Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 19, 07:06)
Del pokyciu kune - dantys tapo labai balti, nebereikia jokiu balinimu ir t.t., kas vykdavo pas mane burnoj kas 6 men  4u.gif

As tai irgi pastebejau, kad dantys eme balti, bet gi galvojau, kad vaidenasi man (na, netikejau, kad tai yra imanoma be odontologo pagalbos).
O, pasirodo, teisybe rodo veidrodis (beje, ir svarstykles kazkodel "sugedo": vietoj visada man iprastu 64 kg, 60 belike...greit teks dzinsu nauju ieskotis, nes jau smukt pradejo ne juokais doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 06 19, 08:46)
As tai irgi pastebejau, kad dantys eme balti, bet gi galvojau, kad vaidenasi man (na, netikejau, kad tai yra imanoma be odontologo pagalbos).
O, pasirodo, teisybe rodo veidrodis (beje, ir svarstykles kazkodel "sugedo": vietoj visada man iprastu 64 kg, 60 belike...greit teks dzinsu nauju ieskotis, nes jau smukt pradejo ne juokais  doh.gif )

bigsmile.gif Nu gi super! thumbup.gif
Atsakyti
Kazkokia nesamone nakti sumasciau... Pvz Libijoj oro temp buna ikaista iki 54 laipsniu, iki kiek tada temp ikaista vaisiai ir darzoves ten (jei daugiau nei 42 laipsniai, vistiek dra skaitosi raw ar jau nebe, nes netenka dalies savo nuostabiuju medziagu)? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 06 19, 00:11)
Aha, parasiau ir neperspejau, kad as 4 dideliu asmenu seimai toki kieki darau  doh.gif  O jeigu likutis ''koses'' lieka, sandariai uzdarytas saldytuve gali iki kito ryto ten patupeti smile.gif Nebuna pas mus mazu kiekiu...  doh.gif
Ner uz ka, tik nebijokit eksperimentuoti  4u.gif

Kai pradejo brinkti taip ir supratau biggrin.gif Nieko, suvartosim mirksiukas.gif Aciu labai vistiek 4u.gif

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 19, 08:06)
As rytais ta 'nuoda' kava bent jau pradejau balintis migdolu pienu - labai skanu smile.gif

O jis tau tiesiog nesaldintas skanus? Mna tai jis be skonio g.gif Kaip kitoms?

QUOTE(claries @ 2012 06 19, 08:46)
vietoj visada man iprastu 64 kg, 60 belike...greit teks dzinsu nauju ieskotis, nes jau smukt pradejo ne juokais  doh.gif )

Čia per kiek laiko tokie šaunūs rezultatai?

Dėl dantų, tai astebėjau, kad tų žaliavalgių dantys šviečia iš tolo. Kažin kodėl?

Kur tą nuorodą buvote įdėję vakar, tai tikrai smagu pažiūrėti ir įkvepia, bet... jau tokie paliegę daugelis iš jų man... Kažkaip per liesi mano akiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 19, 10:08)
Kai pradejo brinkti taip ir supratau  biggrin.gif  Nieko, suvartosim mirksiukas.gif  Aciu labai vistiek  4u.gif
O jis tau tiesiog nesaldintas skanus? Mna tai jis be skonio g.gif  Kaip kitoms?

Dėl dantų, tai astebėjau, kad tų žaliavalgių dantys šviečia iš tolo. Kažin kodėl?

Kur tą nuorodą buvote įdėję vakar, tai tikrai smagu pažiūrėti ir įkvepia, bet... jau tokie paliegę daugelis iš jų man... Kažkaip per liesi mano akiai blush2.gif

Man svoris 3.7 kg smazejo nuo zaliavalgystes pradzios iki siandien t.y. geguzes 29 d (nors ne manes klausi, del svorio metimo, bet mes su claires panasiai 'atsivertem', tai tikrai greit krenta, pasirodo blush2.gif Va, net atsiverciau paziureti ka uzvakar rasiau, tai per 2 dienas vel 200 g nukrito ).

Del dantu emalio. Siaip sako, kad zaliavalgiai kencia nuo dantu problemu (gal aktualu kam ir pagelbes, kaip ju isvengti - angl. ZALIAVALGIAMS APIE DANTIS) O baltumas, speju, kad nuo naturaliu vaisiu rugsciu g.gif

O pienas, zinok, man net nesaldintas labai skanus. O vaikui kai dariau, tai imaliau pora vnt. datuliu saldumui siokiam tokiam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 19 birželio 2012 - 09:27
Graži ir įkvepianti temos pradžia. Man iki žaliavalgystės, kaip pėščiom iki Indijos, bet esu "prijaučianti". Ir valgantiems įprastinį maistą gerų įdėjų sveika paieškoti. 4u.gif
Dėl karšto klimato kai kuriose šalyse, mano toks, visiškai teorinis, pasvarstymas: jeigu tuose kraštuose iki šiol vis dar kažkas auga, vadinasi tokia temperatūra nėra žudanti, be to taip nebūna nuolat ir augalai kažkaip prisitaikė prakentėti tokias "perkrovas" kaip ir šiaurinių kraštų augalai prakenčia šaltį. Jei reikėtų balsuoti aš balsuočiau, kad tokiomis sąlygomis augęs vaisius gyvų gyviausias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 19, 09:21)
Kazkokia nesamone nakti sumasciau... Pvz Libijoj oro temp buna ikaista iki 54 laipsniu, iki kiek tada temp ikaista vaisiai ir darzoves ten (jei daugiau nei 42 laipsniai, vistiek dra skaitosi raw ar jau nebe, nes netenka dalies savo nuostabiuju medziagu)?  biggrin.gif

Nu va, dar vienas ''pasalinis'' zaliavalgystes poveikis, naktimis nemiegoti, o mastyti hihihi.gif Bet siaip mintis labai idomi, niekad apie tai nepamasciau. Ale jeigu vaisiai ant sakeliu neiskepa, gal jiems visai smagi ta siluma, prisitaiko kazkaip.

QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 19, 10:08)
Kai pradejo brinkti taip ir supratau  biggrin.gif  Nieko, suvartosim mirksiukas.gif  Aciu labai vistiek  4u.gif

4u.gif kita syki paminesiu kokia armijai darau doh.gif

Siaip ir man i akis kartais krenta per didelis zaliavalgiu liesumas, gal per mazai kaloriju gauna, o gal sportuoti reiktu, kad formas palaikyti?

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 19, 10:26)

Del dantu emalio. Siaip sako, kad zaliavalgiai kencia nuo dantu problemu (gal aktualu kam ir pagelbes, kaip ju isvengti - angl. ZALIAVALGIAMS APIE DANTIS) O baltumas, speju, kad nuo naturaliu vaisiu rugsciu  g.gif

Tai turbut tos vaisiu rugstys taip gerai isvalo. O jus patebekit, jeigu per diena nieko virto/kepto, tik vaisiai darzoves, tai vakare net dantu sepetuko nereikia, dantys visiskai neapsinese. Beje kai nustojau valytis dantis su dantu pasta, visiskai nustojo kraujuoti dantenos, vadinasi labai gera puokste visokiu medziagu dantu pastoje yra doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dailele @ 2012 06 19, 10:40)
Graži ir įkvepianti temos pradžia. Man iki žaliavalgystės, kaip pėščiom iki Indijos, bet esu "prijaučianti". Ir valgantiems įprastinį maistą gerų įdėjų sveika paieškoti.  4u.gif

O tai jau irgi labai sveikintinas dalykas. Niekad nepamirsiu kaip toks fitoterapeutas as Santariskiu Ruolia vienam straipsnyje sake , kad moterys prie mesos nepaduodancios darzoviu, vykdo seimos genocida biggrin.gif Is tikruju tai labai daznai tas ''genocidas'' vykdomas, skanu skanu, o kad sveika butu nelabai ir pamasto..
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 19, 09:08)
O jis tau tiesiog nesaldintas skanus? Mna tai jis be skonio g.gif  Kaip kitoms?

Na, skoni tai turi jis, taciau man norisi saldumo (dukte irgi nesaldinto nelabai), tai stiklinei migdolu pieno dedu 1-2 a.s. klevu sirupo: va tada pats tas mums abiem drinks_cheers.gif Geriam apsilaizydamos biggrin.gif
man kazkur per 3 sav., nes pradzioj stabilus svoris laikesi, nesisveriau cia kazkur apie ta laika, kur minejau pradzioj ir vakar pasisveriau tiesiog todel, kad itartinai stipriai eme kristi dzinsai, tai susirupinau (nes siaip neturejau tikslo svorio numesti, tik sveikatai gerai palaikyti zaliavalgiavimas domino) kiek cia bera like to svorio....

QUOTE(MoulinRouge @ 2012 06 19, 09:26)
Man svoris 3.7 kg smazejo nuo zaliavalgystes pradzios iki siandien t.y. geguzes 29 d (nors ne manes klausi, del svorio metimo, bet mes su claires panasiai 'atsivertem', tai tikrai greit krenta, pasirodo  blush2.gif Va, net atsiverciau paziureti ka uzvakar rasiau, tai per 2 dienas vel 200 g nukrito ).

Ogo, kaip tiksliai visus gramus fiksuoji bigsmile.gif

Kazin, kur dingo given444? Ar uzgijo pirstas? Gal rimciau apsirgo ir pagulde ligoninen g.gif (ten tai tikrai niekas zaliuoju maisteliu nepalepina...baisus meniu doh.gif )

Dziovinu dabar kokoso riesuta, plonai pjaustyta (is dziovintu drozliu paskui gaminsiu kokoso sviesta - isskaiciau, kad tai bus nepalyginamai pigiau nei perkant jau pagaminta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claries: 19 birželio 2012 - 13:37
Esu dingus, nerašau nes reikalų per akis. Visi mano pietūs pusryčiai ir vakarienės prabėgomis ar mašinoje doh.gif
Sveikata gera, kažkokių superinių pokyčių nematau. Tik va savaitgalį vestuvėse buvau (planuotuoja parūpino maisto ir man) sveikatos užteko šokti iki paryčių ir ryte energijos pilna buvau. Nereikėjo nei kibinų nei kavos. Daug kas klausinėjo kaip čia kodėl čia. Bet ikyriai nieko nesiūlo. MB tėvai išsigando, kai pamatė (vasarį 15 kg daugiau svėriau). Bijo, kad man mažakraujystė neprasidėtų bet irgi gan tolerantiški. Per tą savaitė beveik vien braškes ryju bigsmile.gif
Svoris nustojo kristi dabar 68kg/180 man atrodo kad dar būtų ką mest bet ką darysi. Pradėsiu sportuoti, nes energijos per akis
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 06 19, 14:42)
Visi mano pietūs pusryčiai ir vakarienės prabėgomis ar mašinoje  doh.gif

O ka valgote, leiskite pasiteirauti, masinoje biggrin.gif
As tai dziaugiuosi, kad laiku atradau tuos kokteiliukus zaliuosius, tai irgi, kadangi tenka nemazai pavazinet, daznai pietus-pavakariai gaunasi tie kokteiliai bevaziuojant tiesiog (nors ramu, kad sveikai maitinuosi, kad ir "nera laiko ramioj aplinkoj letai pavalgyt").
Atsakyti
cia ir as 4u.gif ne ligoninej, pirstas gyja, bet ne taip graziai kaip noreciau. jei valgyvciau tik raw - tai gytu greiciau, arba jei tik bandauciau, kaip rawistai ir daro vos gripui artinantis bigsmile.gif

smagu kad prikalbejot per VIENA DIENA TIEK....

claries, del to pieno: migdolu/anakardziu piena/krema galima saldintis dar naturaliau, imerkiant ir sublenderiuojant 4-5-datules. nereikia ne brangaus sirupo. thumbup.gif thumbup.gif

tai, gal pasisakom is NAUJO:
kiek cia musu zaliai valganciu, kaip suprantu moulenrouge ir claries - 100proc?
nes net senbuve ruta - 80proc - tik valgo raw, nes daugiau - nejaucia poreikio.
as tai vis tokia jauciuosi vegane, bet labai noriu pereiti i raw, gal jtas raw bus irgi 80proc, ne 100 - bet vistiek.
mano pienus, kremus/tortus ragauja pazistami, draugai - tai bent tiek gerai... ka pasidarau naujo, dodu kitiems paragauti. nes mano draugu ratas - tipiskai tradicinis.

moulenrouge, norejau paklaust, kaip su social gyvenimu? niekad pas draugus nebuvai, kur siule ka nors prie arbatos, VISADA ATSISAKYDAVAI PYRAGO IR TT?
nes vien del saldumynu neiseina man buti raw doh.gif vegan saldumynai tokie yra skanus...ir siaip dar kai kas is virto man mirtinai yra skanu. ax.gif

anam skyriuje taip ir dingo mano mintis apie eskimus: tai negi jiems zaliavalgyste netinka isvis?
kas del riesutu, kilais ju gi nevalgom.... ax.gif kita vertus, vaisiavalgiai riesutus irgi vaisiais laiko g.gif . bet mums lietuviams tai netinka. mane vis neramina ziemos sezonas. kai visi geriai baigsisi, ir liks tik kelioas darzoves - o zaliavalgyste juk VAISIAI. tai ka tuomet daryt verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
As trumpai del eskimu, kazkur skaiciau kad ju gyvenimo trukme apie 45 metai, kitur minejo truputeli ilgesne trukme (50-60). Turbut ne pats geriausias dalykas vien zuvi valgyti. g.gif
Atsakyti