Labas rytas
QUOTE(given444 @ 2012 06 19, 18:02)
tai, gal pasisakom is NAUJO:
1. kiek cia musu zaliai valganciu, kaip suprantu moulenrouge ir claries - 100proc?
2. moulenrouge, norejau paklaust, kaip su social gyvenimu? niekad pas draugus nebuvai, kur siule ka nors prie arbatos, VISADA ATSISAKYDAVAI PYRAGO IR TT?
nes vien del saldumynu neiseina man buti raw

vegan saldumynai tokie yra skanus...ir siaip dar kai kas is virto man mirtinai yra skanu.
3. kas del riesutu, kilais ju gi nevalgom....

kita vertus, vaisiavalgiai riesutus irgi vaisiais laiko

. bet mums lietuviams tai netinka. mane vis neramina ziemos sezonas. kai visi geriai baigsisi, ir liks tik kelioas darzoves - o zaliavalgyste juk VAISIAI. tai ka tuomet daryt
1. Nu zinok, gal irgi ne visu 100%... Vis tik kava dar geriu, alkoholio irgi vartoju (vynas, skanesnis kokteilis pvz.) ir juros gerybiu buna kasneli - kita, nugvelbiu. Tai tada as kol kas pagal raciona skaityciau save kokiu 90%
2. Mes, zinok, t.y. musu seima turi gausu draugu buti ir mes nemazai keliaujame, susitinkame su draugais ir visur kur kitur visuomeniniuose renginiuose bei susiburimuose 'veikla vykdom'

Nezinau nuo ko priklauso, bet niekam net minties is aplinkiniu nebuvo kile pasiepti ar pasijuokti, 'per danti patraukti' del mano pasirinkimo zaliavalgiauti. O kaip ir minejau, tuose susiburimuose dar neteko man negauti kazko raw (kad ir ne eko)... Braske, obuolys, pomidorai ar tiesiog salotu paprasciausiu atsiranda visada prie kiekvieno stalo kol kas
Del saldumynu. Pastebejau labai gera 'reikala', kad kuo daugiau vaisiu suvartoju, tuo mazesnis potraukis bet kokiam saldumynui. Netgi dazniau uzsinoriu ko nors suraus nei saldaus. O prie kavos as niekad neturejau iprocio pyragaiciu ar torciuku skanauti...Tai va sita 'ptoblema' atpuola laisvai, be didesnio vargo. O jei su draugais geriam kava, nugi...Nenoriu as tu saldesiu tai ir nevalgau, tieisog kavinuosi
3. Mano ziniomis, riesutai ne veltui piramides virsuj ir jie nelabai vaisiais laikomi...

Kaip knygoj 80/10/10 isskaiciau - ne voveraites esam, kad riesutukus grauzti, nes naturaliai zmogus neturi nei tokiu nagu, nei zandikaulio, akd 'igrauztu' kieta riesuto kevalo, tad riesutai zmogui 'neskirti'
Be to, maciau yra temute toj pacioj knygoj, kad net negyvenant tropikuose, visiems tinka tropiniai vaisiai... Kai prieisiu ta tema - pasisakysiu ka ten isskaitysiu
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 06 19, 22:59)
as darsyk pagalvojau, kad man kaip ir moulenrouge - daugiausia eko prasme islaidu/sanaudu. jei visa seima - raw, tai okei.
bet jei vyrui kepini, troskini, vaikui irgi pusiau, o del save dehitradorius spengia...tai jau visai elektru pilni namai
Is esmes, jokio naujo el. irenginio apart dehidratatoriaus gi ir neisigijau ir nebereikes (o ir tas pats 'galingumo' kaip 5 vnt. 60W lempuciu, gal gi Tu daugiau buta apsisvieti nei mano tas dehidratatorius el. ima

). Blenderis ir taip buvo, na dabar vietoj jo, kitas bus. Kas dar... Viskas gi nu
Tuo labiau, kai as raw, tai ir tos pacios virykles 'apsukos' sumazejo, ryskiai matau, nes as jau nebesikepu sau nieko skaityk (tai BENT 1-2 kartus per diena, kol auginu vaika, tai jau 3000W galingumo agregatas buna nejudinamas, o cia jau 'susitaupo' nemazai, manau ) + kai sau darau salotu, gi ir seimai tuo paciu padarau puoda (nebutinai MB TIK kepta ar virta maista valgo, tai vis dazniau ir salotom pamaitinu ta proga), tai vietoj to, kad vel vakare MB jungciau kazka kept-virti ir t.t., tai tu salotu imetu ir kokios zuvikes ar surio ipjaustau, kad sociau vyrui butu, nu va jau prasau ir buna dienu, kai orkaite-virykle visai buna nejungiama.
Zodziu, mano isvada butu ta, kad net vienam zmogui seimoje zaliavalgiaujant, vienaip ar kitaip ekologiskai tai yra naudingiau, nei visai seimai nezaliavalgiaujant