Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(given444 @ 2012 06 19, 17:02)
(...) kas del riesutu, kilais ju gi nevalgom.... ax.gif kita vertus, vaisiavalgiai riesutus irgi vaisiais laiko g.gif . bet mums lietuviams tai netinka (...)

Ar tikrai riesutus vaisiais laiko?
Man suvokiamas tas aiskinimas, kad renkuosi maista toki kad nieko nenuskriausti, tai yra ne tik gyvuno nenuzudyti, bet ir grudai, seklos ir riesutai suvalgyti nebenukris i zeme forma tinkama sudygimui. O vaisiai - tai ka - kompostas gaunasi smile.gif) cia aisku is tos etiskumo ar moralumo puses smile.gif
Atsakyti
nelabai supratau, algyte, labiau pakomentuok ka norejei....

vaisiavalgiai is viso teigia: tik vaisius yra naturalus, medis tarsi praso pagalbos is zmogaus - nuskink mane. (bet tokiu atveju, tik laukiniai vaisiai?)

o darzoves - sunkiau virskinamos, zmogaus manipuliacija, arkli kankina, varo botagu...ai, bet nu...galima visai iki krastutinumu dasivaryti.

juk negi zaliavalgiai negeria vaistu, jei kas? g.gif

paziurejau i piramide, merginos, man del kitko neramu. esu sportininke, ir tradicinej mityboj, kaip tik sakoma, kad mums labiau reikalingi proteinai/baltymai, o angliavandeniu maziau, nes ne tie laikai, kad dirbtume laukuose 8 val, ir mums reiketu tiek angliavandeniu. trumpai: angliavandeniai augina riebalus, tai energija, o proteinai reikalingi raumenims. kuomet as sportuoju, po sporto labai reikalingas baltyminis maistas. ir jo reik daugiau, nei angliu, o angliu - isvis reiktu kuo maziau. h g.gif . tai kaip sita suderinti? g.gif
nes, kaip ziuriu, poteinai mitybos piramides virsuje figuruoja... g.gif g.gif
Papildyta:
papildau:
veganai sportininkai ir rawfoodistai

kurios skundesi del liesu raw'istu. ju yra visokiu, jeeega kokie gladiatoriai............... drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

bet nieko sau vieno vaikino valgiarastis:
iki 9ryto
5bananai,
12val-15bananu
pietums - du dubenys salotu ir kt.
vakariene - po 2kg pomidoru, agurku.

tom dienom kai sportuoja porsijos DVIGUBINAMOS AR TRIGUBINAMOS blink.gif blink.gif tai sakykit is kur tie milijonai, viskas susiveda i pinigus, o jei dar ne viengungis esi, turi seima?

as darsyk pagalvojau, kad man kaip ir moulenrouge - daugiausia eko prasme islaidu/sanaudu. jei visa seima - raw, tai okei.
bet jei vyrui kepini, troskini, vaikui irgi pusiau, o del save dehitradorius spengia...tai jau visai elektru pilni namai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(given444 @ 2012 06 19, 18:02)

tai, gal pasisakom is NAUJO:
1. kiek cia musu zaliai valganciu, kaip suprantu moulenrouge ir claries - 100proc?

2. moulenrouge, norejau paklaust, kaip su social gyvenimu? niekad pas draugus nebuvai, kur siule ka nors prie arbatos, VISADA ATSISAKYDAVAI PYRAGO IR TT?
nes vien del saldumynu neiseina man buti raw  doh.gif vegan saldumynai tokie yra skanus...ir siaip dar kai kas is virto man mirtinai yra skanu. ax.gif

3. kas del riesutu, kilais ju gi nevalgom.... ax.gif kita vertus, vaisiavalgiai riesutus irgi vaisiais laiko g.gif . bet mums lietuviams tai netinka. mane vis neramina ziemos sezonas. kai visi geriai baigsisi, ir liks tik kelioas darzoves - o zaliavalgyste juk VAISIAI. tai ka tuomet daryt  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

1. Nu zinok, gal irgi ne visu 100%... Vis tik kava dar geriu, alkoholio irgi vartoju (vynas, skanesnis kokteilis pvz.) ir juros gerybiu buna kasneli - kita, nugvelbiu. Tai tada as kol kas pagal raciona skaityciau save kokiu 90% g.gif

2. Mes, zinok, t.y. musu seima turi gausu draugu buti ir mes nemazai keliaujame, susitinkame su draugais ir visur kur kitur visuomeniniuose renginiuose bei susiburimuose 'veikla vykdom' biggrin.gif Nezinau nuo ko priklauso, bet niekam net minties is aplinkiniu nebuvo kile pasiepti ar pasijuokti, 'per danti patraukti' del mano pasirinkimo zaliavalgiauti. O kaip ir minejau, tuose susiburimuose dar neteko man negauti kazko raw (kad ir ne eko)... Braske, obuolys, pomidorai ar tiesiog salotu paprasciausiu atsiranda visada prie kiekvieno stalo kol kas g.gif
Del saldumynu. Pastebejau labai gera 'reikala', kad kuo daugiau vaisiu suvartoju, tuo mazesnis potraukis bet kokiam saldumynui. Netgi dazniau uzsinoriu ko nors suraus nei saldaus. O prie kavos as niekad neturejau iprocio pyragaiciu ar torciuku skanauti...Tai va sita 'ptoblema' atpuola laisvai, be didesnio vargo. O jei su draugais geriam kava, nugi...Nenoriu as tu saldesiu tai ir nevalgau, tieisog kavinuosi 4u.gif

3. Mano ziniomis, riesutai ne veltui piramides virsuj ir jie nelabai vaisiais laikomi... g.gif Kaip knygoj 80/10/10 isskaiciau - ne voveraites esam, kad riesutukus grauzti, nes naturaliai zmogus neturi nei tokiu nagu, nei zandikaulio, akd 'igrauztu' kieta riesuto kevalo, tad riesutai zmogui 'neskirti' g.gif

Be to, maciau yra temute toj pacioj knygoj, kad net negyvenant tropikuose, visiems tinka tropiniai vaisiai... Kai prieisiu ta tema - pasisakysiu ka ten isskaitysiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 06 19, 22:59)
as darsyk pagalvojau, kad man kaip ir moulenrouge - daugiausia eko prasme islaidu/sanaudu. jei visa seima - raw, tai okei.
bet jei vyrui kepini, troskini, vaikui irgi pusiau, o del save dehitradorius spengia...tai jau visai elektru pilni namai doh.gif  doh.gif  doh.gif

Is esmes, jokio naujo el. irenginio apart dehidratatoriaus gi ir neisigijau ir nebereikes (o ir tas pats 'galingumo' kaip 5 vnt. 60W lempuciu, gal gi Tu daugiau buta apsisvieti nei mano tas dehidratatorius el. ima biggrin.gif ). Blenderis ir taip buvo, na dabar vietoj jo, kitas bus. Kas dar... Viskas gi nu g.gif
Tuo labiau, kai as raw, tai ir tos pacios virykles 'apsukos' sumazejo, ryskiai matau, nes as jau nebesikepu sau nieko skaityk (tai BENT 1-2 kartus per diena, kol auginu vaika, tai jau 3000W galingumo agregatas buna nejudinamas, o cia jau 'susitaupo' nemazai, manau ) + kai sau darau salotu, gi ir seimai tuo paciu padarau puoda (nebutinai MB TIK kepta ar virta maista valgo, tai vis dazniau ir salotom pamaitinu ta proga), tai vietoj to, kad vel vakare MB jungciau kazka kept-virti ir t.t., tai tu salotu imetu ir kokios zuvikes ar surio ipjaustau, kad sociau vyrui butu, nu va jau prasau ir buna dienu, kai orkaite-virykle visai buna nejungiama.

Zodziu, mano isvada butu ta, kad net vienam zmogui seimoje zaliavalgiaujant, vienaip ar kitaip ekologiskai tai yra naudingiau, nei visai seimai nezaliavalgiaujant 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

man smagu, kad po truputi racionas pleciasi vis atrandant ka nors naujo. Is pradziu atrode, kad mazai ak gali valgyt, bet dabar kai pasidomiu, tai tik spek viska isbandyt bigsmile.gif

Del migdolu ir kitu riesutu pieno. Kokiu jus santykiu darot? Vienur raso 1 su 2, kirur 1 su 4. As dariau 1 su 4, tai gal del to man be skonio gavosi? Ir avizu piena tokiu pat santykiu dariau, tai irgi toks be skonio, nors cia kazkas rase, kad skonis kaip mamos pieno. Man jame dar maziau skonio nei migdolu. Siandien sezamu darysiu, puodeli is vakaro uzmerkiau, tai galvoju kokiu cia santykiu daryt dabar g.gif

Dar po klausimu:

- Merginos, o quinoa ir kinva tai cia tas pats?
- Sakote, kad nepiktnaudziauti riesutais. O tai kaip tada su riesutu pienu? Ar cia ne tas pats tik kitoj formoj?
Atsakyti
Puikios idėjos, ačiū smile.gif Be to, MoulinRouge parinktos iliustracijos labai skanios ir smagios wink.gif
Atsakyti
Tiesa, chia seklu kose mano mazei nepatiko. Itariu del konsistencijos. Man tai patiko labai thumbup.gif Itarkavau banana, sauksteli agavu nektaro. Dar vienas skanus valgis pleciant mano zaliavalgiska raciona thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal pasidalinsite kur įsigyjate natūralaus klevų sirupo Vilniuje arba Alytuje?
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 20, 11:21)
Tiesa, chia seklu kose mano mazei nepatiko. Itariu del konsistencijos. Man tai patiko labai thumbup.gif  Itarkavau banana, sauksteli agavu nektaro. Dar vienas skanus valgis pleciant mano zaliavalgiska raciona thumbup.gif

as chia seklu beriu i kokteilius, jeigu jos isbrinkusios - vaikas net nepajunta thumbup.gif
Atsakyti
Laba ryteli ax.gif

QUOTE(handtouch26 @ 2012 06 20, 08:21)
Tiesa, chia seklu kose mano mazei nepatiko. Itariu del konsistencijos. Man tai patiko labai thumbup.gif  Itarkavau banana, sauksteli agavu nektaro. Dar vienas skanus valgis pleciant mano zaliavalgiska raciona thumbup.gif

Gal galetum apibuditi koks skonis ir konsistencija tos koses blush2.gif As vis noriu isbandyti, bet nezinau ar patiks.

Draugas buvo isgyres mirkytu grikiu kose panasia, tai viena karta paragavau ir teko visa pakeli griukiu mesti lauk unsure.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
Kazkur internete buvau radusi kad musiskes linu semenys savo maistingumu nenusilaidzia chia seklom wink.gif Be to man linu semenys zymiai geriau veikia kaip zarnyno sluota.
Atsakyti
QUOTE(Contessa @ 2012 06 20, 12:09)
as chia seklu beriu i kokteilius, jeigu jos isbrinkusios - vaikas net nepajunta  thumbup.gif

Ir turetu tirstumo kekteiliui priduoti?

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 06 20, 12:22)
Laba ryteli  ax.gif
Gal galetum apibuditi koks skonis ir konsistencija tos koses  blush2.gif  As vis noriu isbandyti, bet nezinau ar patiks.

Jos isskiria tokia zele, panasiai kaip linu semenys. Tai tokia tekstura ir yra. Man tai patiko. Reikia bandyti, kitaip nieko nebus. Kaip merginos raso - jei nepatiks kose, sunaudosi kur kitur.

QUOTE(Contessa @ 2012 06 20, 12:24)
Kazkur internete buvau radusi kad musiskes linu semenys savo maistingumu nenusilaidzia chia seklom wink.gif Be to man linu semenys zymiai geriau veikia kaip zarnyno sluota.

Bet linu semenys turi buti sumalti. Gal kas gales patvirtinti arba paneigti sita mano zinojima.

O kaip su chia seklom? Gal ir jos turi buti sumaltos? Gal jokios naudos, kad tiesiog brinkintas valgom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazusis Pranas @ 2012 06 20, 09:58)
Puikios idėjos, ačiū smile.gif Be to, MoulinRouge parinktos iliustracijos labai skanios ir smagios wink.gif

4u.gif

QUOTE(Jolirta @ 2012 06 20, 10:26)
Sveikos. Gal pasidalinsite kur įsigyjate natūralaus klevų sirupo Vilniuje arba Alytuje?

Yra didesniuose IKI arba RIMI 4u.gif
Papildyta:
Kazkas 'atrado' zaliavalgiska dieta REKLAMA biggrin.gif

Smagu vienok, kad 'promoutina' kaip sensacingaja - veiksminga dieta bent 50 % raw thumbup.gif
Atsakyti