Sveikos,
Skaitau jus pasyviai, bet vat kai apie vaikus pradejot kalbet nusprendziau ir as pasisakyt. Domisi zaliavalgyste musu seima. Kolkas nepavadinciau musu zaliavalgiais, bet jau zengiame ta linkme, isleto, palaipsniui, mes niekur neskubam, po truputi visko atsisakom. Dziaugiames matydami kaip po truputi keiciames. Ir vyrui tai priimtina ir man. Turim dvi dukrytes 2 ir beveik 4 metuku. Perskaiciau begale knygu, daug domejausi, tiesiog nesu linkus stacia galva pasinert i kazka naujo, as turiu save itikint. Taigi suvokiu kad tokia mityba yra labai gera. Bet nemanau, kad gyvenant musu klimato zonoj galima zaliavalgiaut 100%, manau kad duona ir sviestas retkarciais tikrai liks musu racione saltuoju metu. Surantu ir tai kad kuo toliau, tuo labiau skonio receptoriai valosi ir viskas keiciasi, tai kas buvo skanu nebetraukia, pradedi atsisakyt dirbtiniu nenaturaliu skalbikliu, minkstikliu ir kitu nebereikalingu kvapu. Netgi siuksles rusiuoti pradejom. Viskas keiciasi. Alkoholio nevartojam jau seniai, jau vien tuo sukeldami kitu nuostaba. Mes keistuoliai, menininkai, mes kankinam vaikus neduodami jiems kruvos saldainiu ir sausainiu

, mes nemokam gert alkoholio ir atsipalaiduot. Juokingos tokios kalbos. Esu tikra kad einam teisingu keliu. Kai kas nors priekaistauja kad neduodu vaikams mesos tiksliai zinau ka jiems atsakyti, pati vegetare buvau 10 metu, paskui padariau eksperimenta ir 2 metus valgiau mesa, kad pamatyciau skirtuma. Tikrai pajutau! O svarbiausia visos nuojautos, jutimai kurie seniau buvo labai islavinti ir padedavo daugelyje sriciu, tiesiog pradingo. Na zodziu sitoj sriti as galiu kiekviena itikint kad jo pasirinktas kelias yra klaidingas. Kitas klausimas vaikai. Kai kazkas pasako kad as nesuteikiu vaikams pilnavertes vaikystes, kad neduodu jiems pasirinkt, kad jie bus nelaimingi ir tarp kitu vaiku jausis blogai, as negaliu apsiginti. Kazkaip puikiai suvokiu kad ir tie zmones kurie maitina vaikus mesa taip pat neleidzia jiems pasirinkt, bet yra dvejoniu del tu vaiku. Turiu giminaite, kuri nuo mazens vaikus maitino veganisku, suderintu su labaiii daug zalumynu ir darzoviu. I kose ji dedavo daugybe zaliu burokelio, morku lapu ir kitas maistas buvo su labai maza virto maisto dalimi. Jos vaikai dabar paaugliai, atrodo fantastiskai, ir jie NIEKADA NESIRGO! Cia yra nerealus pavyzdys. Taciau ji leisdavo jiems valgyti ka nori ir kiek nori per gimtadienius ir kitus baliukus, prisivalgydavo jie visokio sss.... tikraiusiai taip darydavo del to kad jie nesijaustu kitokie draugu tarpe.
Man labai idomu butu suzinoti tu mamyciu nuomone kurios maitina vaikus didelia dalimi zalio maisto. Ka jus atsakot visiem skeptikam. Kaip jus elgiates per baliukus, juk neuzdrausi vaikui imti ka jis nori. Patys galim atsisakyt bet ne uzdraust vaikam. Kazkaip as zinodama koks nenaudingas yra virtas keptas maistas tiesiog negaliu duoti ji vaikams o pati valgyti sveikai. Prasau issakykit savo nuomone siuo klausimu. As noriu iskiepyti vaikams tinkamus iprocius, ismokyt gerti vandeni ir valgyti teisinga maista.