karameliny perplaket.....
su juo zinokit kartais buna tokiu nesamoniu....ir man kartais kuo puikiausiai issiplaka,o kartais skystokas buna...na bet tada as dedu standiklio ir kazkaip ismesti dar neteko.....
o sokoladiny nezinau....na jis nuo sokolado pasidaro kietesnis,bet ne toks ,kad neymanoma butu plakti.....tiesa ,o kiek sokolado dejot.....as ant indelio 420 grietineles dedu 200 gr sokolado....pilnai uztenka
QUOTE(kirbe @ 2012 06 23, 10:40)
karameliny perplaket.....
su juo zinokit kartais buna tokiu nesamoniu....ir man kartais kuo puikiausiai issiplaka,o kartais skystokas buna...na bet tada as dedu standiklio ir kazkaip ismesti dar neteko.....
o sokoladiny nezinau....na jis nuo sokolado pasidaro kietesnis,bet ne toks ,kad neymanoma butu plakti.....tiesa ,o kiek sokolado dejot.....as ant indelio 420 grietineles dedu 200 gr sokolado....pilnai uztenka
su juo zinokit kartais buna tokiu nesamoniu....ir man kartais kuo puikiausiai issiplaka,o kartais skystokas buna...na bet tada as dedu standiklio ir kazkaip ismesti dar neteko.....
o sokoladiny nezinau....na jis nuo sokolado pasidaro kietesnis,bet ne toks ,kad neymanoma butu plakti.....tiesa ,o kiek sokolado dejot.....as ant indelio 420 grietineles dedu 200 gr sokolado....pilnai uztenka
prisiskaiciusi, kad reikia deti santykiu 1 su 1, dejau 100 g sokolado ir 100 g grietineles. matyt cia ir buvo mano klaida

aš ačiū dievui globotines turiu dideles ir labai šaunias paneles, jos man daug padeda namų ruošoje, kitaip aš nespėčiau nei vieno torto padaryti, mano pačios du maži dar vaikai, tai dičkės man prikimba prie bendros namų tvarkos, papuošimų ir t.t. apie žemės ūkio bedarbius tai supratimo turiu labai daug, tėvai laikė ūkį ir iki šiol ūkiškai gyvena, tad puikiai žinau, ką reiškia keltis su aušra ir gultis su tamsa, pati sode dar pripuldama pasidarbuoju...reikia išnaudoti kiekvieną minutę...ir kartais nepamiršti savęs... pamenu kai pradėjau kepti tortus, gi irgi žalia, kai vėdaras buvau, o dabarkuriu naujus kremus, maišau tortų skonius, senai nebežiūriu receptų... iki šiol nesu kepusi morenginių, neturiu laiko džiovykla užsiimti
tempas per didelis, galbūt kai išeisiu į pensiją bus kitaip, o kol kas turiu ką veikti ir ką pastatyti ant kojų
įsileiskit truputį kūrybiškumo į virtuvę, kartais taip gerai gaunasi



QUOTE(Olesta @ 2012 06 20, 10:06)
Zebros torto receptas, tad pakartosiu, kad nekiltų bereikalingų klausimų:
[b]Zebros šokoladinis tortas
[b]Zebros šokoladinis tortas
Tikrai skanus šokoladinis tortas


Ačiū už receptą

Beje kremas buvo puikus ir nieko nepagadinau


QUOTE(Olesta @ 2012 06 23, 20:37)
mano vargelis dabar stovis saldytuve, tuoj ragausim, tai gryna improvizacija

lakstai napoleono, kremai : karamelinis ganasas, juodo sokolado ganasas, sviestinis-karamelinis ir paprastas sviestinis. puosta pienisko sokolado ganasu

kaip nekantrauju prapjauti, kas gavosi

Sveikos kepejeles,
Zinau, kad meducio lakstelius galima issikept is anksto, o kaip su Napoleono lakstais?
Zinau, kad meducio lakstelius galima issikept is anksto, o kaip su Napoleono lakstais?

QUOTE(vivir @ 2012 06 24, 14:38)
Sveikos kepejeles,
Zinau, kad meducio lakstelius galima issikept is anksto, o kaip su Napoleono lakstais?
Zinau, kad meducio lakstelius galima issikept is anksto, o kaip su Napoleono lakstais?

galima,tik reikia sandariai laikyti,kad nesudrektu


QUOTE(keno @ 2012 06 24, 15:14)
galima,tik reikia sandariai laikyti,kad nesudrektu
kur nors spintutej(as laikau maisely) 


Aciu

Gal kas zinote receptuka butent Maximinio tortuko ,,Karamelinis tortas su lazdynų riešutais''?

kepsiu dukrytes gimtadieniui torta barbe, bet beda neissirenku torto recepto
meducio nenoriu
gal galite koki rekomenduoti? noreciau gaivesnio ir aisku skanaus
jei neissirinksiu, teks vel snikersa kepti




Varškinis gaivumėlis

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 06 26, 10:15)
O kaip manot, į varškinį gaivumėlį įdėjus braškių šviežių, neduos jos rūgimo, tiks?
