Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

Vienais metais turėjau daug noro pabandyti aštriems pipirams pratęsti gyvenimą. Rudenį iškasiau iš šiltnamio, pasodinau į vazonus ir palikau iki šalnų, kad apsibūtų. Dalis lapų nugelto, nukrito, kita pasiliko. Prasidėjus šalnoms parvežė į namus. Pipirai noko per visą žiemą. Dar buvo ir žydinčių, mezgė vaisius. Nebuvo jie tokie dideli, bet namie buvo spalvinga. Taip, kad jei tik turit noro neskabykit, leiskit jiems augti, žydėti ir dar kokį vaisių užmegzti. Aš tuos pačius pipirus pavasarį apkarpiau ir vėl išnešiau į šiltnamį. Vaisių turėjau anksčiau, nei kiti buvo sėti iš sėklų. O ir krūmas daug didesnis, pilnesnis šakų. Rudenį vėl iškasiau, į vazoną, ir žiemai namo. Tik jau link pavasario gerokai suprastėjo, tad galiausiai nuskyniau pipiriukus ir išmečiau.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 09 07, 16:05)
Vienais metais turėjau daug noro pabandyti aštriems pipirams pratęsti gyvenimą. Rudenį iškasiau iš šiltnamio, pasodinau į vazonus ir palikau iki šalnų, kad apsibūtų. Dalis lapų nugelto, nukrito, kita pasiliko. Prasidėjus šalnoms parvežė į namus. Pipirai noko per visą žiemą. Dar buvo ir žydinčių, mezgė vaisius. Nebuvo jie tokie dideli, bet namie buvo spalvinga. Taip, kad jei tik turit noro neskabykit, leiskit jiems augti, žydėti ir dar kokį vaisių užmegzti. Aš tuos pačius pipirus pavasarį apkarpiau ir vėl išnešiau į šiltnamį. Vaisių turėjau anksčiau, nei kiti buvo sėti iš sėklų. O ir krūmas daug didesnis, pilnesnis šakų. Rudenį vėl iškasiau, į vazoną, ir žiemai namo. Tik jau link pavasario gerokai suprastėjo, tad galiausiai nuskyniau pipiriukus ir išmečiau.


Dėkoju už atsakymą, vadinas bandysim augti ir žydėt toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 09 07, 16:05)
Vienais metais turėjau daug noro pabandyti aštriems pipirams pratęsti gyvenimą. Rudenį iškasiau iš šiltnamio, pasodinau į vazonus ir palikau iki šalnų, kad apsibūtų. Dalis lapų nugelto, nukrito, kita pasiliko. Prasidėjus šalnoms parvežė į namus. Pipirai noko per visą žiemą. Dar buvo ir žydinčių, mezgė vaisius. Nebuvo jie tokie dideli, bet namie buvo spalvinga. Taip, kad jei tik turit noro neskabykit, leiskit jiems augti, žydėti ir dar kokį vaisių užmegzti. Aš tuos pačius pipirus pavasarį apkarpiau ir vėl išnešiau į šiltnamį. Vaisių turėjau anksčiau, nei kiti buvo sėti iš sėklų. O ir krūmas daug didesnis, pilnesnis šakų. Rudenį vėl iškasiau, į vazoną, ir žiemai namo. Tik jau link pavasario gerokai suprastėjo, tad galiausiai nuskyniau pipiriukus ir išmečiau.

o kokioj temperaturoj ir apsvietime per ziema laikete? galeciau jiems pasiulyti visa skale nuo siaurines iki pietines palanges. nuo 15 iki 20 laipsniu. kazin kas butu geriausia? g.gif
uzsimaniau pabandyt blush2.gif
Atsakyti
Aš laikiau mažesnius ant palangės, kurie tilpo. Didesnius šalia, ant stovo gėlėms. Užuolaidą iki pavasario buvau atitraukus, kad kažkiek daugiau šviesos gautų. Buvo ir padžiūvusių šakelių, kai pradėjo stipriai šildyti..tada nuo lango teko daugiau atitraukti. Papildomai jiems šviesos nenaudojau, tik tiek, kiek nuo lango. Per žiemą augalas suprastėja, bet išlieka. Pavasarį atsigauna lauke. Bandykit, auginkit, juk taip paspalvina kambarį. Šiemet vėl turiu žemų augalų, kurie apkibę pipiriukais. Gal kokį vieną teks parsivežti į namus, kad ryškiau būtų. Žiemos metu puiki dovana draugams. Prieš kelis metus daugelį apdalinau. Jei nėra gimtadienio, pasižiūri kalendoriuje vardadienis gal yra, dar kokia proga..ar eini į svečius, pasiimi..Šiemet tik du tokie augaliukai. Vieną paims. Tai galvoju, kad gal tą vieną priglausti. O jei kas norit, galiu rugs 14d į Vilnių atvežti. Jis toks user posted image
Atsakyti
4u.gif gal kuri po ranka turite čilių marinavimo receptėlį 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 08, 16:30)
4u.gif  gal kuri po ranka turite čilių marinavimo receptėlį  4u.gif  blush2.gif



Aš marinuoju taip.

1 l vandens
2 šaukštai druskos
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto 9 proc.

Į stiklainiukus - po krapo žiedyną, krieno lapo galiuką, skiltelę česnako, garstyčių grūdelių. Dažnai tiesiog beriu po šaukštą parduotuvinių džiovintų prieskonių agurkams.
Čiliukus pabadau dantų krapštuku, sudedu į stiklainiukus. Užverdu vandenį su druska ir cukrum, užpilu čiliukus, po 10 min. vandenį nupilu atgal į puodą. Užverdu su actu, užpilu ir užsuku stiklainiukus.
Atsakyti
QUOTE(Laumikė @ 2012 09 08, 16:29)
Aš marinuoju taip.

4u.gif ačiū pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 08, 15:30)
4u.gif  gal kuri po ranka turite čilių marinavimo receptėlį  4u.gif  blush2.gif

Vienas iš variantų čia
vietoj saldžiosios paprikos galima imti viską čiliukais
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 09 10, 15:07)
Vienas iš variantų čia
vietoj saldžiosios paprikos galima imti viską čiliukais

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal blondiniškas klausimėlis:
ar galima šaldyti paprikas?
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2012 09 11, 10:49)
Gal blondiniškas klausimėlis:
ar galima šaldyti paprikas?


Mažus čiliukus aš šaldau "cielus", paprikas gal geriau supjaustyt gabaliukais, bet manau nėra priežasties kodėl negalima būtų jų šaldyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rcl123 @ 2012 09 10, 16:07)
Vienas iš variantų čia
vietoj saldžiosios paprikos galima imti viską čiliukais

atrodo skaniai bigsmile.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2012 09 11, 09:49)
Gal blondiniškas klausimėlis:
ar galima šaldyti paprikas?

taip, galima 4u.gif
Atsakyti