Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 02, 09:25)
Neblogai atrodo, pabandykit, nera brangus, manau panaudosit netrumpai  thumbup.gif
Mano zelmeris ir yra tik dvi temp. pozicijos (30 ir 45), viska dziovinu ant 30, tai ko gero uztrunka ilgiau nei ant kokiu 42, bet ir tai man neatrodo per ilgai. Praktiskai viskas isdziuna per nakti jei is nevelyvaus vakaro 'padziaunu'  4u.gif

Matysi pati paskui pagal poreiki kur norisi det popieriu, kur ne. Pvz obuoliams, burokeliams nededu pop. dziovindama, blynams, duonosm, taip, taip pat cipsams, nes nubyra tu mieliu ir druskos, tai verciau pakloju ta ruda kepimui skirta popieriu  4u.gif
Papildyta:
Man irgi visko too much tame filme...  schmoll.gif
__

O ziuriu rasot apie chia koses... O kodel jus tiek ilgai jas mirkot? Gal jau klausiau... Bet nu man uztenka 30 min max ir 'gatava'.
Atsikeliu, uzmerkiu kokosu piene (beje, pati skaniausia is ragautu tai ir yra man ta chia koses KOKOSU piene wub.gif ), kol supjaustau vaisius, kol apsivalineju virtuvej, tai jau ir valgyt galima man  g.gif

Aciu uz komentara, jau apsisprendziau isbandyti sita dziovintuva ax.gif
Gal jau raset, bet turbut praleidau blush2.gif Kaip gaminate kokosu piena? Labai idomu paragauti taip uzmirkytos chia koses smile.gif
Ir chalva labai sudomino, siandien pasigaminsiu ir paragausiu...
Atsakyti
Is sviezio jei, tai reikia isgremzti visa ta baltyma (jei kur papuola rudos 'skuros', ja nupjaustyti) ir i mikseti su vandeniu (as pienus gamindama visad vadovaujuosi tokia proporcija 1 dalis 'produkto' ir 2 dalys vandens). Na ir visa kita procedura su 'merlium' turbut aiski... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 02, 10:51)
Is sviezio jei, tai reikia isgremzti visa ta baltyma (jei kur papuola rudos 'skuros', ja nupjaustyti) ir i mikseti su vandeniu (as pienus gamindama visad vadovaujuosi tokia proporcija 1 dalis 'produkto' ir 2 dalys vandens). Na ir visa kita procedura su 'merlium' turbut aiski...  4u.gif

Aisku, aciu 4u.gif
Turbut kaip ir migdolu piena, galima ir su sulciaspaude daryti g.gif

Paragavau chalvos, kaip skanu... thumbup.gif Panasu, kad sito skanesto nuo siol visada turesiu saldytuve, gal sokolado maziau noresis rolleyes.gif
Atsakyti
Pagaliau pasidariau ir as toki va http://keistaipapras...earch/label/RAW torciu...
Skanu, gardu, bet kaip pastebejau mane tokie 'gaminiai' labai apsunkina, kaip ir Maximoje nusipirkti paragavimui dziovinti ZALIAVALGISKI duoniukai sad.gif
Praradau dali energijos ir mieguista pasidariau, viduriai isireguliavo sad.gif
labai norejau svajojo dziovintuvo, bet dabar visai suabejojau jo reikalingumu...
na nebent obuoliams, grybams..,o nuo raw duoniuku man skrandis apsunksta, sustoja schmoll.gif ir kaip tik ryte vel atsiverciau knyga 80/10/10 o ten okurat ir raso, kad seklom ir riesutais nereikia piknaudziauti, nes jie turi labai daug riebalu, o riebalai yra riebalai - jie kemsa musu krauja - perdidelis riebalu kiekis sietinas su vezio, sirdies ligu ir diabeto rizika. Aprasyti simtomai 1x1 kaip mano patirti. 155psl.
Tad as supratau mano tikslas nera zaliavalgyste, mano tikslas jaustis gerai ir sveikai. Ir 100proc zaliavalge as visgi nebusiu, o jeigu kada busiu tai kokteiliai ir salotos ir mono vaisiu, uogu valgymas.
Geriau jauciausi 1-3kart savaitej su seima nedaug paraugavus pvz. kietagrudziu makaronu, troskintu orkaitej bulviu ar vegetariskos picos su saulej dziovintais pomidorais ir dideliu kalnu salotu su obuoliu acto uzpilu, be jokiu alieju. Nuo situ patiekalu su dideliu kiekiu salotu man ner taip sunku kaip nuo raw riesutu torciuku ir seklu duoniuku.
O seklu galima siek tiek isiberti i kokteilius ar salotas. Reisutu pienus spausti irgi nebematau prasmes (kazkada dizugavau ju atradimu), geriau ismirkyti ir sukramtyti - tokiu budu gali kontroliuoti ju suvalgymo kieki. Apie aliejus taip pat manau, geriau suvalgyti avokada, alyvuoge, graik riesuta nei vartoti ju aliejus.
Reiks vel susiimti ir gryzti i ankstesnes vezes: zali kokteiliai, vaisiai, salotos ir keli kartai savaitej su seima paragauti vegetarisko maisto. Tokio maisto galiu kirsti i valias ir jokio apsnudimo thumbup.gif ir drabuzius nesioju jau 2 ismierom mazesnius. Refluksas susitvarke, prakaito kvapo nera, viduriai funkcionuoja kaip laikrodis net po kelis kartus dienoj, nuo osteochondrozes ant sprando galvos skausmai nebekankina, skrandis virskino be sutrikimu, jauciausi puikiai, kaip vyrui sakydavau "jauciu, kad neinu, o skrendu - taip lengva" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Contessa @ 2012 08 02, 16:15)
Pagaliau pasidariau ir as toki va  http://keistaipapras...earch/label/RAW  torciu...
Skanu, gardu, bet kaip pastebejau mane tokie 'gaminiai' labai apsunkina, kaip ir Maximoje nusipirkti paragavimui dziovinti ZALIAVALGISKI duoniukai sad.gif
Praradau dali energijos ir mieguista pasidariau, viduriai isireguliavo sad.gif
labai norejau svajojo dziovintuvo, bet dabar visai suabejojau jo reikalingumu...
na nebent obuoliams, grybams..,o nuo raw duoniuku man skrandis apsunksta, sustoja  schmoll.gif  ir kaip tik ryte vel atsiverciau knyga 80/10/10 o ten okurat ir raso, kad seklom ir riesutais nereikia piknaudziauti, nes jie turi labai daug riebalu, o riebalai yra riebalai - jie kemsa musu krauja - perdidelis riebalu kiekis sietinas su vezio, sirdies ligu ir diabeto rizika. Aprasyti simtomai 1x1 kaip mano patirti. 155psl.
Tad as supratau mano tikslas nera zaliavalgyste, mano tikslas jaustis gerai ir sveikai. Ir 100proc zaliavalge as visgi nebusiu, o jeigu kada busiu tai kokteiliai ir salotos ir mono vaisiu, uogu valgymas.
Geriau jauciausi 1-3kart savaitej su seima nedaug paraugavus pvz.  kietagrudziu makaronu, troskintu orkaitej bulviu ar vegetariskos picos su saulej dziovintais pomidorais ir  dideliu kalnu salotu su obuoliu acto uzpilu, be jokiu alieju. Nuo situ patiekalu su dideliu kiekiu salotu man ner taip sunku kaip nuo raw riesutu torciuku ir seklu duoniuku.
O seklu galima siek tiek isiberti i kokteilius ar salotas. Reisutu pienus spausti irgi nebematau prasmes (kazkada dizugavau ju atradimu), geriau ismirkyti ir sukramtyti - tokiu budu gali kontroliuoti ju suvalgymo kieki. Apie aliejus taip pat manau, geriau suvalgyti avokada, alyvuoge, graik riesuta nei vartoti ju aliejus.
Reiks vel susiimti ir gryzti i ankstesnes vezes: zali kokteiliai, vaisiai, salotos ir keli kartai savaitej su seima paragauti vegetarisko maisto. Tokio maisto galiu kirsti i valias ir jokio apsnudimo  thumbup.gif  ir drabuzius nesioju jau 2 ismierom mazesnius. Refluksas susitvarke, prakaito kvapo nera, viduriai funkcionuoja kaip laikrodis net po kelis kartus dienoj, nuo osteochondrozes ant sprando galvos skausmai nebekankina, skrandis virskino be sutrikimu, jauciausi puikiai, kaip vyrui sakydavau "jauciu, kad neinu, o skrendu - taip lengva"  thumbup.gif



O as kaip tik ta dziovintuva isigijau tam, kad galeciau darytis savo duoniukus, kurie yra nesunkus... As pvz darausi duoniukus is cukinijos, pomidoru, svoguno ir poros saukstu maltu linu semenu (cia jau mano klasikinis pamegtas receptas), kuris, tikiu, yra daaaaaaaug daug kartu sveikesnis nei ZALIAVALGISKI RIMI (kur ieina saulegraza, moliugu sekla, riezutai, linu semenys, aliejus.... Jie mano skrandziui jau irgi tampa per sunkus ir geras keleta savaiciu nebeperku) 4u.gif

Ta 'duona' man aktuali tada, kai noriu greiciau uzkasti irpasisotinti, bet neturiu laiko daug pjaustytis ar trintis, labai patogu rankinej tureti.
__

Apie riesutu piena rasot. O man riesutu pienas pilnai pakeite karves piena, uztat labai megstu ji tureti (pieniskiems kokteiliams sau ir vaikui, kavai uzsibalinti (taip taip...tai bjaurasciai - nuodui, kurios vis dar rektkarciais isgeriu ir del to nesijauciu blogai biggrin.gif )), taip pat tyrsriubems panaudoju.
__

O va torciuko kaip negaminau nuo zaliavalgystes pradzios, taip vis dar ir nejauciu poreikio jam... doh.gif
Papildyta:
Siandien gavau RAW CACAO (nibs), nemalta zodziu. Ir nutariau paragauti...

Turejau migdolu pieno likuti, idejau banana ir pora arb. sauksteliu kakavos - viska i trintuva ir i puodeli leduku sumeciau. NIAMMMM! Tikra latte gavosi (tryniau ilgeliau nei bet ka kita, del nemaltos kakavos) , gal kad susiplake iki putu, na tiesiog puikus skonis isgautas buvo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoeaholic: 02 rugpjūčio 2012 - 16:14
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 02, 18:13)
Turejau migdolu pieno likuti, idejau banana ir pora arb. sauksteliu kakavos - viska i trintuva ir i puodeli leduku sumeciau. NIAMMMM! Tikra latte gavosi (tryniau ilgeliau nei bet ka kita, del nemaltos kakavos) , gal kad susiplake iki putu, na tiesiog puikus skonis isgautas buvo  wub.gif

o sita reiks kada ismeginti thumbup.gif manau tiktu ir su avizu pienuku...nes jis man skanesnis. Kavos atsiskiau as iskart labai lengvai, eidama su vaiku miegoti iskart po labanakt vaikuciai", bet kakavos retkarciais noretusi pasmalyziaut. 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(Muse83 @ 2012 08 02, 23:01)
Shoeaholic, jusu a.z. pilna, negaliu su jumis susisiekti  blush2.gif


4u.gif
___

Contessa, o as vakar visa savo avizu piena ispyliau (pirma karta pabandziau) - labai nepatiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 03, 07:45)
4u.gif
___

Contessa, o as vakar visa savo avizu piena ispyliau (pirma karta pabandziau) - labai nepatiko  unsure.gif


man avižų pienas irgi labai nepatiko. Gavau išpilti. rolleyes.gif
Atsakyti
O gal žinot kaip butų skanu Raw sparagines paruošti?wink.gif
Atsakyti
Gal kam aktualu - žaliavalgių technika lizingu be palūkanų: Iranga zaliavalgiams

Man taip pat kilo klausimas dėl šparaginių - ar jos valgomos žalios, kitos pupelės (išskyrus mungo ir adzuki) juk žalios nuodingos ax.gif
Atsakyti
Aš dar tik kokosų ir migdolų pieną ragavau. Kokosų man labiau patinka. O dėl pieno norėjau jūsų paklausti. Skaitau Carol Alt knygą "The raw 50". Autorė su malonumu naudoja natūralius pieno produktus. Aš suprantu, kad parduotuvėje tokių nerasi, o tik pas ūkininkus. Ką jūs apie tai manote?

Dar apie stevia? Pas mane auga šis augalas, aš dažnai jį dedu į žalius kokteilius. Radau receptą, kuriame naudojama stevia skystame pavidale. Aš norėčiau panaudoti savąjį augalą. Gal kas žinote, kaip apskaičiuoti kiek reiktų lapų, kad gauti reikiamą kiekį? Ar tiesiog bandyti ir eksperimentuoti? Užsikabinau aš ant žaliavalgiškų saldumynų... Šiam savaitgaliui norėčiau citrininį "sūrio" tortą daryti, nes ledams kakavos sviestas dar keliauja iš interneto platybių...

O šparagines pupeles gal pamarinuoti reikėtų? Panašiai kaip baklažanus.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 08 04, 00:27)
Aš dar tik kokosų ir migdolų pieną ragavau. Kokosų man labiau patinka. O dėl pieno norėjau jūsų paklausti. Skaitau Carol Alt knygą "The raw 50". Autorė su malonumu naudoja natūralius pieno produktus. Aš suprantu, kad parduotuvėje tokių nerasi, o tik pas ūkininkus. Ką jūs apie tai manote?

Dar apie stevia? Pas mane auga šis augalas, aš dažnai jį dedu į žalius kokteilius. Radau receptą, kuriame naudojama stevia skystame pavidale. Aš norėčiau panaudoti savąjį augalą. Gal kas žinote, kaip apskaičiuoti kiek reiktų lapų, kad gauti reikiamą kiekį? Ar tiesiog bandyti ir eksperimentuoti? Užsikabinau aš ant žaliavalgiškų saldumynų... Šiam savaitgaliui norėčiau citrininį "sūrio" tortą daryti, nes ledams kakavos sviestas dar keliauja iš interneto platybių...

O šparagines pupeles gal pamarinuoti reikėtų? Panašiai kaip baklažanus.


Gyvulines kilmes pienas (nesvarbu kaimiskas , zalias ar parduotuvinis):

1. Sudetyje turi 59 aktyviu hormonu formas (hormonu keliami pavojai - cholesterolis, alergijos, kinta riebalu pusiausvyra organizme, gali sukelti vezi)
2. Sudetyje gali buti kraujo, puliu, ismatu, herbicidu, pesticidu (piene taip pat gali nuti liekanu to, ka karve valge, tame tarpe ir radioaktyviu elementu, kuriu galejo atsitiktinai patekti i aplinka, kurioje ji ganesi)
3. Suris viso to, ko yra ieno sudetyje, turi mazdaug 12 kartu daugiau (nes suriui pagaminti tiek reikia pieno).
4. IGF-1 (Insulin- like Growth Factor; toks augimo rodiklis) irgi yra piena, kas atrodo logiska, nes karves pienas yra VERSIUKU maistas. Kol versiukas minta pienu (kaip ir kudikis), labai svarbu tinkamai ji aprupinti 'augima skatinanciais' elementais. Gyvulines kilmes 'augimo' elementas yra panasus (karves ar zmogaus). Ar suaugusiam zmogui reikia dar daugiau augti (gal i ploti, t.y. i mase - storuma?)?
5. 49% kaimisko pieno kalorijus sudarytos is riebalu
"2%" piene 35% kaloriju yra is riebalu
Cederio suryje pvz. 74% kaloriju - riebalai
Sviestas - 100% kaloriju sudaro riebalai
6. Mistiskasis KALCIS karves piene... Is kur karve gauna kalcio savo didziuliams kaulams? Is ZOLES! Kalcis, pateke si karves piene yra praktiskai bevertis, nes jp sudetyje nepakankama kiekis magnio. (tose salyse, kuriose suvartojama daugiausiai pieno, yra kartu ir didziausias lygis serganciuju osteoporoze).

P.S. Mano mama yra alergiska pienui, tad pieno nevartoja, o jos kaulu tankis yra stebetinai aukstas jos amziui (gyd. stebisi ir klausia ar ji daug pieno suvartoja smile.gif) - 70 m.

7. 80% karves pieno baltymo sudaro kazeinas. Kazeinas yra stiprus alergenas, kuris issaukia gleiviu gaminimasi patekes i organizma.
8. Piene yra daug bakteriju (butent del ju pienas taip greitai sugyzta)
9. Trijose stiklinese pieno yra tiek pat cholesterolio, kiek butu 53 griezineliuose jautienos mesos (kazin ar yra toks gyd, kuris rekomenduotu suvartoti toki mesos kieki per diena. Bet 3 stiklines pieno rekomenduojanciu yra nemazai)
...

SALTINIS
_____

Del stevios nezinau... Kol kas vartoju klevu sirupa (jei i kava dedu saldinimui, daugaiu saldinimo man nebuvo prireike).

Yra CIA GAMYBOS PROCESO APRASAS, bet kokiu atveju tokia stevia jau nebebus raw, jei tai aktualu... 4u.gif
Atsakyti