Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai

QUOTE(Realesne @ 2012 08 28, 19:32)
*butent, taip turetu buti pagal istatyma. Na, o bet taciau, daznai teisejos o ypac vyresnio amziaus moterys, kazkodel nesilaikydamos istatyme  nurodytu pioritetu, pradeda labiau isskirti atskirai gyvenancio tevo poreikius, o ne vaiku interesus.  g.gif

*paskutiniais  mano turetais atvejais teismai:
1) dviems vaikams, kuriuos augina skirtingos mamos is to pacio dirbancio tevo priteise  - 400 ir 350 lt.
2) po 250 lt dviems vaikams  is tevo, kuris turi 50 proc darbinguma, ir neturi jokiu kitu pragyvenimo saltiniu isskyrus pasalpa uz neigaluma.  mirksiukas.gif

*Matyt šios teisėjos dar turi ir žmogiškąjį faktorių. Gyventi reikia ir tėvui.
Vaikų poreikų lentelės mamų (dažnai) sudaromos logiškai nepaaiškinamais reikalavimais. Teko matyti 1800 Lt poreikius vaikui/mėn? Man teko. Logiška? Absurdas. smile.gif

**
1) Dirbantis tėvas turbūt ne 850 Lt uždirba?
2) Vaikai galės tėvą invalidą senatvėje remti. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlioAudra: 28 rugpjūčio 2012 - 19:13
QUOTE(smėlioAudra @ 2012 08 28, 17:01)
*Matyt teisėjos dar turi ir žmogiškąjį faktorių. Gyventi reikia ir tėvui.
Vaikų poreikų lentelės mamų (dažnai) sudaromos logiškai nepaaiškinamais reikalavimais. Teko matyti 1800 lt poreikius vaikui/mėn? Man -teko. Logiška? Absurdas.  smile.gif

**
1) Dirbantis tėvas turbūt ne 850 Lt uždirba?
2) Vaikai galės tėvą invalidą senatvėje remti.  rolleyes.gif

* nea, manau, jos laiko vyra nacionaline vertybe biggrin.gif, ir toliau leidzia neatsakinga "gaminti" vaikus, skiriant varganus kelis simtus lt.
As savo vaiku poreikius suvedinejau litas i lita ka tik. Taupant pramogoms, rubams ir net neislaudaujant maistui, atostogu jau neitraukiau. Virsijo 1000 lt. vienam vaikui.
neabsurdas. esu maciusiu 1700lt. kadangi pati rasiau siam atvejui ieskini, buvo viskas detaliai isdestyta ir paremta cekiais. Tiesa, cia jau su atosrogomis siltuose krastuose. Ir vaikas turejo specialiuju poreikiu - modifikuota programa, psichologas, logopedas, ploksciapedyste.
**
1) apie 2000 po mokesciu.
2) jei tevas eis prisiteisinet smile.gif

o jus vaiku turite? unsure.gif
nes tulas tevelis isivaizduoja kad vaiko poreikiai yra pavalgyti ir treningines kelnes uzdeti biggrin.gif .
Aciu die, teismai i vaiko poreikius iskaiciuoja ir paskola bustui ir komunalines paslaugas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 28 rugpjūčio 2012 - 19:20
Taip, ačiū Dievui, teismas įskaičiuoja ir dalija šeimos nariams komunalines išlaidas, būsto paskolą. smile.gif Moterys nelieka tokiu atveju nuskriaustos.

Dažnas tėvas, puikiai supranta vaiko poreikius. Ir ne visi tėveliai yra vengiantys atsakomybės ir nepadedantys išlaikyti, išmokslinti savo vaikus. Tiesiog, kai kurių mamų pyktis vyriškai giminei yra toks didelis, kad jos per vaikus stengiasi vyrams atsikeršyti. Visokių atveju yra, netgi kurjoziškų.

Beje, čekiai, surinkti parduotuvėse, nėra išlaidų įrodymas. Jų teisėjai tikrai neanalizuoja. cool.gif

Taip, savo vaikų aš turiu. smile.gif

QUOTE(Realesne @ 2012 08 28, 21:18)
neabsurdas. esu maciusiu 1700lt. kadangi pati rasiau siam atvejui ieskini, buvo viskas detaliai isdestyta ir paremta cekiais. Tiesa, cia jau su atosrogomis siltuose krastuose. Ir vaikas turejo specialiuju poreikiu  - modifikuota programa, psichologas, logopedas, ploksciapedyste.

Aš nekalbu apie sumas, kada yra specialieji poreikiai. Matytais atvejais tai buvo tiesiog "noras geriau gyventi". Didžioji dalis - laisvalaikiui. Keista, kad ne maistui, ne rūbams, batams, ne knygoms ... O kelionėms, gimtadieniams, pramogoms.
Nenuostabu, kad teisėjos tai yra traktuojama, kaip nepagrįstos išlaidos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlioAudra: 28 rugpjūčio 2012 - 19:43
QUOTE(smėlioAudra @ 2012 08 28, 17:42)
Taip, ačiū Dievui, teismas įskaičiuoja ir dalija šeimos nariams komunalines išlaidas, būsto paskolą.  smile.gif Moterys nelieka tokiu atveju nuskriaustos.

Dažnas tėvas, puikiai supranta vaiko poreikius. Ir ne visi tėveliai yra vengiantys atsakomybės ir nepadedantys išlaikyti, išmokslinti savo vaikus. Tiesiog, kai kurių mamų pyktis vyriškai giminei yra toks didelis, kad jos per vaikus stengiasi vyrams atsikeršyti. Visokių atveju yra, netgi kurjoziškų.

Beje, čekiai, surinkti parduotuvėse, nėra išlaidų įrodymas. Jų teisėjai tikrai  neanalizuoja.  cool.gif
Taip, savo vaikų aš turiu.  smile.gif
Aš nekalbu apie sumas, kada yra specialieji poreikiai. Matytais atvejais tai buvo tiesiog "noras geriau gyventi". Didžioji dalis - laisvalaikiui. Keista, kad ne maistui, ne rūbams, batams, ne knygoms ... O kelionėms, gimtadieniams, pramogoms.
Nenuostabu, kad teisėjos tai yra traktuojama, kaip nepagrįstos išlaidos.

na, man pasitaike matyti atveju, kad analizuoja. Ir net liepia pateikti ceki, kates kraikui, (katinas pirktas vaiko poreikiu tenkinimui ) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 28 rugpjūčio 2012 - 20:29
cekius tikrai analizuoja, sita tai tikrai zinau.
na, ar ne idomu patyrineti cekiu, kuriuose kaip kudikio poreikiai pabraukta lasisa, ikrai ir pan. biggrin.gif
kaip kazkas sake O BET TACIAU mano giliu isitikinimu, vaika daugiau privalo remti finansiskai tas is tevu, kuris jo neaugina. nors istatymas ir numato po lygiai doh.gif
kaip sakoma, vyrui po skyrybu prasideda naujas gyvenimas, o moteriai tesiasi senasis. tad n eaugindamas vaiku, gyvendamas laisva koja, lai eina dirbti, o ne ant sofos pakausi krapsto, kad nors taip kompensuotu savo neprisidejima prie kasdienio rupescio ir auginimo. cia mano kategoriska nuomone. galite nepritarti kas nenorit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sttropez: 28 rugpjūčio 2012 - 22:19
QUOTE(Realesne @ 2012 08 28, 22:28)
na, man pasitaike matyti atveju,  kad analizuoja. Ir net liepia pateikti ceki, kates kraikui, (katinas pirktas vaiko poreikiu tenkinimui )  4u.gif

Pasitaiko įvairių atvejų. 4u.gif

QUOTE(sttropez @ 2012 08 29, 00:14)
*cekius tikrai analizuoja, sita tai tikrai zinau.
na, ar ne idomu patyrineti cekiu, kuriuose kaip kudikio poreikiai pabraukta lasisa, ikrai ir pan.  biggrin.gif
**kaip kazkas sake O BET TACIAU mano giliu isitikinimu, vaika daugiau privalo remti finansiskai tas is tevu, kuris jo neaugina. nors istatymas ir numato po lygiai  doh.gif
kaip sakoma, vyrui po skyrybu prasideda naujas gyvenimas, o moteriai tesiasi senasis.

* Čekius galima analizuoti vertinant rūbų poreikį, batų, specialiųjų priemonių. Bet maisto poreikio analizė, tikrai nelygi. Vienas gali sau leisti kiekvieną vakarą apsipirkti už 100 lt ir jam tikrai to REIKIA, kitas (kuris turi mažesnes pajamas), pirks už 20 Lt, ir tai labai skaičiuodamas.
** Sutinku, tėvas vaikus turi remti finansiškai ir STIPRIAI. 4u.gif Niekada nesakiau ir nesakysiu, kad neturi ar neprivalo.
Bet yra labai dažnų atvejų, kada tėvas sukuria antrą šeimą ir joje gimsta vaikai. Tos šeimos poreikiai taip pat yra.
Beje, turiu labai šaunių pavyzdžių, kada moteriai nutraukus senąjį gyvenimą labai puikiai susitvarko naujai. Tokių pavyzdžių aplink tikrai yra. smile.gif
Atsakyti
Nesuprantu, apie ką ši visa diskusija. Galima ginčytis iki nukritimo, bet esmė išlieka tai, kad - KIEKVIENAS ATVEJIS INDIVIDUALUS.
Galima prirašyti tūkstančius pavyzdžių, bet konkrečioje situacijoje bus sprendžiama atsižvelgiant į konkrečiais aplinkybes. Sprendimas dažnu atveju priklausys ir nuo konkretaus teisėjo. Toj pačio situacijoj vienas teisėjas priteis 300, kitas - 600 Lt alimentų.
Atsakyti
lyggi..., čia ne diskusija, čia tema apie alimentus. Ir mamos čia ateina su klausimais. Būtent ir reikia parodyti situacijas VISOKIAS, pasakoti apie tai. O ne "man skyrė 400 lt, tai ir tau skirs". 4u.gif Nėra vienodų situacijų gyvenime, netgi labai panašių mažai būna. Kaip ir sprendimų. 4u.gif
Atsakyti
pataisykit, jei klystu, bet man rodosi, tam ir yra teismu praktika, kad konkreciose situacijose butu galima kazkuo remtis kaip pagrindu, o ne skaitant nauja byla kaskart isradineti dvirati.
Atsakyti
QUOTE(smėlioAudra @ 2012 08 29, 09:32)
lyggi..., čia ne diskusija, čia tema apie alimentus. Ir mamos čia ateina su klausimais. Būtent ir reikia parodyti situacijas VISOKIAS, pasakoti apie tai. O ne "man skyrė 400 lt, tai ir tau skirs".  4u.gif Nėra vienodų situacijų gyvenime, netgi labai panašių mažai būna. Kaip ir sprendimų.  4u.gif

smėlioAudra, na, kodėl reikia konfrontuoti smile.gif diskusija ar "tema apie alimentus" - koks skirtumas.. mes čia ir kalbam, kad padėt, patart mamoms.. norėtųsi, kad tie patarimai (ne asmeninės patirties, o iš teisinės pusės) būtų profesionalūs smile.gif PEACE wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sttropez @ 2012 08 29, 11:44)
pataisykit, jei klystu, bet man rodosi, tam ir yra teismu praktika, kad konkreciose situacijose butu galima kazkuo remtis kaip pagrindu, o ne skaitant nauja byla kaskart isradineti dvirati.

Yra bendri kriterijai, kuriais remiamasi. Bet kiek yra vienodų bylų. Na, identiškų? Juk kiekviena byla individuali. 4u.gif

QUOTE(lyggi.. @ 2012 08 29, 11:55)
smėlioAudra, na, kodėl reikia konfrontuoti smile.gif

Jums labai norėtųsi konfrontuoti? wink.gif
Gerai, pasijuskit profesionalė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlioAudra: 29 rugpjūčio 2012 - 09:59
QUOTE(smėlioAudra @ 2012 08 29, 09:59)
Yra bendri kriterijai, kuriais remiamasi. Bet kiek yra vienodų bylų. Na, identiškų? Juk kiekviena byla individuali.  4u.gif
Jums labai norėtųsi konfrontuoti?  wink.gif
Gerai, pasijuskit profesionalė.  4u.gif

deja, gyvenimas sukasi ratu, situacijos kartojasi, jei ir ne visai identiskos, tai labai panasios, skiriasi niuansiukai tiktai, kurie ne kazin kiek turetu itakoti bendrais kriterijais priimama sprendima.
o kad tarp cia bendraujanciu yra savo srities profesionalu neabejoju. tik kad teise toks dalykas - gali ja pakreipti kaip tik nori, todel idomu butu ta pacia byla padavus 10 teiseju pamatyti, kiek skirtusi sprendimai ir motyvai biggrin.gif
tad nereikia cia aiskintis, kuri teisi, o kuri ne, nera prasmes, kiekvieno tiesa tera irodinejimo dalykas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sttropez: 29 rugpjūčio 2012 - 10:06