Laba diena,
Dariau krikštynom tortą ir dabar atslūgus įspūdžiams noriu paklaust. Kaip gaut baltą baltą pastilažą? Kodėl man pagal Cipciuko receptą jis gavosi šiek tiek pilkšvas-gelsvas? Na, negryna balta. Ar galėjo įtakoti spalvą tamsus medus? Ar ne dancuker cukraus pudra? Kur mano klaida?
Be abejo, medaus spalva ir turėjo įtakos, visi kiti produktai yra baltos spalvos. Reikia rinktis kuo šviesesnį medų arba pačiai virtis. Dar galima naudoti skystą gliukozę
uždedu triaukščio stovo lėkštę visiškai lygią, laikau statmenai aštrų peilį ir pjaunu, aišku jei tai būtų su vaisiais, uogmis, želė gabaliukais, gali idealiai ir nesigauti, vilktis per pjūvį, bet įmanoma apipjauti, retai kada tenka, ir labai nemėgstu pjaustyti šonelių, bet jei reikia, tai reikia ...
Olesta o į to Zebros šokoladinio torto kremą tirpi kava būtina Ar užtektų pvz sulaistyti tik biskvitą kava?Ir jei pilti kavą į kremą,kremas nesuskystės?
QUOTE(mazmona @ 2012 06 22, 09:56)
Laba diena,
Dariau krikštynom tortą ir dabar atslūgus įspūdžiams noriu paklaust. Kaip gaut baltą baltą pastilažą? Kodėl man pagal Cipciuko receptą jis gavosi šiek tiek pilkšvas-gelsvas? Na, negryna balta. Ar galėjo įtakoti spalvą tamsus medus? Ar ne dancuker cukraus pudra? Kur mano klaida?
Dariau krikštynom tortą ir dabar atslūgus įspūdžiams noriu paklaust. Kaip gaut baltą baltą pastilažą? Kodėl man pagal Cipciuko receptą jis gavosi šiek tiek pilkšvas-gelsvas? Na, negryna balta. Ar galėjo įtakoti spalvą tamsus medus? Ar ne dancuker cukraus pudra? Kur mano klaida?
medus, aliejus ..... bent aš taip manau .aš dedu baltus dažus
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 06 22, 12:21)
sveikos
niekas neatsake del rududu maisymo su grietinele ir napoleono teslos kociojimo negi niekas nekepe tokio torto?
niekas neatsake del rududu maisymo su grietinele ir napoleono teslos kociojimo negi niekas nekepe tokio torto?
yra atskira tema apie Napoleono tortus ir jų variantus. Paskaityk, gal rasi joje sau atsakymą.
O kas dėl grietinėlės maišymo su rududu, tai nėra ką čia sakyti. Paprasčiausias variantas - išplaki grietinėlę, tada po truputį įplaki rududu. Svarbiausia abu turi būti vienodos temp, o grietinėlė gerai atšaldyta. Bet tokiu būdu gali būti sunku rududu tolygiai paskirstyti. Kitas variantas grietinėlę pakaitinti, ištirpinti rududu, paskui gerai atšalyti ir tada išplakti.
Šiaip jau visur galioja taisyklė - pirma reikia pačiai daug paskaityti, pavartyti temos puslapius ir tik tada, jei nerandat atsakymo, klausti. Nes neretai atsakymas būna kruopščiai aprašytas keli puslapiai atgal ir netgi su nuotraukomis.
QUOTE(Nuska @ 2012 06 22, 11:35)
yra atskira tema apie Napoleono tortus ir jų variantus. Paskaityk, gal rasi joje sau atsakymą.
O kas dėl grietinėlės maišymo su rududu, tai nėra ką čia sakyti. Paprasčiausias variantas - išplaki grietinėlę, tada po truputį įplaki rududu. Svarbiausia abu turi būti vienodos temp, o grietinėlė gerai atšaldyta. Bet tokiu būdu gali būti sunku rududu tolygiai paskirstyti. Kitas variantas grietinėlę pakaitinti, ištirpinti rududu, paskui gerai atšalyti ir tada išplakti.
Šiaip jau visur galioja taisyklė - pirma reikia pačiai daug paskaityti, pavartyti temos puslapius ir tik tada, jei nerandat atsakymo, klausti. Nes neretai atsakymas būna kruopščiai aprašytas keli puslapiai atgal ir netgi su nuotraukomis.
O kas dėl grietinėlės maišymo su rududu, tai nėra ką čia sakyti. Paprasčiausias variantas - išplaki grietinėlę, tada po truputį įplaki rududu. Svarbiausia abu turi būti vienodos temp, o grietinėlė gerai atšaldyta. Bet tokiu būdu gali būti sunku rududu tolygiai paskirstyti. Kitas variantas grietinėlę pakaitinti, ištirpinti rududu, paskui gerai atšalyti ir tada išplakti.
Šiaip jau visur galioja taisyklė - pirma reikia pačiai daug paskaityti, pavartyti temos puslapius ir tik tada, jei nerandat atsakymo, klausti. Nes neretai atsakymas būna kruopščiai aprašytas keli puslapiai atgal ir netgi su nuotraukomis.
aciu uz atsakyma ir pamoksla, einu skaiyti 50 psl, gal rasiu kaip kocioti tesla, kadangi turiu labai daug laiko ir galimybiu, o du vaikai sedi kaip akmeniniai ir nelipa ant galvos.
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 06 22, 13:46)
aciu uz atsakyma ir pamoksla, einu skaiyti 50 psl, gal rasiu kaip kocioti tesla, kadangi turiu labai daug laiko ir galimybiu, o du vaikai sedi kaip akmeniniai ir nelipa ant galvos.
šiaip jau čia ne pamokslas, o nuoširdus patarimas.
Dauguma čia esančių, kepančių ir besidalinančių savo žiniomis turi vaikų. Jų laiką irgi reikėtų gerbti - kodėl jos turi n-tąjį kartą rašyti tai kas jau galbūt parašyta? jų vaikai taip pat nesėdi kaip akmeniniai.
QUOTE(Nuska @ 2012 06 22, 13:11)
šiaip jau čia ne pamokslas, o nuoširdus patarimas.
Dauguma čia esančių, kepančių ir besidalinančių savo žiniomis turi vaikų. Jų laiką irgi reikėtų gerbti - kodėl jos turi n-tąjį kartą rašyti tai kas jau galbūt parašyta? jų vaikai taip pat nesėdi kaip akmeniniai.
Dauguma čia esančių, kepančių ir besidalinančių savo žiniomis turi vaikų. Jų laiką irgi reikėtų gerbti - kodėl jos turi n-tąjį kartą rašyti tai kas jau galbūt parašyta? jų vaikai taip pat nesėdi kaip akmeniniai.
na, nenoriu diskutuoti bet parasyti toki nuosirdu patarima uzima laiko daugiau, nei atsakyti i klausima. tokiu atveju bet koks klausimas butu negalimas, nes GALBUT kazkas ji jau yra uzdaves anyway...
beje, lakstai jau kepa, greiciau man mokytis is savo klaidu bus
tesla gavosi kieta, pjoviau kaip kieta duona, tarp ranku paminkius atsileido ir kociojosi. tikiuosi, nepridariau makliu...
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 06 22, 07:15)
Labas rytas
Viliuosi, gal man kas nors atsakys. Kaip reikia taip gražiai apipjauti (svarbiausia - tiesiai) tortą? http://s52.radikal.r...a49b6f827eb.jpg
Ačiū, kas atsakys.
Viliuosi, gal man kas nors atsakys. Kaip reikia taip gražiai apipjauti (svarbiausia - tiesiai) tortą? http://s52.radikal.r...a49b6f827eb.jpg
Ačiū, kas atsakys.
As taip darau http://public.fotki....-bti/page2.html
QUOTE(mazmona @ 2012 06 22, 08:56)
Laba diena,
Dariau krikštynom tortą ir dabar atslūgus įspūdžiams noriu paklaust. Kaip gaut baltą baltą pastilažą? Kodėl man pagal Cipciuko receptą jis gavosi šiek tiek pilkšvas-gelsvas? Na, negryna balta. Ar galėjo įtakoti spalvą tamsus medus? Ar ne dancuker cukraus pudra? Kur mano klaida?
Dariau krikštynom tortą ir dabar atslūgus įspūdžiams noriu paklaust. Kaip gaut baltą baltą pastilažą? Kodėl man pagal Cipciuko receptą jis gavosi šiek tiek pilkšvas-gelsvas? Na, negryna balta. Ar galėjo įtakoti spalvą tamsus medus? Ar ne dancuker cukraus pudra? Kur mano klaida?
As dedu citrinos rugstele, tai ji balina pastilaza
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 06 22, 12:46)
aciu uz atsakyma ir pamoksla, einu skaiyti 50 psl, gal rasiu kaip kocioti tesla, kadangi turiu labai daug laiko ir galimybiu, o du vaikai sedi kaip akmeniniai ir nelipa ant galvos.
Mes visi su vaikais o mano vaiku, vienu palikti negalima judresniu nesu maciusi
QUOTE(CervusDama @ 2012 06 20, 16:16)
Merginos, gal galit patarti, ar isplakta grietinele susijungs su rududu? Noriu pabandyt "ale" karamelini pertepima, bet bijau kliurku pridaryt
Jo, bus viskas gerai, as isplaku grietinele, atskirai perplaku siek tiek rududu kamb.temp., ir tada sujungiu.
Papildyta:
QUOTE(DykumosSniegas @ 2012 06 21, 15:26)
o kaip ta krema daryti? isplakta grietinele suplakti su rududu? ar tiks toks pertepimas napoleonui?
ir apskritai turint grietineles, rududu dar kazko pridejus koki cia galima sumarmaliuoti pertepima dar?
ir apskritai turint grietineles, rududu dar kazko pridejus koki cia galima sumarmaliuoti pertepima dar?
Napoleono karamelinis kremas yra receptuose pirmam puslapy. Sueis ir grietinele, ir rududu, ir dar reiks plikyta krema pasidaryt. Gaunasi minkstas, dregnas Napoleonas, labai labai labai skanus.