Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

jamaikka, tautosaka: jo, su tais sveciais, vestuvemis, isvykomis:

as tai galvos nesuku, siandien buvau su 80stovyklautoju miske, tai valgiau vegetariskai ir tiek. kazkiek virto maisto vartoju su visais, nes skaitau save 70proc raw ir turbut apie tiek ir apsistosiu, na vasara gal ir 80-90proc raw siom dienomis sodyboje iseina. o siaip...tikrai nebusiu fanatike, tarkim buvo trys tortai, sunus svente gimtadieni, na paragavauir as...aisku, galejau neragauti. beje, vasara as negaliu be ledu, ir norfoj yra tokie skanus, jeetus...

tautosaka, nu ir prajuokinai su tais KT ir NSP. teisingai, Sedindriuke jau paaiskino. KT tai kontracepcines tabletes. gal ir pernelyg lendu i jusu asmen gyvenima, bet manau zaliavalges visu pirma turi KT brudo atsikratyti. daugelis moteru, kurios ir taip valgo iprasta/virta maista, jau ir taip "Nekenciu kontraceptiku" temoje skundziasi, kokiu bajeriu aptureju nuo situ "geriu" doh.gif doh.gif

vovera, kokia idomi bulviu misraine!! norejau pASITIKSLINTI: ar pievagrybius galima valygt tiesiog raw, tuos baltus, kurie yra prekybcentri? va cia tai man naujiena blink.gif manaiu, jau tikrai reik kazkiek patroskint, arba isvis nevartot tuomet raw forma. juk tai visgi grybas ar ne tikras grybas? ne veltui gi grubus triskart nuverda daugelis, bent pas mus giminej taip. grybai juk tokie toksiski. dukart nuvirdavom, trecia syk jau virdavom g.gif

besispysanti, ir tu, kaip vovera, negali be kavos....geeeras. hm, jau menuo esu be kavos, gal daugiau, tai ir galvoju, ar kada siaip pabandyt vel...o gal nereik ax.gif valgiau tam tarpe tinginio su kava, o veganiskoj kavinej - kiaulpieniu kavos. patiko. daznai raginama negalintiems be kavos ja keisti mieziu.cikoriju kava. nezinau, sutapimas ar ne, bet nuo cikoriju - nenormalus galvos skausmai man uzeidavo, bet net iki pykinimo g.gif blink.gif

o del sunu raw - nu NIEKO nesuprantu, apsvieskit blush2.gif tai tu vistu, mesu, mes, zmones, ir atsisakom, nes vistos/gyvulys seriamas hormonais, bilekuom, antibais ir tt. o tai jau sunims gerai duoti tokia mesa? doh.gif doh.gif

dabar dar del aplinkos ir samoningumo: siaip grizau trumpam is misku, tai is stovyklautoju irgi susilaukiau iv repliku. oi, sulysai, tai kaip cia taip? kad bernus pritraukt? ko mesos nevalgai ir nesisypsai? blogai! reik uztat valgyt mesa biggrin.gif ir tt. aplink daug pilvotu nutukusiu zmoniu-gaila-kurie masto tradiciskai: pades arba vaistai arba dievas... o i save galima kratu bileka... ir nieko negali jiems pasakyt. as tik paprasiau kad manes nepultu nes as ju nepuolu, taigi jiems neprivaloma gintis biggrin.gif bet siaip pusiau su jumoru prakalbejom. bet pasteb biggrin.gif jimas VIENAS islieka: vyrams ziauuuuriai nepatinka kai sumazeja/sukrinta krutine. dieve, jie vien todel ir purtosi liesejanciu moteru.

aisku, jei anglijoj visos storos, gal anglai akis ir varvina. anglai/amerikonai/danai. i lietuvaites. zodziu, laime - ne del vyru gyvename... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 03:04)
ar pievagrybius galima valygt tiesiog raw, tuos baltus, kurie yra prekybcentri?

Vienintelius raw valgyt ir galiu (bet nedaug, nes nuo kitų matyt pamirčiau biggrin.gif )

Raw tikrai labai toksiškos voveraitės cool.gif

Internete buvau radusi:

Grybų, kuriuos galima valgyti žalius:
-kazlėkas (valgomi jauni grybai, nulupus kepurėlės plėvelę)
-žvynabudė (valgomas tik kotas)
- pievagrybiai (valgomi jauni grybai)

Grybai, kuriuos galima valgyti džiovintus:
-Raudonviršis
-Baravykai
-Lepšiai

Kažkada rašiau, kad buvau prenuomeruojamam žurnale radusi tokią informaciją:
""Natūralioji medicina", 2010, Nr. 9:
"Ar būtina apvirti grybus?
Pasak J. Kasparavičiaus, tai priklauso nuo grybo rūšies. Pavyzdžiui, kartaus skonio pievagrybius ir ūmėdes reikia pamirkyti pakeičiant vandenį, po to apvirti. Baravykus, kazlėkus, raudonviršius, skėtines žvynabudes, nekarčias ūmėdes galima kepti neapvirus arba užtenka tik perlieti verdančiu vandeniu. "Paprastai žalių grybų nevalgome, bent jau Lietuvoje nėra tokių tradicijų. Tiesa, spaudoje pasirodo patiekalų receptų iš žalių grybų, jų dedama į salotas. Pievagrybiai, baravykai kartais ragaujami ir žali. Esu skaitęs, kad ir voveraites kartais valgo žalias, bet jų ragauti galima tik labai nedaug, nes jos turi eritrocitus ardančių medžiagų, tad geriau nerizikuoti ir apdoroti termiškai, tada šios medžiagos suyra, nes yra baltyminės kilmės".
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 04:04)
o del sunu raw - nu NIEKO nesuprantu, apsvieskit  blush2.gif tai tu vistu, mesu, mes, zmones, ir atsisakom, nes vistos/gyvulys seriamas hormonais, bilekuom, antibais ir tt. o tai jau sunims gerai duoti tokia mesa?  doh.gif  doh.gif

Na šunys kažkaip yra lygiuojami į vilkus, plėšrūnus, kurie grobį pasigauna patys. O juk vilkai miške tai salotų nekapoja ekologiškų, jie pasigauna zuikį ir jį valgo. Todėl šunų raw yra mėsa, o ne žolės. Raw yra todėl, kad ta šunų mėsa būna žalia, neapvirta, nemirkyta,žodžiu niekaip neapdorota. Tokios mėsos gabalas yra geriau, nei sausiakas, kuriame yra velniai žino ko. Žodžiu čia būtų galima plėstis, bet mes to nedarysim. jie yėra gyvūnai ir turi misti mėsa, mes esam žmonės ir renkamės žalumą smile.gif

Savaitgalį praleidom pas MB tėvus sodyboj, su šašlykais, lauže keptom bulvėm, užkandžiais, vynais, šapmanu... ojoj dvi dienas kiek maisto aplink buvo... Bet pasakysiu nuoširdžiai. NIEKO nenorėjau schmoll.gif nusivežiau melioną didžiulį, bananų kelis kg. pagaminau visiems raw ledų, visi apsilaižė pirštus, tame tarpe ir aš, nu dieviškas skonis, šiandien gaminsiu vėl cool.gif prisiskyniau vyšnių ir šaldymui ir ten privalgiau, gavau iš daržo daug visokių "dovanų" bigsmile.gif žodžiu savaitgalis buvo pilnai raw, praėjo labai lengvai, jausmas geras, fainuma thumbup.gif vakar kai grįžom namo, vaisių jokių nebuvo, tai valgiau riešutų, raw chalvos, tai šiandien biški skranduke sunkoka, nes jau vakare likus be vaisių, jų norėjosi bent pusryčiams.. Organizmas pats reikalauja žalumos smile.gif bet iki pietų pakentėti teks, kol apsipirksiu. Myliu šitą žaliavalgystę wub.gif
Atsakyti
...gal ir pernelyg lendu i jusu asmen gyvenima, bet manau zaliavalges visu pirma turi KT brudo atsikratyti....

panašiai ir atrodo mirksiukas.gif manau, čia kiekvienos žaliavalgės asmeninis reikalas : gerti KT ar negerti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 28, 12:19)
Jų atšildyt nereikia, traukit iš kameros ir iškarto dėkit į smulkintuvą.. 4u.gif

jap drinks_cheers.gif visada sumetu šaldytus ( jei tuo metu tokius naudoju) špinatų kubelius į plaktuvą , jų neatšildžiusi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 06:16)

raw chalvos,

KAip raw chalva ruosiat? Sumalt saulegrazas arba riesutus, bet kokius priedus dedat smile.gif aciu smile.gif

daiginu kinva (quinoa angliskai) tai kaip smagiai uodegytes lenda smile.gif)) o saulegrazas lauksiu kol ugliukus gerus tures, skanu man ugliukai i salocikes nerealiai...

kai kas nors klausia, kada nustosi issidirbinet su tuo maistu, tai - ''kai geriau uz mane atrodysi, tada ir nustosiu''
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 30 liepos 2012 - 08:57
jamaikka, tautosaka: jo,  su tais sveciais, vestuvemis, isvykomis:

as tai galvos nesuku, siandien buvau su 80stovyklautoju miske, tai valgiau vegetariskai ir tiek. kazkiek virto maisto vartoju su visais, nes skaitau save 70proc raw ir turbut apie tiek ir apsistosiu, na vasara gal ir 80-90proc raw siom dienomis sodyboje iseina. o siaip...tikrai nebusiu fanatike, tarkim buvo trys tortai, sunus svente gimtadieni, na paragavauir as...aisku, galejau neragauti. beje, vasara as negaliu be ledu, ir norfoj yra tokie skanus, jeetus...

dabar dar del aplinkos ir samoningumo: siaip grizau trumpam is misku, tai is stovyklautoju irgi susilaukiau iv repliku. oi, sulysai, tai kaip cia taip? kad bernus pritraukt? ko mesos nevalgai ir nesisypsai? blogai! reik uztat valgyt mesa biggrin.gif ir tt. aplink daug pilvotu nutukusiu zmoniu-gaila-kurie masto tradiciskai: pades arba vaistai arba dievas... o i save galima kratu bileka... ir nieko negali jiems pasakyt. as tik paprasiau kad manes nepultu nes as ju nepuolu, taigi jiems neprivaloma gintis  biggrin.gif bet siaip pusiau su jumoru prakalbejom. bet pasteb biggrin.gif jimas VIENAS islieka: vyrams ziauuuuriai nepatinka kai sumazeja/sukrinta krutine. dieve, jie vien todel ir purtosi liesejanciu moteru.

aisku, jei anglijoj visos storos, gal anglai akis ir varvina. anglai/amerikonai/danai. i lietuvaites. zodziu, laime - ne del vyru gyvename... ax.gif

va va mane tai irgi nervina zmoniu juokeliai ir kitokie pasisakymai. Bet as patyliu o mintyse pagalvoju kad pavydi man nes as geriau atrodau nei tu "mesaedi" biggrin.gif

o del restoranu ir kitokiu valgymu out, tai vat galetu but daugiau kokiu darzoviu salotu ir vaisiu desertu... nes tiek vegetariski patiekalai tai kartais dar blogiau atrodo negu koks kepsnys biggrin.gif paskutini karta buvo pesto ir aliejaus dvigubai daugiau nei paciu makaronu. net nupurte prisiminus doh.gif

Vakar pirma karta paragavau migdolu pieno.. omg jauciaus kaip 9 dangui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 07 30, 05:36)
panašiai ir atrodo  mirksiukas.gif  manau, čia kiekvienos žaliavalgės asmeninis reikalas : gerti KT ar negerti  mirksiukas.gif

tai zinoma, juk nepriversiu. bet gal moterys taip tiesiog nezino, nuo kurios vietos daryt issivalyma. tuomet kad nesigautu taip: is racionio ismeciau bulves ir makaronus, bet valgau kepta mesa, kaiuliena, tortus, sokoladus. bigsmile.gif panasiu principu veikia ir tai: KT geriu, bet valgau zaliai g.gif

na rinkites aisku jus bigsmile.gif

besispysanti, saunu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 08:16)
... valgiau riešutų, raw chalvos...

gal kokį receptuką turi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 07 30, 10:13)
tai zinoma, juk nepriversiu. bet gal moterys taip tiesiog nezino, nuo kurios vietos daryt issivalyma.KT geriu, bet valgau zaliai  g.gif

na rinkites aisku jus  bigsmile.gif

given444, o zinojai, kad nuo ivairialypiu santykiu genetiniu sankaupu nepadeda net tobuliausia 100 procentine raw dieta?
Gal, vis gi, tada jau geriau 1 pastovus partneris +KT, kaip galvoji? rolleyes.gif
(tuo labiau ir apie raw mityba neseniai rasei, kad tiks ir 70-80% Tau, taigi, sutikai su tam tikromis islygomis - tai gal jos imanomos ir kitose raw'istu gyvenimo srityse?)
O jei rimciau, tai esam cia visos +- panasaus amziaus, patirties turim panasiai (15meciu, tiketina, cia nesilanko arba bent jau patarimu nepraso), IT srity pakankamai rastingos, kad paieskos sistemoje susirastume info (jei domina tokia) apie visas NSP naudas, KT minusus ir t.t., ir pan.
Kas nores, tai ir i kursus nueis, jei bus poreikis, o sia tema gal, jei nesupyksi, palikime tiesiog raw mitybai, o ne issamiai visu gyvenimo sriciu analizei ir "pritempimui" prie raw.
Nieko asmenisko 4u.gif

Aj, ir dar: visada buvo smalsu paklausti, bet niekaip neprisiruosdavau: o kaip apskaiciuoji, kiek ten tu % esi raw biggrin.gif As tai galvoj neturiu mikroprocesoriaus tam tikslui, kuris analizuotu mano suvalgytus gramus dienos begyje ir paskui konvertuotu i %, tai iki siol nezinau, kiek ten esu raw g.gif
Atsakyti
norejau pASITIKSLINTI: ar pievagrybius galima valygt tiesiog raw, tuos baltus, kurie yra prekybcentri? va cia tai man naujiena blink.gif manaiu, jau tikrai reik kazkiek patroskint, arba isvis nevartot tuomet raw forma. juk tai visgi grybas ar ne tikras grybas? ne veltui gi grubus triskart nuverda daugelis, bent pas mus giminej taip. grybai juk tokie toksiski. dukart nuvirdavom, trecia syk jau virdavom  g.gif

aš valgau Raw pievagrybius (iš PC), man dar nieko nenutiko.. biggrin.gif Labai skanu juos pamarinuoti- nuplauti, supjaustyti grybukus, užpilti šiek tiek mėgiamo aliejaus, citrinos sulčių, įberti himalajų druskos ir įspausti česnako. Šiek tiek palaikyti ir.. skanaus.. bigsmile.gif Galima tokius grybukus dėti į salotas.. rolleyes.gif

Šiemet bandysiu pasidžiovinti baravykų.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 07 30, 12:30)
gal kokį receptuką turi?  bigsmile.gif

Receptuką tai buvau radus šioj temoj, jis toks: viskas sumalta-1 dalis sezamo sėklų, 1 dalis saulėgrąžų, 2 dalys aguonų- sumaišyta ir užpilta medum. aš dar esu įmalus kelis riešutus ir linų sėmenų. Nu žiauriai žiauriai saldu thumbup.gif Man kaip saldumo garbintojai du šaukštai tokio deserto ir spakaina visai dienai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 07 30, 13:31)
Receptuką tai buvau radus šioj temoj, jis toks: viskas sumalta-1 dalis sezamo sėklų, 1 dalis saulėgrąžų, 2 dalys aguonų- sumaišyta ir užpilta medum. aš dar esu įmalus kelis riešutus ir linų sėmenų. Nu žiauriai žiauriai saldu  thumbup.gif  Man kaip saldumo garbintojai du šaukštai tokio deserto ir spakaina visai dienai  rolleyes.gif

vajei, kaip užsimaniau.. seilės tyysta.. doh.gif biggrin.gif O kuo malat? Mėsmale?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 liepos 2012 - 12:45