Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(gotica @ 2012 08 01, 08:59)
Labas rytas  4u.gif
Shoeaholic o kaip tas dziovintuvas. Ar patenkinta juo. Matau pridziovini visokiu geriu, tai galvoju gal neblogas variantas ir man butu. Ziauriai noriu pomidoru prisidziovint. Ar jis garsiai dirba? Ir dar klausimukas kai kepi tuos ivairius blynukus is koseliu tai ant ko tu jas tepi?

Zinok, dabar man jis pats tas. Ir kaina 'nesikandzioja', ir vienai seimoj zaliavalgiaujant tikrai pakanka. Siandien pvz jis mano be darbo buvo, bet va jau nakciai vel 'padziausiu' pomidoru pabandymui ir dar zukinijos-pomidoru 'duonos'.

Garsas nera didelis, jei idomu, galesiu decibelus pamatuoti biggrin.gif
__

Rezultatai baltuju grikiu duonos tokie, man neypac, o MB tai triuskina net akys blizga biggrin.gif
__

Anakardziu kremas salotoms (darzovinems):

1. mirkyti anakardziai + siek tiek vandens
2. truputis druskos
3. Zalumynu pagal skoni (svogunu laiskai, petrazole, krapas ir t.t.)

NIAAAAM! 4u.gif
Atsakyti
Gal ir ne pievagrybiai tada kalti buvo, bet kazkaip gal matyt... bet tai cia nieko tokio visiskai biggrin.gif

Aguonos manau toje raw chalvoje reikala gadino ir blenderiavimas (kavamales neturiu, o va prisireikia kartais..aguonoms, semenims, chia sekloms).. bet ta visa gniutula i salotas deduos, nes megstu suru-saldu valgyt ir i salotas viska drebt ka turiu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 08 01, 17:57)
Gal ir ne pievagrybiai tada kalti buvo, bet kazkaip gal matyt... bet tai cia nieko tokio visiskai biggrin.gif

Nu va biggrin.gif As tu marinuotu pievagrybiu kalnus galiu suvalgyti ir nieko, bet kiekvieno organizmas yra unikalus.
Marinuotus pievagrybius dedu praktiskai i kiekvienas salotas, o dar skanu juos pamarinuotus dehidratoriuje palaikyti.
Bet gal daugiau apie juos nekalbesiu, nes matomai tu ju ilgai valgyti nenoresi rolleyes.gif

Rytdienai ''uzmerkiau'' chia seklu. Bus moliugu marmalas biggrin.gif Sublenderiuoju moliuga su vandeniu, cinamonu, razinomis arba datulemis, kad tokia biski poskyste mase gautusi, iberiu chia ir palaikau iki ryto. Geras budas moliugus sunaikinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2012 08 01, 19:18)
Nu va  biggrin.gif  As tu marinuotu pievagrybiu kalnus galiu suvalgyti ir nieko, bet kiekvieno organizmas yra unikalus.
Marinuotus pievagrybius dedu praktiskai i kiekvienas salotas, o dar skanu juos pamarinuotus dehidratoriuje palaikyti.
Bet gal daugiau apie juos nekalbesiu, nes matomai tu ju ilgai valgyti nenoresi  rolleyes.gif
Rytdienai ''uzmerkiau'' chia seklu. Bus moliugu marmalas  biggrin.gif  Sublenderiuoju moliuga su vandeniu, cinamonu, razinomis arba datulemis, kad tokia biski poskyste mase gautusi, iberiu chia ir palaikau iki ryto. Geras budas moliugus sunaikinti  biggrin.gif

Zinai, ta diena praejo blogumas, o darbe dave pievagrybius (tik juos apverda matyt fgaruose, konvekcinej krosnelej.. ar kaip ten..kad na traskus bet nesudziuve biggrin.gif) ir kirtau bliuda biggrin.gif

Va va chia turiu isigijus, vis skaitineju jus kaip jas vartoti... aisku vakar nezaliavalgiska bet veganiska bananu duonele kepiaus tai chia beriau siaip for fun. reik uzmerkti...

P.s. kinva daiginau ir ji rugstu kvapeli igavo, vis perplaunu nes tiesiog ryte tik valgau, o pasidare nemazai man ju... prarugo tikriausiai biggrin.gif
semkes buvau jau prakeikus pirktines is specializuotos parduotuves nes nedygo..o pamenu kai pirkau is pauksciuku lesaly skyriaus sau valgymui tai greit sudygo... bet teko atsiprasyti semkiu nes eme ir sudygt pradejo smile.gif)
Atsakyti
Shoeaholic dar klausimuka viena praleidai ax.gif
Kai kepi tuos ivairius blynukus is skystesniu koseliu tai ant ko tu jas tepi? (bananinius blynukus kepiai neseniai). Kiek zinau excaliburas turi specialu popieriu-kilimeli ant kurio ta skysta mase dedi, o tavo atveju kaip darai? Tiesiog nesu susidurus su dziovintuvu tai ir kyla tokie gal ir kvailoki klausimai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotica: 01 rugpjūčio 2012 - 21:40
QUOTE(gotica @ 2012 08 01, 22:40)
Shoeaholic dar klausimuka viena praleidai  ax.gif 
Kai kepi tuos ivairius blynukus is skystesniu koseliu tai ant ko tu jas tepi? (bananinius blynukus kepiai neseniai). Kiek zinau excaliburas turi specialu popieriu-kilimeli ant kurio ta skysta mase dedi, o tavo atveju kaip darai? Tiesiog nesu susidurus su dziovintuvu tai ir kyla tokie gal ir kvailoki klausimai  blush2.gif

Aa, tikrai praleidau doh.gif

Pati elementariausia ir pigiausia rudaji kepimo popieriu naudoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2012 08 01, 21:54)

Va va chia turiu isigijus, vis skaitineju jus kaip jas vartoti... aisku vakar nezaliavalgiska bet veganiska bananu duonele kepiaus tai chia beriau siaip for fun. reik uzmerkti...

P.s. kinva daiginau ir ji rugstu kvapeli igavo, vis perplaunu nes tiesiog ryte tik valgau, o pasidare nemazai man ju... prarugo tikriausiai biggrin.gif
semkes buvau jau prakeikus pirktines is specializuotos parduotuves nes nedygo..o pamenu kai pirkau is pauksciuku lesaly skyriaus sau valgymui tai greit sudygo... bet teko atsiprasyti semkiu nes eme ir sudygt pradejo smile.gif)

Man tai chia tikras issigelbejimas, kai reikia vaikus uzkimsti, primerkiu kokiam nors riesutu piene, ryte pripjaustau vaisiu, uzbarstau cinamono, ka nors del saldumo, tai labai gerai sueina.

O kinva tai bent 2-3 kartus per diena perplauk ir jau kai normaliai sudyge, tai i saldytuva ikisk, kad daugiau nebedygtu, bet ir saldytuve laikant reikia jas perplauti kartas nuo karto.

Aha, su semkem tai visaip buna, bandziau kazkada daiginti is paprasto supermarketo pirktas, tai nesudygo ir supuvo, kiek pirkau ekologiskas, tai jokiu problemu nebuvo.

Atsakyti
Mano mama pries keleta dienu susidaigino 'norfines siemeckas' biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Shoeholic, tik dabar peržiūrėjau filmą apie "health food junkies". Kažkaip man nepatinka tokie žmonės, kurie elgiasi fanatiškai. Apsaugok, Viešpatie, kad ir aš tokia nepasidaryčiau. Kiekvienas pasirenka savo kelią. Kaip galima šitaip pulti ir niekinti kitus žmones? Pas tą pirmąją moterį akys kaip sniego karalienės - vien ledas... brrr.... žmogiškos šilumos - nulis... Dėl tų visokių miltukų... Kažkaip labai jau nenatūraliai tas žalias kokteilis atrodo iš miltukų... aš jau geriau išsispausiu iš daržovių-vaisių sultis nei gersiu tokius mišinius.

Džiovintuvas pas mane naudojamas kokosų aliejui šildyti kol kas... smile.gif)) Džiovinau bananų-braškių košę (kartu su džiovintuvu nusipirkau neprilimpantį popierių), baklažaną marinuotą ir arbūzą... Didelio džiaugsmo man jis nekelia, puikiausiai būčiau apsiėjusi ir be jo, tik, kad va tas duonos norėjimas labai jau didelis... smile.gif))) Reikia prisiruošt svogūnų duoną pabandyt...

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Ir mane siuo metu labai domina dziovintuvas. Vis ruosiausi pirkti Sedona, bet kazkaip vis baisu leisti tiek pinigu faiktui, kurio gal tiek jau daug ir nenaudosiu blush2.gif
O siandien pigu.lt yra akcija, tai gal visai ir vertas demesio uz tokia kaina:
http://pigu.lt/techn...erybes_jau_gali

Shoeaholic, atrodo, kazka panasaus turi?
Jeigu gerai suprantu, kai dziovini vaisius ar darzoves, dedi juos be jokio popieriaus? O jeigu duoniukus ar blynus, tepi ant paprasto kepimo popieriaus?
Gal ir kvailus klausimus uzduodu, bet dar neteko is arti jo matyti ir naudotis... blush2.gif

Gal bandei uogas dziovinti? Ar greitai isdziovina? Siuo metu dziovinu orkaiteje melynes, tai jau labai ilgas procesas doh.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2012 08 02, 08:05)

Labukas,
As ir siandien sita uzmaciau dziovintuva, galvoju kaip ir tinkamas butu nes temperatura reguliujasi. Shoeaholic turi Zelmer, bet jame nesireguliuja temperatura g.gif
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2012 08 02, 08:05)
Labas rytas 4u.gif
Ir mane siuo metu labai domina dziovintuvas. Vis ruosiausi pirkti Sedona, bet kazkaip vis baisu leisti tiek pinigu faiktui, kurio gal tiek jau daug ir nenaudosiu  blush2.gif

Shoeaholic, atrodo, kazka panasaus turi?
Jeigu gerai suprantu, kai dziovini vaisius ar darzoves, dedi juos be jokio popieriaus? O jeigu duoniukus ar blynus, tepi ant paprasto kepimo popieriaus?
Gal ir kvailus klausimus uzduodu, bet dar neteko is arti jo matyti ir naudotis...  blush2.gif

Gal bandei uogas dziovinti? Ar greitai isdziovina? Siuo metu dziovinu orkaiteje melynes, tai jau labai ilgas procesas  doh.gif
4u.gif

Neblogai atrodo, pabandykit, nera brangus, manau panaudosit netrumpai thumbup.gif
Mano zelmeris ir yra tik dvi temp. pozicijos (30 ir 45), viska dziovinu ant 30, tai ko gero uztrunka ilgiau nei ant kokiu 42, bet ir tai man neatrodo per ilgai. Praktiskai viskas isdziuna per nakti jei is nevelyvaus vakaro 'padziaunu' 4u.gif

Matysi pati paskui pagal poreiki kur norisi det popieriu, kur ne. Pvz obuoliams, burokeliams nededu pop. dziovindama, blynams, duonosm, taip, taip pat cipsams, nes nubyra tu mieliu ir druskos, tai verciau pakloju ta ruda kepimui skirta popieriu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2012 08 02, 00:28)
Shoeholic, tik dabar peržiūrėjau filmą apie "health food junkies". Kažkaip man nepatinka tokie žmonės, kurie elgiasi fanatiškai. Apsaugok, Viešpatie, kad ir aš tokia nepasidaryčiau. Kiekvienas pasirenka savo kelią. Kaip galima šitaip pulti ir niekinti kitus žmones? Pas tą pirmąją moterį akys kaip sniego karalienės - vien ledas... brrr.... žmogiškos šilumos - nulis... Dėl tų visokių miltukų... Kažkaip labai jau nenatūraliai tas žalias kokteilis atrodo iš miltukų... aš jau geriau išsispausiu iš daržovių-vaisių sultis nei gersiu tokius mišinius.

Džiovintuvas pas mane naudojamas kokosų aliejui šildyti kol kas... smile.gif)) Džiovinau bananų-braškių košę (kartu su džiovintuvu nusipirkau neprilimpantį popierių), baklažaną marinuotą ir arbūzą... Didelio džiaugsmo man jis nekelia, puikiausiai būčiau apsiėjusi ir be jo, tik, kad va tas duonos norėjimas labai jau didelis... smile.gif))) Reikia prisiruošt svogūnų duoną pabandyt...

Man irgi visko too much tame filme... schmoll.gif
__

O ziuriu rasot apie chia koses... O kodel jus tiek ilgai jas mirkot? Gal jau klausiau... Bet nu man uztenka 30 min max ir 'gatava'.
Atsikeliu, uzmerkiu kokosu piene (beje, pati skaniausia is ragautu tai ir yra man ta chia koses KOKOSU piene wub.gif ), kol supjaustau vaisius, kol apsivalineju virtuvej, tai jau ir valgyt galima man g.gif
Atsakyti