QUOTE(Regila @ 2012 08 31, 19:27)
O aš šiandien nagrinėjau didelį kiekį įvairių čiliokų. Su pirštinėm, bet rankos apdegė. Po nagrinėjimo, eidama į darbą užėjau į vaistinę ir nusipirkau tepalo rankoms Psilo-balsam. Gydysiuos. Arti 2kg masės prigaminau. Ryt atvažiuoja iš Elektrėnų ir paims. Ryt vėl naujai iš sodo parsivešiu. Tik nežinau kada nagrinėsiu...pirštai, rankos dega. Eisiu vėl tept.
Man po sąlyčio su nelabai aštriom (hungarian hot wax, ring of fire, jalapenas) pirštai degdavo vakare, ryte jau ne. Svarbiausia, akių ir kitų hmm... jautrių vietų neliesti. Tiesa, pirštinių nenaudodavau. Rimtesniems jau nerizikuočiau be pirštinių.
Papildyta:
QUOTE(rcl123 @ 2012 08 31, 12:56)
žiūrint kas bus valgytojai -jeigu kokie nors indusai ,tai keliasdešimt porcijų gal ir užtektų ,o jeigu tai būtų eilinis europietis tai kokioms 50000 picų pagardinimams užtektų
Man kaip "eiliniam europiečiui" labai jaučiasi vartojimo kultūros stygius - žinios baigiasi ties "Giedriaus jalapenais" ir "čiliukais su medum". Na, dar kažkiek susinaudoja su įvairiais konservais. Bet tai lašas jūroje - jau po pirmų metų matyti, kad daugelis čilių duoda derlius kur kas didesnius, nei galima taip primityviai suvartoti. Va ir dabar - pilni krūmeliai, o ką su jais daryt - neaišku...