Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(vaivos juosta @ 2012 05 23, 08:48)
Vienoje vietoje per tankiai susodinau keletą pomidorų daigų. Panašiai prieš mėnesį. ( na, gal 3 savaites ).

Ar galiu dabar imt ir persodinti?

oi sita ir as patarsiu pirmoke ax.gif gali drasiai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2012 05 23, 08:55)
diuni, Purple Ukraina pomidoro tokie lapukai, rūšies ypatybė -  siauri, pasisukę, atrodo, kad pavytę, bet užtat krūmas būna labai kompaktiškas, neišsikerojęs kai užauga. Auginu aš keletą tokių rūšių, visi susodinti vienoje pusėje, tai šiltnamio lankytojams pastoviai turiu aiškint, kas čia tiems pomidorams  doh.gif .

4u.gif O , labai dėkui...vadinasi ir mano toks pats 4u.gif biggrin.gif
QUOTE(Ex @ 2012 05 23, 09:04)
Nežinau kiek jums kiekvienai reik pilt, gi rašėm, kad nuo žemės priklauso, nuo pomidoro augumo, bet xaos, berods, skregina vandens smile.gif Arba jos pomidorų šaknynas niekam tikęs.. g.gif

Aš asmeniškai vandens pripilu tiek, kad net žemė iš po mulčo garuoja ir skruzdėlės su visais savo kiaušiniais upe išplaukia. Sekantį kartą laistau pačiupinėjusi pomidorų lapus ir jaučiu ar jiems jau reik pilt vandens. Nelaukiu, kol nukeips lapai.

4u.gif dėkui...na su laiku įsicinkinsiu ir aš su tuo laistymu...labiausiai perliet bijau, kad biškį pavys man dar ne taip baisu... blush2.gif nors dar iki šiol nepasitaikė , na išskyrus tuos du , alia jie vsad tokie...išeina , kad jie neapvytę , o tiesiog tokios natūros...kaip ir pas Ugnužę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 gegužės 2012 - 09:12
QUOTE(Ex @ 2012 05 23, 08:04)
bet xaos, berods, skregina vandens smile.gif Arba jos pomidorų šaknynas niekam tikęs.. g.gif

Aš asmeniškai vandens pripilu tiek, kad net žemė iš po mulčo garuoja ir skruzdėlės su visais savo kiaušiniais upe išplaukia.

man irgi pirma mintis buvo, kad pas Xaos arba vandens trūksta, arba su šaknim kažkas negerai. Arba dilgėlių padaugino.. ypač, jei buvo mėšlo dėta.

Aš vandens irgi nuo dūšios pilu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 05 23, 09:03)
va va pas mane tas pats ax.gif , as jai vis ligu ir trukumu ieskau ax.gif
gal palikti ramybeje, nes cia as jai nusibodau lotuliukas.gif

biggrin.gif nma jeigu pas abi jis vienodas , tai gal toks jis turi būti... g.gif
Atsakyti
As nelabai suprantu ,kodel visos bijo to laistymo,pirmoje vasaros puseje reikia tikraidaug vandens,as savo turiu laistyti kiekviena diena , kad neapvystu , o i kibirus kurie susopdinti tai ryte ir vakare,ant rudens gal ir galima perlaistyti,bet vasaros pradzioje tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 23 gegužės 2012 - 09:08
o as vis galva dauzau i savo vazonus doh.gif perdejau i vidurio tako, kad nekabetu virs kitu pomidoru, tai dabar istisai kaip dedu galva i juos doh.gif dyckiai mano iskeliavo jau i sena siltnami, taigi dabar laisvas takas, tai kai isibegu ir liubt i vazona galva.... reikes turbut ir jiems kita vieta surasti
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 05 23, 10:07)
As nelabai suprantu ,kodel visos bijo to laistymo,pirmoje vasaros puseje reikia tikraidaug vandens,as savo turiu laistyti kiekviena diena , kad neapvystu , o i kibirus kurie susopdinti tai ryte ir vakare,ant rudens gal ir galima perlaistyti,bet vasaeos pradzioje tikrai  ne.

g.gif tai gal labai puri , pralaidi žemė...daug durpių...pas mus būtų bala jei kasdien tiek laistyčiau...
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 05 23, 10:08)
o as vis galva dauzau i savo vazonus doh.gif  perdejau i vidurio tako, kad nekabetu virs kitu pomidoru, tai dabar istisai kaip dedu galva i juos doh.gif  dyckiai mano iskeliavo jau i sena siltnami, taigi dabar laisvas takas, tai kai isibegu ir liubt i vazona galva.... reikes turbut ir jiems kita vieta surasti

biggrin.gif o ką aš sakiau , kai ruošeisi kabinti virš tako...o tu rašei , kad esi maža ir praeisi , o vyras šuiltnamin neis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 23, 10:10)
g.gif tai gal labai puri , pralaidi žemė...daug durpių...pas mus būtų bala jei kasdien tiek laistyčiau...
Papildyta:

biggrin.gif o ką aš sakiau , kai ruošeisi kabinti virš tako...o tu rašei , kad esi maža ir praeisi , o vyras šuiltnamin neis biggrin.gif

as pries sodinant padarau duobe ir pripilu kibira perpuvusio meslo,ir sodinu,tai vanduo greit pradziusta.
Atsakyti
ir dar , kai lauke gausiai lyja , sudrėksta pas mus ir šiltnamio žemė...paviršius atrodo sausas , bet palei kraštus matosi , kad padrėkus...tai dar ir tuom pomidorai atsigeria...
Papildyta:
QUOTE(Ugnužė @ 2012 05 23, 08:55)
diuni, Purple Ukraina pomidoro tokie lapukai, rūšies ypatybė -  siauri, pasisukę, atrodo, kad pavytę, bet užtat krūmas būna labai kompaktiškas, neišsikerojęs kai užauga. Auginu aš keletą tokių rūšių, visi susodinti vienoje pusėje, tai šiltnamio lankytojams pastoviai turiu aiškint, kas čia tiems pomidorams  doh.gif .

oj , Ugnuže , o tai kokios kitos tokios rūšys , kur augini,....gal dar vėl ir man kada pasitaikys , tai jau žinosiu tada biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 gegužės 2012 - 09:17
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 05 23, 08:48)
Vienoje vietoje per tankiai susodinau keletą pomidorų daigų. Panašiai prieš mėnesį. ( na, gal 3 savaites ).

Ar galiu dabar imt ir persodinti?

drasiai, pomidoriai megsta buti persodinami mirksiukas.gif

QUOTE(Ugnužė @ 2012 05 23, 08:49)
Laistyt mulčą ir nesiparint  mirksiukas.gif . Aš darau taip - palaistau ryte, o vakare, kai šiek tiek jau pradžiūna, šiek tiek prajudinu mulčą, kad nepelytų, oro kiek gautų.

dekui dekui 4u.gif ale tikrai jokio gi cia parinimosi, va svarbu tiksliai prapurenti , kad nepelytu thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 23, 10:19)

oj , Ugnuže , o tai kokios kitos tokios rūšys , kur augini,....gal dar vėl ir man kada pasitaikys , tai jau žinosiu tada biggrin.gif

Auginu dar Alyi Mustang, Airyleaf, Anna Russian tokiais lapais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2012 05 23, 09:31)
Auginu dar Alyi Mustang, Airyleaf, Anna Russian tokiais lapais  mirksiukas.gif

auginau ir Purple Russian tokiais kaip pavytusiais lapais smile.gif
Atsakyti