Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Visai neseniai skaičiau straipsnį "Gerame skonyje" apie eterinius aliejus ir hidrolatus virtuvėje. Pasirodo, kad jie labai tinka žaliavalgių patiekalams, nes išlaiko savo savybes būtent ptie neaukštos temperatūros.

Gal jau kas bandėt taip gardinti maistą? Nes man dažnai raw maisteliui trūksta skonio, o su eteriniais aliejais, kaip supratau, galima tai išspręsti smile.gif
Atsakyti
Fifux'e, aciu uz recepta mirksiukas.gif Kaip ta duona lauktuvine?
__

Santa Liucija, man kol kas didelio poreikio 'prieskoniuotis' maisto nera, kartais druskos krisliuka iberiu arba pipiro zirni susitrinu, bet ir tai retai retai. O siaip i trasa kuo puikiausiai eina svogunai, bazilikai, metos, cesnakas, kmynas, paprika, imbieras ir t.t. Na gal ziemai savu 'provanso zoleliu' pasidziovinsiu, bet kol kas tikrai prieskoniu netrukstu.
Jei pabandysi tuos eterinius - brukstelk, idomu 4u.gif
__

Na porai dienu esu namie, paskui vel 5 dienu trasa laukia biggrin.gif irmas reikalas po skalbimo ka puoliau darytis - DZIOVINTIS DUONOS ateinancioms dienoms atostogu! lotuliukas.gif Gi mano vyrai sumustiaku prisitepa ir varo sau binzineti, o as ten pjaustaliojuos, miksuojuos...Tai uzpavydejau, nutariau ir as duonike savo apsirupinti kitam 'reisui' biggrin.gif Dar pritrukau riesutu kremu, 'grietiniu', uzpilu ir t.t. (nebuvau pasiemusi riesutu visai, o kaip norejau pienisko melyniu kokteilio! ach...), tai dabar jau susipilsciau porcijas, kad nepamirsciau.

Tiesa, labai skaniai buvau pasimarinavusi burokeliu (susipjausciau labai plonais griezineliais ir citrinos sulciu uzspaudziau bei siek tiek druskos), palaikiau pusantros paros tam 'marinate'. Tai MB net nesuprato, kad cia raw, galvojo marinuoti burokeliai pirktiniai thumbup.gif
Atsakyti
merginos, na kaip man is galvos isgaravo dar pasidalinti su jumis.... bigsmile.gif juk negeriu ISVIS KAVOS... thumbup.gif man tai stebuklas, nes buvau totali kavaholike. ta diena, kai lekiau i kaima buvo stresine, nespejau, o i miskus ikritau, ir nusprendziau - viskas. kol sodyboje - negeriu. ir zinokit - iskart pasakoju apie savijauta - jokiu lomkiu, jokiu, kaime prabuvau nepilnas dvi savaites 9todel lomkiu jau laukiu, sakoma 2 ar 3 savaite jos prasideda, baisus galvos skausmai, nuo kavos kvapo net silpna.) vakar buvo mieste gimines atvaziave, na...padariau kavos, skanus kvapas, skanus, bet tik tiek.
tai vat, griztu prie savijautos. zinokit, jokiu apsnudimu, jokiu on ir off, kaip atsikeliu -tiesi linija ir varau iki vakaro. geras, ar ne? bet kokiu atveju, pertraukos nuo kavos man reikia.
vovera, kike tu sakei kavos negerei - 3menesius? nezinau, ar tiek ilgai as negersiu. grizus miestan esu dvi dienos, sios dvi dienos man apsciai streso...ir dar nieko laikausi. sunkiau atsisakyt nesveiku skanestu, vot tep...

jetau, kaip ismokt nevalgyt, kai viskas taip arti, a-pasakykit?

shoeholic, del Boutenko. gaila, jei tokios zinios apie ja. na, man keista buvo tik tai, kad ji atrodo apkuni, bet... nemanau, kad ji piktybiskai darosi pinigus is raw. ji virs desimt metu zaliavalgiavo, o kad nuslydo, juk pati rase- geriau valgyt 100proc, o ne 80proc raw, nes tas 80proc raw gali greitai virsti 20proc raw. na, bet jei nuslydo, juk negali apsimest, kad nebemoka vesti kursu, gaminti valgiu, ar apsimest, kad n thumbup.gif zino, kad raw yra geris?
as pati esu emocionali valgytoja, tai ojei ojei...paauglystej kiek kentejau nuo to, kisdavau viska i skrandi. uzjauciu Boutenko, kad ji nesusitvarke su savo emoci problemom is giliau unsure.gif
ziauru priklausyt nuo sokolado, kavos, dar kazko... nekenciu gerianciuju (baisi asmenine patirtis), bet pai aiskiai suvokiu, juk pati tai turiu visokiu priklausomybiu g.gif (kad ir maistui)...nesame tobuli ne vienas.

Vilux, vaje, tave jau musa prakaitas nuo 8proc zalio maisto. o man kaip tik pagerejo, nes pakilau iki 80proc biggrin.gif kaip idomiai....jau vel pradesiu savo filosofijas....galvoju, ar nebus taip mums, kaip Boutenko. po 10metu zaliavalgiai juk prieina plyaukstes lygi, ir gaunasi tas pats -energijos, ner, jegu ner, kazka vel reik daryt - tarkim, tuomet stadija vaisiavalgyste arba vien vanduo? juk kuna galima treniruoti iki tobulybes...na nezinau nezinau. kaip minejau, nenoreciau apsinuodyti nuo kugelio. g.gif ai, visokiu minciu kyla...kur ta musu sveikatos paslaptis? juk zaliavalgyste irgi ne stabas turi buti.... ax.gif

ir prakinis klausimas: kike chia seklos kainuoja? 4u.gif
Atsakyti
O sitaip atrode mano kasdieniai kaimiski 'grobiai' wub.gif

user posted image
Atsakyti
tiesa, ir dar. tas knygas, shoeholic, skaitai internetu? is kur gavai jas? ypac mane domina ta raw mityba salto klimato juostoje. griztant prie Boutenko, ji negalejo savo knygu rusijoj isleisti, nes ten daugko raw negalima gauti rusams ar neauga ar neimportuoja iskaitant lapini kopusta unsure.gif g.gif
Atsakyti
Angl. k. knygas perku ivairiais budais 'popierines'. Butent ta apie saltojo klimato 'rekala' uzsakiau per tarpininke is CIA
Atsakyti
shoeholic, tu minejei kad esi po gimdymo ar ne? nemaitinitu vaiko? claries ar contessa maitina, susimaisiau? sakau, kai nuo zoliu isbere vaika, tai nezinau net nuo kuriu...valgyciau kad ir kilais, bet dabar galvoju: juau net zoles kenkia, tai ka valgyt...ironija: nuo nesveiko maisto neberdavoooo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 14, 21:12)
O sitaip atrode mano kasdieniai kaimiski 'grobiai'  wub.gif

user posted image

apetitnai atrodo wub.gif

QUOTE(given444 @ 2012 07 14, 21:54)
shoeholic, tu minejei kad esi po gimdymo ar ne? nemaitinitu vaiko? claries ar contessa maitina, susimaisiau? sakau, kai nuo zoliu isbere vaika, tai nezinau net nuo kuriu...valgyciau kad ir kilais, bet dabar galvoju: juau net zoles kenkia, tai ka valgyt...ironija: nuo nesveiko maisto neberdavoooo doh.gif  doh.gif  doh.gif

as maitinu. neberia maniskio nuo nieko. ir pirmu dvieju niekada neberdavo (maitinau tikrai ilgai). matomai, nesame alergiski rolleyes.gif
siaip neverta del vienkartinio berimo atsisakyt zoliu: reikia cia taip pat kaip standartiskai besimaitinancioms rasti "kaltininka" atrinkimo budu. Naudok viena zole 3-4 dienas - neberia? tada plak kokteilius su kuria kita - vel stebet keleta dienu ir t.t. Turetum atrast zole-kenkeja. O gal cia vienkartinis berimas tebuvo ir nebesikartos tokie epizodai? Siaip jau pakankamai didelis vaikutis: jei butu buves alergiskas - butu pasireiske seniau. Manyciau, kad cia vienkartinis atvejis tiesiog buvo (gal plakei kokteili is daugiau nei 1-2 zoliu misinio ir kokia nors netinkama kombinacija isejo, todel taip sureagavo jautresnis vaikucio organizmas?)
Atsakyti
Labukas visoms ir visiems,achiu uzh tema! Randu daug shirdzhiai mielu minchiu. Pradejau dometis zhaliavalgyste priesh pusmeti ir shis kelias man tikrai tinka. Galiu tik pritarti ankstesniems pasisakymams, kad sunku atsisakyti kavos ir duonos... Norejau pasiteirauti,gal kas ish dalyvaujanchiu shiame forume gyvena Chikagoje?Smalsu ax.gif Kazhkaip sunkiai randu bendraminchiu savo pazhistamu tarpe, stengdamasi zhengti visokeriopo samoningesio gyvenimo keliu.Del to baisiai neraudu,bet karts nuo karto smagu apsikeisti idejomis su tais zhmonemis,kurie domisi panashiais dalykais.
Atsakyti
manęs uodai šiemet irgi neėda, bet aš čia suvedžiau kad jų šiemet nedaug biggrin.gif o ir šiaip jei miegamajam koks pasitaiko tai vyras jam visad skanesnis biggrin.gif

Aš visokio "š" primakaluoju į kokteilius bet manajam metinukui nei per pieną nei per kokteilį kol kas neveikia, nei vidurių nei alegijų kokių 3xtfiu

stengiuos visą dieną raw ir vienas vakarop su šeimyna pusiau raw, kažkas virto maišyto su žaliais, tai nežinau kiek aš čia procentiškai skaitausi smile.gif

o dėl kavos nenorėjau aš jos nenorėjau, šiaip pabandymui kažkada išgeriau tai buvo negera, nu bet va trečia diena kaip noriu išgeriu ir l gerai blush2.gif tai guodžiu save kad alia mane reik laikinai ir praeis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 14, 21:09)
Fifux'e, aciu uz recepta  mirksiukas.gif  Kaip ta duona lauktuvine?
__

nereali,jaučiasi grynai grūdai,jie kažkokiu būdu sulipinti vienas su kitu g.gif ir tikrai neapdoroti bigsmile.gif

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 14, 21:12)
O sitaip atrode mano kasdieniai kaimiski 'grobiai'  wub.gif

user posted image

wub.gif

QUOTE(claries @ 2012 07 14, 22:24)

siaip neverta del vienkartinio berimo atsisakyt zoliu: reikia cia taip pat kaip standartiskai besimaitinancioms rasti "kaltininka" atrinkimo budu. Naudok viena zole 3-4 dienas - neberia? tada plak kokteilius su kuria kita - vel stebet keleta dienu ir t.t. Turetum atrast zole-kenkeja. O gal cia vienkartinis berimas tebuvo ir nebesikartos tokie epizodai? Siaip jau pakankamai didelis vaikutis: jei butu buves alergiskas - butu pasireiske seniau. Manyciau, kad cia vienkartinis atvejis tiesiog buvo (gal plakei kokteili is daugiau nei 1-2 zoliu misinio ir kokia nors netinkama kombinacija isejo, todel taip sureagavo jautresnis vaikucio organizmas?)

aš irgi taip manau drinks_cheers.gif
mano mergaičiukė alergiška yra,bet kažkaip stengiuosi vistiek kuo daugiau raw maisto naudoti,nors dar visiška neesu blush2.gif
Atsakyti
claries, as irgi tikiuosi, kad berimas - laikinas.... bigsmile.gif

Shoeholic, laukiam tav minciu pasidalijimo, kaip valgyt ziema. nors nakti skaityama stai ka aptikau:
pasildyt maista, indus iki 45l.
naudoti sildancius prieskonius-pipirus, paprikas, imbiera, tt.
guleti daugiau karstoj vonioj,
namie vaikscioti su graziom vilnonem kojinem bigsmile.gif
visokiu duoneliu daugiau(visa, kas turi daugiau riebalu)

idmu, be siu - kas nors yra daugiau... g.gif

Atsakyti