Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

na, kaip tarem taip padarem biggrin.gif
prapjovem seniausiai uzmegzta, su baime nerimu ir puse dienos baladojimo i ji biggrin.gif
na ir rezultate jis nebuvo nei labai zalias, nei super sunokes - sunokimo siek tiek truko, bet tikrai nedaug, seklos vienos tamsios,kitos sviesesnes, stambios. Skanus tikrai be galo wub.gif niam niam niam. Kai gulejo dirvoje galvojom svers max 3 kg. bet kai pakeliau nuo zemes, tai uhhh - akmenukas, svere 4,8 kg. cia jau truputi apvalgytas biggrin.gif tik atsiprausau uz kokybe, neturiu foto aparato dabar.

user posted image

saintlina, o pas tave zalesnis,ar toks buvo?
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 19, 20:39)
tai niekas ten tu arbuzu tikrai neperpjauna, trenka i stala arba i zame

Nu bedieviai, ne kitaip lotuliukas.gif Šitaip su arbūzais!! Kai per daug turi...
Beje, Tailande pvz obuoliai retenybė ir brangesni u= vietinius vaisius, nes importuojami. O pas mumi už kapeikas sultims atiduodami...
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 14, 10:16)
geltonu arbuzu zieve lygiai tokia pat zaia kaip ir raudonu, bent jau tokius man teko ragauti
Mano arbuzai beveik melynos spalvos nuo musu oru biggrin.gif

o kokius augini?

mano "sniegiai tai tik užsimezgė, padarėm per 2 lysves , kurios yra tarp šoltnamių, tokią kaip dėžę su pleve viršuje ir šonuose, kad šilčiau būtų. kažin ar spės sunokti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 19, 21:39)
kiek pamenu is savo vaikystes kuria kaip minejau Ukrainoje leidau, tai niekas ten tu arbuzu tikrai neperpjauna, trenka i stala arba i zame ir valgo su saukstais vidu iki zieviu niekada nedavalgo. Ir dauguma ten agurku nemarinuoja, vietoje ju arbuzus.

As irgi vaikystes vasaras leidau ukrainoje, tai senelis atnesdavo arbuzus ir turgaus bulviniais maishais ir valgydavom kadien desertui po pietu po arbuza iki apsirijimo biggrin.gif bet arbuzus pas mus buvo priimta graziai pjaustyt smile.gif O ir sode senelis arbuzus augino pamenu, ech ten tai skonis buvo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 08 19, 23:16)
o kokius augini?

mano "sniegiai tai tik užsimezgė, padarėm per 2 lysves , kurios yra tarp šoltnamių, tokią kaip dėžę su pleve viršuje ir šonuose, kad šilčiau būtų. kažin ar spės sunokti  g.gif

sugar baby berods pavadinimas. As kai pirkau seklas dar nezinojau kad egzistuoja lietuviski arbuzai.
Mergaites, as cia gilindama savo zinias apie arbuzus isaiskinau kad yra siame pasaulyje mini arbuzu rusis, kurie kaip mazi dekoratyviniai moliugeliai bet valgomi, ir saldus labai, ka nors tokio girdejote? Beje suzinojau kad tai ne modifikuota arbuzu rusis o pati tikriausia ir kaip tik tinka musu klimatui.
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 08 20, 08:43)
As irgi vaikystes vasaras leidau ukrainoje, tai senelis atnesdavo arbuzus ir turgaus bulviniais maishais ir valgydavom kadien desertui po pietu po arbuza iki apsirijimo  biggrin.gif  bet arbuzus pas mus buvo priimta graziai pjaustyt smile.gif O ir sode senelis arbuzus augino pamenu, ech ten tai skonis buvo  rolleyes.gif

cia matomai ziurint kokiame Ukrainos regione. Pas mano gimines ten plantacijos tu arbuzu, jie gi kaip grybai po lietaus, reikejo rinkti kasdien, nes po to pernoksta ir sprogsta, as gerai pamenu kaip mes vaikai su saukstais stovejome prie pievos ir mums nese, nese arbuzus ir dede i zeme ar i koja trenkdavo. Dar gerai pamenu kaip mes vaikai mazus tik uzsimezgusius arbuziukus skindavom ir traiskem su koja i zeme: buvo stiprus susidomejimas kas ten viduje, tai vat ten buvo visiskai baltai zalias vidus ir baltos mikro seklos, kai as nuskiniau savo pirma arbuza kuris pagal dydi ne stipriai skiresi nuo tu is vaikisku prisiminimu, jis buvo sunokes ir raudonas, va taip jam vargseliui pritruko silumos Lietuvoje kad isaugti iki normalaus dydzio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 20, 09:21)
va taip jam vargseliui pritruko silumos Lietuvoje kad isaugti iki normalaus dydzio biggrin.gif

Pas mane sniegiai irgi nedidukai - iki 2 kg iki šiol buvo, kąžin, ar likusieji bus didesni, nes jau lapai serga. Kuriuos nuskynėm, buvo labai gerai prinokę ir labai skanūs. thumbup.gif Kitais metais auginsiu daugiau.
Atsakyti
Labai jau skaniai cia rasot apie tuos arbuzus. Gal galima bus isigyti Sniegiu seklu kitiems metams? Gal kuri is Vilnieciu galetu pasiulyti, kai tik turesit?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 08 20, 11:45)
Labai jau skaniai cia rasot apie tuos arbuzus. Gal galima bus isigyti Sniegiu seklu kitiems metams? Gal kuri is Vilnieciu galetu pasiulyti, kai tik turesit?

Sėklų arbuze yra nemažai, tikrai galima dalintis. Mielai dalinsiuos (esu vilnietė), tiek, kad nesugėbėjau didelių arbūzų užauginti. blush2.gif Gal sėklomis pasidalins tos, kurios užaugino didelius vaisius? Aš, matyt, savo sėsiu (ir pasidalinsiu su norinčiomis). 4u.gif
Atsakyti
pasidalinsiu, tik manau sis arbuzas nera tinkamas nei sau pasilikti, nei kitiem duot, nes seklos nevisai subrendusios ir arbuzas nebuvo gerai prinokes. g.gif
Atsakyti
thumbup.gif Lauksiu sekliuku. O jus auginkit ir nokinkit grazuolius drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 20, 12:54)
Sėklų arbuze yra nemažai, tikrai galima dalintis. Mielai dalinsiuos (esu vilnietė), tiek, kad nesugėbėjau didelių arbūzų užauginti. blush2.gif Gal sėklomis pasidalins tos, kurios užaugino didelius vaisius? Aš, matyt, savo sėsiu (ir pasidalinsiu su norinčiomis). 4u.gif

Visai ir aš norėčiau bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 20, 09:21)
sugar baby berods pavadinimas.

Sugar baby tikrai ne geltona žieve. Normalus arbūzas žalia žieve ir raudonu vidum.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 19, 21:11)

saintlina, o pas tave zalesnis,ar toks buvo?

pas mane visai žalias buvo biggrin.gif

Apetitnas arbūzas, Lerikyt mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti