Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 30, 21:51)
Nesijaudinkit... kiekviena po operacijos jauciasi skirtingai  4u.gif  Gal galesit vaikscioti... daug kas priklauso, kaip pacia narkoze pernesit. Man jos poveikis jautesi kelias savaites...

nelabai bijau operacijos... svarbiausia, kad dingtu tie nemalonus pojuciai kuriuos jauciu dabar....
Atsakyti
sveikos, noriu paklausti ar nieks neturit/neturejot cholangito-tulzies pusles lataku uzdegimo? As ji turiu+itaria letini pankreatita... :x kol kas laukiu is naujo daromu tyrimu- endoskopija, kraujas jau paimtas,liepos 10d.eisiu ats ir dar echo veliau... Valgyt negaliu nieko,dabar atostogauju palangoj, pirma diena pakeliui salotu paemem is maxes,ryte submarina pakeliui,fu, kaip skaudejo,vakar kavinese sriuba,deja astri,makaronai,burgeris,vakare mirinejau, vemiau jau tulzim... :x nezinau ka ir daryt cia iki tos 10d. Geriu pangroli ir ursosana,nospa ir cerucali...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2013 07 01, 11:36)
sveikos, noriu paklausti ar nieks neturit/neturejot cholangito-tulzies pusles lataku uzdegimo? As ji turiu+itaria letini pankreatita... :x kol kas laukiu is naujo daromu tyrimu- endoskopija, kraujas jau paimtas,liepos 10d.eisiu ats ir dar echo veliau... Valgyt negaliu nieko,dabar atostogauju palangoj, pirma diena pakeliui salotu paemem is maxes,ryte submarina pakeliui,fu, kaip skaudejo,vakar kavinese sriuba,deja astri,makaronai,burgeris,vakare mirinejau, vemiau jau tulzim... :x nezinau ka ir daryt cia iki tos 10d. Geriu pangroli ir ursosana,nospa ir cerucali...

O nemeginot sveikesni maista valgyt? Kad ir koses? Nes dabar viska ka suraset, tai tik pablogina jusu situacija ir suerzina tulzi. Pakankamai sunkus maistas ir jei turit problemu su tulzim, tai jai tik blogiau...
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 07 01, 11:48)
O nemeginot sveikesni maista valgyt? Kad ir koses? Nes dabar viska ka suraset, tai tik pablogina jusu situacija ir suerzina tulzi. Pakankamai sunkus maistas ir jei turit problemu su tulzim, tai jai tik blogiau...

Čia tik per atostogas maistas nekoks, šiaip iš principo neblogai maitinuosi ir vis tiek būna dažnai dažnai negerumų. Namuose valgau neriebią jūrų žuvį tarkim su ryžiais ir garintom daržovėm, salotas, sriubas neriebias (arba vien daržovių arba iš liesos jautienos), žodžiu, esmė ta, kad ir maitinantis tikrai sveikai (nu apart retų išlygų) vis tiek skauda ir skauda, vemiu tulžim nu taip ne rečiau kaip kas 1,5 mėn... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 06 30, 20:16)
Po operacijos as keliausi tik kita diena, nes pirma diena niekaip nesugebejau... O ir anesteziologas pasake, kad nesikelciau.
Zodziu, pirmos dienos labai man sunkios buvo  unsure.gif

man jau pirma diena, 3 val po grizimo i palata, liepe keltis unsure.gif keliausi atsimenu, mamos padedama i wc ejau.

siaip sedet sunku buna. pirmas dienas leidau pusiau sedom pusiam gulom. 2 pagalves po peciais , knyga i rankas, ir valio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 07 07, 17:01)
man jau pirma diena, 3 val po grizimo i palata, liepe keltis  unsure.gif keliausi atsimenu, mamos padedama i wc ejau.

siaip sedet sunku buna. pirmas dienas leidau pusiau sedom pusiam gulom. 2 pagalves po peciais , knyga i rankas, ir valio  biggrin.gif

Man tai taip idomiai buvo... Po operacijos atejo gydytojas ir sako - po keliu valandu kelkites, suvalgykit jogurta... Galvoju - kaip greit viskas cia g.gif Norejau labai gerti, brolis paklause seseles, ar galima vandens. O ji - po operacijos ta diena negalima net gerti, jokio vandens ohmy.gif biggrin.gif Zodziu, suprask kaip nori biggrin.gif

Siaip, as manau, kad kiekvieno organizmas reaguoja kitaip. Vienas vos ne is karto keliasi, kitam ir kita diena labai sunku islipti is lovos...

Po operacijos daugiau kaip menuo... Bet negaliu visko is eiles valgyti kaip kai kurios... Man pradeda vis tik skaudeti sona... Taigi, turiu atsirinkti maista ax.gif

Atsakyti
Man iki operacijos liko lygiai dvi savaites... Siaip jauciuosi pusetinai, truputi skauda... Tikiuosi po operacijos greitai viskas bus puiku...
Atsakyti
Gerti liepe is kart po operacijos is pradziu po truputi,paskui jei nepykins didinti vandens kieki.
Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 07 08, 10:47)
Man tai taip idomiai buvo... Po operacijos atejo gydytojas ir sako - po keliu valandu kelkites, suvalgykit jogurta... Galvoju - kaip greit viskas cia  g.gif  Norejau labai gerti, brolis paklause seseles, ar galima vandens. O ji - po operacijos ta diena negalima net gerti, jokio vandens ohmy.gif  biggrin.gif Zodziu, suprask kaip nori  biggrin.gif

man irgi ta diena po operacijos gert neleido.. o siaubas kaip norejosi doh.gif mama man vis lupas su vatos gabaliuku vilgydavo, burna skalavausi kas 10 min, bet nenurydavau.. ziauriai kankinaus..
o kita diena bobike tokia operavo. jai gerti leido blink.gif pasijutau labai nuskriausta biggrin.gif
Atsakyti
merginos turiu klausima toms kurios operavosi kauno klinikose...
kokius tyrimus jums dare pries operacija?
man savaite pries operacija sake ateit pasidaryt tyrimus, idomu kokius darys...
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2013 07 13, 17:14)
merginos turiu klausima toms kurios operavosi kauno klinikose...
kokius tyrimus jums dare pries operacija?
man savaite pries operacija sake ateit pasidaryt tyrimus, idomu kokius darys...

Tai turbut standartiskai turi daryti bendra kraujo tyrima, nustatyti kraujo grupe ir sirdies kardiograma smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dangus giedras @ 2013 07 16, 12:52)
Tai turbut standartiskai turi daryti bendra kraujo tyrima, nustatyti kraujo grupe ir sirdies kardiograma  smile.gif

siandien jau buvau pas gydytoja, dare tik kraujo tyrimus...

galvojau gal darys echoskopija bet nedare...
vakar privaciam kabinete dariausi tai akmenukas 2,8cm... buvo 2,3cm... bet cia turbut kliniku paklaida, nes tyrimas atliktas skirtingose klinikose
Atsakyti