Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2012 05 23, 11:10)
jei kalbi apie aukštaūgius - aš palieku abu ir auginu pomidorą dviem stiebais. Jei nori auginti vienu stiebu, antrąjį teks nuskinti.

aciu Saintlina ax.gif 4u.gif jo kalbu apie aukstaugius, zemaugius gi berods neskabo? o gal ir juso reikia vanoti? nes pas mane "Sheik parasyta zemaugis buvo, o is apacios toookie plianskai isleisti ir sedi toks kupstas unsure.gif

ir dar klausimelis, ka daryti? kai lieju pomidorus isiplauna saknys? as neteisingai laistau? o gal zemiu dar privezti, uzpilti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 23 gegužės 2012 - 11:22
QUOTE(xxkamane @ 2012 05 23, 12:18)
aciu Saintlina ax.gif  4u.gif  jo kalbu apie aukstaugius, zemaugius gi berods neskabo? o gal ir juso reikia vanoti? nes pas mane "Sheik parasyta zemaugis buvo, o is apacios toookie plianskai isleisti ir sedi toks kupstas unsure.gif

ir dar klausimelis, ka daryti? kai lieju pomidorus isiplauna saknys? as neteisingai laistau? o gal zemiu dar privezti, uzpilti?

ax.gif ne , to tai nereik skabyt ...bet nuo žemės apskabyk , bus gražesnis krūmelis , ne toks tankus...aš irgi Šejk turiu du vienetus...bet mano dar nėr labai išsišakoję ax.gif smile.gif
o toliau- reik juos apkaupinėti ...dabar apkaupk , kad aplink stiebą būtų žemių kauburėlis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 gegužės 2012 - 11:35
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 23, 11:13)
kai pakeliau mulca, vajezau,net pasiurpau visa..

ka cia dar norejau parasyti?....tiesa, betaluxai su sviesejanciais taskais vis neatsigauna, maciau ne tik virsunes, bet ir pazastines atzaleles su tokiais, Ex, gelbek, patark, negi dar tresti unsure.gif

O ko ten tą mulčą kilnoji? Tegu ten gyvena tos skruzdės, negi tau jos trukdo.. ot būtinai tau užnižo gyvūnėlį išvaryt... Pas mane irgi jų pilna, jau seniai su jom nebekovoju, nes mulčo nekilnoju ir jų nematau smile.gif

Kiek tu ten tręši tuos savo pomidorus? negi kasdien? Tavo betalux'ams taškai ant lapų ir neišnyks, kurie jau atsiradę. Nežinau nuo ko gelbėt... g.gif Gal išsibalansavo sukauptos maisto medžiagos g.gif dievaži sunku patart nesuklydus..

Gaudvile, lipk iš migio ir eik į temą pomidorus mergiotėms gelbėt... mano galvoj akumuliatorius išsikrovė..

Mano Ola Polka irgi su geltonom dėmėm ant lapų, bet kiek šią veislę auginu, pastebėjau, kad ji mėgsta geltonai pasipuošti. Tai ne liga, todėl nei purškiu, nei tręšiu, nei sau galvą dėl to suku.
Visos Olkos-polkos apsipomidoravusios, tręštos tik vieną kartą Seasoliu prieš mėnesį, ir nežadu jų daugiau lepint, nors jų lapai neaišku kodėl, gražiai margi smile.gif

Atsakyti
ax.gif o mano polkos dar nė nežydi biggrin.gif bet taškų nėr ant jų...

a , dar kažkaip prisiminiau skaičius , kad balti taškai , nežinau ar ten balti ant tų betalux , atsiranka kai fosforo perdaug...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 23, 12:36)
O ko ten tą mulčą kilnoji? Tegu ten gyvena tos skruzdės, negi tau jos trukdo.. ot būtinai tau užnižo gyvūnėlį išvaryt... Pas mane irgi jų pilna, jau seniai su jom nebekovoju, nes mulčo nekilnoju ir jų nematau smile.gif

Kiek tu ten tręši tuos savo pomidorus? negi kasdien? Tavo betalux'ams taškai ant lapų ir neišnyks, kurie jau atsiradę. Nežinau nuo ko gelbėt...  g.gif Gal išsibalansavo sukauptos maisto medžiagos g.gif dievaži sunku patart nesuklydus..

Gaudvile, lipk iš migio ir eik į temą pomidorus mergiotėms gelbėt... mano galvoj akumuliatorius išsikrovė..

krapsciau mulca sena, kai arbuzus paprikas sodinau, reikia gi papurenti,patikrinti kas kur ax.gif

pomidorus tresiau sodindama- idejau zuvies miltu, ir praejus daugiau nei 2 sav. (pries pora dienu) dilgelem, daugiau jokiu tresimu nebuvo. Tiesa, dar pries susodinant vyrija prinese kompostines zemes.

tai kad nedings tie taskeli as zinau, bet rasiau, kad ant nauju pazasteliu ju atsiranda vis. unsure.gif

taip Gaudvile, lipk is migio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 05 23, 11:18)
zemaugius gi berods neskabo? o gal ir juso reikia vanoti?

žemaūgius aš apskabau iš apačios šiek tiek, o aukščiau palieku tankesnius. Na, tiesą sakant, žiūriu pagal situaciją.. praretinu kiek ir viršuje, kur man atrodo reikalinga ax.gif

Matyt, laistot taip, kad vanduo daugiau paviršiuj lieka, užtat šaknys viršuje.
O gal sodinot labai negiliai? O gal tiesiog kliūstelit kibirą vandens, užtat stiprus srautas šaknis išplauna?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 23, 12:42)
a , dar kažkaip prisiminiau skaičius , kad balti taškai , nežinau ar ten balti ant tų betalux , atsiranka kai fosforo perdaug...

nea,ne balti....
user posted image
Atsakyti
g.gif aha , jo čia tas kur man irgi buvo neaišku jau anksčiau , kas yra jam... g.gif palirjus dilgėlėmis , gal susitvarkys ...po savaitės maždaug matysis rezultatas.
Pernai auginau betalux tikrai gal kokių 20...nebuvo taip tikrai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 gegužės 2012 - 11:51
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 05 23, 09:48)
Vienoje vietoje per tankiai susodinau keletą pomidorų daigų. Panašiai prieš mėnesį. ( na, gal 3 savaites ).

Ar galiu dabar imt ir persodinti?

QUOTE(okkey @ 2012 05 23, 10:20)
drasiai, pomidoriai megsta buti persodinami mirksiukas.gif

Drasiai kas mėnesį?... blink.gif
Na, drąsiai tai aš nedrįsčiau, bet jei reikalas yra, tai galima.. atsargiai smile.gif

Jaunučiai, mažučiai daigeliai, tai taip, jiems reikia netgi šakneles paskabyt persodinant. O tokius didelius... ...na taip, galima persodint, nepražus, bet kad jie šiuo metu labai tą mėgtų, tai nepasakyčiau, laikinai žydėjimas ir derėjimas prisistabdys.

Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 23, 12:47)
nea,ne balti....

Taigi jau rašiau, kad man panašiausia į tai, kad geležies mažoka.
Atsakyti
Zirze, o kur tie tavo dėmėtieji auga? Vazonuose ar šiltnamy? Įdomu, ar jie turi šalia augančių kaimynų?Kaip jie elgiasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 gegužės 2012 - 12:00
QUOTE(diuni @ 2012 05 23, 11:34)
ax.gif ne , to tai nereik skabyt ...bet nuo žemės apskabyk , bus gražesnis krūmelis , ne toks tankus...aš irgi Šejk turiu du vienetus...bet mano dar nėr labai išsišakoję ax.gif  smile.gif
o toliau- reik juos apkaupinėti ...dabar apkaupk , kad aplink stiebą būtų žemių kauburėlis...

aciu 4u.gif apkaupsiu, aprisiu ziuresim kas gausis is viso to mano "siltnamininkavimo" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 23, 12:42)
ax.gif o mano polkos dar nė nežydi biggrin.gif bet taškų nėr ant jų...

Kai mano polkos nežydėjo, tai irgi taškų nebuvo, bet va, kai jau pomidorai link nokimo, tai, matyt, išsėmė visus vitaminus.. biggrin.gif
Atsakyti