Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(vovera @ 2012 07 26, 11:13)
Mano namine gyvunija irgi raw gyvenimo budu dziaugiasi. Tik nepamirsk, kad suniui beveik kasdien reikia butinai duoti zaliu kaulu.

Ne žalių kaulų, o kaulingos mėsos mirksiukas.gif vieni iš geriausių variantų yra vištienos nugarėlė su daug mėsos smile.gif sąnariams, tai nerealus dalykas yra vištos kojelės, tik nagų karpymas kartais vargina biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 26, 10:50)
Ne žalių kaulų, o kaulingos mėsos  mirksiukas.gif  vieni iš geriausių variantų yra vištienos nugarėlė su daug mėsos  smile.gif sąnariams, tai nerealus dalykas yra vištos kojelės, tik nagų karpymas kartais vargina  biggrin.gif  )

Nu pas mus kai neimanoma parduotuveje nusipirkti kaulingos mesos, tai perku mesa, o apgremztu kaulu (kitokiu nebuna...) paprasau pas mesininka parduotuveje, na tai visumoje ir gaunasi kaulinga mesa biggrin.gif O vistu koju ir su ziburiu nerasi.... Bet aciu uz patarima, pabandysiu internete paieskoti 4u.gif Bet kuriuo atveju, skirtumas suns sveikatai labai akivaizdziai matosi, o juk vos koju nepakrate nuo to sauso maisto doh.gif Praktiskai nuo suns ir mes persimetem prie raw biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daliux78 @ 2012 07 26, 11:26)
Kaip jus gaminat tuos zalius kokteilius, ka dedat ? aciu atsakiusioms  4u.gif

Prašau daliux78 - žalio kokteilio receptukas: Zalias kokteilis - dabar dažnai darom tokį kokteilį, pridedam žolių iš kiemo, 3 bananus, kokių nors uogų (laaabai skanu su juodaisiais serbentais), o likutis - kiti vaisiai, kokius turime tuo metu - kartu su vaikais geriam apsilaižydami biggrin.gif
Patariama žalumynus kaitalioti, nedėti kasdien tų pačių žolių, idealus variantas - kiekvieną savaitės dieną vartoti kitokias žoles, paskui - vėl viskas iš pradžių. Dar reikia nemaišyti vaisių ir daržovių kartu. Visai verta paskaityti ir V. Boutenko knygą apie žaliuosius kokteilius, tik receptai gal nebus tokie pritaikomi, nes juose daug egzotinių vaisių.
Atsakyti
QUOTE(daliux78 @ 2012 07 26, 11:26)
Kaip jus gaminat tuos zalius kokteilius, ka dedat ? aciu atsakiusioms  4u.gif

galit internete įvest tiesiog zalieji kokteiliai, labai daug receptų fainų rasit smile.gif Aš asmeniškai dedu tą, ką tuo metu turiu, mėgstu apelsiną su špinatais, melioną su bananais ir šinatais, juoduosius serbentus šaldytus su bananais ar persikais su keliais salotų lapais. Labai laukiu kol gausiu dvi knygas, ten mačiau daug receptų bus, galit ir jūs pasiskaityt ką nors, pravers smile.gif

QUOTE(vovera @ 2012 07 26, 12:12)
Nu pas mus kai neimanoma parduotuveje nusipirkti kaulingos mesos, tai perku mesa, o apgremztu kaulu (kitokiu nebuna...) paprasau pas mesininka parduotuveje, na tai visumoje ir gaunasi kaulinga mesa  biggrin.gif O vistu koju ir su ziburiu nerasi.... Bet aciu uz patarima, pabandysiu internete paieskoti  4u.gif  Bet kuriuo atveju, skirtumas suns sveikatai labai akivaizdziai matosi, o juk vos koju nepakrate nuo to sauso maisto  doh.gif Praktiskai nuo suns ir mes persimetem prie raw  biggrin.gif

a, UK biggrin.gif kojos yra gėris, kaip ir skrandžiai, bet UK pasiūla matyt stipriai skiriasi nuo LT smile.gif
O, tai ir jūs turit šaunų pavyzdį prieš akis kodėl raw yra gerai biggrin.gif fainai, gal dabar dar ir daugiau tokių šunininkių išlįs į dienos šviesą smile.gif
Atsakyti
aš irgi viena iš šunininkų smile.gif kažkaip bišk offtopic, jeigu iš fotkės, tai maniškė irgi panaši, tik negrynaveislė, bet ne tame esmė.. kokia mėsa tu šeri ir kiek į dieną duodi?
o šiaip merginos, tai kiekvieną dieną kaifuoju nuo jūsų pasisakymų šioje temoje. Pati nelabai turiu pasigirt kuo. nors ne, turiu smile.gif) daugiau kaip mėnuo nebegeriu kavos ir jos man netrūksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smarki @ 2012 07 26, 15:13)
aš irgi viena iš šunininkų smile.gif kažkaip bišk offtopic, jeigu iš fotkės, tai maniškė irgi panaši, tik negrynaveislė, bet ne tame esmė.. kokia mėsa tu šeri ir kiek į dieną duodi?
o šiaip merginos, tai kiekvieną dieną kaifuoju nuo jūsų pasisakymų šioje temoje. Pati nelabai turiu pasigirt kuo. nors ne, turiu smile.gif) daugiau kaip mėnuo nebegeriu kavos ir jos man netrūksta smile.gif

Apie šunų raw, yra šunų skiltyje atskira didelė tema, mes stipriai offtopinam blush2.gif bet labai trumpai: maniškis patinas, tai gauna apie 800-1100 mėsos į dieną, kai juda, gauna daugiau, kai gulinėja ant sofkės-mažiau. duodu jaučio skrandį, jaučio kiaušus, gerklas, kepenis, jautienos atraižas, pažandes, vistienos kojas, nugarėles, vištos ir kalakutų kakliukus, kartais vištų galvas. Taip pat vištų širdeles, skrandukus. raciona slabai įvairus, svarbu kad kasdien būtų kaulingos miesos ~200 gr., kepenų ~100 gr ir likusi raumeninga mėsa. Kiti maitina daug įvairesniu racionu, bet tai jau nuo turgaus gėrybių priklauso, ką nusipirkt galima ir kas kiek kainuoja smile.gif
Pavydžiu dėl kavos. Aš du rytus neišgėriau kavos, tai darbe, laukdama kavos petraukėlės galvojau, kad prarysiu visą darbovietę doh.gif

Kokose esantis skystis yra kokosų pienas, jį galima į kavą pilt? ar aš čia visai sublūdau?
Atsakyti
ačiū labai smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 26, 13:19)
a, UK  biggrin.gif  kojos yra gėris, kaip ir skrandžiai, bet UK pasiūla matyt stipriai skiriasi  nuo LT smile.gif
O, tai ir jūs turit šaunų pavyzdį prieš akis kodėl raw yra gerai  biggrin.gif  fainai, gal dabar dar ir daugiau tokių šunininkių išlįs į dienos šviesą  smile.gif

Ir suo ir kate pavyzdys buvo, bet labiausiai papiktino tai, kad nuvedus pas veterinoriu jis rekomendavo suniui neduoti absoliuciai nieko kito ar papildomai, o tik sausiukus biggrin.gif Tai tada grizdami namo ir pripirkom zalios mesos biggrin.gif
O tu ar visa laika suni raw maistu serei?
Nezinau, mes cia gal kaip ir offtopic su tais gyvunais, ale kaip ir apie raw maista... Gal nebars niekas unsure.gif

QUOTE(smarki @ 2012 07 26, 14:13)

Ooo... kavos negerti tai jau didelis pasiekimas 4u.gif
As tai seriu kalakutiena, jautiena, vistos kakliukais ar griauciais, negaliu duoti riebios mesos ar subproduktu, tai aviena ir kiauliena atkrenta, na retkarciais jaucio sirdi ar kepenis, ale labai retai. Siaip daugiau galiu papasakoti kas suniui ir katei nuo raw maisto pagerejo, negu man biggrin.gif Vadinasi jie saziningesni valgytojai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 26, 14:36)
Apie šunų raw, yra šunų skiltyje atskira didelė tema, mes stipriai offtopinam  blush2.gif

Kokose esantis skystis yra kokosų pienas, jį galima į kavą pilt? ar aš čia visai sublūdau?

Sorry, einu ten skaityti rolleyes.gif

Kokosu pienas pilasi i kava, nu tik nebus kava kaip su karvisku pienu, vistiek skonis kitas, ale nieko. Skaniausia tai riesutu pienas i kava.

Ai ne, sumelavau, tas skystis kokose, tai kokoso vanduo, as ji i kokteilius pilu. O jeigu kokosa sublenderiuosi su vandeniu ir nukosi, gausi kokosu piena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovera: 26 liepos 2012 - 14:04
QUOTE(vovera @ 2012 07 26, 16:02)
*tu ar visa laika suni raw maistu serei?
** Vadinasi jie saziningesni valgytojai  biggrin.gif

Ai ne, sumelavau, tas skystis kokose, tai kokoso vanduo, as ji i kokteilius pilu. O jeigu kokosa sublenderiuosi su vandeniu ir nukosi, gausi kokosu piena.

* kai jam buvo 7 mėn pradėjau šerti raw, dabar jau praėjo metai smile.gif
** o kas jiems vargšams belieka, jie tikrai sąžiningiausi biggrin.gif
Aišku tada su tuo pienu, užsipirkau kokosų ir baisiai noriu ką nors daryt, tai darysiu pieną kavai, ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 26, 15:09)
* kai jam buvo 7 mėn pradėjau šerti raw, dabar jau praėjo metai  smile.gif
** o kas jiems vargšams belieka, jie tikrai sąžiningiausi  biggrin.gif 
Aišku tada su tuo pienu, užsipirkau kokosų ir baisiai noriu ką nors daryt, tai darysiu pieną  kavai, ačiū bigsmile.gif

Isspaudas irgi gali kokiem raw sausainiukams sunaudoti rolleyes.gif

Prisiminiau, kad maciau cia kalbant apie kokosu pieno spaudima su letaeige sulciaspaude. Is savo patirties galiu pasakyti, kad man tai visiskai nepasiseke arba as ne taip kazka dariau. Zodziu tas sietelis sulciaspaudeje beviltiskai apsivele tais kokosais taip, kad viskas uzsikimso, o jau paskui kol viska atploviau biggrin.gif Nu nezinau, greiciausiai tikrai kazka ne taip dariau, gal galit kas nors savo patirtimi pasidalinti?
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 07 26, 15:16)
Isspaudas irgi gali kokiem raw sausainiukams sunaudoti  rolleyes.gif

Prisiminiau, kad maciau cia kalbant apie kokosu pieno spaudima su letaeige sulciaspaude. Is savo patirties galiu pasakyti, kad man tai visiskai nepasiseke arba as ne taip kazka dariau. Zodziu tas sietelis sulciaspaudeje beviltiskai apsivele tais kokosais taip, kad viskas uzsikimso, o jau paskui kol viska atploviau  biggrin.gif Nu nezinau, greiciausiai tikrai kazka ne taip dariau, gal galit kas nors savo patirtimi pasidalinti?

kokios firmos buvo sulciaspaude?
as rasiau, kad spausiu, bet dar laukiu rugp. 2 dienos, kai galesiu savo uzsakytaja atsiimti, tai negaliu pakomentuoti, bet galvoju, kad viskas ten turetu pavykti.
Atsakyti
QUOTE(claries @ 2012 07 26, 16:24)
kokios firmos buvo sulciaspaude?
as rasiau, kad spausiu, bet dar laukiu rugp. 2 dienos, kai galesiu savo uzsakytaja atsiimti, tai negaliu pakomentuoti, bet galvoju, kad viskas ten turetu pavykti.

Green star gold.
Na ir as manau kad turetu pavykti, todel lauksiu atsiliepimu cool.gif
Atsakyti