QUOTE(Giedruolė @ 2012 06 09, 12:42)
Jūs turite žemės šilumokaitį kuris įnesš vėsų orą ištisą parą aš turiu rekupą rotacinį todėl anau karštom dienom jį jungsiu naktimis, kad įneštų vėsų orą ir dieną neįneštų šiltesnio oro nei kad lauke. Ir langus bus taisyklė dienomis laikyti uždarus ar bent jau stengtis, ypač kei visi būsim lauke.
Tada sekantis klausimas. Jei rekupas trauks iš tuliko ir tieks šiltesnį orą iš lauko kaip ši situacija pakis išjungus rekupą ir atidarius sklendę iš tuliko į vent šachtą? Ar gravitacija šalindama iš tuliko bezdaliukus turės šaltesnio oro pritekėjimui? Kur čia skirtumas tarp RVS ir natur? Langus laikysite uždarus idant neprisiveržtų šilto lauko oro, o kaip tada aplamai su minimaliu vėdinimu? Ar užteks nakties oro visai dienai iki vakaro?
Kažko nepagaunu. Mano nuomone galima būtų bandyti mažinti vėdinimą per karščius kai namie nieko nėr, bet gyvenant tikrai norėsis gryno oro, kurio kiekio reguliavimui geresnio sprendimo nei rekupas nežinau.
Dėl garažo - kaip ir aišku: atskira erdvė, pofik nuostoliai nes per vartus praras kiek norės - čia natūrali yra pats optimaliausias sprendimas, nebent garažas šildomas. Bet jei užtenka proto ir litų šildyt garažą tai tikriausiai pofik kiek ten tos šilumos bus iššvaistyta.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 06 09, 12:34)
man patinka pauksciuku cirenimas ryte ir atidari langai nakti + tinklelis nuo uodu. Rekupa noreciau naudot tik saltuoju metu.
"Man patinka" - argumentas nepamušamas. Čia kaip protiv loma net prioma. Man labai patinka atviras lauko baseinas, jei kada pasikeis mentalitetas o ir finansai leis būtinai įsirengsiu, bent 20m dviejų takelių ir maudysiuos prie -20C. Nes man tai patinka! Bet jei kalbame apie efektyvumą, taupymą - tenka nagrinėti fizikinius reiškinius ir pamiršti super argumentus ala man patinka. Bent jau aš taip darau.
Kas dėl paukščių - negalvojate apie kanarėles, cikadas ar papūgas? Ir čiulba, ir namus šildo - vidinių pritekėjimų šaltinis!
Atidaryti langai naktį su tinkleliais - geras sprendimas, bet ką darysite, kai už lango dieną +30? Teks rekupą pasileisti, kad minimaliai tiektų gryną ir šalintų bezdaluotą orą. O vakare, kaip atvės iki +18...+20 jį paleisite dar greičiau, kad išneštų dienos metu prikuptą karštį iš namų - ir tai jis atliks žymiai greičiau nei adari langai