Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ,paprikos - 2

QUOTE(Mililė @ 2013 01 17, 22:19)
o kaip grūdinat? gal užteks į šaldytuvą įdėti rolleyes.gif

Variantų daug yra, tiek laiko, tiek temperatūrų prasme. Vienas iš prastesnių būdų - šaldytuvas.
Visažiniam runete aptikau pora įdomesnių.
Vienu atveju (ten, tiesa, apie pomidorus buvo) tai tiesiog pasėjus į žemę iš viršaus apdedama sniegu. Tokiu atveju, matyt, reiktų didesnės dėžutės ir pagalvoti, kur po to pasišalins perteklinė drėgmė.
Kitu atveju į audeklą/agroplėvę/dar kažką susuktos ir sužymėtos sėklutės sudedamos į kiaurasamtį ir apdedamos sniegu. Kiaurasamtis dedamas ant kažkokio indo tirpsmo vandeniui rinkti. Per parą 16-18 valandų laikoma taip, likusias valandas leidžiama "apšilti". Grūdinama apie savaitę. Čia dar teigiamas faktorius yra tirpsmo vanduo. Na ir temperatūra lygiai 0.
Bent jau su pomidorais būtent taip ketinu žaisti (jei kovo vidury dar bus sniego), o paprikoms gal apsiribosiu šaldytuvu.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 17, 22:21)
Tuoj vėl ir man prisireiks grūdint  doh.gif Pernai pomidorų sėklas grūdinau, bet nepastebėjau, kad kažkas kitaip jiems būtų  g.gif

Tai ir aš pirmąkart, didžiąja dalim todėl, kad ketinu daug auginti lauke ir norisi išbandyti visas priemones, kurios padidintų tikimybę gauti derlių. Kad pašaldžius pagerėja daigumas (kitaip sakant, dygimo energija padidėja), tai akivaizdu - kai kas net nedygsta nestratifikavus, matyt, kažkokie biocheminiai procesai vyksta. Ir kad iš rudens pasėjus n metų senumo sėklas jos sudygsta irgi teko skaityti. Tai gal ir gerai tas grūdinimas.
Atsakyti
QUOTE(Rdk @ 2013 01 17, 22:43)
kada planuojate sodint paprikas? kolege siule sodint vasario 10 g.gif

Aš neturiu papildomo apšvietimo, tai manau nebus vėlu, jei sėsiu 02.15-16 dienomis.(jaunatis-Jautis smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 18, 00:21)
Tuoj vėl ir man prisireiks grūdint  doh.gif Pernai pomidorų sėklas grūdinau, bet nepastebėjau, kad kažkas kitaip jiems būtų  g.gif

Pernai ir aš grūdinau. Tai nieko nepastebėjau kitaip ir aš. Tas pat, kaip ir sakoma reikia auginti šalia pomidorų bazilikus, tada apsaugos nuo ligų. Bet nieko kitaip irgi nepastebėjau. g.gif Verta eksperimentuoti, nes nepabandęs nesužinosi. Kažkurios veislės ilgau laikėsi, kažkurios pirmos nujuodavo.
Atsakyti
O ko kito grūdinant sėklas tikėjotės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 18, 10:50)
O ko kito grūdinant sėklas tikėjotės  g.gif

nebandziau dar niekad grudinti seklu g.gif Na nebent grudinima galima laikyti, kai svogunu sejinukus laikiau saldytuve pries isodinant biggrin.gif Bet cia tik tam, kad dygti nepradetu anksciau laiko, nes namie silta. Bet is smalsumo manau i saldytuvo dureliu skyreli sudesiu pries sejant ciliu ir papriku seklas palaikyti g.gif Jei nepamirsiu doh.gif
Atsakyti
Na, kur gi atsakymas - tai ko tikitės grūdinant sėklas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 18, 11:10)
Na, kur gi atsakymas - tai ko tikitės grūdinant sėklas?  ax.gif

Stipresniu augalu, didesnio derliaus ? Bent jau as to tikeciausi, jei grudinciau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 17, 22:56)
Čiiiiilių, už paprikas lauke neprisiimu atsakomybės laugh.gif

prasideda doh.gif , gerai, kad pries nakti neperskaiciau lotuliukas.gif
Na vistiek bandysiu auginti ir paprikas sitaip, uzsigrudins-isgyvens, jei ne tai bala ju nemate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 01 18, 10:13)
Stipresniu augalu, didesnio derliaus ? Bent jau as to tikeciausi, jei grudinciau  ax.gif

na, ok bigsmile.gif Štai Saulyte su Jolituxxx skirtumo nepamatė, o kaip pati tikiesi tą skirtumą pamatyt. Iš atminties lyginant su ankstesniais derliais? mirksiukas.gif

Na, aš tai žinau, kodėl grūdinau, kodėl ir vėl tą patį darysiu, tačiau nesuprantu, kodėl nei vieno teigiamo dalyko merginos neatrado.

QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 18, 10:17)
prasideda  doh.gif , gerai, kad pries nakti neperskaiciau  lotuliukas.gif
Na vistiek bandysiu auginti ir paprikas sitaip, uzsigrudins-isgyvens, jei ne tai bala ju nemate  smile.gif

Jupiter vis siūlo kaip lauke auginamą.

Kai pati neauginau lauke, tai drąsiai tai daryt ir nesiūliau. Tačiau kaimynas prie tvoros, pievoj, po gan tankia vyšnia pernai augino 8 vienetus. Naktimis keldavosi uždengti tik per pavasarines galimas šalnas - kelis sykius buvau pasilikus nakvot ir stebėjau lakstymo su kibirais ir bliūdais procesą lotuliukas.gif O vėliau jau jos augo pačios sau. Aišku, nokti pradėjo gana vėlai, gal rugpjūčio pabaigoj, bet vaisių dydis buvo gero vyriško kumščio.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 18, 11:37)
na, ok  bigsmile.gif Štai Saulyte su Jolituxxx skirtumo nepamatė, o kaip pati tikiesi tą skirtumą pamatyt. Iš atminties lyginant su ankstesniais derliais?  mirksiukas.gif

Tikiuosi,kad skirtuma pamatysiu teigiama linkme. Kaip ir rasiau,gal derlius bus geresnis, ar bent sveikesni augalai. Ka as zinau, ko tiketis, jei nebandziau. Jei pasiteisins, tai pamatysiu eigoj, kokie rezultatai, jei nepasiteisins, tai galesiu sakyti,kad bent jau meginau. O siaip neuzima gi daug ten laiko tas pasaldymas. pasauni saldytuvan ir ramu. Cia gi ne torta koki kepti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 18, 10:37)

Na, aš tai žinau, kodėl grūdinau, kodėl ir vėl tą patį darysiu, tačiau nesuprantu, kodėl nei vieno teigiamo dalyko merginos neatrado.
Jupiter vis siūlo kaip lauke auginamą.

tai papasakokit , kokie tie teigiami dalykai ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 01 18, 10:53)
tai papasakokit , kokie tie teigiami dalykai ?  blush2.gif

maniškis daržas yra tolokai nuo namų ir kaskart problemiška važinėt iš vakaro, dangstyt prieš tas galimas šalnas. O keli pliusai būtų tokie, kad grūdinti augalai lengviau pakelia temperatūrinius svyravimus ir nesustoja toliau augti wink.gif
Atsakyti