Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

paskutiniu metu kažkaip ramu tapo šioje temoje smile.gif gal reikia piktų vaizdelių pametėti lotuliukas.gif
jūsų dėmesiui maždaug 100 mln SHU vienoje vietoje .Viso 81 paprika ( MORUGA RED, MORUGA YELLOW,NAGA VIPER, BUTCH T ,FATALII) , jeigu versti į Jalapenus tai reikėtų užauginti maždaug 20 000 pipiriukų (apie 160kg), norint pasiekti tokį aitrumą.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 29 rugpjūčio 2012 - 14:28
Sveikos, čia mano eksperimentinis auginimas, tik dabar nepamenu ar čia aštrieji ar saldūs pipiriukai. Tik kad va auga ant palangės, bet yra užsimezgusių ir augančių. Skaičiau kad kai kurios nuimat žiedus, gal ir man nuimti ir leisti ramiai augaliukam po vieną su subrandinti vaisius ir viskas? Mažiukai mano pipiriukai bet vis vien 4u.gif user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 08 29, 14:28)
paskutiniu metu kažkaip ramu tapo šioje temoje smile.gif gal reikia piktų vaizdelių pametėti  lotuliukas.gif
jūsų dėmesiui maždaug 100 mln SHU vienoje vietoje .Viso 81 paprika ( MORUGA RED, MORUGA YELLOW,NAGA VIPER, BUTCH T ,FATALII) , jeigu versti į Jalapenus tai reikėtų užauginti maždaug 20 000 pipiriukų (apie 160kg), norint pasiekti tokį aitrumą.
user posted image

Skaičiukai įspūdingi, ale kirba klausimas - kokio dydžio turėtų būti restoranas, kad tiek suvartoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L.K.: 30 rugpjūčio 2012 - 21:06
QUOTE(L.K. @ 2012 08 30, 21:05)
Skaičiukai įspūdingi, ale kirba klausimas - kokio dydžio turėtų būti restoranas, kad tiek suvartoti?

žiūrint kas bus valgytojai -jeigu kokie nors indusai ,tai keliasdešimt porcijų gal ir užtektų ,o jeigu tai būtų eilinis europietis tai kokioms 50000 picų pagardinimams užtektų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 31 rugpjūčio 2012 - 12:56
O aš šiandien nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė. Po nagrinėjimo, eidama į darbą užėjau į vaistinę ir nusipirkau tepalo rankoms Psilo-balsam. Gydysiuos. Arti 2kg masės prigaminau. Ryt atvažiuoja iš Elektrėnų ir paims. Ryt vėl naujai iš sodo parsivešiu. Tik nežinau kada nagrinėsiu...pirštai, rankos dega. Eisiu vėl tept.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 08 31, 19:27)
O aš šiandien  nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė.

ne visos pirštinės tinka, pačius pikčiausius darinėju su vinilo pirštinėmis ,nes lateksas jau nelaiko ,o jeigu naudojamos polietileninės pirštinės tai tas pats kas jų nėra smile.gif
Atsakyti
O aš šiandien  nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė. Po nagrinėjimo, eidama į darbą užėjau į vaistinę ir nusipirkau tepalo rankoms Psilo-balsam. Gydysiuos. Arti 2kg masės prigaminau. Ryt atvažiuoja iš Elektrėnų ir paims. Ryt vėl naujai iš sodo parsivešiu. Tik nežinau kada nagrinėsiu...pirštai, rankos dega. Eisiu vėl tept.

Man po sąlyčio su nelabai aštriom (hungarian hot wax, ring of fire, jalapenas) pirštai degdavo vakare, ryte jau ne. Svarbiausia, akių ir kitų hmm... jautrių vietų neliesti. Tiesa, pirštinių nenaudodavau. Rimtesniems jau nerizikuočiau be pirštinių.
Papildyta:
QUOTE(rcl123 @ 2012 08 31, 12:56)
žiūrint kas bus valgytojai -jeigu kokie nors indusai ,tai keliasdešimt  porcijų  gal ir užtektų ,o jeigu tai būtų eilinis europietis tai kokioms  50000 picų pagardinimams užtektų  lotuliukas.gif

Man kaip "eiliniam europiečiui" labai jaučiasi vartojimo kultūros stygius - žinios baigiasi ties "Giedriaus jalapenais" ir "čiliukais su medum". Na, dar kažkiek susinaudoja su įvairiais konservais. Bet tai lašas jūroje - jau po pirmų metų matyti, kad daugelis čilių duoda derlius kur kas didesnius, nei galima taip primityviai suvartoti. Va ir dabar - pilni krūmeliai, o ką su jais daryt - neaišku...
Atsakyti
O aš šiandien  nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė.

netikusias pirštines pasirinkot, kaip rcl ir sakė.
Atsakyti
Paprastas gumines.Galėjau bent riebiu kremu rankas prieš darbą patepti, bet nepagalvojau..Tas tepalas tikrai geras-rankos nedega, bet lūpas palietus- aštru.
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 08 31, 12:56)
žiūrint kas bus valgytojai -jeigu kokie nors indusai ,tai keliasdešimt  porcijų  gal ir užtektų ,o jeigu tai būtų eilinis europietis tai kokioms  50000 picų pagardinimams užtektų  lotuliukas.gif

O mexikanams kiek ko reiktų? lotuliukas.gif Jie ir ten varo tuos aštrius padažus vos ne kaip vandenį lotuliukas.gif
Papildyta:
O aš šiandien  nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė. Po nagrinėjimo, eidama į darbą užėjau į vaistinę ir nusipirkau tepalo rankoms Psilo-balsam. Gydysiuos. Arti 2kg masės prigaminau. Ryt atvažiuoja iš Elektrėnų ir paims. Ryt vėl naujai iš sodo parsivešiu. Tik nežinau kada nagrinėsiu...pirštai, rankos dega. Eisiu vėl tept.

O aš iš skubėjimo kelis čilius visai be pirštinių buvau sumąsčiusi supjaustyt, galvoju nieko čia greit, net nepajus oda, kur tau degė 2 dienas doh.gif Šiaip man šalto pieno vonelės po tokio nudegimo truput padėjo, bent jau tam kartui tai tikra atgaiva buvo smile.gif
Atsakyti
O ką jūs gaminate iš tos čiliukų masės?
Labai įdomu., pas mane jų labai daug yra, bet nežinau ką iš jų daryti...

QUOTE(Regila @ 2012 08 31, 20:27)

Atsakyti
Tą ką turėjau vakar iš Elektrėnų viena atvažiavo ir pasiėmė. Jos vyras labai daug aštrumų valgo. Prieš kelis metus jis buvo mano čiliokų degustatorius ir pagal aštrumo skalę sugradavęs mano pipirus. Dabar vėl jam tokia užduotis. Sakė džiovins, mals ir naudos. Sakė 100gr kajanų mėnesiui. Čia gausis kelis kart daugiau. O ir aštrumai bus skirtingi. Dabar spalvų mix.
Ar truputį džiovinau. Dar parsivežiau, kita dalis dar ant augalų-užteks man tų džiovintų. Pilsiu į mažus užspaudžiamus krepšelius ir draugams padalinsiu..gal Kalėdų palauksiu. Tam reikalui nemažai džiovinom dašio, kitų žolelių.
Atsakyti