Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grižti į Lietuvą gyventi?

As manau, tai dar lemia, kokioj saly tu esi. Mano draugai vieni gyvena Cikagoj, ir apsaugok dieve nenori grysti i Lietuva. Manau gal Amerikoj kitoks gyvenimas, kitokie zmones, ne tokia rutina kaip UK. Gal vaikams ten linksmiau, nes amerikieciai linke bendrauti.
Atsakyti
QUOTE(mamyte1 @ 2007 09 26, 08:08)
As manau, tai dar lemia, kokioj saly tu esi. Mano draugai vieni gyvena Cikagoj, ir apsaugok dieve nenori grysti i Lietuva. Manau gal Amerikoj kitoks gyvenimas, kitokie zmones, ne tokia rutina kaip UK. Gal vaikams ten linksmiau, nes amerikieciai linke bendrauti.

Itariu, kad tiesiog nepasiseke su gyvenamaja aplinka. O ir LT greitai susirasti darugu gali nepavykti. Draugai ant kelio nesimeto ir darugyste reikalauja daug pastangu ir laiko. Va mes treti metai gyvename UK ir jau trecia gyvenamoji vieta, bet as tikrai kiekvienoje vietoje kur gyvenau palikau po viena drauge, su kuriomis bendaruju ir pastoviai susitinkame. Tikiuosi, kas ir naujoje vietoje bus nauji draugai. Siaip tai sekmes 4u.gif
Atsakyti
Nesuprantu,gal as kaip nors ne taip issireiskiau. g.gif Juk ne del draugu isvaziuoju. As ju turiu visur, tiek Lietuvoj, tiek UK. Ir gana senu draugu, nuo tu laiku, kai atvykau i UK. As tiesiog kalbu apie bendravima tarp VAIKU, nes manau, kad angliukai nelinke bendrauti ir isauga i vienisius. Yra tik 2 bendravimo budai-televizorius ir kompiuteris. Mano draugai-mano seima ir man gerai ten, kur mano seima laiminga, jei ji bus nelaiminga Lietuvoj, gal sugryze kitaip apzvelgsim savo gyvenimo buda UK. As nesakau, kad esu nelaiminga cia, as tik sakau, kad nesijauciu savam kailyje, t.y. atradus save. Gal tiems, kurie keikia Lietuva, ten nepasiseke. Bet as dar pries isvykstant turejau pakankamai gera darba ir jokiu blogu prisiminimu, taciau vyrui buvo sunkiau. O dabar jis mato ten perspektyvas ir nori suspeti i ta traukini, nes kiek zinau, visi masiskai grysta bandyti laime Lietuvoj. Nebukit tai nusistaciusios, juk kiekvienas turi savo nuomone ir sia tema galime tik diskutuoti, o ne pirsti savo. Gerbiu kitu nuomone ir labai idomu, ka kiti galvoja, to tikiuosi ir is kitu. Galit pasisakyti, padeti zmogiu, uzdavus jums klausima, taciau nereikia visko suasmeninti ar lysti i zmogaus gyvenima, teigti, kad jis nebendraujantis, jo nepazystant. Zmogus paprase patarimo, o ne nuomoniu pirsimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1 @ 2007 09 26, 19:26)
Nesuprantu,gal as kaip nors ne taip issireiskiau. g.gif Juk ne del draugu isvaziuoju. As ju turiu visur, tiek Lietuvoj, tiek UK. Ir gana senu draugu, nuo tu laiku, kai atvykau i UK. As tiesiog kalbu apie bendravima tarp VAIKU, nes manau, kad angliukai nelinke bendrauti ir isauga i vienisius. Yra tik 2 bendravimo budai-televizorius ir kompiuteris. Mano draugai-mano seima ir man gerai ten, kur mano seima laiminga, jei ji bus nelaiminga Lietuvoj, gal sugryze kitaip apzvelgsim savo gyvenimo buda UK. As nesakau, kad esu nelaiminga cia, as tik sakau, kad nesijauciu savam kailyje, t.y. atradus save. Gal tiems, kurie keikia Lietuva, ten nepasiseke. Bet as dar pries isvykstant turejau pakankamai gera darba ir jokiu blogu prisiminimu, taciau vyrui buvo sunkiau. O dabar jis mato ten perspektyvas ir nori suspeti i ta traukini, nes kiek zinau, visi masiskai grysta bandyti laime Lietuvoj. Nebukit tai nusistaciusios, juk kiekvienas turi savo nuomone ir sia tema galime tik diskutuoti, o ne pirsti savo. Gerbiu kitu nuomone ir labai idomu, ka kiti galvoja, to tikiuosi ir is kitu. Galit pasisakyti, padeti zmogiu, uzdavus jums klausima, taciau nereikia visko suasmeninti ar lysti i zmogaus gyvenima, teigti, kad jis nebendraujantis,  jo nepazystant. Zmogus paprase patarimo, o ne nuomoniu pirsimo. 4u.gif

Tiesiog nereikia taip is karto supykti. Siaip as esu is tu zmoniu, kuriems laimingumo kiekio nepadideja nuo gyvenamosios salies, gyvenu ten kur gyvenu ir turiu tai ka turiu. Man irgi LT ne ka blogiau skesi , o gal net ir geriau nei statistiniam lietuviui, bet dabar as gyvenu kitoje salyje. O kas del vaiku, tai ka gi keikvienas elgiasi taip kaip jam atrodo teisingiau.
Atsakyti
...o mes žadam išvažiuot į Ispaniją ax.gif
Dėl finansinių reikalų... Na neina mums uždirbti, kad leistume sau normaliai gyvent, kas, kad abu su aukštaisiais... Šūdas ta Lietuva. Vagių šalis. Šiaip labai kreivai žiūriu į Lietuvėlės ateity... Ir nenoriu čia gyvent. kur reikia art po 20 val per parą, kad sviesto su duona pavalgyt, drabužių nusipirkt gali per metus 2 kartus. Ai, nesąmonė schmoll.gif Nežinau, gal klystame mes, bet... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sugar @ 2007 09 26, 23:15)
Tiesiog nereikia taip is karto supykti. Siaip as esu is tu zmoniu, kuriems laimingumo kiekio nepadideja nuo gyvenamosios salies, gyvenu ten kur gyvenu ir turiu tai ka turiu. Man irgi LT ne ka blogiau skesi , o gal net ir geriau nei statistiniam lietuviui, bet dabar as gyvenu kitoje salyje. O kas del vaiku, tai ka gi keikvienas elgiasi taip kaip jam atrodo teisingiau.

Visiskai nepykstu! 4u.gif Tik nemegstu zmoniu, kurie iskarto susidaro nuomone apie tave ir net tavo gyvenima is keliu sakiniu. Gerbiu kitu pasirinkima. Taciau as esu labiau uz tuos, kuriems nereikia vaziuoti svetur uzdarbiauti, jie kazkaip sugeba verstis Lietuvoj, nereikia niekur bastytis. Vaikai taip pat juk traumuojami tiek vaziuojant svetur, tiek sugryzus, jei jie pragyveno uzsieni ilgokai. Labiausiai ir gaila ju, nes kitiems tenka juos palikti Lietuvoj su seneliais. Daug zinau tokiu seimu ir pykt negali, nes vaiku neismaitina. O is kitos medalio puses, kam tie pinigai, jei taip teveliu truksta, o metai bega nesugrystamai. Vaikai jautrus ir tai ilgam isminga ju sirdelese...
Slidus dalykas tas gyvenimas ir tikrai linkiu visiems daryti tai, ka sirdis liepia, nes kartais nuojauta daugiau laimi, nei protas. Bent as taip manau.
Atsakyti
sveikos,mamos
pritariu Shy hihihi.gif ir mamytei1 drinks_cheers.gif ..
jau ketvirti metai gyvenu uk ir labai noreciau grizti Lt.. verysad.gif
beda ta, kad vyras yra uzsienietis ir sunku ji ikalbeti tokiam zingsniui cry.gif
istisai galvoju apie Lietuvele ir pasiilgstu ziauriai.tegu ir ne ta vairavimo, zmoniu kultura,maziau uzdirbsi, bet viskas ten sava....
tie, kurie niekada nebuvo uzsienyje niekada sito nesupras...O gal del to, kad parvaziavus i savo vaikystes namus pajunti energija, siltus prisiminimus, zinai, kad viskas tikra....
lekciau nors ir siandien i kokia dumine pirkia Lietuvelen.Juk ne esme piniguose.Esme, kad tavo vaikas suprastu tavo saknis, kalba, matytu tuos rugiais apaugusius laukus, bulviakasi,sniega,pavasario purienas, besiganancias karves ant galo!!
nebijau del darbo Lietuvoj-juk uzsienyje sunkiau buvo su viskuo apsiprasti.O cia -gristi pas tokius pat koks pats esi... mirksiukas.gif
Patariu lekt Lietuvelen ir daugintis, nes nykstam mes kaip tauta...
Pirmai galimybei pasitaikius prisijungsiu ir as... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sele @ 2007 09 27, 23:14)

lotuliukas.gif kaip MB,kad pasakytų-ko,ar snarglių ėst...? irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzde @ 2007 09 28, 09:26)

hihihi.gif
Sakyčiau... Karvės ganosi ir UK irnesakyk.gif
Suprantu, kad yra ARTMŲJŲ ilgesys, vaikystės namų - ir LT būdamas gali sau ilgėtis vaikystės, paauglystės - jei ten pat nebegyveni irnesakyk.gif
O kas jos, tos lietuviškos šaknys? mastau.gif Žiaurūs vaikai, kieme spardantys bendraamžį, negalėjimas 9 vakaro išeit gatvėn, nes gausi į galvą? Sankryžoj užgesi, žiūrėk, kad vėl negautum į dantis irnesakyk.gif Neidealizuokim. Šlykščios tos lietuviškos šaknys... Bet kalta matyt, pati žemelė... Nes išvažiuoja tie lietuvaičiai svetur, ir žiūrėk - puikiai sukasi, gyvena assa.gif Nei tokie debilai, nei ką, kaip čia... Aišku, mes čia surūgę, pikti, pavargę... Kaip kitaip, jei eini į parduotuvę vakarienei kažką pirkt, skaičiuoji centus, bijai, kad vaikas užsiprašys jogurto, kurio šiandien negali sau leist... Ar tai laimė? mastau.gif laimė - tai būt su savo šeima, kartu su savo šeima, valgyt kasdien vakarienę, o ne laukt vyro, grįžtančio 2 val. nakties po dviejų darbų, kad ryte vėl keltis 6 val ir skuosti vergaut... Ein šikt ta Lietuva. Va bebe.gif
Atsakyti
QUOTE(sele @ 2007 09 28, 01:14)
sveikos,mamos
pritariu Shy hihihi.gif ir mamytei1 drinks_cheers.gif ..
jau ketvirti metai gyvenu uk ir labai noreciau grizti Lt.. verysad.gif
beda ta, kad vyras yra uzsienietis ir sunku ji ikalbeti tokiam zingsniui cry.gif
istisai galvoju apie Lietuvele ir pasiilgstu ziauriai.tegu ir ne ta vairavimo, zmoniu kultura,maziau uzdirbsi, bet viskas ten sava....
tie, kurie niekada nebuvo uzsienyje niekada sito nesupras...O gal del to, kad parvaziavus i savo vaikystes namus pajunti energija, siltus prisiminimus, zinai, kad viskas tikra....
lekciau nors ir siandien i kokia dumine pirkia Lietuvelen.Juk ne esme piniguose.Esme, kad tavo vaikas suprastu tavo saknis, kalba, matytu tuos rugiais apaugusius laukus, bulviakasi,sniega,pavasario purienas, besiganancias karves ant galo!!  nebijau del darbo Lietuvoj-juk uzsienyje sunkiau buvo su viskuo apsiprasti.O cia -gristi pas tokius pat koks pats esi... mirksiukas.gif
Pirmai galimybei pasitaikius prisijungsiu ir as... tongue.gif

bet tos saknys tokios yra tau, o tavo vaikui jau nebe. Tavo vaiko saknys esate tu ir tavo vyras. Kuris sakei uzsienietis. Tai jo gimtine irgi jo saknys. Ne vien Lietuva 4u.gif

QUOTE(skruzde @ 2007 09 28, 09:26)

va, taip mes ir pasizymim draugiskumu ir kultura ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 28 rugsėjo 2007 - 09:11
QUOTE(Limcamca @ 2007 09 28, 08:10)

va, taip mes ir pasizymim draugiskumu ir kultura ar ne?  g.gif

Kultūra ne kultūra,bet tokia realybė LT,žinoma ne visimiems-kiti kaip inkstas taukuose vartosi ir vargo nemato mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzde: 28 rugsėjo 2007 - 10:25
Tarp kitko, mamytės, būkim tolerantiškos ir priimkim kitų nuomonę drinks_cheers.gif Vat ko nebūna pasauly - mano draugė išvyko gyventi į Airiją, ten susipažino su vyru airiu. Nu ir ką, nepatikėsit swoon.gif Keletą kertų jie kartu atostogavo LT, ir jam taip čia patiko, kad jis net norėtų PATS gyventi Lietuvoj hihihi.gif Nu ir ką tu gali pasakyt? mastau.gif Vat kaip kam atrodo - vienam š..., o kitam - auksas didis.gif Juk pačios matot, kiek LT turtuolių, mašinom nuliovom važinėja, butus, namus milijoninius perka, darbus iš kažkur tokius traukia, kad po KELIOLIKA tūkstantėlių uždirba. Nu yra, yra tokių. Tai ką, jie gal skųsis, kad blogai LT?? schmoll.gif Jie vat į Ispanija nebent pailsėt važiuoja hihihi.gif
Atsakyti