Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato svajonių namus, 28 tema

QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 12:42)
Jūs turite žemės šilumokaitį kuris įnesš vėsų orą ištisą parą aš turiu rekupą rotacinį todėl anau karštom dienom jį jungsiu naktimis, kad įneštų vėsų orą ir dieną neįneštų šiltesnio oro nei kad lauke. Ir langus bus taisyklė dienomis laikyti uždarus ar bent jau stengtis, ypač kei visi būsim lauke.

Tada sekantis klausimas. Jei rekupas trauks iš tuliko ir tieks šiltesnį orą iš lauko kaip ši situacija pakis išjungus rekupą ir atidarius sklendę iš tuliko į vent šachtą? Ar gravitacija šalindama iš tuliko bezdaliukus turės šaltesnio oro pritekėjimui? Kur čia skirtumas tarp RVS ir natur? Langus laikysite uždarus idant neprisiveržtų šilto lauko oro, o kaip tada aplamai su minimaliu vėdinimu? Ar užteks nakties oro visai dienai iki vakaro?
Kažko nepagaunu. Mano nuomone galima būtų bandyti mažinti vėdinimą per karščius kai namie nieko nėr, bet gyvenant tikrai norėsis gryno oro, kurio kiekio reguliavimui geresnio sprendimo nei rekupas nežinau.
Dėl garažo - kaip ir aišku: atskira erdvė, pofik nuostoliai nes per vartus praras kiek norės - čia natūrali yra pats optimaliausias sprendimas, nebent garažas šildomas. Bet jei užtenka proto ir litų šildyt garažą tai tikriausiai pofik kiek ten tos šilumos bus iššvaistyta.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 06 09, 12:34)
man patinka pauksciuku cirenimas ryte ir atidari langai nakti + tinklelis nuo uodu. Rekupa noreciau naudot tik saltuoju metu.

"Man patinka" - argumentas nepamušamas. Čia kaip protiv loma net prioma. Man labai patinka atviras lauko baseinas, jei kada pasikeis mentalitetas o ir finansai leis būtinai įsirengsiu, bent 20m dviejų takelių ir maudysiuos prie -20C. Nes man tai patinka! Bet jei kalbame apie efektyvumą, taupymą - tenka nagrinėti fizikinius reiškinius ir pamiršti super argumentus ala man patinka. Bent jau aš taip darau.
Kas dėl paukščių - negalvojate apie kanarėles, cikadas ar papūgas? Ir čiulba, ir namus šildo - vidinių pritekėjimų šaltinis!
Atidaryti langai naktį su tinkleliais - geras sprendimas, bet ką darysite, kai už lango dieną +30? Teks rekupą pasileisti, kad minimaliai tiektų gryną ir šalintų bezdaluotą orą. O vakare, kaip atvės iki +18...+20 jį paleisite dar greičiau, kad išneštų dienos metu prikuptą karštį iš namų - ir tai jis atliks žymiai greičiau nei adari langai 4u.gif
Atsakyti
Jūs turite žemės šilumokaitį kuris įnesš vėsų orą ištisą parą aš turiu rekupą rotacinį todėl anau karštom dienom jį jungsiu naktimis, kad įneštų vėsų orą ir dieną neįneštų šiltesnio oro nei kad lauke. Ir langus bus taisyklė dienomis laikyti uždarus ar bent jau stengtis, ypač kei visi būsim lauke.
Sutikite, kad garažo nejungiat į rekupą, vėsaus rūsio irgi dujinio katilo patalpos irgi nevalia jungti į rekupą. aš pasidariau į rekupą ištraukimą iš tambūro drabužinės, niekur taip neparašyta, bet tai efektyvu ir naudinga. kadangi mano kaminas ventiliacijai yra vienas tai kaina man jo viena nesvarbu kiek vamzdynų aš ten sukišiu (bele tilptų). vamzdynas daug nekainuoja. difuzorius apie 15 Lt apie ką mes kalbam? Man išvis tai mažai tekainavo. PVZ pas kai kuriuos žmones pagal projektą būna padaryta tiek šachtų ventiliacijai, o projektas daromas įrenginėjant patalpas, tai apie kokias investicijas mes čia kalbam?

Giedruole, jei rastum laiko, gal gali truputį detaliau aprašyti patį principą, kaip sau darei.
Man kai kur "nesuveda" smegeninė bendro veikimo iš įvairių žinučių.
Jei rotacinis, tai į juos paprastai nejungia iš WC. Tai pas tave tas natūralus WC bus ir žiemą, ir vasarą, ar visgi rizikavai jungti WC į rotacinį ir žiemą WC esančios natūralios ventiliacijos sklendės bus uždarytos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 09 birželio 2012 - 13:16
TAip pasiūlykime biggrin.gif tik kam čia įdomu be mūsų?

O man nepatinka kaimynų lojantys šunys ir burzgiantis motociklas biggrin.gif Argi tai ne individualu?

g.gif palankstykime pirštus, kam gi čia be mūsų dviejų (džiaugiuosi, labai džiaugiuosi kad Jums įdomu!) gali būti įdomu, net atmetant, kad kažkam gali būti naudinga.
1. KJKG?
2.AnaDeizy?
3.LokysL?
5.Mergina?
6. - 29. DEU ir visa likusi skaitanti bet nerašanti auditorija?
Jei ko ir nepaminėjau - ne iš blogų kėslų, galite patys papildyti sąrašiuką 4u.gif

Ne, nuliūdinsiu - visiškai neindividualu: aš nekenčiu ne tik kaimynų šunų, bet ir nuosavo lojimas nervina, ypač kai vaikus migdai o tie lovoj "o ciucė - au, au" doh.gif ir akies ant motociklų neturiu - durna mada specialiai investuoti į būtent tokį plerpimą, kad visi matytų ir girdėtų doh.gif Tyla - tikra vertybė 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 09, 13:30)
as ne pries dideles vitrinas ir placias varcias ar stiklines sienas. pasikartosiu - yra ir kitu budu kaip ta padaryti, nes sis 'portalas' tikrai isleis gerokai daugiau silumos ir nepertraukiamai, tol, kol lauke bus vesiau nei patalpoje. ir reta ziemos saule nesugebes tiek prisildyti, kad kompensuotu nuostolius. todel ir pasiuliau pamastyti, bet jei zmogus nelinkes mastyti, o susimaise koses ir nuejo uzmuryti - tai jau jo sprendimas. as jauciu pareiga pasidalinti savo patirtimi ir issakyti nuomone, visai nebutina jos klausyti.

Mudu į šią aštuonmetrę pažvelgėme iš skirtingų rakursų. Kad nebūtina klausyti jūsų nuomonės - gal pasikuklinot, arba kaip tik nepasikuklinot ir perlenkėt biggrin.gif Todėl nenustokime - diskutuokime, tam čia ir susirinkome 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 09:42)
Jums atrodo, o aš nežinau smile.gif gal tame ir skirtumas, jei kažkas taip suprojektavo, tai gal būtų sąžininga prieš tai paklausti kodėl taip, o tik po to spręsti apie sprendimo tesingumą.

Natūralią ventiliaciją sandėliuke suprojektavo ,kad bulvės geriau stovėtų biggrin.gif Neva tai bus vėsiau, sausiau. Aš tai galvoju nei aš ten baisiai ką laikysiu svarbaus, nei man ten labai šalto to sandėliuko reikia g.gif Tik ar nieko ten baisaus neatsitiks, jei bus nešildomas ir nevėdinamas sandėliukas? Nesupelis viskas? smile.gif

QUOTE(DEU @ 2012 06 09, 10:01)
Natūralios ventiliacijos įrengimas taip pat turi savo kainą. Iš pirmo žvilgsnio būtų pigiau ir vasarą naudoti rekuperatorių, nei papildomai įrenginėti uždaromą natūralią ventiliaciją. Gal ne vien ekonominiai argumentai nulėmė tokį sprendimą?

Dėl kainos... Man ta minimali natūrali ventiliacija atrodo gan pigiai įrengiama. Ar klystu? (Kažkaip linkstu link to, kad ją palikti - o maža kas, gal gyvenime bus taip, kad kiekvieną litą reiks taupyt, ir rekupo nejungsim, kad už elektrą mokėt nereiktų smile.gif)
Atsakyti
daug nekainuoja. difuzorius apie 15 Lt apie ką mes kalbam? Man išvis tai mažai tekainavo.

Dar paįkyrėsiu: o gal galima tą "ne daug+15Lt+išvis mažai" skirti rekupo elektros išlaidoms padengti ir naudoti jį nuolat 24/7 nebent namie nieko nėra? Net ir nesant namie reiktų atsižvelgti į situaciją ir gal būt palikinėti ant minimumo?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 06 09, 12:30)
as ne pries dideles vitrinas ir placias varcias ar stiklines sienas. pasikartosiu - yra ir kitu budu kaip ta padaryti, nes sis 'portalas' tikrai isleis gerokai daugiau silumos ir nepertraukiamai, tol, kol lauke bus vesiau nei patalpoje. ir reta ziemos saule nesugebes tiek prisildyti, kad kompensuotu nuostolius. todel ir pasiuliau pamastyti, bet jei zmogus nelinkes mastyti, o susimaise koses ir nuejo uzmuryti - tai jau jo sprendimas. as jauciu pareiga pasidalinti savo patirtimi ir issakyti nuomone, visai nebutina jos klausyti.

http://bryla.gazetad...56268.html?i=17

pasak siu architektu (skaiciau lietuviska straipsni) siu patalpu su langais ziema ne sildyt nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 06 09, 14:20)
Natūralią ventiliaciją sandėliuke suprojektavo ,kad bulvės geriau stovėtų biggrin.gif Neva tai bus vėsiau, sausiau.

Nuo natūralios vienareišmiškai bus vėsiau, čia jūsų tikrai neapgavo. Viskas būtų liuks, jei sandėliukas kur nors nešildomam tūryje, bet jei šalia virtuvės - tos vėsumos gaus ir virtuvė kas reiškia ją teks stipriau šildyti o tai jau tiesiogine prasme diengi na vietier 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 13:59)
Tada sekantis klausimas. Jei rekupas trauks iš tuliko ir tieks šiltesnį orą iš lauko kaip ši situacija pakis išjungus rekupą ir atidarius sklendę iš tuliko į vent šachtą? Ar gravitacija šalindama iš tuliko bezdaliukus turės šaltesnio oro pritekėjimui? Kur čia skirtumas tarp RVS ir natur? Langus laikysite uždarus idant neprisiveržtų šilto lauko oro, o kaip tada aplamai su minimaliu vėdinimu? Ar užteks nakties oro visai dienai iki vakaro?
Kažko nepagaunu. Mano nuomone galima būtų bandyti mažinti vėdinimą per karščius kai namie nieko nėr, bet gyvenant tikrai norėsis gryno oro, kurio kiekio reguliavimui geresnio sprendimo nei rekupas nežinau.

Aš manau gyvenat bus atsakyta į daugelį klausimų.

QUOTE(pagyvenus @ 2012 06 09, 14:03)
Giedruole, jei rastum laiko, gal gali truputį detaliau aprašyti patį principą, kaip sau darei.
Man kai kur "nesuveda" smegeninė bendro veikimo iš įvairių žinučių.
Jei rotacinis, tai į juos paprastai nejungia iš WC. Tai pas tave tas natūralus WC bus ir žiemą, ir vasarą, ar visgi rizikavai jungti WC į rotacinį ir žiemą WC esančios natūralios ventiliacijos sklendės bus uždarytos?

Taip surizikavaui ir jungiau į rotacinį rekupą, o prie atskiro ištraukimo nuvestas laidas, kad būtų galima pajungti vent. nes namas vieno aukšto ir labai ilgas horizontalus kelias iki "kamino".

QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 14:14)
Ne, nuliūdinsiu - visiškai neindividualu: aš nekenčiu ne tik kaimynų šunų, bet ir nuosavo lojimas nervina, ypač kai vaikus migdai o tie lovoj "o ciucė - au, au" doh.gif  ir akies ant motociklų neturiu - durna mada specialiai investuoti į būtent tokį plerpimą, kad visi matytų ir girdėtų doh.gif  Tyla - tikra vertybė 4u.gif

Vat būtent kad individualu, pas kitus gal tokių kaimynų nėra, pas kitus gal greitkelis ar bėgiai už 100m. paukščiukai ir man patinka smile.gif
Diskusija prasidėjo nuo konkretaus atvejo, todėl norėtųsi kad tam žmogui būtų įdomiausia. Vėlgi kur tas sandėliukas, jei jis skirtas bulvėms laikyti. Nes pvz pas mane toks sandėliukas beveik 8m2 ir įgilintas 1m. kad bulvikės nesuvystų ir ten yra natūrali ventiliacija ir jokio šildymo nenumatyta. Argi ne individuali situacija. O pas Manjaną gal sieninė spinta, tai tikrai gal neverta ten nieko papildomai daryti.
Vsio lekiu pas Kirke, bendysiu ten savo filosofijas išdėstyti biggrin.gif tikiuosi jie jau ten nuo ryto, nes aš trumpam pakeliui užlėksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2012 06 09, 14:20)
Dėl kainos... Man ta minimali natūrali ventiliacija atrodo gan pigiai įrengiama. Ar klystu?

Prieš 20-30m statytuose namuose ši ventiliacija gaudavosi beveik nemokamai biggrin.gif tik ištraukimo kanalą įrengdavo, o padavimas - tiksliai pagal pavadinimą - natūralus: per kiaurus langus, per plyšius sienuose.
Kadangi laikai pasikeitė ir žmonės pradeda suprasti, kad kiauros sienos ir langai nei naudos, nei komforto nepriduoda, tenka skyles daryti dirbtinai - tam atsirado ventiliacinės grotelės languose doh.gif
Dar labiau pažengę žmonės galvoja apie sistemą, kurią galėtų pilnai kontroliuoti ir nepalikinėti vėdinimo "kaip dievas duos" - taip atsirado mechaninės vėdinimo sistemos, kurioms vėliau dar pridėjo rekuperatorių - įrenginį, kuris atgauna šilumą iš šalinamo oro.
Todėl žvelgiant į šį progresą tiesiog peršte peršasi išvada: natūrali - atgyvena, tinkanti tik negyvenamoms patalpoms kur nesvarbūs šilumos nuostoliai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 14:32)
Aš manau gyvenat bus atsakyta į daugelį klausimų.

Taip surizikavaui ir jungiau į rotacinį rekupą,

Nekantrumas tiesiog žudo - atsakymų reikia jau dabar biggrin.gif

Kokia čia rizika - 5proc bezdaliukų suvertus į bendrą katilą jų tikrai nesijaus, natūralios atveju teks tulike bent pusvalandį pasėdėti - kad nepasklistų kvapai su pravertom durim ir oro gūsiu. San mazgai juk ne dažykla kur garuoja skiedėjai ir tirpikliai. Labai kvaila būtų wc nejungti į rekupą ir taip švaistyti šilumą 4u.gif Manau labai teisingas sprendimas!
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 10:11)
tai vis dėl to yra tos šachtos natūraliai ventiliacijai smile.gif . kaip garažas? kaip ta patalpa kampinė prie garažo ir katilinės? Du didžiuliai kaminai tikrai talpiną ne vieną šachtą. O iš parašymo atrodo nė vieno kaminuko be gartraukio  tongue.gif

yra pačiuose kaminuose, jų ten daugiau nei reikia mb pridaręs, bet jokių savaiminių kaminukų ant stogo nėra, wc irgi į rekupą sujungti. Garaže ir sandėliuke jokios ventiliacijos aparta langai nėra smile.gif
Papildyta:
chebryte sėdžiu jonavoj, achemoj ir nežinau kada iš čia išvažiuosiu unsure.gif
Atsakyti
ačiū Kirkei už priėmimą 4u.gif vaišes ir šiltas sofutes thumbup.gif smagu buvo pasimatyti su visais aktyviais forumiečiais 4u.gif

tikiuosi, vaikai neapsirgs nuo mano mažosios, nes temperatūra užkilus verysad.gif

v ir v
Atsakyti
Ačiū visiems susirinkusiems. Ačiū Giedruolei už vėdinimo sistemos įrengimo paskaitą 4u.gif Meeto tikslas pasiektas - įvedėt sumaištį mūsų statybų eigoje. biggrin.gif Teks permąstyti kai kuriuos suplanuotus momentus.

Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 06 09, 22:38)
ačiū Kirkei už priėmimą  4u.gif vaišes ir šiltas sofutes  thumbup.gif  smagu buvo pasimatyti su visais aktyviais forumiečiais  4u.gif
tikiuosi, vaikai neapsirgs nuo mano mažosios, nes temperatūra užkilus  verysad.gif

v ir v

Tikuosi, kad nieko rimto neprikibo ir greit bus sveika 4u.gif
Mano chebra pilna įspūdžių, jiems buvo smagu thumbup.gif
Atsakyti