Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

parodau savo vargšiukų išgevenusių baisias šalnas, lauke augintų 5 augaliukų derlių
user posted image
upload photo
Atsakyti
Sveikuciai smile.gif
gryzau su klausimu-vakar parsinesiau i namus Peter ciliuka, nes akivaizdziai jis pajutes rudeni- lapai nugelte, ciliukai raudonuoja, kaip man ji reabilituoti? palaisciau humuso trasom, ka dar tureciau/galeciau padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 08 31, 20:27)
O aš šiandien  nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė. Po nagrinėjimo, eidama į darbą užėjau į vaistinę ir nusipirkau tepalo rankoms Psilo-balsam. Gydysiuos. Arti 2kg masės prigaminau. Ryt atvažiuoja iš Elektrėnų ir paims. Ryt vėl naujai iš sodo parsivešiu. Tik nežinau kada nagrinėsiu...pirštai, rankos dega. Eisiu vėl tept.

kazin kokia turetu but pirmoji pagalba apsideginus ciliu? nes kuria cia diena mano mazoji, atitipena ir ziuriu rodo visa skraita ciliu ivairiu spalvu prisirinkus doh.gif tai gerai, kad su kotukais, nepazeisti, bet del visa ko vis tiek ilgai rankas plovem. bet siaip ne juokais issigandau, kas butu, jei paragautu ar aki pasitrintu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 09 03, 11:13)
kazin kokia turetu but pirmoji pagalba apsideginus ciliu? bet siaip ne juokais issigandau, kas  butu, jei paragautu ar aki pasitrintu unsure.gif

jei paragautų - geriausia pieną gert. O va jei akį pasitrintų, tai net nežinau, kuo gelbėt..
Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2012 09 02, 20:51)
parodau savo vargšiukų išgevenusių baisias šalnas, lauke augintų 5 augaliukų derlių

šaunus derlius iš 5-ių augaliukų thumbup.gif
Atsakyti
Rankoms man labai padėjo Psilo-balsam. Po tepimo dar virš val degė, o po to po truputį rimo. Neploviau rankų iki vakaro. Po vandeniu vakare jau ne taip degė. Naktį kuo puikiausiai. Net nemaniau, kad taip lengvai praeis. Dabar bent vaistą turiu..o mjis pasirodo labai efektyvus, ko tikrai nesitikėjau. Dar laukia pipirų lukštenimas..net nežinau kokias pirštines pirkti, kad būtų efektas jog su jomis..
Atsakyti
o tai kam taip bovytis su tais čiliais, patį kotuką prilaikyt užtenka viena ranka, o kitoj aštrų peilį. Su juo pačiu perkelt sėklas džiovinimui. Kai šiaip kasdien maisto gamyboj naudoju, tai jokių pirštinių nereikia. O psilo balzamu akių tepti negalima rolleyes.gif
Atsakyti
kapsaiciną neblogai nuplauna išspaustos citrinų sultys

pirštinės man pasiteisino vinilo,atlaiko bet kokį kontaktą net ir su morouga o visiškiems jautruoliams įdealiausia būtų nitrilo pirštinės,bet su jomis dirbti nepatogu,nes gana storos.

šiaip tai siūlau visiems saugotis prieš dirbant su paprikomis,kad ant rankų kapsaicinas iš vis nepapultų o ne tepaliukus naudoti jau post factum mirksiukas.gif
Atsakyti
vat siemet pas mane idomiai- saldziasas paprikas puola viksrai panasus i dilegelinukus. pirma karta taip. ir lapai skyleti ir paprikas pazeidzia. tada jos ima gesti ir tiesiog nusmunka nuo kotelio. slept ant zemes ir dvokia sutezus unsure.gif viskrus pamaciau tik dabar ir pradziu nesupratau kas jas taip godziai ede- kiek skinu tiek prakasta. kai kurioms galas nuesta. viena vaisiu net puse sugriauze- nu ir apetitas kirminuko blink.gif
nuotrauka is interneto, bet labai panasus i situos:
user posted image
kazkaip per migla prisimenu, kad kazkas cia pernai skundesi, kad plaukuoti viksrai paprikas eda...speju bus tie patys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 03 rugsėjo 2012 - 18:40
QUOTE(vobla @ 2012 09 03, 18:38)
vat siemet pas mane idomiai- saldziasas paprikas puola viksrai panasus i dilegelinukus.

o tik saldžiasias ? čilių nelietė ?
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 09 03, 19:51)
o tik saldžiasias ? čilių nelietė ?

neliete. bet pas mane jos atskirai auga- kitam sklypo gale. gal ir del to. nes jie valgo ir lapus, tai ciliu lapai gi ner astrus- sueitu uz gera patrova.
kuri laika, kol nepamaciau uzderejusiu kirmeliu, itarinejau paukscius. nesupratau ko jie lenda i siltnami. o kai kazkas praragavo daug papriku- net pradejau itart paukstukus. greciausiai jie tuos kirminus rinko.
Atsakyti
http://img28.imagesh...5/imag1651c.jpg corno rosso paprikos.
Papildyta:
http://img838.images...83/imag1652.jpg samuraif1 paprikos, labai dideliais vaisiais.
Atsakyti
Klausimukas, šiemet pirmą kart auginu čiliukus , auga jie pas mane ant palangės. dalis jau pajuto rudenį ir pradeda geltonuot lapai, vaisiai žymiai mažesni.. nuskabiau lapų didžiąją dalį, bet matau kad jis dar žiedus krauna.. o vaisiai per pus gal jau mažesni.. ką siūlot daryt, dar leist žydėt visiems žiedams ar palikt kokį vieną kitą tik žiedą?
Atsakyti