Įkraunama...
Įkraunama...

Neštukių skyrelis

QUOTE(pasislepusi @ 2012 05 29, 12:32)
dar dėl tų rūbelių.... mergaitės, gal maždaug įsivaizduojate kokie dydžiai būtų pagal mėnesius?
na tarkim, tik gimęs 56-62, o koks dydis turėtų tikti 3 mėnesių ? gal yra kokia lentelė, kur būtų surašyti dydžiai pagal amžių ....

ar pirkot buteliukus ? kokius pirkote ir kokias "soskes"?

ar į vežimo lopšį reikalingi patalai? kokie?

Laba, nestuke.gif

atrodo, leliukai bus iščiustyti nuo-iki smile.gif Baisiai smagus užsiėmimas tuos rūbelius tvarkyti. Dėl dydžių - radau kelias lenteles internete (čia, kad nereikėtų ieškot smile.gif . Visos truputėlį skiriasi, bet gal kiek pagelbės. Aš tik svarstau, kad tikriausiai užteks naujagimio kraitelio 56 dydžio? Čia to, kur baltas ir gražus, parsivežimui, o po to saugojimui ax.gif

Buteliukus jau seniai per akciją nusipirkau tuos Avent mažiausius, jie kartu su soskėmis (viena skylutė, berods). Kiek teko kalbėtis su kitomis mamomis, jie labiausiai pasiteisina, ir man visai patinka, tad pasiėmiau. Bent mažiausiai nusiskundimų apie juos teko girdėti smile.gif

O į vežimą pirkau kokosinį čiužinuką, jį tiesiog uždengsiu balta paklodėle, ir viskas. Apkloti vaikeliui, kai nebus šalta, neriu pledą, o vėlesniam laikui esu nužiūrėjus šitą gėrį. Apčiupinėjau parduotuvėj, pasirodė, kad bus geriau nei kaldrytė, ir nenusispardys jo. Sakė, ir vėliau sportinuke jis gerai naudojamas, ir vaikučiui ūgtelėjus - rogėse, kad nesušaltų smile.gif Ir patalynę būčiau flokačio ėmusi, bet kad labai jau ten kainos kandžiojasi.. Tikiuosi, loritos vilnonė pasiteisins.

Na, prirašiau tai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'ville: 29 gegužės 2012 - 11:14
laba 4u.gif

Sangrija, taip tu mane graziai buvai nuraminus del tu issyru visokiu, o dabar pati supanikavai mirksiukas.gif aisku jei neramu pasikalbek su gine anksciau, ai as tai tokios nuomones, kad geraiu jau 10 kartu kvailai klausti, nei kazka praziopsoti.

Na mano pilvelis vel neramus, kieteja, tai magnis ir konjakas vel i trasa, jauciu kad mane labai veikia pasikeitimai slegio, na tikiuosi kad mazoji nesugalvos anksciau su mumis pazindintis smile.gif

Drabuzeliu jau pas mane ir maiselis nemenkas, nieko dar neskalbiau, laukiu paskutiniu siuntu ir tada uzsiimsiu situo darbeliu smile.gif, pas mane praktiskai viskas nauja, pirkta mano, nes nelabai turiu is kur gauti, visi draugai ir gimines jau vaikucius gerokai paaugine.

Pataliukus uzsisakiau is ten kur Krempudra, dar ir uzvalkalus jiems, laukiu sia savaite tureciau gauti, juo irgi reikia isskalbti ane?

Dangutex sveika sugrizus, kaip supratau nauji namuciai pas jus? et kaip smagu, manes laukia tokie rupesteliai apie spalio menesi, dziaugiuosi, nes bus daug vietos daiktams ir mums, dabar tai kaip sandeli kokiam apsikrove gyvenam doh.gif
Atsakyti
Kalbant apie kaldrytes, tai as emiau sintetine,ir sakaiu,kad reikes dar viena prigriebti,kad butu pakeitimui, kai teks vien plauti, o zinau,kad teks biggrin.gif

Del lovytes, tai pas mus tokia pati lugne thumbup.gif:
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2012 05 29, 12:10)
dangutex, va tokia paprasta user posted image
pardavėjas pirko be ratukų, o padarė, kad būtų su. tai mums jau atiteko su guminiais ratukais.
mano reikalavimai buvo, kad būtų su ratukais ir kad šonas nusileistų. tie su išimamais virbais netinka man. blush2.gif

man aplink bambą skaudėjo nėštumo pradžioje, turbūt randai nuo LP plėtėsi. o dabar tai odą plešia, degina iškart po krūtine. neišmanau kaip ir pasilengvinti, kūno pienelis nebepadeda, turiu tokį riebų kremą, tai kokiam pusvalandžiui nuramina ir vėl iš naujo.

dar noriu paklaust, dangutex, kur gimdyti ruošies? turbūt AK?
gal kuri nors galvojate apie VGN?  ax.gif

Tai visai nereikli lovytei esi, o as tai uzsisvaigusi, kad butu stalcius apacioje, apsaugos nuo nukramtymo, nuleidziamas sonas, dugnas keliu poziciju ir dar linges, jei prireiktu. Zinau draugus, kurie turi po valanda pries uzmigdant linguoti savo mazaji, tai apsidraudziant pagalvojom su MB, kad visai neblogai butu tos linges.
Tik deja, su tiek reikalavimu nerandu lovytes. Kazko, matyt, reikia atsisakyti.

Mano akusere ir ginnekologe kalbina gimdyti AK, net vieni draugai Daunoraviciu siulo, bet po zindymo kursu labiau linkstu prie VGN, tai velgi esu svarstymuose. Rytoj einu i AK nesciuju mokymus, tai paziuresiu, ar patiks. Sako 1 gimdymo skyrius geresnis, bet Daunoravicius vadovauja 2 skyriui.

Gal dar kas nors rytoj eina i AK mokymus?
Papildyta:
QUOTE(Madissa @ 2012 05 29, 13:03)
laba  4u.gif

Dangutex sveika sugrizus, kaip supratau nauji namuciai pas jus? et kaip smagu, manes laukia tokie rupesteliai apie spalio menesi, dziaugiuosi, nes bus daug vietos daiktams ir mums, dabar tai kaip sandeli kokiam apsikrove gyvenam  doh.gif

Namukai musu seni, tik visiskai atnaujinti.
Kol kas dar ir as jauciuosi kaip sandelyje, kol daiktus visus susikrausime i vietas. Mazosios daiktai taip pat dar kampe sudeti.
Atsakyti
fainos tos lugnes lovytes thumbup.gif man atrodo, ju dabar net nera pardavime, nebent is zmoniu pirktum g.gif
pas mus va tokios dvi:
user posted image

del rubeliu, tai net neisivaizduoju, kokio dydzio musu drakoniukai gims ir kada doh.gif nes dvynukai buna ir anksciau gimsta, ir siaip mazesni. todel turiu ir 50 dydzio rubelio ir net keleta 44 blush2.gif ir vis atrodo, kad dviems bus mazai tu rubu doh.gif todel jauciu is to pasimetimo galiu biski ir per daug isigyti blush2.gif

pasislepusi, as kol kas buteliuku ir soskiu nepirksiu. kiek snekejau su mamytem, kai kurioms tu buteliuku net neprireike. be to, bent iki 6 savaiciu nerekomenduojama vaikams duoti ir soskes. todel tik apsiziuresiu, kokie yra buteliukai ir kokios soskes ir tada ziuresiu pagal situacija. jei reikes, bet kada nusiusiu mb nupirkti, nes cia tokie dalykai kuriu labai daug kur yra ir kuriuos galima labai greitai isigyti 4u.gif

man va idomu, gal ka zinote apie pientraukius? ypac elektrinius? kokie geriausi ir kur geriausias kokybes ir kainos santykis? nes irgi sakau reikia apsiziureti, kad jei netycia prireiktu, bet kada galima butu nubegti ir nupirki.

pakloti i vezima irgi nieko labai specialaus nepirksiu. patiesti galima bus ir kokia palute, uzkloti turiu keleta pirktiniu pleduku (rastu skudurynuose), keleta ranku darbo. kai siek tiek atsals, sakiau aprengsiu kombinezonais (turiu 2 tokius pacius is skuduryno ir dar turiu gauti du) ir bus galima vel tais paciais pledais klostyti. galu gale turiu ir nevaikisku vilnoniu pledu, kuriuos, jei prireikes, panaudosiu. saltesniam metui turiu viena kailini vokeli (irgi pirkau padeveta). dabar vis medzioju antra, bet kai ne sezonas, nelabai kas pardavineja. jei nepagausiu, pirksiu toki pat nauja rolleyes.gif

Madissa, kokius patalus uzsakei?
Atsakyti
QUOTE(Krempudra @ 2012 05 29, 14:14)

Madissa, kokius patalus uzsakei?

Tokius paciu kaip ir tu, kur dvi kaldrytes segasi ax.gif Keturiu metu laiku, silta pas mus bute, tai mane ir suviliojo tas varijantas dvieju rolleyes.gif O uzvilkimus tai su bitutem tokius paemiau, paziuresiu kai atsius kokybe kokia ir tada gal dar kokius uzsakysiu g.gif nes manau pora tikrai reikia tureti

Lugnes lovyciu jau neradau gamyboj, ziurejau ir as, sesuo mano turejo ja, bet po 2 berniuksciu, tai ji susidrozus, aisku pas ja jie aktyvistai ir pasokinejo joje ir visko ten pridirbe hihihi.gif
Atsakyti
[quote=Krempudra,2012 05 29, 14:14]
fainos tos lugnes lovytes thumbup.gif man atrodo, ju dabar net nera pardavime, nebent is zmoniu pirktum g.gif
pas mus va tokios dvi:
user posted image

pasislepusi, as kol kas buteliuku ir soskiu nepirksiu. kiek snekejau su mamytem, kai kurioms tu buteliuku net neprireike. be to, bent iki 6 savaiciu nerekomenduojama vaikams duoti ir soskes. todel tik apsiziuresiu, kokie yra buteliukai ir kokios soskes ir tada ziuresiu pagal situacija. jei reikes, bet kada nusiusiu mb nupirkti, nes cia tokie dalykai kuriu labai daug kur yra ir kuriuos galima labai greitai isigyti 4u.gif

Perziurejau Lugnes lovytes. Isisvaizduojat radau visiskai atitinkancia mano visus norus. Tik, deja, firma jau yra uzdaryta. Belieka tik skelbimuose naudotos ieskoti. Gaila.

Del buteliuku, as nusipirkau tommy tippee po viena, jei prireiktu. Buvo ispardavimai. Sako jie labiausiai atitinka kruti. Mano drauge maitina ir is kruties ir is buteliuko, tai jos mergyte gerai valgo is abieju.

Pientrauki nusipirkau rankini, ten yra rinkinukas, tai jame ir buteliukas ir pienui laikyti konteineriukas ir iklotai i liemenele.
Siaip labai tikiuosi maitinti naturaliai, bet nuo rudens zadu grizti i sokiu repeticijas, todel pagalvojau, kad teveliui del viso pikta reikes palikti pienuko, del to ir nusipirkau visa rinkinuka.
Atsakyti
Dangutex, Mes nupirkom Latviška lovyte TROLL ( gali pažiureti musu albumelyje) tai tenkina visas tavo reikalavimus, išskirus linges, bet Mes ju nenorejom ir net nepaklausem ar galima I komplekta dadeti.
O pataliukus pirkau ten pat kur mergaites ir pagal krempudros pataryma tokia pat kaldryte 4u.gif ( ačiu Jai už nuoroda) , patalynes kokybe super, dar galima emailu aptarti kiekvieno daigto matmenys ir spalva, patars kokiu matmenu reikia butent tai kaldrytei.

Atsakyti
Merginos koks dziaugsmas apeme uzejus i ivf skyreli ir pamacius afrodites skaiciukus, jau taip visos prase Dievulio stebuklo ir jis isgirdo, nu kaip faina wub.gif
Atsakyti
ziauriai faina thumbup.gif tikejimas duoda savo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Oj kokie mieli jūsų rūpesčiai wub.gif

Krempudra, ačiū tau už teisingus žodžius. 4u.gif

QUOTE(dangutex @ 2012 05 28, 22:26)
Perkune, kaip ir zadejom stumdysime vezimelius po Jeruzale.

Labai norėjau ištesėti pažadą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasislepusi @ 2012 05 29, 11:32)
Tanga, kaip su ta nugara? Gal pervargai?

tai dabar kai geriau jaučiuosi, pradėjau skalbti (va šitas darbas man ypač patinka lotuliukas.gif ) ir lyginti. Lyginu su pertraukom, nes kažkaip sunkoka man išstovėti prie lyginimo lentos.
kažkoks keistas jausmas tvarkant tuos rūbelius. atrodo, kad čia mano vaikui, bet kartu to ir nesuprantu.
būna ryte prabundu ir tik pajutus šliaužiojimus pilve suvokiu, kad esu nėščia. ir dar kiek nėščia !!!
bet turbūt ir Jums būna, kad "pamirštate" savo būseną.

prisėdau pasitikrinti el.paštą ir radau atsakymą į savo užklausimą, kad jau nebeturi tos lovytės, pardavė. norėjosi parašyti, tai mums ir pardavėt biggrin.gif

dar dėl tų rūbelių.... mergaitės, gal maždaug įsivaizduojate kokie dydžiai būtų pagal mėnesius?
na tarkim, tik gimęs 56-62, o koks dydis turėtų tikti 3 mėnesių ? gal yra kokia lentelė, kur būtų surašyti dydžiai pagal amžių ....

ar pirkot buteliukus ? kokius pirkote ir kokias "soskes"?

ar į vežimo lopšį reikalingi patalai? kokie?

Ačiū kad teiraujiesi. Pamaudė ir praėjo. Tai nežinau, ar čia nuovargis ar parengiamieji sąrėmiai. Šiandien pilvuką truputį pamaudė, tai priguliau pagulėti, nors ant lyginimo lentos irgi visa šūsnis drabužėlių laukia. Paveldėjau iš draugių jų tiek, kad pirmiems mėnesiams tikrai nieko nebepirksiu, tik iš next.co.uk porą naujų šliaužtinukų atsisiunčiau sužinojusi, kad pilvuke greičiausiai princesė gyvena biggrin.gif Beje, ten apsimoka dabar pirkti, nes siuntimas nemokamas. Dar bus geriau, kai nuolaidos prasidės.

Su drabužėlių dydžiais tai, manau, labai individualu. Mano sesės mergaitė taip greitai ištįso, kad būdama keturių mėnesių jau dėvi 68 cm drabužėlius, kurie skirti pusmetinukams.

Kūdikių drabužių dydžiai
Drabužių dydis 56 62 68 71 74 80 86 92
Amžius (mėn.) 1 3 6 9 12 18 24
Svoris (kg.) 4 5-6 7-8 8-9 9-10 11 12 14

Specialių pataliukų į vėžymėlį nepirkau. Įsigysiu "Loritos" merino vilnos pledą, kad turėčiau kuo užkloti, juk bus vasara: http://www.parduotuv...lorita-793.html
Papildyta:
QUOTE(dangutex @ 2012 05 29, 11:44)

Man lovyte taip pat aktualu, gal gali mestelti kaip Tavo lovyte atrodo. Kokius reikalavimus lovytei turejai. Mes su MB tiek daug reikalavimu turime, kad nerandame visko vienoje vietoje.

Merginos, ka manote apie supamas lovytes?

Aš pirkau šitą lovytę ir būtent čia, nes gerokai pigiau nei parduotuvėse. Todėl net kai ieškojau padėvėtos, už jas daugiau prašė nei čia ji kainuoja. Kaip suprantu, čia UAB "Kotryna" internetinė parduotuvė, bet viskas žymiai pigiau nei jų parduotuvėse: "Chipollino", "Vaikų miestas" ir t.t. Pasidairyk, gal rasi ką tinkamo. Čia mano lovytė:
https://www.babymark...ldai/,prid.3576
Atsakyti