kazkokia liga ima arbuzu lapus

O kaip atskirti moteriškus moliūgų ar cukinijų žiedus nuo moteriškų? 
Kiek supratau, kad moteriški turi užuomazgą, o ką daryt jei mano vienas moliūgas vien vyriškus žiedus varo, visai nera moteriškų.
Ant kotelio iš kart žiedas.

Kiek supratau, kad moteriški turi užuomazgą, o ką daryt jei mano vienas moliūgas vien vyriškus žiedus varo, visai nera moteriškų.

QUOTE(ausrap @ 2012 08 15, 22:10)
O kaip atskirti moteriškus moliūgų ar cukinijų žiedus nuo moteriškų? 

Vyriškas žiedas tai tik žiedas ir iš karto kotelis, o moteriškas žiedas po savimi turi vaisiaus užuomazgą, o tik po ja yra kotelis.
Jūs nieko negalite padaryti, jei augalas žydi vien vyriškais žiedais, manau, kad tai yra "užprogramuota" dar sėklos, kurią sėjate pavasarį, lygyje. Turiu kelioliką moliūgų, kurie per visą sezoną žydėjo ir iki šiol žydi vien vyriškais žiedais, bet ir iš jų yra nauda- aš juos kepu tešloje

QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 15, 15:35)
Pas mane irgi. Vakar išroviau 2 augalus, gerai, kad po arbuziukaą turėjo prinokusį. Lapai atrodė kaip bulvių, maro užpultų. Kitoje vietoje pasodinti arbūzai dar neserga. Šitie susirgusieji augo užuovejoj, tarp šiltnamio ir vaiskrūmių.
Mane šiemet matyt kažkas apkerėjo?
Nei agurkų,nei melionų,nei arbūzų.Žydi,viskas tvarkoje,bet nemezga.Kiek pernai buvo melionų
,šiemet nei vieno.
Ir skirtingose vietose auga.Agurkai sodyboje,arbūzai šiltnamyje,melionai irgi mieste lauke.Tikrai kažkas matyt burtus užleido?

yra ir pas mane tokiu lapu. Bet ir pernai buvo, kai buvo salta ir slapia. Nieko as nedariau, tik tuos lapus apdziuvusius paskainiojau.
Pabandziau viena arbuza nusiskinti. Taip ir maniau, kad nebus dar sunokes, bet kazkaip uzejo noras pabandyt, ir psio. Issirinkau viena is keturiu, kur ant vienos virkscios augo. Pagalvojau - bus lengviau kitiems augt. Arbuziokas 4 kg, bet tikrai dar nesunokes. Ale is tiesu skanus ir nesunokes
Pirmakart zalia prapjoviau, net idomu buvo
Pabandziau viena arbuza nusiskinti. Taip ir maniau, kad nebus dar sunokes, bet kazkaip uzejo noras pabandyt, ir psio. Issirinkau viena is keturiu, kur ant vienos virkscios augo. Pagalvojau - bus lengviau kitiems augt. Arbuziokas 4 kg, bet tikrai dar nesunokes. Ale is tiesu skanus ir nesunokes

Pirmakart zalia prapjoviau, net idomu buvo

nuskyniau ir as negerus lapus, toks vaizdas,kad miltlige ten.
Seniausiai uzauges arbuzas padauzius barska skardziai ir garsiai. Na, o du tokie, kurie uzaugo dar po savaites ar pusantros barska tyliai ir dusliai, kazin jau gali but geri ir aplenke ana?
Seniausiai uzauges arbuzas padauzius barska skardziai ir garsiai. Na, o du tokie, kurie uzaugo dar po savaites ar pusantros barska tyliai ir dusliai, kazin jau gali but geri ir aplenke ana?

QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 16, 12:58)

o apacia geltona? Na, ta vieta, kur ant zemes gulejo?
Siaip kiek prisimenu, pas tave augt pradejo panasiai kaip ir pas mane. As skyniau is pirmuju uzmegztuju - nesunokes buvo. Tai logiskai gal neturetu dar but sunoke ir tavieji

QUOTE(saintlina @ 2012 08 16, 14:23)
o apacia geltona? Na, ta vieta, kur ant zemes gulejo?
Siaip kiek prisimenu, pas tave augt pradejo panasiai kaip ir pas mane. As skyniau is pirmuju uzmegztuju - nesunokes buvo. Tai logiskai gal neturetu dar but sunoke ir tavieji
Bet jei anie mazesni, seniai augt baige ir tik brendo intensyviai paskutiniuoju metu, tai gal?...

jo, apacios geltonos

Nesijuokit panos, vakar pagaliau suvalgiau PIRMĄ savo agurką iš sodo:oh
Arbūzai sodyboje, šeimininkas sakė, kad niekas per porą savaičių taip ir nepasimatė apart lapų
Blin, kol nepaprašai, tai nesugalvoja pats nueit ir pažiūrėt. Būt alus padėtas po lapais tai prašyt nereiktų, keliskart dienoj tikrintų, niorvina diedai
Klausykit, o jums pasitaikė su cukinijų sėklom nusipirkti ir moliūgų? Pas mane šiemet iš dviejų Black Beauty vienas moliūgas, jau trys geltoni kamuoliai guli. O iš aštuonių balkoninių cukinijų trys irgi panašios į moliūgus, išsidraikė po vis daržą, dar tik žydi. Sėklos pirktinės.
Arbūzai sodyboje, šeimininkas sakė, kad niekas per porą savaičių taip ir nepasimatė apart lapų

Klausykit, o jums pasitaikė su cukinijų sėklom nusipirkti ir moliūgų? Pas mane šiemet iš dviejų Black Beauty vienas moliūgas, jau trys geltoni kamuoliai guli. O iš aštuonių balkoninių cukinijų trys irgi panašios į moliūgus, išsidraikė po vis daržą, dar tik žydi. Sėklos pirktinės.
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 16, 14:13)
tai dabar jau teks pačiai spręst, ar rizikuot

Papildyta:
QUOTE(linaslinelis @ 2012 08 16, 15:30)

džiaukis, kad alus vis dėlto nepadėtas

Pati nuvažiuosi ir apžiūrėsi, gal jis ir nuėjęs nepamatė.