnas katėms nuo erkių nebuvo per stiprus? Sanpaulijos nesureagavo neigiamai į jį? ax.gif

Šampūno pyliau maždaug šaukštą į 0,5 litro purkštuvą. Sanpaulijos nesupyko g.gif , kaip tik atsileido centrai, gana greit sukrovė žiedus, tik žydėjusių žiedams nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 22 gegužės 2012 - 17:56
Merginos o kaip reikia atpažinti voratinklines erkutes, pas mane jokiu nesimato po lapais voratinkliu, o lapeliai keli yra gelsvi.. sunerimau net doh.gif gal perliejau, ar ko gero tai gali buti erkutės? 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 21, 17:49)
Reikia patarimo. Kokio ilgio turi būti lapelio šaknelės, kad jau būtų galima iš vandens išimti ir įsodinti į žemę? Dabar jos kokių 5mm. Jau laikas, ar dar palaukt?

Sodinkit. Kuo trumpesnės lapelio šaknelės, tuo greičiau jis prigyja kitoje terpėje (žemėje). Net patariama į žemę kišti vos šaknelėms pasirodžius. Tik žemė turi būti kuo "liesesnė'.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2012 05 22, 19:21)
Sodinkit. Kuo trumpesnės lapelio šaknelės, tuo greičiau jis prigyja kitoje terpėje (žemėje). Net patariama į žemę kišti vos šaknelėms pasirodžius. Tik žemė turi būti kuo "liesesnė'.

Ačiū, bet kas yra kuo liesesnė žemė, neturiu supratimo. Turiu tokią nepigią kambarinėms gėlėms, turiu kiminų, perskaičiau n temų lietuviškai ir rusiškai. Supratau tiek, kad kiminų galima dėti į indelio dugną, tada žemių, tada vėl kiminų. Lapelio giliai nekišt. Kiek suprantu jis gali būti viršutiniame kiminų sluoksnyje ir tada šaknysis į žemę giliau.

Ar aš teisi? Jau prisiruošiau indelių, tai labai laukčiau jūsų verdikto apie mano nuomonę.
Atsakyti