Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

saintlina, papasakok dar koks tas sunokusio garsas... pasimeciau visiskai.. is didziuju vieni barska kaip tustesni, garsiau, kiti kaip pilni ir tyliau wacko.gif wacko.gif tas apacios geltonumas tai nieko nesako, nes ir snargliu maziu apacios gelsvos
Atsakyti
Sveikos, pirmi metai kaip sodinau agurocius ir uzderejo nemazai, taciau skirtingai nuo cukiniju ju lb kieta oda. Cukinijos pas mane guledavo beveik visa ziema ir po truputi valgem, o kaip su agurocias idomu, kiek juos galima laikyti? ir gal pasidalinsit mintim ka su jais darot kas auginat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 08 17, 16:59)
Sveikos, pirmi metai kaip sodinau agurocius ir uzderejo nemazai, taciau skirtingai nuo cukiniju ju lb kieta oda. Cukinijos pas mane guledavo beveik visa ziema ir po truputi valgem, o kaip su agurocias idomu, kiek juos galima laikyti? ir gal pasidalinsit mintim ka su jais darot kas auginat?  4u.gif

As su agurociais darau lygiai ta pati ka ir su cukinijom 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri is jusu auginate arbuzus sniegius? ar uzaugo? galbut yra subrendusiu seklu? Man labai reiketu keliu, noreciau kitas metais pabandyti auginti ax.gif 4u.gif Butu labai smagu, jei kuri sutiktu pasidalinti, mainais galeciau pomidoru seklu atsiusti.
Atsakyti
QUOTE(inesa stanele @ 2012 08 17, 20:11)
Sveikos, gal kuri is jusu auginate arbuzus sniegius? ar uzaugo? galbut yra subrendusiu seklu? Man labai reiketu keliu, noreciau kitas metais pabandyti auginti  ax.gif  4u.gif Butu labai smagu, jei kuri sutiktu pasidalinti, mainais galeciau pomidoru seklu atsiusti.

Sniegius daug kas augina, pavasarį gavom sėklų iš AA Konstantino Nedzveckio. Sniegiai dar noksta, gal kas Kaune su jumis pasidalins, jei nerasit -atsiųsim iš Vilniaus. Geriausia būtų gauti sėklų iš gražaus, didelio arbūzo.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 17, 14:36)
saintlina, papasakok dar koks tas sunokusio garsas... pasimeciau visiskai.. is didziuju vieni barska kaip tustesni, garsiau, kiti kaip pilni ir tyliau  wacko.gif  wacko.gif tas apacios geltonumas tai nieko nesako, nes ir snargliu maziu apacios gelsvos

na taip, sunokusio toks duslesnis garsas. Nupasakot nesigauna.. Va taip kaip ir sakai - tyliau, dusliau skamba. O geltonumas tai taip - ir pas mane pernai visos apacios buvo geltonos. Beliko pagal garsa orientuotis. Na, bandyk viena dusliai skambanti rezt ir matysi mirksiukas.gif Dar gali virksteles apziuret. Nudziuvusiu tai turbut nebus, bet gal pamatysi kad kuri bent kiek dziut ruosiasi - tai jei tas dar ir dusliai skamba, pjauk.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 08 18, 10:00)
na taip, sunokusio toks duslesnis garsas. Nupasakot nesigauna.. Va taip kaip ir sakai - tyliau, dusliau skamba. O geltonumas tai taip - ir pas mane pernai visos apacios buvo geltonos. Beliko pagal garsa orientuotis. Na, bandyk viena dusliai skambanti rezt ir matysi  mirksiukas.gif Dar gali virksteles apziuret. Nudziuvusiu tai turbut nebus, bet gal pamatysi kad kuri bent kiek dziut ruosiasi - tai jei tas dar ir dusliai skamba, pjauk.

ryt issirinksiu auka essen.gif tik nenusprendziu kuri imt, kuris garsiau barska, bet seniau uzauges, ar dusliau, bet anksciau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 08 18, 10:00)
na taip, sunokusio toks duslesnis garsas. Nupasakot nesigauna.. Va taip kaip ir sakai - tyliau, dusliau skamba. O geltonumas tai taip - ir pas mane pernai visos apacios buvo geltonos. Beliko pagal garsa orientuotis. Na, bandyk viena dusliai skambanti rezt ir matysi  mirksiukas.gif Dar gali virksteles apziuret. Nudziuvusiu tai turbut nebus, bet gal pamatysi kad kuri bent kiek dziut ruosiasi - tai jei tas dar ir dusliai skamba, pjauk.

Skaiciau profesionaliame sodininku rus.forume kad jeigu toje vietoje kur guli arbuzas geltona tai augalas buvo arba yra laistomas sintetinemis trasomis. Ten sake kad kuo daugiau buvo pripumpuotas augalas tuo labiau tas geltonumas prasimusa - net tarp driziu buna geltona, as del to parduotuvinius arbuzus apeinu uz kilometro smile.gif Mano arbuzai negeltonuoja, bet butu idomu suzinoti ar tu kuriu geltonuoja buvo laistomi ar yra ir tokiu kurio geltonuoja bet laistomi trasomis nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 18, 17:42)
Skaiciau profesionaliame sodininku rus.forume kad jeigu toje vietoje kur guli arbuzas geltona tai augalas buvo arba yra laistomas sintetinemis trasomis. Ten sake kad kuo daugiau buvo pripumpuotas augalas tuo labiau tas geltonumas prasimusa - net tarp driziu buna geltona, as del to parduotuvinius arbuzus apeinu uz kilometro smile.gif Mano arbuzai negeltonuoja, bet butu idomu suzinoti ar tu kuriu geltonuoja buvo laistomi ar yra ir tokiu kurio geltonuoja bet laistomi trasomis nebuvo.

visu geltonuoja apacios, tresti nebuvo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajan @ 2012 08 18, 16:42)

Man tai atrodo kad geltonuoja nuo kontakto su žeme g.gif dar saulės stygiaus,nes ten nepasiekia..mano irgi geltonuoja(turiu 1 vaisių lotuliukas.gif )bet JOKIŲ trašų negavę,tik mulčiuoti smile.gif
Atsakyti
o as ana dien per rusu televizija maciau toki trumpa epizoda. Rode arbuzu augintojo arbuzu lauka rusijoje, pramonini. Toks vaizdas,kad jau rudeniop, nes arbuzu lapu nelike, vietoj to,kiek akys uzmato didziuliai 7+ kg arbuzai. Bet kiek daug, koks derlius......kvadratiniam metre drasiai 2. Tai va dare eksperimenta,kuris ale sunokes. Atejo zurnalistas pabelde, nu sitas tipo turetu but sunokes - ir sveite i zeme - arbuzas grazus, raudonas. Atejo paeme kita apziurejo sako sitas zalias, mazas bus zalias - sveite i zeme - o tas raudonas, grazus, vos ne pernokes. Ir taip vis trecia ketvirta ir vis trenke zemen - visi sunoke buvo, bet ir isvaizda skyresi ir garsai anot ju, tai tokia keista laida, toks vaizdas,kad norejo parodyt,jog kai ateina laikas tai jau jie visi ir buna valgomi biggrin.gif o kaip gaila buvo kaip juos tiesiog siaip i zeme skaldde................... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mergaites, na as cia nusisnekejau totaliai. Specialiai radau as ta komentara dar karta, vnzd viskas ne taip biggrin.gif Jeigu perpjovus arbuza ju "kraujagisles" viduje buna geltonos va tada kapec, o zieve ju beveik visada geltonuoja, ir tai kad mano arbuzai negeltonuoja sako tik apie tai kad jie nesunoke biggrin.gif O as cia 3 metus apeidineju parduotuvinius arbuzus biggrin.gif Bet sian brolis pirko norfoje vengriska arbuza, tai jo "kraujagisles" geltonos... Bet ir taip aisku kad "s" as cia pries pora savaiciu vienoje tusovkeje uzvalgiau 1 cm arbuzo gabaliuka, mano vaika nuo mano pieno isbere taip kad mazai nepasirode. O jis seip niekam nera alergiskas...
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2012 08 19, 12:52)
o as ana dien per rusu televizija maciau toki trumpa epizoda. Rode arbuzu augintojo arbuzu lauka rusijoje, pramonini. Toks vaizdas,kad jau rudeniop, nes arbuzu lapu nelike, vietoj to,kiek akys uzmato didziuliai 7+ kg arbuzai. Bet kiek daug, koks derlius......kvadratiniam metre drasiai 2. Tai va dare eksperimenta,kuris ale sunokes. Atejo zurnalistas pabelde, nu sitas tipo turetu but sunokes - ir sveite i zeme - arbuzas grazus, raudonas. Atejo paeme kita apziurejo sako sitas zalias, mazas bus zalias - sveite i zeme - o tas raudonas, grazus, vos ne pernokes. Ir taip vis trecia ketvirta ir vis trenke zemen - visi sunoke buvo, bet ir isvaizda skyresi ir garsai anot ju, tai tokia keista laida, toks vaizdas,kad norejo parodyt,jog kai ateina laikas tai jau jie visi ir buna valgomi biggrin.gif o kaip gaila buvo kaip juos tiesiog siaip i zeme skaldde................... doh.gif  doh.gif

kiek pamenu is savo vaikystes kuria kaip minejau Ukrainoje leidau, tai niekas ten tu arbuzu tikrai neperpjauna, trenka i stala arba i zame ir valgo su saukstais vidu iki zieviu niekada nedavalgo. Ir dauguma ten agurku nemarinuoja, vietoje ju arbuzus.
Atsakyti