Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(xxsxx @ 2012 05 27, 21:13)
Nuostabus ziedai ir geliukai, mumrikas thumbup.gif

ačiūūūūūūūūūūūūū wub.gif
Atsakyti
Labas rytas, merginos biggrin.gif

Gal galite pasakyt kas nutiko mano gėlytei? verysad.gif

http://public.fotki....ban-sanpaulija/

Pirkau ją Ermitaže nukainota, prieš mėnesį. Persodinau į tas pačias žemes su perlitu, kaip ir kitas, kurios bujoja tiesiog. Tai turbūt ne žemės kaltos. Pradėjo džiūt žiedai. Juos išskyniau po truputį. Yra pumpuriukų, bet ir jie sausoki, nors žemė drėgna. Ir dar tie lapai tokie užsisukę buvo jau tada, kai pirkau. Gal aš ją sergančią nusipirkau? Ir dar centre tiek daug lapelių priaugę. Čia treileriukas, ar apleista skrotelė? Gal kam kvaili mano klausimai, bet pradedančiai atleiskite blush2.gif
Pagelbėjusiai milijonas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 28, 07:19)
Labas rytas, merginos  biggrin.gif

Gal galite pasakyt kas nutiko mano gėlytei?  verysad.gif

http://public.fotki....ban-sanpaulija/

Pirkau ją Ermitaže nukainota, prieš mėnesį. Persodinau į tas pačias žemes su perlitu, kaip ir kitas, kurios bujoja tiesiog. Tai turbūt ne žemės kaltos. Pradėjo džiūt žiedai. Juos išskyniau po truputį. Yra pumpuriukų, bet ir jie sausoki, nors žemė drėgna. Ir dar tie lapai tokie užsisukę buvo jau tada, kai pirkau. Gal aš ją sergančią nusipirkau? Ir dar centre tiek daug lapelių priaugę. Čia treileriukas, ar apleista skrotelė? Gal kam kvaili mano klausimai, bet pradedančiai atleiskite   blush2.gif
Pagelbėjusiai milijonas  4u.gif

Lapų gali būti tokia forma g.gif , žiedai turi savybę anksčiau ar vėliau peržydėti rolleyes.gif . O va su peiliu aš pasidarbuočiau mirksiukas.gif : man susidarė įspūdis, kad gėlė tiesiog linkusi augintis "pažastinukus", kuriuos reikia laiku šalinti (pvz. su dantų krapštukų). Dabar jie jau dideli, negali normaliai augti. Todėl tiesiog išpjaustyčiau augalą į skroteles, kurios su šaknimis - sodinčiau, kurios be šaknų - išmesti arba paeksperimentuoti kaip geriau priauginti šaknis: vandenyje, tiesiogiai žemėse (galima su šiltnamuku) ar vermikulite (kiti dar kiminuose šaknydina)
Ir sanpaulijos nemėgsta tiesioginių saulės spindulių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 28 gegužės 2012 - 16:42
Laba vakarą
Vakar Jūsų patarimu prasibėgau su peiliu per savo garbanėlę doh.gif Nelabai man sekėsi darbuotis peiliu, pajudinus jos lapeliai keli nulūžo, tai ir pažastinukus nulaužiau. Tuos, kurie su šaknim, įsodinau ir šiltnamiuką padariau. Dabar lauksiu kaip jie sureaguos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Oncik @ 2012 05 29, 19:52)
Nelabai man sekėsi darbuotis peiliu, pajudinus jos lapeliai keli nulūžo, tai ir pažastinukus nulaužiau. Tuos, kurie su šaknim, įsodinau ir šiltnamiuką padariau. Dabar lauksiu kaip jie sureaguos.  ax.gif

Be nulaužytų lapų ir man nepavyksta išskirstyti lotuliukas.gif Gal nelabai aiškiai parašiau, bet aš ją būčiau visą iš vazono išlupus ir persodinus supjaustydama, nes paprastai toks "daugiagalvis slibinas" apipjausčius atrodo šiaip sau blush2.gif
Sėkmės auginant gražią gėlytę 4u.gif Tikiuosi dabar turėsit jų kelias ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 05 29, 22:01)
Be nulaužytų lapų ir man nepavyksta išskirstyti  lotuliukas.gif Gal nelabai aiškiai parašiau, bet aš ją būčiau visą iš vazono išlupus ir persodinus supjaustydama, nes paprastai toks "daugiagalvis slibinas" apipjausčius atrodo šiaip sau  blush2.gif
Sėkmės auginant gražią gėlytę  4u.gif Tikiuosi dabar turėsit jų kelias  ax.gif

Aš ją ir išėmiau iš vazono, bet ten tiek prižėlę doh.gif , kad neaišku kur reikėjo peilį kišt, tai aplaužiau. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Ta centrinė skrotelė po operacijos tikrai ne iš gražiųjų, bet tikiuosi, kad iš 2 pažastinukų, 2 lapų ir likusios centrinės skrotelės kažkas tikrai išgyvens ir užaugs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oncik: 30 gegužės 2012 - 08:14
Pasodinau lapuka, jis isleido vaikiukus, vaikiukai jau apie pora cm dydzio, ir dabar pamaciau, kad pradejo nykti - puti motininis lapukas.... sad.gif
Ka patartumete daryti?.. g.gif
Palikti motinini augala ir viska savieigai?..
Nukirpti motinini lapa?..
Bijau prarasti vaikiukus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xxsxx @ 2012 05 30, 08:17)
Pasodinau lapuka, jis isleido vaikiukus, vaikiukai jau apie pora cm dydzio, ir dabar  pamaciau, kad pradejo nykti - puti motininis lapukas.... sad.gif
Ka patartumete daryti?.. g.gif
Palikti motinini augala ir viska savieigai?..
Nukirpti motinini lapa?..
Bijau prarasti vaikiukus...  unsure.gif

Kirpčiau pūvančią lapo dalį šalin. Porą cm g.gif o kiek lapelių? gal patį didžiausią jau galima atsargiai atskirti ir sodinti atskirai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 05 30, 09:35)
Kirpčiau pūvančią lapo dalį šalin. Porą cm  g.gif o kiek lapelių? gal patį didžiausią jau galima atsargiai atskirti ir sodinti atskirai?  g.gif

Va kaip atrodo:
user posted image
Maziukai dar atskirti, bet dabar galvoju, kad gal rizikuoti... g.gif
Atskirti ir i siltnamiuka... unsure.gif
Atsakyti
Pirmas margalapės miniukės žiedelis - toks pat miniatiūrinis kaip ir visas augalėlis biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(xxsxx @ 2012 05 30, 08:54)
Maziukai dar atskirti, bet dabar galvoju, kad gal  rizikuoti...  g.gif
Atskirti ir i siltnamiuka...  unsure.gif

Tikrai mažyliukai g.gif Rizikuočiau nebent vieną pincetu atskirti (jeigu turi savas šakneles) ir į šiltnamiuką... O lapas visas nupuvęs? gal galima sveiką dalį palikti?

Mumrikai , labai simpatiškas mažylis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 30 gegužės 2012 - 18:10
Atskyriau visus.... Vienas visai mazutytis ir be saknyciu, bet ikisau i zemes ir tikiuosi unsure.gif , kiti du - su pora saknyciu, miniatiuriniai... sad.gif Tikiuosi, kad isgyvens... sad.gif
O mane dziugina pirmieji mano grazuoliu ziedai - Persian Lace:
user posted image
user posted image
wub.gif
Atsakyti