Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Labuka.

Turiu viena klausimuka.

As niekada nebuvau zaliuju kokteiliu megeja. Bet visur pastoviai skaitau apie ju nauda organizmui, tad sugalvojau, kad reiketu pabandyti juos pamegti.

Siandiena susiplakiau viena. Spinatai, vanduo ir ananasas. Man kuo paprasciau, tuo skaniau. Deja tas mano kokteilis gavosi labai ne koks. Skystis atsiskyre nuo tirsciu doh.gif Ir ne ilgai pastovejes, o per kelias mnuteles. Taip kad gerti visiskai nepatiko.

Ar gali buti, jog kaltas vandens kiekis? g.gif

Dekui uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 08 19, 13:39)
Labuka.
Skystis atsiskyre nuo tirsciu  doh.gif 

Man daznai taip gaunasi, bet nesuku galvos, man ir taip gerai sueina.... biggrin.gif
Atsakyti
Su kokiu blenderiu plakat? Gali buti, kad blogai susiplaka. Kai gerai issiplaka mano kokteilis, buna beveik 'skysto kremo' konsistencijos
Atsakyti
QUOTE(Britule @ 2012 08 17, 02:36)
Vaistažoles siūloma džiovinti 35 laipsnių C temperatūroje.

Ačiū 4u.gif eisiu derliaus nuiminėti smile.gif

QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 08 19, 04:39)
Dekui uz nuomones  4u.gif

aš dažniausiai į kokteilius dedu bananą - jis duoda kreminę struktūrą kokteiliui.

Savaitgalį dariau du tortus: vieną su šokoladu, kitą - su braškėmis. Pagrindas iš migdolų, o kremas viename iš "cashew" riešutų, kitam šitų pritrūko, tai pridėjo ir "macadamia" riešutų. Trečdalį kremo sumaišiau vienam su kakava, kitą - su braškėm. Dariau viską pagal receptą, dėjau ir stevia ekstrakto. Galiu pasakyti, kad daugiau taip nedarysiu. Tortai abu buvo skanūs, visiems patiko, tik man labai jau stevia ir vanilės ekstraktai jautėsi. Kai dariau ankstesnius su stevia augalo lapais - buvo žymiai skaniau. Nuotraukų neturiu, nes vežiausi į svečius.
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 08 19, 15:39)
Labuka.

Turiu viena klausimuka.

As niekada nebuvau zaliuju kokteiliu megeja. Bet visur pastoviai skaitau apie ju nauda organizmui, tad sugalvojau, kad reiketu pabandyti juos pamegti.

Siandiena susiplakiau viena. Spinatai, vanduo ir ananasas. Man kuo paprasciau, tuo skaniau. Deja tas mano kokteilis gavosi labai ne koks. Skystis atsiskyre nuo tirsciu  doh.gif  Ir ne ilgai pastovejes, o per kelias mnuteles. Taip kad gerti visiskai nepatiko.

Ar gali buti, jog kaltas vandens kiekis?  g.gif 

Dekui uz nuomones  4u.gif

Truko recepte dar bananu! wink.gif Kokteiliskumo pagrindas isgaunamas is banano arba pomidoro - tai Boutenko aprase savo knygose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2012 08 19, 15:39)
Labuka.

kaip merginos ir sakė, gali būt kad trūko bananų, aš jų dedu visada ir net silpniausias blenderis išgauna vientisą masę. Ir kitas klausimas- kiek to vandens pylėte. Aš pilu puse puodelio, kartai visai nepilu, jei plaku su kokiais apelsinais ar greipfurtais. Visada būna labai skanu cool.gif

Shoeaholic, ačiū, kad užrodėt mangus Prismoj, užsipirkau vakar bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 13, 07:29)
Šią sav. nusprendžiau padaryt mini mini 7 dienų eksperimentą. Visą savaitę maitinsiuos 100% raw, rašysiuos kiek ir ko per visą dieną suvalgiau, pabandysiu apskaičiuot suvartojamas kcal. Taip pat pasisvėriau, išsimatavau apimtis, taip pat stebėsiu ar bus pokyčių kitą pirmadienį. Ir dar kitas dalykas, kuris man yra aktualus, žymėsiuos vaisiams išleidžiamas pinigų sumas,ar brangi ta mano žaliavalgystė ar visgi neitin  smile.gif

Kaip sekėsi projektukas 4u.gif Ar pavyko viską susižymėti, nenuklysti, suskaičiuoti 'pravalgytus' litukus?
Jūsų pavyzdžiu, kad galutinai bandyti pereiti prie raw, aš panašiai užsibrėžiau tikslą blush2.gif

Ir truputį pagiriamasis žodis lėtaeigems sulčiaspaudėms: prieš dvi savaites nusipirkome lėtaeigę sulčiaspaudę. Daug skaičiau, galvojau, žiūrėjau info, reikėjo dar MB įkalbėti, vis dėlto nemažai kainuoja. Ką gi, likome sužavėti pirkiniu. Sulčių skonis - neišpasakytas, pasakiškas. Ką beišspaustum, viskas nerealiai skanu, sotu, o daržovių/vaisių spalvos wub.gif Man maloniausia tai, kad tuo 'žaisliuku' susidomėjo MB. Jis labai purtosi žaliavalgystės, bet va, sultis spaudžia jis visai šeimai. Pirmomis dienomis gėrė tik vaisių sultis, o dabar geria jau ir moliūgo, cukinijos, pomidorų, agurko, ir t.t. Mūsų mažoji pasakų merygtė (1 m. 7 mėn) kuo puikiausiai skanauja sultimis irgi. Tiesa, su mažaja mes visada spausdavomes avižų pieną, o va, su šia sulčiaspaudė viskas dar greičiau ir paprasčiau. Spaudžiames ir kitų sėklyčių pieno - pagardinti sultis. Noriu pasakyti, kad jei kuri abejojete, tokį pirkinį įsigyti, tai rizikuokite, tikrai nenusivilsite... Mums dar labai smagu, kad visi vaisiai (išskyrus citrusinius), daržoves iš senelių daržo, tai principe tiek vaisiu ir daržovių valgydami nesuvalgytume, o va, su sultimis tai suvartojame jų daug daugiau, atitinkamai kito maisto - užkandžių, sumuštinių ir kito 'negyvo maisto' suvartojame mažiau. Sultys mums ir maistas, ir desertas, ir užkandis. Skanu, sotu, sveika. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braskel: 20 rugpjūčio 2012 - 14:06
mes retai į kokteilius dedame bananą ax.gif mat konsistencija būna kreminė ir be jo mirksiukas.gif nuo ko priklauso skysčių atsiskyrimas nuo tirščių - pastebėjau jei vaisiai yra labai vandeningi ( kartais ir mums taip pasitaiko paruošti) tai taip įvyksta greičiau nei įprastai mirksiukas.gif dar priklauso nu oto, kiek pilama vandens mirksiukas.gif

pvz. ant 100 gr špinatų + 1 apelsino+ 1 obuolio ( didelio) + 1/4 laimo + 1 valg. š. medaus + 1 persiko/kiwi/nektarino/ saujos braškių ar pan. visada pilu ne daugiau nei 200 ml šalto vandens mirksiukas.gif

Panos, help.gif kas žino, kur Vilniuje galėčiau rasti tos Stevios? 4u.gif o tai į cukrų žiūrėti negaliu ( ir šiaip jo labai retai vartoju, bet kartais prireikia kokiems desertams ruošti ar pan., tai noriu pakeisti ... medus ir klevų sirupas atkrenta.. netenkina manęs.. biggrin.gif ) ax.gif

uh... ryt lėksiu savo papigiaisko maisto džiovintuvo atsiimti biggrin.gif
Atsakyti
[quote=braskel,2012 08 20, 13:58]
Ir truputį pagiriamasis žodis lėtaeigems sulčiaspaudėms: prieš dvi savaites nusipirkome lėtaeigę sulčiaspaudę.

Gal galite pasakyti, kokią konkrečiai sulčiaspaudę įsigijote 4u.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kokius kokteiliukus labiausiai mėgsta vaikai? (Šiaip mano vaikai nelabai linke valgyti nei daržovių, nei vaisių) namuose turiu salotų, agurkų, pomidorų, paprikų, moliūgą, cukinija iš vaisių vynuogių obuolių ir bananų iš žalumynų krapų petražolių ir baziliko. Ką įdėti ir kokiom proporcijom? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Besishypsanti @ 2012 08 20, 08:24)
kaip merginos ir sakė, gali būt kad trūko bananų, aš jų dedu visada ir net silpniausias blenderis išgauna vientisą masę. Ir kitas klausimas- kiek to vandens pylėte. Aš pilu puse puodelio, kartai visai nepilu, jei plaku su kokiais apelsinais ar greipfurtais. Visada būna labai skanu  cool.gif

Shoeaholic, ačiū, kad užrodėt mangus Prismoj, užsipirkau vakar  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(irmulia @ 2012 08 20, 15:29)
mes retai į kokteilius dedame bananą  ax.gif  mat konsistencija būna kreminė ir be jo  mirksiukas.gif  nuo ko priklauso skysčių atsiskyrimas nuo tirščių - pastebėjau jei vaisiai yra labai vandeningi ( kartais ir mums taip pasitaiko paruošti) tai taip įvyksta greičiau nei įprastai  mirksiukas.gif  dar priklauso nu oto, kiek pilama vandens  mirksiukas.gif 

pvz. ant 100 gr špinatų + 1 apelsino+ 1 obuolio ( didelio) + 1/4 laimo + 1 valg. š. medaus + 1 persiko/kiwi/nektarino/ saujos braškių ar pan. visada pilu ne daugiau nei 200 ml šalto vandens  mirksiukas.gif

Panos, help.gif kas žino, kur Vilniuje galėčiau rasti tos Stevios?  4u.gif  o tai į cukrų žiūrėti negaliu ( ir šiaip jo labai retai vartoju, bet kartais prireikia kokiems desertams ruošti ar pan., tai noriu pakeisti ... medus ir klevų sirupas atkrenta.. netenkina manęs..  biggrin.gifax.gif
uh... ryt lėksiu savo papigiaisko maisto džiovintuvo atsiimti  biggrin.gif

STEVIOS yra sveikiproduktai.lt 4u.gif

___

As irgi dairausi i letaeiges. Claries papasakojo, uzsireikejo ir man baisiai.

Svarbiausia uzduotis man tai letaeigei butu riesutu pieno 'spaudimas' (youtube paieskokit, parodyta bus kaip tai daryti), nu nerealiai laiko sutaupyto, bo man tas nuspaudimas su maisiukais biski knisa, o isgeriu riesutu pieno nemazai - 1 l per 2-3 dienas.

Kol kas kaina vilioja ZEMLER, o jei 'nepagailejus', imciau ko gero OMEGA VERT. Vat ir ieskau info, ar verta 'investuoti' i dvigubai brangesne, ar vis tik ta pati darba atliktu ir zemlerine g.gif
Papildyta:
QUOTE(lolanta @ 2012 08 20, 16:39)
Gal galite pasakyti kokius kokteiliukus labiausiai mėgsta vaikai? (Šiaip mano vaikai nelabai linke valgyti nei daržovių, nei vaisių) namuose turiu salotų, agurkų, pomidorų, paprikų, moliūgą, cukinija iš vaisių vynuogių obuolių ir bananų iš žalumynų krapų petražolių ir baziliko.  Ką įdėti ir kokiom proporcijom? blush2.gif

Mano keturmecio megstami sie:

1. Spinatai, salotu lapai, bananas, obuolys, vanduo (pagal poreiki ir skoni)
2. Riesutu pienas, bananas, kakava (kartais mangas arba uogos)
3. Spinatai, burokeliu lapeliai, bananas, persikas, vanduo
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 08 20, 16:44)
STEVIOS yra sveikiproduktai.lt  4u.gif

dėkui, kažkaip neužkliuvo akis biggrin.gif bet esu iš jų pirkusi spiruliną, nuo kurios buvo ne kokie šalutiniai poveikiai . ( tiek, man , tiek vyrui... tokio sutapimo negali būti... schmoll.gif ) ir kaip vėliau pasirodė ( išsiaiškinau) , tai kiniečių kilmės produktas ( kas byloja apir abejotiną kokybę ir saugumą ) ... taigi, teko pinigus į balą išmesti...
Visa laimė, radau kas prekiauja spirulina su visais galiojančiais sertifikatais , garantuojančiais, kad joje nėra jokių sunkiųjų metalų ar pan.

Nuo šios dabar jokio šalutinio poveikio nėra.

po šio atveju, į Sveikų produktų siūlomas prekes gan kreivai žiūriu doh.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti