Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus, 28 tema

QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 10:36)
Vėl gi - kas tai per sandėliukas, 20m2? Patalpa, kur paraugta 1000kg kopūstų ar tona naminio vyno pukši savo CO2? Kažkodėl manau kad tai tik poros m2 patalpėlė-betvarkėlė biggrin.gif (geras rus. žodis bardačiok smile.gif ) kur šiokios tokios maisto(negendančio) atsargos, stiklainiai, rečiau naudojami įrankiai ir pan. Šeimininkė ten užsuka gal du kart per dieną ir praleidžia po minutę-dvi, atverdama duris, kurios yra tik durys bet ne  hermetiškas liukas, įleidžia gūsį virtuvės oro. Tai kam ten kažkokie spec sprendimai dėl vėdinimo? Kam net ir mechaninis ištraukimas, jau nekalbant apie natūralų energijos vagį?
O kad kam "afigienai blogai" tai gal tik pachmieliuko problema, kodėl turėtų kaltinti jus? biggrin.gif

Jums atrodo, o aš nežinau smile.gif gal tame ir skirtumas, jei kažkas taip suprojektavo, tai gal būtų sąžininga prieš tai paklausti kodėl taip, o tik po to spręsti apie sprendimo tesingumą.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 09:25)
Manau nėra didelio skirtumo - ar PN ar šiaip "kaip dievas duos" principai išlieka tie patys. Atsiprašau, bet man pasirodė, kad pateisinate mišrumą - ir mechaninę ir naturalią tame pačiame name, jūsų samprotavimai panašėjo į pritarimą. Asmeniškai manau tai yra visiška nesąmonė ir neįsivaizduoju, kaip tokiu atveju sugebės sureguliuoti tas sistemas tarpusavyje, kaip rekupo padavimo ir ištraukimo skirtumas paliks darbo ir natūraliai ir į kurią pusę ji dirbs doh.gif

Na už patarimus ir asmeninę nuomonę išreikštą forume dar nė vieno nesušaudė biggrin.gif Todėl jei reiškiamės sąžiningai, nepateikiame akivaizdžiai melagingos informacijos, visad išlieka vietos klaidoms - juk klysti žmogiška 4u.gif Todėl pats reiškiuosi drąsiai, ypač todėl, kad turiu tokią gerbiamą kontrolierę - Jus - kuri neleis man meluoti ir pataisys klaidingas mintis 4u.gif

o aš norėčiau paprieštarauti. Vėlgi rementis Vilienės principais smile.gif reiškiu nuomonę drąsiai - jeigu ką - taisykite.
Manau jog mišrumas yra gerai, jei žiema naudoju tik rekupą, aš aklinai uždarau naturalią, o vasarą, kai langai darinėjami, rekupas netgi pašildo pritekamą orą, aš galiu panorėti jį išjungti, tuomet turiu galimybę atsidaryti mechaninę - tegu cirkuliuoja.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 09, 10:35)
sutinku su tavim, gal ir užtenka priklijuoto/prismeigiuoto polistirolo atlaikyti tokiai konstrukcijai, ir slenkstis gal būt nesideformuos, bet pasikartosiu - asmeniškai aš nedėčiau tokios konstrukcijos ant polistirolinio pagrindo.

Pagrindas ir sandarumas - neitin susiję. Sandarumo nenagrinėjau, nuorodą atsidariau bet nesigilinau. Tik norėjau parodyti, kad "statyti ant polistirolo negalima" yra eilinis mitas, polistirolas yra pakankamai stipri medžiaga perimanti apkrovas, kurios "iš akies" atrodo neįtikėtinos 4u.gif
Kas dėl klimato - jei ta 8m vitrina bus kokybiškai kontroliuojama saulė o jos sandarumas pakankamas ir šiluminė varža gera - duos naudos, saulės pritekėjimai žiemą viršys šilumos nuostolius 4u.gif Nemokama, kaip visada nevertinant investicijos, energija!
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 10:42)
Bet vistiek nerandu nė menkiausio argumento, kodėl galima būtų įrenginėti mišrainę. Kas dėl vasaros - tas belangis sandėliukas pasivėdins per pravertas duris kai tuo tarpu likęs namas galės kvėpuoti per pravertus langus - nors tai nėra teisinga praktika, aš savo rekupą naudosiu ir vasarą.

Nematau prasmės ginčytis su jumis, kurio poreikius ir gyvenimo principus mes visi žinom. O štai naujo dalyvio įpročių aš nežinau. Aš vasarą rekupą jungsiu tik naktimis. Ką man daryti belangiame tūlike su dušu dieną? PASikartosiu standartiškų situacijų nėra. reikia pasišnekėti su statytoju pasidomėti gal visi jo langai nevarstomi? gal jis naujojo ruso tipo ir po to gaudys už kampo už nekomfortiško vėdinimo įrengimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 09, 10:43)
o aš norėčiau paprieštarauti. Vėlgi rementis Vilienės principais  smile.gif  reiškiu nuomonę drąsiai - jeigu ką - taisykite.
Manau jog mišrumas yra gerai, jei žiema naudoju tik rekupą, aš aklinai uždarau naturalią, o vasarą, kai langai darinėjami, rekupas netgi pašildo pritekamą orą, aš galiu panorėti jį išjungti, tuomet turiu galimybę atsidaryti mechaninę - tegu cirkuliuoja.

Kodėl Vilienės principai? Paprasčiausiai - tai demokratija ir žmoniškumas, nežinau ar beaktuali tokia savoka - pliuralizmas, nuomonės laisvė.

Kiek kainuos mišrainė, ir RVS, ir dar kaminų krūva? Kaip ta kaminų krūva veiks pastato šilumos nuostolius žiemą? Ir nefik jų reik - statote langus ant mikro ir ciongas vėdina be krūvos kaminų. Galima ir ant makro, bet tada nepamirštam tinklelių nuo vabzdžių - o tai vėl papildomi litai. Todėl gal geriau KOKYBIŠKA RVS su KOKYBIŠKU by-pass'u arba vasarine kasete, filtruotas oras be vabzdžių, be žiedadulkių, be dulkių?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 09:47)
Pagrindas ir sandarumas - neitin susiję. Sandarumo nenagrinėjau, nuorodą atsidariau bet nesigilinau. Tik norėjau parodyti, kad "statyti ant polistirolo negalima" yra eilinis mitas, polistirolas yra pakankamai stipri medžiaga perimanti apkrovas, kurios "iš akies" atrodo neįtikėtinos 4u.gif
Kas dėl klimato - jei ta 8m vitrina bus kokybiškai kontroliuojama saulė o jos sandarumas pakankamas ir šiluminė varža gera - duos naudos, saulės pritekėjimai žiemą viršys šilumos nuostolius 4u.gif Nemokama, kaip visada nevertinant investicijos, energija!

Mintis buvo kad ziema saule visiskai apsviestu kambari, o vasara 1m balkonelis neleis saulei patekt i kambari.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 10:49)
Aš vasarą rekupą jungsiu tik naktimis. Ką man daryti belangiame tūlike su dušu dieną?

Gal galite argumentuoti nuomonę "rekupas tik naktį"?
Tūlike ir duše darykite tai kam jie skirti, o apie jų vėdinimą reiktų pagalvoti - negi jūsų komfortas nevertas to keleto litų, kuriuos prisuks rekupas per dieną? Ar tuos keletą litų atpirks investicijos į kaminus/natur angas?
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 09:49)
Nematau prasmės ginčytis su jumis, kurio poreikius ir gyvenimo principus mes visi žinom. O štai naujo dalyvio įpročių aš nežinau. Aš vasarą rekupą jungsiu tik naktimis. Ką man daryti belangiame tūlike su dušu dieną? PASikartosiu standartiškų situacijų nėra. reikia pasišnekėti su statytoju pasidomėti gal visi jo langai nevarstomi? gal jis naujojo ruso tipo ir po to gaudys už kampo už nekomfortiško vėdinimo įrengimą biggrin.gif

Natūralios ventiliacijos įrengimas taip pat turi savo kainą. Iš pirmo žvilgsnio būtų pigiau ir vasarą naudoti rekuperatorių, nei papildomai įrenginėti uždaromą natūralią ventiliaciją. Gal ne vien ekonominiai argumentai nulėmė tokį sprendimą?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 06 09, 10:56)
Mintis buvo kad ziema saule visiskai apsviestu kambari, o vasara 1m balkonelis neleis saulei patekt i kambari.

Sakyčiau tai ne mintis bet būtinybė. Dar labai svarbu stiklo ir rėmo šiluminiai nuostoliai, nepagailėkite litų nes iš šios geros minties gali būti pravalas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 10:42)
Jums atrodo, o aš nežinau smile.gif gal tame ir skirtumas, jei kažkas taip suprojektavo, tai gal būtų sąžininga prieš tai paklausti kodėl taip, o tik po to spręsti apie sprendimo tesingumą.

O jūs žinote nors vieną argumentą (užsakovo norai nesiskaito smile.gif ) kodėl turėjo būti priimti tokie sprendimai? Geriau padaryti nebuvo jokių šansų? Gal vietoj neaiškių sprendimų pagindimo pasiūlykime geresnį sprendimą?
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 10:49)
Nematau prasmės ginčytis su jumis,

Na va dagyvenom... doh.gif
Visas diskusijos, ginčo patrauklumas yra oponente, jei oponentas "kietas", aukšto lygio - ginčas oi kaip kelia adrenaliną! O jūs - nematau prasmės ginčytis... verysad.gif
Su kuo dar galėčiau pasiginčyti, ypač vėdinimo tema? biggrin.gif Pravalas doh.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 10:01)
Tūlike ir duše darykite tai kam jie skirti, o apie jų vėdinimą reiktų pagalvoti - negi jūsų komfortas nevertas to keleto litų, kuriuos prisuks rekupas per dieną? Ar tuos keletą litų atpirks investicijos į kaminus/natur angas?

Kaip kas komforta supranta, man patinka pauksciuku cirenimas ryte ir atidari langai nakti + tinklelis nuo uodu. Rekupa noreciau naudot tik saltuoju metu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 11:01)

Jūs turite žemės šilumokaitį kuris įnesš vėsų orą ištisą parą aš turiu rekupą rotacinį todėl anau karštom dienom jį jungsiu naktimis, kad įneštų vėsų orą ir dieną neįneštų šiltesnio oro nei kad lauke. Ir langus bus taisyklė dienomis laikyti uždarus ar bent jau stengtis, ypač kei visi būsim lauke.

QUOTE(DEU @ 2012 06 09, 11:01)
Natūralios ventiliacijos įrengimas taip pat turi savo kainą. Iš pirmo žvilgsnio būtų pigiau ir vasarą naudoti rekuperatorių, nei papildomai įrenginėti uždaromą natūralią ventiliaciją. Gal ne vien ekonominiai argumentai nulėmė tokį sprendimą?

Sutikite, kad garažo nejungiat į rekupą, vėsaus rūsio irgi dujinio katilo patalpos irgi nevalia jungti į rekupą. aš pasidariau į rekupą ištraukimą iš tambūro drabužinės, niekur taip neparašyta, bet tai efektyvu ir naudinga. kadangi mano kaminas ventiliacijai yra vienas tai kaina man jo viena nesvarbu kiek vamzdynų aš ten sukišiu (bele tilptų). vamzdynas daug nekainuoja. difuzorius apie 15 Lt apie ką mes kalbam? Man išvis tai mažai tekainavo. PVZ pas kai kuriuos žmones pagal projektą būna padaryta tiek šachtų ventiliacijai, o projektas daromas įrenginėjant patalpas, tai apie kokias investicijas mes čia kalbam?
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 11:20)

O jūs žinote nors vieną argumentą (užsakovo norai nesiskaito smile.gif ) kodėl turėjo būti priimti tokie sprendimai? Geriau padaryti nebuvo jokių šansų? Gal vietoj neaiškių sprendimų pagindimo pasiūlykime geresnį sprendimą?
Papildyta:

TAip pasiūlykime biggrin.gif tik kam čia įdomu be mūsų?
Kiekvieną kart pabrėžiu, kad kiekvieno situacija sirtinga ir reikia į ją įsigilinti. Nei mes žinome kokie ten sandėliukai, nei žmogui įdomu kaip jį vėdinti nes tiek postų parašyta ta tema, o aiškumo jokio, tai kodėl aš turėčiau 5 variantus rašyti samprotauti, arba kaip Vilienė kirste nukirsti tik vieną sprendimą jei žmogui jis neįdomus. Manau iš visos šitos rašliavos prisijungęs ir perskaitęs žmogus pasirinks kaip jis norėtų daryti. Kiekvienas sprendimas turi savų pliusų savų minusų, todėl prioritetus turi susidėlioti pats gyventojas.

Papildyta:
O man nepatinka kaimynų lojantys šunys ir burzgiantis motociklas biggrin.gif Argi tai ne individualu?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 10:20)
Sakyčiau tai ne mintis bet būtinybė. Dar labai svarbu stiklo ir rėmo šiluminiai nuostoliai, nepagailėkite litų nes iš šios geros minties gali būti pravalas 4u.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

as ne pries dideles vitrinas ir placias varcias ar stiklines sienas. pasikartosiu - yra ir kitu budu kaip ta padaryti, nes sis 'portalas' tikrai isleis gerokai daugiau silumos ir nepertraukiamai, tol, kol lauke bus vesiau nei patalpoje. ir reta ziemos saule nesugebes tiek prisildyti, kad kompensuotu nuostolius. todel ir pasiuliau pamastyti, bet jei zmogus nelinkes mastyti, o susimaise koses ir nuejo uzmuryti - tai jau jo sprendimas. as jauciu pareiga pasidalinti savo patirtimi ir issakyti nuomone, visai nebutina jos klausyti.
Atsakyti