QUOTE(Mililė @ 2013 01 17, 22:19)
Variantų daug yra, tiek laiko, tiek temperatūrų prasme. Vienas iš prastesnių būdų - šaldytuvas.
Visažiniam runete aptikau pora įdomesnių.
Vienu atveju (ten, tiesa, apie pomidorus buvo) tai tiesiog pasėjus į žemę iš viršaus apdedama sniegu. Tokiu atveju, matyt, reiktų didesnės dėžutės ir pagalvoti, kur po to pasišalins perteklinė drėgmė.
Kitu atveju į audeklą/agroplėvę/dar kažką susuktos ir sužymėtos sėklutės sudedamos į kiaurasamtį ir apdedamos sniegu. Kiaurasamtis dedamas ant kažkokio indo tirpsmo vandeniui rinkti. Per parą 16-18 valandų laikoma taip, likusias valandas leidžiama "apšilti". Grūdinama apie savaitę. Čia dar teigiamas faktorius yra tirpsmo vanduo. Na ir temperatūra lygiai 0.
Bent jau su pomidorais būtent taip ketinu žaisti (jei kovo vidury dar bus sniego), o paprikoms gal apsiribosiu šaldytuvu.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 17, 22:21)
Tuoj vėl ir man prisireiks grūdint
Pernai pomidorų sėklas grūdinau, bet nepastebėjau, kad kažkas kitaip jiems būtų 


Tai ir aš pirmąkart, didžiąja dalim todėl, kad ketinu daug auginti lauke ir norisi išbandyti visas priemones, kurios padidintų tikimybę gauti derlių. Kad pašaldžius pagerėja daigumas (kitaip sakant, dygimo energija padidėja), tai akivaizdu - kai kas net nedygsta nestratifikavus, matyt, kažkokie biocheminiai procesai vyksta. Ir kad iš rudens pasėjus n metų senumo sėklas jos sudygsta irgi teko skaityti. Tai gal ir gerai tas grūdinimas.