Mijaka, tas antrasis labai zaismingas

QUOTE(mijaka @ 2012 08 27, 21:57)
aš tai pastaruoju metu žaidžiu su gintaru
ir kodėl jį vadina bobučių akmeniu...?
labai gražiai galima su polimeriniu moliu jį 'įrėmint', idėjų krūvą....o jei dar radus normalių gintaro pardavimo 'taškų'...gal žinot ?

neseniai kaip tik skaičiau apie gintarą, kad jis labai brangsta visame pasaulyje, o ypač čia, Pabaltijyje.
Mūsų gintaras kažkoks ypatingas, ir jį be jokių apribojimų dabar supirkinėja ... kiniečiai, jie labai kainas užkėlė, nes ten gamina ir papuošalus ir .... va šitas ypač brangus dalykas - kosmetiką.
Taip kad ieškok kelių iš Kaliningrado kasyklų, kur jis kasamas. Rasi - bus pigiau, bet ne per daugiausiai

O darbeliai superiniai, toks netikėtas posūkis.

Tik kaip tu iškepi? Nes gintaras klaikiai bijo karščio .

Pirma kepi pagrindus, paskui gintarus įmontuoji? Ar kaip?
ačiū
Bjauruška, atvažiuok - parodysiu arčiau
ai nežinau pati, ko taip smulkiai gavosi, kai daug nuotraukų į vieną įmontuoju, tai paskui ir nesimato, kai sumažinu iki leistino didžio
ar bandei ?
aš pirmą kartą, kai dar skulptūrėlem sugalvojau panaudot gintarą prieš kokius metus, irgi maniau, kad gali išsilydyt - ot ir negali
bandžiau jau įvairų gintarą ir šlifuotą ir visai neapdirbtą, ir kruopelytes ir didesnius gabaliukus - nieko jam nebūna
Ir kepu po 3-4 kartus, viską kartu, kaip ir akmenukus

QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 08 28, 10:05)
Tik kaip tu iškepi? Nes gintaras klaikiai bijo karščio .

ar bandei ?

QUOTE(mijaka @ 2012 08 28, 11:34)
ačiū
ai nežinau pati, ko taip smulkiai gavosi, kai daug nuotraukų į vieną įmontuoju, tai paskui ir nesimato, kai sumažinu iki leistino didžio

Mijaka, neprisisnekek...

O del gitaro kepimo, tai, kad temperatura ne tokia jau ir didele, tai nemanau, kad kas galetu jam nutikti

QUOTE(Bjauruska @ 2012 08 28, 10:40)
Mijaka, neprisisnekek...
As gan daznai i Kauna ir atgal vazineju
O Elektrenai gi pakeliui 

Oi, kaip faina...
As irgi noreciau dirbtuviu, bet kol kas tai tik diiiidele svajone

QUOTE(mijaka @ 2012 08 28, 11:34)
ar bandei ? :
aišku nebandžiau - tik mačiau kaip klasiokai lydė ir paskui pylė į formelę jau tekančią masę.
Kokia ten temperatūra galėjo būti - nežinau, bet lydė ant dujinės viryklės.
Nudžiuginai, kad modelino kepimo temperatūra gintarui išsilydyti nepakankama

[quote=mijaka,2012 08 27, 21:57]
aš kaip tik ryt/poryt pirmą kartą bandysiu taurų dekoravimą, tai darysiu taip - viską prilipdysiu ir iškepsiu ant 'bandomosios' taurės, paskui atlupsiu ir jau priklijuosiu super klijais prie dovanojamų taurių, forma liks ta pati, svarbiausia, manau, kad klijai nebūtų geltoni, aš turiu kažkokius, kurie skaidrūs lieka. Na, čia tik pamąstymai, daryt dar nepradėjau, o rezultatą galėsiu parodyt tik po vestuvių, po kokių poros savaičių
va cia tai nebloga mintis nes iskepti atskirai galvojau,bet formos taures neturetu.o nukrapstyti nedasuto paciai kad galima. aciu. gal su karstais klijais gerai laikytu jie skaidrus regis.bandziau priklijuoti su su momentu kristal skaidrus tai nuemiau paskuj be vargo
aš kaip tik ryt/poryt pirmą kartą bandysiu taurų dekoravimą, tai darysiu taip - viską prilipdysiu ir iškepsiu ant 'bandomosios' taurės, paskui atlupsiu ir jau priklijuosiu super klijais prie dovanojamų taurių, forma liks ta pati, svarbiausia, manau, kad klijai nebūtų geltoni, aš turiu kažkokius, kurie skaidrūs lieka. Na, čia tik pamąstymai, daryt dar nepradėjau, o rezultatą galėsiu parodyt tik po vestuvių, po kokių poros savaičių

va cia tai nebloga mintis nes iskepti atskirai galvojau,bet formos taures neturetu.o nukrapstyti nedasuto paciai kad galima. aciu. gal su karstais klijais gerai laikytu jie skaidrus regis.bandziau priklijuoti su su momentu kristal skaidrus tai nuemiau paskuj be vargo

Karsti klijai irgi nelabai laikys, bandziau buteli dekoruoti, tai gan lengvai nusilupo

QUOTE(karosimi @ 2012 08 28, 17:02)

aš turiu keturias taures, dvi iš jų bandomieji triušiais bus

Zinot, o jus pabandykit klijuoti su greit stingstanciais epoksidiniais klijais. Yra, kurie sustingsta per 5, 10 ir 30 min. Dazniausiai pasitaiko 5 min stingimo klijai. Tai priklijavus su jais, manau, kad tikrai laikys, nes as su tokiais akmeninius kabosonus klijuoju i metalinius remelius. Tik iskart ispeju - nesumaisykit didelio kiekio - galit nespeti sunaudoti, nes tikrai greit sukieteja. Ir pries klijuojant nebutina siausti pavirsiaus, galima tik gerai nuriebalinti. Na, o jei noresit pasiausti, tai uzteks ir smulkaus svitrinio popieriaus

QUOTE(mijaka @ 2012 08 28, 11:58)
nuo pavasario pabaigos galėsiu svečius priiminėt naujose dirbtuvėse
Oi, nenervuok...

Bet aš irgi tada atsivilksiu į svečius. Ir dar draugę pasiimsiu.
Nes kaip išsiaiškinom, kad jūs su ja vienam kieme augot, vienoj smėlio dėžėj žaidėt