Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2012 05 22, 15:13)
Hidroponikos dar nebandžiau. Man nelabai aišku štai kas: kaip elgtis su tuo maitinamuoju tirpalu. Kaip dažnai jį keisti. Pvz., padarai trąšų tirpalą, įmerkti knatą ir... taip palikti, ar tą tirpalą paskui išpilti ir indą pripilti gryno vandens?..  g.gif Norėtųsi daugiau informacijos.

Ten tose nuorodose, kur šiandien įdėjau, rašo kažkiek, kaip ten keičia tą vandenį.

Oncik,
aš įsivaizduotuoju, kad sanpaulijoms reikia tokios lengvesnės, purensnės žemės, daugiau durpiniu pagrindu, su agroperlitu įmaišytu. O riebi žemė, tai tokia pati iš savęs tokia drėgnesnė, sunkesnė, sunkiau džiūstanti. dažnai tokia būna kompostinė žemė. Nežinau ar čia tikrai apibūdinau riebumą, bet aš taip vertinu žemę sodindama sanpaulijas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 22 gegužės 2012 - 20:27
QUOTE(Kerpena @ 2012 05 22, 21:22)
Ten tose nuorodose, kur šiandien įdėjau, rašo kažkiek, kaip ten keičia tą vandenį.

Oncik,
aš įsivaizduotuoju, kad sanpaulijoms reikia tokios lengvesnės, purensnės žemės, daugiau durpiniu pagrindu, su agroperlitu įmaišytu. O riebi žemė, tai tokia pati iš savęs tokia drėgnesnė, sunkesnė, sunkiau džiūstanti. dažnai tokia būna kompostinė žemė. Nežinau ar čia tikrai apibūdinau riebumą, bet aš taip vertinu žemę sodindama sanpaulijas. 4u.gif

Bet pats sluoksniavimas kiminai-žemė-kiminai ir šaknelės kiminų viršutiniam sluoksnyje? Teisingai? g.gif
Šiandien ir sutemo kol studijavau apie žemes indelius lotuliukas.gif Teks poryt sodinti.
Atsakyti
Mano akim "Žali horizontai 2012"
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2012 05 22, 21:59)

Labai gražus žiedai šioje parodoje thumbup.gif
Atsakyti
nila_ks, ačiū už labai gražius vaizdus aciuks.gif
Atsakyti
Dekui, man smagu su visais pasidalinti, nes ziedu jura parodoje, buvo labai grazi ir ivairi smile.gif
Atsakyti
Gal kuri turit lapelį/ vaikiuką Moroznaja Visnia ar Rasberry Rampage, Ode to a Beauty? Geriausia būtų Kaune, bet galiu ir siustis... Aš aišku, prabudau po parodos per velai doh.gif
Atsakyti
Išdykauja 23-Река Енисей vaikiukas blink.gif - dar neatskirtas nuo lapo nusprendė žydėti. Leidau tikėdamasi, kad gal lapeliai pažaliuos g.gif Tuščios viltys doh.gif
user posted image
Atsakyti
vat kaip mano bėda vizualiai atrodo

user posted image

atsiranda baltesnės dėmelės ant lapų, kai kur jos rusvos spalvos, kaip kad padeginta būtų ir ima suktis lapų kraštai verysad.gif

liūdniausia, kad visos dabar nuostabiai žydi, o papurškus chemikalais įtariu žiedams bus ne kas g.gif o gal kurie chemikalai yra , kad veikia palaisčius augalą - tada papildomai nupurkščiau kai peržydėtų - ar čia labai kvaila įdėja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 05 25, 09:07)
liūdniausia, kad visos dabar nuostabiai žydi, o papurškus chemikalais įtariu žiedams bus ne kas g.gif  o gal kurie chemikalai yra , kad veikia palaisčius augalą - tada papildomai nupurkščiau kai peržydėtų

Neturiu nuomonė, ar šiuo atveju būtinai reikia apdoroti chemikalais. Bet purškiant augalus visuomet nukenčia žiedai. Gaila, bet būna tik toks pasirinkimas - saugoti žiedus ar išsaugoti augalą. Bent man tai ne problema: jei išliks augalas, jis žydės ir ne kartą smile.gif
O nuotraukose nieko blogo nematau, kol kas nieko nedaryčiau, pastebėčiau. Gal dėmelės atsirado nuo medžiagų apykaitos sutrikimo? Lapų kraštai gali suktis ir nuo sauso oro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 25 gegužės 2012 - 09:28
dėkui ausrazs už nuomonę - tada nieko kol kas nedarau, džiaugiuosi žiedais ir stebiu įdėmiai kas darysis toliau cool.gif O kažin įmanoma erkes pastebėt per mikroskopą ir jie taip, tai kur jų ieškot g.gif

Žydi gėliukai vis gausiau ir gausiau. Pirkta kaip LE Parižskije Tajny (atsiprašau už pavadinimo rašymą lotiniškom raidėm, bet kitaip mano kompas supyksta ir nuotraukų neberodo doh.gif ), bet žiedai lyg ir ne tokie g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

LE Aristokratka žydi dabar taip - didieji žiedai milžiniški thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Poceluj Rusalki

user posted image

user posted image

user posted image

Irish Flirt

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ech, pamatai tokius ziedus - ir paciai silpna darosi belaukiant pas save pasirodant... doh.gif bigsmile.gif
Nuostabus ziedai ir geliukai, mumrikas thumbup.gif
Atsakyti