Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Given, pacitavo, tai tik dabar pamaciau klausima. Taip, as nemaitinu, tad negaliu pagelbeti ta tema savo pamastymais 4u.gif
__

Gal idomu bus trumpas filmukas apie 5 'klaidas' CIA

__

Skaitant ta knyga RAW SECRETS istrigo 1 momentas apie proteinus. Tai zodziu trumpas konspektas ta tema, jei aktualu.

Zmogaus gyvenime didziausias poreikis proteinams yra kudikystej (kai auga ir vystosi sparciausiai), tad naturaliausias proteino saltinis tuo laikotarpiu - motinos pienas. Jame yra 6% proteino (TIK!).
Tuo tarpu ivairiose darzovese (agurkuose, pomidoruose, saliere ir t.t) vidutiniskai yra apie 20 % (!), seklose ir riesutuose 15%, vaisiuose 5%.
Taigi isvada ta, kad termiskai neapdorotame augaliniame maiste yra uztektinai proteino suaugusiam zmogui.

Kai matysiu dar kazka idomiai - svarbaus, parasysiu smile.gif

Del to ka, daryt saltoj klimato juostoj gyvenantiems, dar nieko negaliu pasakyti, gi dar negavau tos knygos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 15, 10:11)
claries, as irgi tikiuosi, kad berimas - laikinas.... bigsmile.gif

o kiek laiko jums? 4u.gif

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 07 15, 10:28)

Zmogaus gyvenime didziausias poreikis proteinams yra kudikystej (kai auga ir vystosi sparciausiai), tad naturaliausias proteino saltinis tuo laikotarpiu - motinos pienas. Jame yra 6% proteino (TIK!).
Tuo tarpu ivairiose darzovese (agurkuose, pomidoruose, saliere ir t.t) vidutiniskai yra apie 20 % (!), seklose ir riesutuose 15%, vaisiuose 5%.
Taigi isvada ta, kad termiskai neapdorotame augaliniame maiste yra uztektinai proteino suaugusiam zmogui.

bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dalinuosi morku-burokeliu duonos receptu (labai patiko, nes be riebalu, t.y. aliejaus) 4u.gif

RECEPTAS
Atsakyti
O va tokia kose siandien pietums valgiau (persikai buvo LABAI sunoke ir saldus, tai apsivalgymas!) thumbup.gif

user posted image
Papildyta:
Dar pries miega tesiant chia seklu tema...

Kol yra uogu (arba ziemai apsiruosus saldytu, ziema irig bus galima pasidaryti), planuoju pasibandyti DZEMO recepta (maciau internete visokiu uogu tam recepte - braskes, avietes, melynes ir t.t.:

1 cup strawberries (frozen or fresh)
1 Tablespoon chia seeds
1 Tablespoon water
stevia, to taste (or other sweetener, like maple syrup, honey)

If using frozen strawberries, let them thaw. I try to limit my use of the microwave so I just sat mine in a bowl out on the counter for an hour or so.
Mash strawberries with a fork or blend them. I mashed one batch and used my immersion blender for another – both methods worked great, but the blended version was more like jelly and less like jam.
Mix in chia seeds, water and stevia, if using. I used 2-3 drops of liquid stevia, but I don’t think it would be necessary with super sweet berries. It just depends on how sweet you want your jam.
Cover the mixture and place in the fridge to set up for a while, 30-60 minutes is ideal.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 15 liepos 2012 - 21:38
va, gal kam pravers BETA. lt akcijos yra CHIA sekloms ir sulciaspaudems - https://beta.lt/visa...krist@gmail.com
https://beta.lt/visa...cer-ns-998-plus
Atsakyti
Fifux, mano vaikui 1m. ir 9men.

norejau paklaust - del jusu finansinio biudzeto? ar emus sveikiau valgyt - jis soktelejo, ar dar nepastebejot, o gal nevedat apskritai?
ir del tu riesutu? ar tikrai visos siunciates is zaliavalgis.lt na, kitaip tariant, perkat organiskus? nes tuomet eiliniai rutuliukai is datulu taptu kosmiskai brangus. o gal ju net nevalgot jus daug?
nes mano racione - datules, riesutai - visi eina i trasa paprasti. dar negaliu sau leisti tokiu brangybiu... tai turbut ne raw skaitosi g.gif ir nezinau, ar leisiu. nes dar vitamixo, dziovintuvo neturiu. tai datuliu pkukiu uz 10lt pirktis ar riestus uz XXXX - ranka nekyla unsure.gif
Atsakyti
Nezinau kokias datules Tu perki, bet paziurejau emaximoj. Tai pvz... pakelis 250 g - 9.99 Lt ekologisku. Jei sveriamas pirkti, tai kaina 6,99 Lt (iseitu 250 g. kaina 1,747 Lt). Zaliavalgyje 250 g. - 8,65 Lt
Tai cia kainos palyginimui. O sveriamu 'daiktu' pardese as nebeperku seniai, nes kaip zinia ten sandeliavimo patalpose ir isbyra viskas, susluojama buna atgal, ir katinukai, ir peliukai tarp ju panarso...Tai cia, zinoma, kaip kam, bet as tai tu biriu - sveriamu produktu nesirenku niekada, jei yra pakeliuose. O maximoj pakeliuose tada irgi nera taip pigu lyginant su zaliavalgiu.lt g.gif

P.S. As saldumynams poreikio didelio nejauciu, tai kol kas nieko saldaus nesidarau, ko gero man vaisiuose uztenka tu cukru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 16 liepos 2012 - 08:03
QUOTE(given444 @ 2012 07 16, 09:30)
ir del tu riesutu? ar tikrai visos siunciates is zaliavalgis.lt na, kitaip tariant, perkat organiskus? nes tuomet eiliniai rutuliukai is datulu taptu kosmiskai brangus. o gal ju net nevalgot jus daug?
nes mano racione - datules, riesutai - visi eina i trasa paprasti. dar negaliu sau leisti tokiu brangybiu... tai turbut ne raw skaitosi  g.gif ir nezinau, ar leisiu. nes dar vitamixo, dziovintuvo neturiu. tai datuliu pkukiu uz 10lt pirktis ar riestus uz XXXX - ranka nekyla unsure.gif

Na, lazdynu riesutu galima nusipirkti rudeni dideli kieki bazeje ir valgyti visus metus, jei norisi. Migdolai ir anakardziai maximiniai negyvi, bet gal ir ne tokia didele blogybe, tik skonis ne ypatingas. Bet dziovintu vaisiu apdorotu SO2 (o tokie ju parduotuvese dauguma, ypac datules, abrikosai) geriau tikrai nepirkti ir tuo labiau vaikams neduoti, nes skrandyje nuo ju susidaro silpnas sieros rugsties tirpalas blink.gif Geriau jokiu datuliu negu tokios... Jei dziovintuvo neturit galima gi vietoj saldumynu orkaitej kokiu obuoliu ar svarainiu su medum padziovinti - pati tiesa nebandziau, bet man regis seimininkes taip daro.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 16, 07:30)
Fifux, mano vaikui 1m. ir 9men.

norejau paklaust - del jusu finansinio biudzeto? ar emus sveikiau valgyt - jis soktelejo, ar dar nepastebejot, o gal nevedat apskritai?
nes mano racione - datules, riesutai - visi eina i trasa paprasti. dar negaliu sau leisti tokiu brangybiu... tai turbut ne raw skaitosi  g.gif ir nezinau, ar leisiu. nes dar vitamixo, dziovintuvo neturiu. tai datuliu pkukiu uz 10lt pirktis ar riestus uz XXXX - ranka nekyla unsure.gif

nevedu biudzeto (nors gal reiketu g.gif ), tai nezinau, ar islaidos maistui isaugo. Gal kazkiek sumazejo, bent jau saldumynu grupeje - per diena uztenka gabalelio sokolado vietoj plyteles thumbup.gif
Riesutus perku tik organiskus, datules ir visa kita - taip pat. Nuodytis nesinori (jau labai issamiai aprase mamukai pries tai apie visas blogybes).
Datuliu ir riesutu siaip ar taip maziau reiketu valgyt, pagrinde vaisiai, zoles ir darzoves eina - paskutiniu dvieju vasara gausu ir galima gauti nemokamai ar uz labai maza kaina. Daugiau zoliu reikia vartoti - nesinores taip smaguriauti sunkiais produktais smile.gif
Cia pasizvalgyk: nezinau, kiek labai jie raw (nors deklaruoja, kad labai ir sertifikuoti Vokietijoje), taciau kainos tikrai daug daug mazesnes nei kitur uz panasias prekes (tiek riesutukus, tiek datules). O ir randasi jie Kaune (kaip suprantu, net nuvaziuoti butu arti gyvai Tau).
Atsakyti
Sveikos,

Smagu paskaityti, kad yra ir daugiau žaliavalgiaujančių smile.gif Šeimyna labiausiai purkštavo, kai atsisakiau valgyti mėsą ir žuvį. Kai perėjau ant žaliavalgystės, jau buvo pastebėję gerus pokyčius, ir jau reakcija buvo teigiamesnė. Kadangi buvau kavaholikė ir saldumynų mėgėja ir kepėja, tai visiems buvo šokas, kai prieš metus nustojau gerti kavą ir atsisakiau saldumynų. Tai nebuvo prievartinis sprendimas, o atėjo labai natūraliai. Po Viktorijos Boutenko "Žalių kokteilių revoliucijos" pasidariau pirmąjį žaliią kokteilį - ir viskas. Tiek, pasirodo, ir tereikėjo. Vyras niekaip negalėjo patikėti, kad nebegeriu kavos, jam tai pati tikriausia fantastika... Bet yra, kaip yra. Šeimyna mano didelė ir tik aš vienintelė žaliavalgė, visiems kitiems gaminu "įprastą" maistą, aišku, derindama produktus. Žalius kokteilius ir daržovių-vaisių sultis geria jau visi smile.gif.
Meniu mano paprastas: pusryčiams - uogų-vaisių mišinys, per pietus žalia sriuba ir salotos, vakare - žali kokteiliai ir vaisiai. Daigintus grūdus ir riešutus maišau į salotas ar sriubas.
Dilgeles valgyti labai paprasta, nereikia ir pirštinių. Tiesiog lapelį reikia paimti iš apačios, sulenkti per pusę, paskui dar per pusę ir niam niam...

Dėl Viktorijos Boutenko... Nesenai perskaičiau knygą Victoria Boutenko, Elaina Love, Chad Sarno "Raw & Beyond", išleista 2012 metais. Kas mane iš tikrųjų nustebino, kad šitiek metų visi buvę gryni žaliavalgiai, dabar tik 90-95% žaliavalgiai. Knygoje be žalių receptų yra nemažai ir garuose paruoštų daržovių patiekalų. Kaip jie sako, kad norint išvalyti organizmą yra būtina 100 procentų žaliavalgystė, tačiau išvalius organizmą (kuris gali užtrukti netgi iki 7 metų) reiktų į savo valgiaraštį įtraukti ir garuose apdirbtų daržovių patiekalų.

Tai va...
Atsakyti
Kadangi cia skaitineju, bet nesu zaliavalge, bet desertus megstu zaliavalgiskus ir salotas visokias, tai galiu pasidalinti idomiais receptukais, ka atrandu, gal pravers kam idejoms;)

http://sweetroots.bl...a-parfaits.html
Atsakyti
na nezinau, mamos, kaip jusm iseina,,,turtingus diedus turit, ne kitaip biggrin.gif jau jei net ant datuliu reik pirkt 10lt uz pora sauju doh.gif turbut as nebusiu raw iki galo.
claries, zoliu as valgau jau lb lb daug, ir net svogunu laiskus slamsciu, ko kiti net negaletu...bet kiekvieno organizmas skirtingas, tam ir esame unikumai. juk datules visko pagrindas, juk norisi bent ta nekalta rutuliuka issivolioti, ir nesinori kad nekalti penki rutuliukai kainuotu kaip geras tortas doh.gif doh.gif

aisku, bjauru jei purskiami visokiomis sieromis. kitu dziovintu vaisiu NIEKAD neperku ir taip. kalba ejo apie datules(na gal spanguoles dar LABAI RETAI.)

riesutu pienus plakuos daznokai, (riestutai irgi ne eko pas mane). na si menesi riesutu piena apmazinau - bet ateis saltos, ilgos ziemos, ir jums noresis ne vien zoliu (kuriu net nebus blink.gif ) ( daug dar maitinu, plius, tikrai negaliu sedet VIEN asnt zoliu, nes lb daug maitinu, plius - intensyvus sportas, ir bijau pagalvot, kas bus kai kibsiu i darbus ir sumazes miego, tai energijai poreikis dar isaugs g.gif ...
net ir grizus is kaimo, jauciu - tas lekimas, lekimas, tempas daro savo. o uz mane mano darbu niekas negali nudirbti, automatiskai kunas reikalauja daugiau maisto, o svoris - krenta....)

zodziu, vel viskas atsiremia i pinigus pinigus ir darkarta pinigus. pasijauciau veidmaine ir baisi pries savo drauge, kuri net pasake; nepasakok, nes tokiu kainu sau net negaliu leisti. unsure.gif (kalba ejo: riesutu pienas - karves pienas)
Papildyta:
eh, Tautosaka, kaip tau greit isejo taip atsisakyti, kavos ir saldumynu po PIRMOJO KOKTEILIO? vadinas, tikrai nebuvau tokia kavaholike. va, ir shoeholic dar geria...zodziu, ka ir sakau-kievienas esame skirtingas organizmas. rolleyes.gif o del tu 90-95proc - ir tai jie man atrodo kaip visas 100 ax.gif
jau Campbell knygoje "naturalus budas isvengti ligu" teigiama, kad veganiskai gyventi jau ir tai kiek ligu atkrenta, Shinyjos knygu Faktoriai irgi teigia panasiai, o kur dar Sheltonas ir kiti su savo taip pat veganiska mityba plius derinimu, Malatovo mityba - tai kas jau ten tie 90proc. ZALIAVALGIAUJANT ax.gif
Atsakyti